Conservatieven halen absolute meerderheid

Screenshot_58

LONDEN – De Conservatieve partij is de grote winnaar van de Britse verkiezingen. De partij lijkt een absolute meerderheid te behalen. Volgens de laatste voorspelling van de BBC komt de partij uit op 329 zetels. Het Lagerhuis telt 650 leden.

De uitslag komt als een volslagen verrassing. Volgens de meeste peilingen zou de regeringspartij de grootste partij worden, maar de partij zou zetels verliezen en ver van een meerderheid vandaan blijven.

“Er is maar een peiling die telt, de feitelijke verkiezing”, zei premier David Cameron op het moment dat de uitslag in zijn kiesdistrict Witney bekend maakte. Hij wacht de uiteindelijke uitslag af eer hij nadere mededelingen doet over het vormen van een regering. De laatste uitslag in een district wordt in de loop van vrijdagmiddag verwacht.

De Conservatieven hebben zoveel zetels kunnen winnen, omdat coalitiepartner de Liberaal Democraten vrijwel zijn weggevaagd. Volgens de laatste voorspelling krijgt de partij 12 zetels. Tot gisteren waren dat er 57.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

22 reacties op Conservatieven halen absolute meerderheid

 1. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Wow…daar zijn de EU-bonzen niet zo blij mee
  méér Britten kiezen eieren voor hun geld
  daar komt ’t gedroomde Referendum dichterbij mee
  .
  hoewel nog lang niet alle stemmen zijn geteld
  blijkt nu al dat men minder water bij de wijn dee
  en weer méér oog krijgt voor de kracht van echte Vrijheid
  .
  terwijl dat groeiend Islamdeel toch duidelijk meer pijn dee
  dàt willen Walen, Schotten en de Bolhoed nu dus kwijt
  dit Engeland groeit nog eens uit tot onze Droomfee !
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com
  .

  Like

 2. Wans Horst zegt:

  Dit is alleen al geweldig omdat de Engelsen nu een referendum krijgen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Mijn grootste vreugde is dat Ed Milliband geen leuke dag zal hebben vandaag….!

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Het is naar mijn mening niet verwonderlijk dat dit zo gegaan is. De liberaal democraten (een soort D66) willen na de verkiezingen mogelijk islamofobie strafbaar stellen (nee, echt) en de conservatieven willen na de verkiezingen een referendum over de EU. Hiermee heeft Cameron in een klap alle EU-Kritische stemmers op zijn hand. Dat er feitelijk niets zal gebeuren kan ik nu al vertellen, want de Polen komen niet zonder reden naar Albion. Ze willen werken en de werkgevers willen zo goedkoop mogelijk personeel. Als Europa bij Dover stopt dan gaan in eerste instantie niet alle Polen naar huis, want ze hebben contracten en rechten. Dus dat kost tientallen jaren om uit te voeren. Dan is er de import en export die problemen gaat geven, dat kan dus ook niet veranderd worden. Feitelijk kan het dus niet.

  Aan de andere kant, islamofobie is een niet bestaande ziekte en verzonnen door de Ayatollah Khomeini. Een niet bestaande ziekte kan niet verboden worden omdat een ziekte niet verboden kan worden, en dat het een niet bestaand ziektebeeld is doet er dan niets meer aan af. Dus de liberaal democraten vertellen kolder in de hoop op de allochtone kiezer die van zijn voorman niet mag stemmen omdat democratie tegen de wil van Allah is. Nu is de democratie in het Verenigd Koninkrijk toch al een wassen neus, en als een niet bestaand sprookjesfiguur bepalend gaat worden in het aannemen van wetten met betrekking tot niet bestaande ziektes dan is het hek van de dam. We mogen eigenlijk vrezen voor de geestesgesteldheid van deze politici.

