Groot-Brittannië: Nigel Farage treedt af!

Screenshot_75

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

UKIP krijgt na de Britse Lagerhuis-verkiezingen slechts één zetel in het parlement. Daarom treedt Nigel Farage af als partijchef. Hij verloor in zijn kiesdistrict nipt van zijn Conservatieve tegenkandidaat (16.026 tegen 18.838 stemmen). In het geval van een nederlaag had Farage aangekondigd af te treden als partijchef. En hij is gewoon iemand die zich aan zijn woord houdt.

Het meerderheidskiesrecht in Groot-Brittannië (alleen de sterkste kandidaat in een kiesdistrict komt in het Lagerhuis), dat heel erg aan hervorming toe is, laat een absurd resultaat zien. In Duitsland zouden we UKIP een verkiezingswinnaar noemen, want UKIP heeft er een groot aantal stemmen in het land bijgewonnen en heeft het heel goed gedaan. Vaak stond de partij in kiesdistricten op de tweede plaats voor of achter Labour – gezien het aantal uitgebrachte stemmen is UKIP na de Conservatieven (37%) en Labour (31%) met bijna 13% de op twee na grootste partij geworden.

De conservatieven haalden 10.148.442 stemmen en 329 zetels; Labour kreeg 8.663.140 stemmen en 232 zetels; UKIP haalde 3.479.404 stemmen en slechts 1 zetel.

En nu komt het: de Schotse links-liberale National Party (SNP), kreeg met 1,5 miljoen stemmen 56 zetels, want zij heeft bijna al haar kiesdistricten in Schotland (59) gewonnen.

De Groenen, de Green Party, kreeg 900.000 stemmen en net zoals UKIP 1 zetel.

Nog een keer, omdat het zo krankzinnig is:

UKIP krijgt meer dan 3,5 miljoen stemmen en 1 zetel.

De Groenen krijgen 900.000 stemmen en 1 zetel.

De SNP krijgt 1,5 miljoen stemmen en 56 (!) zetels.

Behalve Labour waren de LiberalDemocrats de verliezers van de verkiezingen met slechts 8 zetels.

Nauwelijks te bevatten dat de charismatische Nigel Farage de politiek niet meer zal omwoelen. Laten we hopen dat hij zijn mening herziet.

Waarom men het resultaat van UKIP per se positief zou moeten bekijken, legt Paul Golding van “Britain First” heel realistisch uit. Hij waarschuwde er voor de verkiezingen al voor om nu een verkiezingsoverwinning van UKIP te verwachten. Het zou deze keer een te grote stap zijn om de verkiezingen te winnen. Dat is de schuld van het verkiezingssysteem. Stem op UKIP en wees niet teleurgesteld:

 

Wat het resultaat zal zijn bij een EU-referendum (“Brexit”?) en hoe de EU dan konkelfoest, blijft spannend.

Screenshot_74

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Nigel Farage, UKIP. Bookmark de permalink .

32 reacties op Groot-Brittannië: Nigel Farage treedt af!

 1. luckybee zegt:

  Nigel Farage treed af dat find ik echt jammer hij is de weinige Britten die werkelijk van de Islam af wil.Ik hoop dat hij weer snel zijn plaats terug vind in de strijd tegen de islam.

  Like

 2. Berthe zegt:

  Begrijpelijk dat de gevestigde partijen dit stelsel willen behouden. Helaas.
  En wat jammer ook dat Nigel vanwege dit stelsel geen zetel heeft gekregen bij 3,5 miljoen stemmen!

  Like

 3. E. Janssens zegt:

  Over gans Groot-Brittannië werden tienduizenden meisjes en vrouwen gedurende jaren systematisch verkracht door Pakistaanse bendes en de politie weigerde in te grijpen uit angst om daardoor voor racistisch door te gaan. Blijkbaar is zelfs dàt niet genoeg voor de bevolking van GB om het politiek-correcte tij te keren en eindelijk voor een anti-Islamitische politiek te kiezen. Ook in GB krijgen ze meer van hetzelfde. Spijtig voor die drie miljoen kiezers die echt verandering én verbetering wensten, zij zijn eraan voor de moeite. Met dank aan de gestroomlijnde media die druipen van de islamofiele hypocrisie- en verradersmentaliteit. Het is om moedeloos te worden!

