“God houdt Holocaust in de hand”

Screenshot_64

(Door: Y. Ritzen)

Zowel Nederlandse als buitenlandse protestantse kerken weigeren om antwoord te geven op de vraag wat de verantwoordelijkheid van de kerk was tijdens de Holocaust.

Dat schrijft Ad Posman, emeritus predikant, volgens het Nederlands Dagblad (betaalmuur). Zelfs nu, zeventig jaar nadat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam, is er nog steeds geen bevredigend antwoord op de vraag wat de rol van de kerken was.

Tijdens de oorlog keken de kerkelijke leiders weg op het moment dat de Joden vervolgd werden. Posman: “Daarom hadden de kerken na de oorlog hun functioneren tegen het licht moeten houden. Want de vraag is hoe je in dit post-Holocaust-tijdperk authentiek kerk kunt zijn.”

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Censuur, Christendom, Holocaust, Hypocrisie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, lafheid, political correctness, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op “God houdt Holocaust in de hand”

 1. Wachteres zegt:

  De mens is zelf verantwoordelijk voor wat hij doet of niet doet.

  En als iemand gelovig is kan die persoon om inzicht vragen over te ondernemen stappen.

  Je nuchter verstand moet je op de eerste plaats gebruiken.

  Als nu in de EU de Joden weer moeten vluchten, dan is het logisch dat christenen, ook gezien vanuit de ervaringen in het verleden, voor de Joden opkomen en dat duidelijk laten merken.

  Ook is het logisch dat zij de daders aanwijzen en hun gedrag afkeuren.

  Helaas zijn de kerken beïnvloed door het linkse denken en hebben zij derhalve ook angst om kritisch ten opzichte van de islam te zijn.

  De kerken zouden zich dood moeten schamen voor hun lafhartig gedrag.

  https://ejbron.wordpress.com/?s=Wachteres+een+vlammend+protest+op+de+kerken

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  De kerken deden toen hetzelfde voor de Joden vervolging als nu voor de Christen vervolging in het Midden-Oosten
  De andere kant op kijken.

  Like

 3. Jan zegt:

  Joodse christenen tijdens de Tweede Wereldoorlog

  http://www.ibstudiehuis.nl/k/n607/news/view/5596/5435/joodse-christenen-tijdens-de-tweede-wereldoorlog-deel-1.html

  Uit ‘De invloed van christenen op de overlevingskansen van joden in Nederlandse gemeenten tijdens de Tweede Wereldoorlog: een katholieke paradox?’ blijkt dat de overlevingskans van Joden onder een onkerkelijke bevolking aanzienlijk lager was dan onder een Christelijke. Zie Tabel 1:

  Klik om toegang te krijgen tot vol_80_no_4_-_de_invloed_van_christenen_op_de_overlevingskansen_van_joden_in_nederlandse_gemeenten_tijdens_de_tweede_wereldoorlog.pdf

  Like

 4. Jan zegt:

  Ies Vuijsje, Tegen beter weten in: zelfbedrog en ontkenning in de Nederlandse geschiedschrijving van de Jodenvervolging
  Een recensie op Liberales: http://www.liberales.be/boeken/tegenbeter

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Wat de kerken vooral niet hadden moeten doen ten tijde van de holocaust is zich beschouwelijk bezig houden met de vraag naar de zin van het lijden.
  Die vraag kan alleen actueel en zinnig zijn wanneer er een causaal verband bestaat tussen wat iemand doet en het lijden dat op zijn daden volgt (als een soort straf).
  Een zware drinker die weigert te stoppen met drinken zal zijn lever ruïneren en fysiek gaan lijden.
  Dat roept die persoon over zich af.

  Nu weet ik ook wel dat er zeer gestoorde types in de kerken hebben rondgelopen die ook geloofden dat de Joden lijden verdienden, omdat ze Jezus niet als hun Messias erkenden.
  Ik hoef niet te zeggen dat iemand die serieus gelooft dat -bijna tweeduizend jaar later(!) afstammelingen van de Joden een gruwelijke behandeling dienden te ondergaan, omdat hun verre voorouders.Jezus afwezen.
  Dat denk niveau is volstrekt identiek aan de manier van denken van de ultra moslims die de islamitische heilstaat op aarde willen vestigen.
  Onderwerpen jullie je niet aan onze visie, dan zullen we jullie ontmenselijken! Wij bieden jullie een mooie overgave aan en jullie weigeren? Dat is een zware belediging en nu verdienen jullie STRAF!

  De kerken hadden in de oorlogstijd massaal de Joden in bescherming moeten nemen. Het moet gezegd worden dat er onder de verzetsmensen die dat deden behoorlijk veel protestanten zaten die juist vanwege hun geloofsopvattingen bereid waren hun leven in de waagschaal te stellen voor de Joden.

  De meerderheid van her kerkvolk deed bepaald ”niet al te veel ”en in passieve zin collaboreerde men dus met de nazi’s.
  Net als de kerken nu.Ook zij weten niet hoe dienstvaardig zij zich moeten opstellen tegen een ideologie die hun christelijke overtuiging hartgrondig veroordeelt.