  Overigens is het in het Verenigd Koninkrijk slecht gesteld met de democratie, er is geen evenredige vertegenwoordiging, en “one man – one vote” is iets wat zo ooit een keer gehoord hebben, maar dat is niet zoals zij het doen. Nog een geluk dat de Britse politici allemaal gelukszoekers zijn. Hoe het land draait is mij een raadsel, in ieder geval niet vanwege de politiek, waarschijnlijk hebben ze een zeer betrouwbaar ambtenaren apparaat dat zich niets aantrekt van wat politici zeggen. (denk aan ‘Yes Minister’)

  Het is 2015 en het Verenigd Koninkrijk heeft geen vrije pers, er is in The UK geen vrijheid om zaken te publiceren, daarnaast is het Verenigd Koninkrijk geen democratie maar een parlementaire democratie met een districten stelsel, een scheef vertegenwoordigd districten stelsel. Iedereen die de helft van de stemmen heeft, PLUS één die heeft de absolute macht in zijn district. Dus 49,9 % van de mensen wordt niet gehoord, vervolgens is het resultaat dat nieuwe kleine partijen geen kans maken. Het parlement is dus geen afspiegeling van de bevolking, het voldoet dus niet aan de elementaire eisen die aan een democratie zijn gesteld. Wat mij betreft mag The UK direct uit de EU worden gesodemieterd, geen persvrijheid en geen democratie. Maar de inwoners zelf hebben de indruk dat ze in een democratisch land leven en dat is ook wat waard, dat zij niet mogen lezen wat er werkelijk gaande is komt op een tweede plaats. Dat hun stem feitelijk niet uitmaakt is jammer maar helaas. Ik vraag mij af wie Engeland in werkelijkheid bestuurt! Dit is geen retorische vraag, maar ik weet het echt niet. The House of Lords kan het ook niet zijn, dat zijn allemaal seniele oude mannetjes waarvan de grootvader ooit een stoel heeft gekocht in de senaat. Dement en incontinent, stoffig en absoluut niet ter zake kundig.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Ik kreeg een bericht uit GB dat duidelijk aangeeft hoe scheef het systeem werkt:

  “Even iets om over na te denken; percentagewijs ziet het eruit dat UKIP het redelijk doet en meer krijgt dan the SNP. [Scottish National Party]

  UKIP krijgt misschien maar 1 zetel de SNP krijgt misschien 50. Wat een fantastisch systeem hebben wij”.

  De SNP heeft in Schotland alle stemmen van Labour afgesnoept. Dus gaan ook de zetels daar naar de SNP

  UKIP is verdeeld over heel GB dus krijgt die partij misschien maar een zetel

  Geloof maar niet dat de grote partijen dit systeem willen veranderen.

  The Winner takes it all.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Tja, op een revolutionaire doorbraak viel al niet te rekenen, natuurlijk, maar één ding: Ik heb sterk de indruk, dat de kiezers, zeker de Schotten, de gekte van Ed Milibrand hebben doorzien!
  Kijk, de overigens meest idealistische kiezer, die desondanks nog een béétje zijn hersens gebruikt, zegt daar toch van: “Waken over het welzijn van onze islamitische medeburgers is uiteraard prima, maar het kan ook weer té zijn. En dit is té.”
  En vervolgens, omdat de Tories de islam tenslotte evenmin een strobreed in de weg leggen (laten we eerlijk zijn) stemmen ze dáár maar op. Begrijpelijk.
  Enfin, nu nog eens een keertje die doorbraak,want zelfs UKIP doet het nog maar steeds mondjesmaat, tot nu toe.
  Vooralsnog tamelijk hopeloos, die Britten: Laten nog steeds de haatbaarden en brilslangen over zich heen lopen, zogezegd.

  Like

 7. fleckie zegt:

  Houdt dat in : dat ISLAMIIETEN ..Engeland ‘mogen’ verlaten,( met de bezem eruitgeveegd worden ?)

  Like

 8. Vederso zegt:

  Volgens Farage zal er weinig in beleid veranderen en hij denkt dat het kiessysteem “is bust”.
  Gelukkig heeft de antisemiet George Galloway ook verloren en komt niet in het Lagerhuis.