  Like

 4. toestroom zegt:

  Ik heb van de week een reportage gezien over het Engelse volk die toch massaal ook tegen de EU zijn,die dit wel voor de TV dit verkondigen,en toch weer in het stemhokje op de zelfde partij blijven stemmen het lijk Nederland wel hier zegt men ook massaal op de PVV te stemmen tja en dan komt de uitslag waar je broek van af zakt, mensen een mooi weekend ik ga weer naar huis.

  Like

 5. Mag ik het zó samenvatten?

  UKIP krijgt meer dan 3,5 miljoen stemmen en 1 zetel.
  De Groenen krijgen nog geen miljoen stemmen en 1 zetel.
  De Schotse Nationale partij krijgt 1,5 miljoen stemmen en 56 zetels.
  De Conservatieven krijgen 10 miljoen stemmen en 329 zetels.
  Labour krijgt bijna 9 miljoen stemmen en 232 zetels.

  Dus als het gewoon proportioneel zou zijn en het zou gaan NIET volgens een winnaar-die-in-een district-wint-krijgt-alle-zetels dan zou de zetelverdeling geweest zijn:

  Conservatieven ongeveer 330 zetels
  Labour ongeveer 300 zetels
  UKIP ongeveer 110 zetels
  SNP ongeveer 50 zetels
  Groenen ongeveer 33 zetels

  Nu is het werkelijke aantal zetels in het Engelse Lagerhuis 650.
  Dus nu moeten we naar verhouding van het aantal verkregen stemmen uitrekenen hoeveel zetels van die 650 elke partij krijgt.
  De verhouding is grofweg (vereenvoudigd, namelijk alle door 10 gedeeld)
  33 : 30 : 11 : 5 : 3

  Maar nu het probleem: IK KAN DIT DUS NIET UITREKEnEN !!!
  Het moet heel eenvoudig zijn en ik zal het ooit wel geweten hebben, maar nu weet ik het dus niet meer.
  WIE KAN HET WEL?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik in ieder geval niet: Zo halverwege je uiteenzetting was ik de draad al ongeveer kwijt.
   Maar één ding weet ik wel:
   Dat hele districtenstelsel is doodgewoon een heel slinks systeem, dat bedacht is om zoveel mogelijk te verhinderen, dat nieuwkomers enige poot aan de grond krijgen!
   Ga maar na: Aanvankelijk had GB een twee-partijensysteem _Labour óf de Conservarieven- wat in bepaalde kringen waarschijnlijk duidelijk en rustig gevonden werd. Vervolgens kwamen de Liberalen erbij (van Jeremy Thorpe, herinner ik me) die door datzelfde districtenstelsel de meeste tijd óók al geen poot aan de grond kregen. En nu, nu ze het twee-partijensysteem zo langzamerhand ècht hebben laten schieten, zie je weer hetzelfde. Dat stelsel dient er echt voor om het grootste deel van de tijd in GB maar één stem tegelijk te laten horen, wat ze waarschijnlijk als het ‘veiligste’ beschouwen.
   Mijn kop er af, als de ontwerpers/aanhangers ervan het liefste nooit van dat twee-partijensysteem waren afgestapt, wat ze dan heel schijnheilig “democratisch” noemen omdat de kiezer toch de keuze hééft -tussen die twee…..
   Hypocrisie ten top! Al is het niet helemáál hetzelfde, het doet mij toch min of meer denken aan een Mona Keizer, die met droge ogen beweert, dat referenda niet nodig zijn omdat ‘de mensen toch al elke 4 jaar naar de stembus kunnen.’ De gotspe!
   De gevestigden willen gewoon niet, dat het klootjesvolk te veel invloed krijgt, dàt is het ‘m! En wat aldus bij ons al geldt, geldt in GB in het kwadraat door dat districtenstelsel.
   Geloof maar niet, dat Cameron dáár voorlopig aan gaat tornen. En Milibrand had gehoopt, er nu de grote zege door te behalen -door datzelfde stelsel.
   En in de grond willen beiden hetzelfde er door bewerkstelligen: Geen multipolitieke samenleving, maar wèl een multiculturéle omdat ZIJ hebben besloten, dat dat wenselijk is! Ha ha!
   Wie durft er nog te spreken van “democratie?”

