Turkije speelt dubbelspel met ISIS

Screenshot_54

(Vertaling: E.J. Bron)

Vijfduizend kilogram meststoffen, die gebruikt kunnen worden als dodelijke bommen, worden regelmatig over de grens van Turkije met het door ISIS gecontroleerde gebied Syrië binnengebracht. Dat bericht de “New York Times”.

De meststof wordt niet voor de landbouw gebruikt, maar om bommen van te maken, zegt Mehmet Ayhan, een politicus uit Akçakale.

Zolang de Turken hiervan profiteren, aan wie het ook geleverd wordt, zou dat een goede zaak zijn. Het ammoniumnitraat wordt in grote houten kisten bij Akçakale de grens overgebracht naar ISIS-gebied. Daarna komen ze leeg weer terug.

Ammoniumnitraat is een gebruikelijke en effectieve meststof, dat ook als extreem verwoestende explosieve springstof gebruikt kan worden. Timothy McVeigh bijvoorbeeld, die een grote bomaanslag in Oklahoma pleegde, gebruikte meststoffen.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
http://uk.businessinsider.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, ISIS, Islam, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

8 reacties op Turkije speelt dubbelspel met ISIS

 1. delamontagne zegt:

  Het heeft niet direct met artikel te maken, maar kan iemand mij vertellen of in de weeklijkse NL-magazines, zoals Elsevier, Vrij NL etc. er de afgelopen weken ook artikelen over de Armeense Genocide zijn verschenen.?
  De laatste 2 -3 weken lees ik hier in Fr in o.a “L,Express” heel uitgebreide verslagen over de Armeense Genocide, de voorloper van de Holocaust.
  Op de NL-bladen-sites, lees ik nauwelijks iets hierover.
  Vind ik heel typerend.
  In Fr wonen ontzettend veel mensen die uit Armenië origine zijn.

  Like

  • reageerbuis zegt:

   In Katholiek Nieuwsblad nr 16 van 17 april 2015 staat een artikel van drie kolommen met als titel: ‘Paus Franciscus wakkert haat aan’ (let wel: tussen quotes). De paus droeg in de Sint-Pieter een mis op in de Armeense ritus en memoreerde de genocide. Daarmee haalde hij zich de woede van de Turkse regering op de hals.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Komt waarschijnlijk uit de koker van die vuile gluiperd van een Erdogan!
  Ik zou zeggen: Dat land uit de NAVO, alle betrekkingen mee verbreken en pas als dat stomme volk zo wijs is, dat ze weer kemalistisch gaan stemmen, weer contact zoeken. -Gesteld, dat er daar ooit nog weer verkiezingen gehouden worden; EERLIJK gehouden, wel te verstaan.
  Die onnozelaars hebben die klootzak zelf in het zadel geholpen; zij wilden de islam. Nu moeten ze maar nemen, wat er op zit!

  Like

 3. Pingback: Turkije speelt dubbelspel met ISIS |

 4. Luchtpint zegt:

  Sta ik niet raar van te kijken. Als kunstmest en bommen in één zin genoemd worden, weet je hoe laat het is. Daar valt toch niets aan te doen. Legitieme substanties kunnen nu eenmaal worden gebruikt om bommen mee te maken. Spijtige zaak, maar zo gaat dat nu eenmaal. Timothy McVeigh gebruikte ook kunstmest om bommen mee te maken. Dat is zo oud als de straat. En wie het levert of waar je het kan krijgen speelt toch geen rol. Legaal is legaal, en je kan het overal kopen, en dus ook invoeren.

  Plus iedereen weet in de tussentijd toch al dat de Turken het liefst een Ottomaans kalifaat willen invoeren, zoals vroeger ? D.w.z. vooral over de ruggen van sjiietische Arabieren heen in eerste instantie, (zoals de Alawieten en Hezbollah) en als dat gedane zaak is, over de ruggen van alle Arabieren op de lange termijn ! Het doel heiligt de middelen en voor hen is dit gewoon fase 1 van Het Grote Plan. ISIS zijn nu nog de vijanden van hun vijanden die tijdelijk hun vrienden zijn.

  Maar dat kan nog veranderen als fase 1 is afgerond. We zullen zien…

  Like

 5. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat Erdogan ook een Soeniet is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s