  Like

 9. aquarius4422 zegt:

  Het zware verlies van Labour is volledig te danken aan de dhimmitude van Ed MIliband.
  Hij beloofde als hij de verkiezingen zou winnen een volledige knieval zou maken voor de Islam gemeenschap en alle kritiek op Islamitische wandaden strafbaar zou stellen.
  Misschien hoopte hij zo massaal Moslimstemmen te winnen maar hij vergat dat de haatimans democratie haram noemen en de Moslims verbieden te gaan stemmen omdat dit indruist tegen hun middeleeuwse haat ideologie.
  Kennelijk hebben veel moslims hier gehoor aan gegeven.
  Bovendien zien veel Engelse kiezers het kennelijk niet zitten om op een partij te stemmen die de autochtone bevolking tot een dhimmi status willen degraderen.
  Eigen schuld, dikke bult.

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Labour had vroeger een verkiezingsslogan:

  “If the Tories had a soul they’d sell it”.

  Labour kan voor eeuwig zijn mond wel houden, want de linksen hebben open en bloot laten zien dat ze hun ziel en zaligheid willen verkopen om de moslimstemmen te krijgen.

  Op politieke vergaderingen van die landverraderspartij zitten de vrouwen al links en de mannen rechts. De volgende stap is waarschijnlijk dat de vrouwen achteraan gestopt worden en de mannen vooraan mogen zitten, want verschil moet er zijn.

  En het komt vast nog wel zover dat de vrouwen een boerka moeten dragen, uit respect voor de moslimgelovigen.

  Niet alleen verkopen de linksen hun eigen ziel, maar ook het land, de westerse cultuur en onze vrijheid worden verkocht.

  In Zweden wordt door links al gezegd dat onze cultuur niets voorstelt en dat de allochtonen [lees: moslims] zoveel meer bezitten.

  Als dit gedrag geen landverraad is, dan zou ik niet weten wat het wel was.

  Scum of the earth!
  .

  Like

  • fleckie zegt:

   ZE bezitten inderdaad meer: een grote veeleisende misdadige bek.

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    fleckie zegt:

    8 mei 2015 om 14:16
    ZE bezitten inderdaad meer: een grote veeleisende misdadige bek.

    En niet te vergeten, ze bezitten ook de walgelijke ‘eer’ dat ze meer mensen afgeslacht hebben dan wie dan ook. En ze bezitten ook een haatboek, de koraan, die hen dwingt niet-moslims en andersdenkende te vermoorden, te verkrachten, te beroven en in elkaar te slaan. Ze bezitten een barbaarsheid die ongekend bruut en wreed is.
    Hier nog een paar fijne karaktereigenschappen van veel van deze prachtige mensen: ze zijn ziekelijk jaloers, agressief, lui, onbetrouwbaar, drammerig, klagerig, ongeduldig, altijd kwaad, intolerant,egoistisch, hebzuchtig, slordig, dwars, overgevoelig, genetisch beschadigd, arrogant en wraaklustig.

    Ja, ze bezitten en beschikken over zeer waardevolle, mooie en prachtige eigenschappen en die hebben wij – Westerlingen – niet.

    Wij, Westelingen (de meerderheid) zijn tolerant, meelevend,verdraagzaam, sociaal, behulpzaam, fatsoenlijk, vreedzaam,veelzijdig, ruimdenkend, zorgzaam, intelligent en gul.
    En dat zijn natuurlijk eigenschappen waar je niet trots op moet zijn.

    Like

 11. Wachteres zegt:

  De vorige Labour leider was ook al een grote mislukking.

  Gordon Brown beging een vreselijk blunder toen hij een vrouw waarmee hij een gesprek had en die haar zorgen uitsprak over de multicul, ‘bekrompen’ [begoted woman] noemde.

  Hij verbaasde zich dat hij met zo iemand een gesprek had moeten voeren.

  Helaas voor hem, stond de microfoon nog aan.

  Brown was een lichtend voorbeeld van het linkse denken: iedereen die niet zo denkt als wij, is belachelijk en dat moeten we laten zien..

