Dat EU-referendum van Cameron hoeft niet meer

Screenshot_73

(Door: trias politica)

De Conservatieven van de Britse premier Cameron hebben op overtuigende wijze de verkiezingen gewonnen. Cameron beloofde een referendum te houden over het EU-lidmaatschap van zijn land, maar als we ‘forecaster’ Martin Armstrong mogen geloven heeft die belofte geen zin meer.

Het zou een nek-aan-nek race worden, die Britse verkiezingen. Labourleider Ed Milliband versus de zittende premier Cameron. Het werd een fiasco voor Labour: naar verluidt koersen de Conservatieven zelfs af op de absolute meerderheid in het Lagerhuis. Milliband is history.

Brussel

Interessant is ook wat deze uitslag gaat betekenen voor de verhouding tussen Groot-Brittannië en de EU. Zoals bekend wil Cameron de EU drastisch hervormen en nieuwe afspraken maken over de Britse bijdrage aan het Europese project. Dat wil zeggen: fors minder betalen, terwijl de Britten al een voorkeurspositie hebben bedongen door geen lid te willen worden van de eurozone noch van Schengen.‘Brussels gets Brexit for breakfast’ kopte de Europese editie van journalistenorganisatie Politico vanochtend.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Dat EU-referendum van Cameron hoeft niet meer

 1. luckybee zegt:

  Ook dat heb ik verwacht dat Cameron de referendum alleen als een wapen tegen de Labour gebruikte.Ik hoop dat Nigel Farage , snel zijn plaats terug zal vinden, maar ik geloof nog steeds dat dat alleen mogelijk is als ze de Commonwealth dumpen.Dan kan hij zelfs winnen.

  Like

 2. Jean zegt:

  Gewoon die EU misdaadorganisatie opdoeken, onderlinge afspraken maken zonder zakkenvullers en huichelaars, grenzen toe en controleren op alles wat binnen wil komen, geen gegronde reden 180° draaien en weg ermee, wie binnenkomt ondertekend een formulier waarin staat dat enkel onze normen, waarden en wetten aan de orde zijn en islam verboden wordt.
  Parasitisme wordt grondig aangepakt w.w.z. dat wij een republiek worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “A centipede was happy- quite!”
   “Until a toad in fun”
   “Said: Pray, which leg comes after which?”
   “Which threw her (his) mind in such a pitch”
   “She (he) laid bewildered in the ditch”
   “Considering how to run.”
   Zie je? Verander in dit psychologische rijmpje het ‘female”- even in ‘male’ element en het is méér dan toepasselijk!

   Like

 3. louis portugal zegt:

  Gelukkig dat opportunist Millibrand het niet gehaald heeft.
  Ik blijf toch benieuwd of Cameron zijn beloftde van een referendum in 2017 nakomt. of is het net als zijn nederlandse soortgenoot Rutte dat hij het gaat wegschuiven of vergeten???

  Like

 4. Jean zegt:

  Hopelijk komt ET toch niet terug? Please verlost ons van die ellende.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Als iemand denkt dat David Cameron, van nu af aan, op rozen kan rusten, heeft het goed mis. De Rozen in de VK hebben nu hele lange- en scherpe doornen. Deze vent is niet gekozen voor zijn leiderschapskwaliteiten. Zijn hele termijn als premier is gekenmerkt door beschamende zwakte en geniepige kleine besluitvormingen gericht UITSLUITEND TEGENOVER ZIJN EIGEN VOLK. Bijvoorbeeld de noodzaak voor de verkiezingen te registeren en b) het ontnemen van geboren Schotten het recht aan het Schotse Referendum deel te nemen. Het resultaat is: niet de Tories en niet Labour hebben in Schotland enig succes geboekt. De Schotse Nationale Partij (SNP) heeft het zeggenschap van de Hadrianusmuur (historische grens tussen Engeland en Schotland) tot aan de laatste eiland van de Shetlands of de Orkney’s. Dat is een gigantisch verlies!. Als Cameron en de Tories denken dat ze van hun referendum belofte kunnen ontrekken, hebben ze het mis. Vele Britten zijn behoorlijk pissig en dat kan tot ongekende gevaarlijke escalatie leiden. Ook de Fransen hebben op 14 juli 1789 niet in een dag besloten de Bastille te bestormen. Het was een proces die een lange tijd duurde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s