  Wie uit de geschiedenis geen lering trekt, is gedoemd de fouten die in de geschiedenis zijn gemaakt te herhalen.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  De kerken hebben al eeuwenlang gedréven op dooddoeners als: “Beproeving” en “Kracht naar kruis” geven en daar bleef het bij.
  Bovendien hebben ze de Joden altijd de schuld gegeven van “Het Lijden van Christus”” en dat inzicht mag dan heel langzaam misschien een béétje veranderd zijn, 400 jaar ingesleten denkpatronen – en tel er voor de R.K. kerk maar 1000 jaar bij- krijg je niet gemakkelijk weg.
  Dan is het veel gemakkelijker, de islam als “Religie van de Vrede” te omarmen, want daar hebben ze nog niet zo ’n lange ervaring mee.
  In 1683 stond ze weliswaar voor de poorten van Wenen, maar werd daar tot staan gebracht. Was dat anders geweest, dan had het westen nu misschien ook anders gekíkt.
  Want het is ongelofelijk: Pure zinsbegoocheling, over de hele linie! Dat de kerken zich ook nu niet zo fel tegen de Holocaust keren als ze zouden moeten doen, is daar uiteindelijk maar één aspect van.
  Het is waarschijnlijk ook een manier om het schuldgevoel in de hand te houden, dat ze na de oorlog opeens wèl hadden, maar dat geen uitweg kon vinden.
  De pathetische manier waarop ze het eerst probeerden, bood geen soelaas, dus zoeken ze het nu in het moslim-knuffelen. Maar ja, dàt werkt het afzwakken van de holocaust weer in de hand……
  Je kunt lang wachten vóór ze er nog eens uit komen. -Op de góede manier.

  Like

 7. Pieter zegt:

  Ik gok op een stukje risicovermijdend gedrag. Niet iedereen heeft de behoefte als anonieme held te sterven. Bij de calvinisten kwam dan ook nog het punt dat ” wij gehoorzaamheid verschuldigd zijn aan de boven ons gestelden” En tja, er was nou eenmaal een nieuwe overheid met nieuwe wetten. De grote man achter de SGP, ds Kersten, heeft zich hierdoor in de nesten gewerkt en kon na 1945 niet meer terug in het parlement.

  Maar feit blijft dat iedereen in deze tijd stoer kan zijn achter het toetsenbord zijner PC.
  De vraag: ” hoe had u in deze gehandeld” is niet te beantwoorden, althans niet eerlijk.

  Zoals ik het zie is het huidige gevaar van de islam anders dan indertijd het gevaar van de nazi´s.
  Indertijd kon men zn kop laaghouden en min of meer gewoon verder leven. Het risico om dan voortijdig het tijdelijke met het eeuwige te verwisselen was dan niet groot. En met enige aanpassingen was het leven leefbaar zolang je geen gele ster op je kleding droeg. De boeren maaiden, zaaiden en dorsten, kinderen gingen naar school etc.
  Dat gaat natuurlijk iets anders worden onder een sharia wetgeving. Dat is veel ingrijpender in de levenssfeer.

  Maar zelfs dan past de PKN zich nog wel aan, vrees ik….

  Like

 8. Republikein zegt:

  Ik heb het God vergeven., een lange tijd geleden, en hoef dan niet meer naar de kerk, als beloning zeg maar!
  Als je twijfelt moet je wel blijven gaan.
  Mijn huis is ook het huis van God, afgoden zijn verboden.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  De Holocaust kun je niet door een roze bril bekijken en veel mensen winden er geen doekjes om als ze er hun mening over geven. De holocaust-ontkenners en antisemieten zijn gelukkig vaak ook roependen in de woestijn en vonden het schijnbaar al erg genoeg dat de voorouders van de joden, toen zij onder Mozes aan het slavenbestaan in Egypte ontsnapten en daar soms zelfs nar terug verlangden (!), bij de berg in de Sinaïwoestijn om een gouden kalf gingen dansen omdat zij een god wilden die zij konden zien en aanraken. Zelfgemaakte beelden kunnen echter noch zien, noch horen, noch ruiken, nog voelen en noch praten! Veel van bun afstammelingen brachten in het Beloofde Land (mensen)offers aan vreselijke afgoden waardoor zij net zo goddeloos werden als de heidense volkeren die zij niet verdreven of uitgeroeid hadden.
  Tijdens de regeerperiode van koning Achab wist de profeet Elia via een proef God zover te krijgen dat Hij zijn eigen altaar via vuur uit de hemel aanstak en de goddeloze profeten van Baäl, die de joden tot zonden verleidden, werden hierna omgebracht.
  Je zou bijna geloven dat Adolf Hitler en de nazi’s tijdens WO II in de vernietigingskampen en de executieplaatsen in Polen en Rusland miljoenen doodgeschoten en vergaste joden op een soort “altaren”, in de vorm van crematoria’s en ijzeren roosters op betonblokken, verbrandden als een soort offer daar Holocaust ook ‘brandoffer’ betekend!
  Maar Jezus Christus voorspelde in het nieuwe Testament al dat er in vreselijke oorlogen en tijdens revoluties ook geregeld zou voorkomen dat mensen (zelfs als ze vrienden, kennissen of familie van elkaar waren) elkaar gingen verloochenen, verraden, vermoorden of elkaar ter dood brachten, de aanhangers van Jezus zwaar vervolgd en gemarteld en de zon verduisterd worden door rook van crematoria’s, veldslagen en natuurlijk van atoombommen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s