  Terecht werd hij nadien afgevoerd.

  http://www.hbvl.be/cnt/aid923704/gordon-brown-beledigt-vrouw-met-microfoon-aan

  En over Tony Blair zal ik het maar niet hebben.

  Die is, met behulp van zijn landverraad, stinkend rijk geworden.

  Op naar het volgende gedrocht.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Zo lang als de Britten de Commonwealth opnahouden, zullen de Britten verliezen leiden, egaal welke partij zouw winnen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik dacht al, waar blijft ie nou met ze commonwealth.
   Je rekent er bijna op en anders ga je denken, zal er iets aan de hand zijn met lucky, ik mis iets. Maar gelukkig, daar is ie weer. Uit de commonwealth want anders……..

   Like

 13. Vederso zegt:

  Nigel Farage treedt voorlopig terug als partijleider.

  Like

 14. Jan zegt:

  Eddie vertrekt

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3072723/Miliband-s-leadership-left-hanging-thread-shock-exit-poll-points-worst-performance-Michael-Foot-31-years-ago.html

  Opvolger zou kunnen zijn Chuka Umunna. Een toespraak tot moslims vorig jaar was/is veelzeggend:

  Assalaamu alaykum.

  It is wonderful and a privilege to be here to be asked to speak to you this evening.

  Not least because I am able to celebrate the work of the Muslim Council of Britain, but also because I was asked to speak about the Muslim Community’s contribution to our economy. As requested, I will speak about the economy and our future, but first I would like to speak more broadly.

  Many members of the Muslim community – my constituents – tell me about their perception of increasing Islamophobia within our society. I hear it every time I visit the wonderful South London Islamic Centre which – along with other Mosques – I am proud to have in my constituency. There is a rising sense of fear and victimisation. Let us be frank: too often stories of crimes reach headlines far more rapidly if the perpetrator happens to be Muslim than if from another religion. And even if the story reaches the headlines when the perpetrator is a white person, the description rarely mentions their faith…. Britain has managed the increasing diversity of our society successfully. …..
  http://www.chuka.org.uk/2014/05/chuka-umunna-speech-at-the-muslim-council-of-britains-annual-leadership-dinner/

  Een andere simpele ziek is Yvette Cooper die de staatssecretaris bijstaat. Zij wil een monument voor iedereen die tijdens uitoefenen van werk sterft, een typisch communistisch idee:
  “It’s a tragedy that some people go out to work and then never return home to their families. I want to look at what the UK can do to remember the thousands of workers who have lost their lives. I know there are many ideas including a lasting memorial.”
  http://labourbollocks.blogspot.nl/2009/07/yvette-cooper-is-idiot.html

  Yvette Cooper: “Alles is de schuld van de ander”

  Andere gegadigden voor Labour: de Blairites in de partij en broer Ed Milliband

  Like

 15. BertG. zegt:

  Nigel Farage, de leider van de anti-EU-partij UK Independence Party heeft de verkiezingsstrijd in zijn district Thanet South niet gewonnen, waardoor hij geen zetel behaalt in het Lagerhuis. Farage stapt daarom op, zoals hij eerder beloofde.
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/5/Nigel-Farage-haalt-geen-zetel-stapt-hij-op-als-UKIP-leider-1759483W/?masterpageid=158493

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  Nigel Farage resigns as UKIP leader as the party vote rises

  lees alles hier
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-32633719

  Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  @BertG. en joopklepzeiker: Nou, fraai is dat…..!
  Misschien, dat je dit ‘principieel’ zou moeten noemen, maar ík noem het onwillekeurog even ànders!
  Kunnen zijn kiezers wat doen aan dat bezopen kiesstelsel daar? Ga díe nu nog even een trap na geven, zeg!
  Ik word vervelend, ik weet het, maar Paul Weston krijgt helemáál geen poot aan de grond en gooit díe soms het bijltje erbij neer? -Oké, alles kan, maar tot nu toe heb ik er nog niet van gehoord!
  Nee, Jongens, dit vind ik een vreemdsoortige manoeuvre van die Nigel, op wie iedereen hier zo dol is!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s