   Like

  • E. Janssens zegt:

   Je moet de regel van drie toepassen. Die ken ik niet meer, maar je vindt hem wel op het net. Voor de conservatieven geldt de berekening 330 : 823 = 0,400972 x 650 = 260,63, dus 261 zetels. De 823 is het totaal van alle zetels samen volgens uw berekening hierboven. Labour zou op 237 uitkomen, UKIP op 87, SNP op 39, de Groenen op 26. U bent in uw berekening wel LibDem vergeten, dus ook mijn cijfers kloppen niet, maar de berekeningswijze is correct.

   Like

   • E. Janssens zegt:

    Conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat in een proportioneel stelsel de conservatieven een coalitiepartner nodig hadden gehad. Dat was dan wellicht opnieuw LibDem geworden. Maar UKIP zou in het parlement veel ruimer vertegenwoordigd zijn geweest dan nu het geval is. De stem van EU-sceptici en immigratie-critici zou veel luider hebben kunnen klinken. Nu kan Cameron alleen zijn zin doen, en hij zal niet doen wat nodig is!

    Like

 6. OphEUffen zegt:

  Ik hoop en verwacht NIgel Farage in september weer terug te zien. Zijn vakantie is meer dan verdiend. UKIP zonder Farage is als de PVV zonder Wilders. Dat moeten we niet willen.

  Like

  • Vederso zegt:

   Hij treedt VOORLOPIG terug, maar zal zich in september waarschijnlijk wel kandidaat voor het partijleiderschap stellen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “We?” Uiteindelijk is dit tóch een aangelegenheid van de Britten; laat die het maar uitzoeken.
   Overigens ben ik blij, dat Wilders zich tot nu toe vèrre heeft gehouden van dit soort strapatsen, hoe zwaar hij het ook heeft!

   Like

 7. john zegt:

  Wat zegt de kween van Engeland ? We leven in een democratie ? In Engeland is het nog erger gesteld dan hier .

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  33+30+11+5+3 = 82

  Te verdelen zetels = 650

  Cons. (33 / 82)*650 = 261,5
  Labour (30 / 82)*650 = 237,8
  UKIP (11 / 82)*650 = 87,2
  SNP (5 / 82)*650 = 39,6
  Groen (3 /82)*650 = 23,8

  (261,5+237,8+87,2+39,6+23,8)=650 zetels

  Like

 9. wouteenhoorn zegt:

  Ik probeer het slimmere geesten mogen mij verdoemen

  33+30+11+5+3=82
  33/82 x 650=261
  30x=237
  11x=90
  5x=39
  3x=23 totaal 650

  misschien onzin maar ik ben

  Like

 10. Vederso zegt:

  De video van Britain First is een aanrader! Heb vanwege het kiessysteem reële verwachtingen.

  Like

 11. OphEUffen zegt:

  Wij hebben vast op dezelfde school gezeten Wout 🙂

  Like

 12. Inderdaad, Eenhoorn en Opheuffen, dat is de methode!
  Ergens wist ik dat wel vaag, maar soms valt de mens qua denkie-denkie even in een zwart gat . . . . .
  Bedankt!

  Like

  • E. Janssens zegt:

   Je bent wel LibDem vergeten

   Like

  • E. Janssens zegt:

   Conclusie die we uit de extrapolatie kunnen trekken is dat in een proportioneel stelsel de conservatieven een coalitiepartner nodig hadden gehad. Dat was dan wellicht opnieuw LibDem geworden. Maar UKIP zou in het parlement veel ruimer vertegenwoordigd zijn geweest dan nu het geval is. De stem van EU-sceptici en immigratie-critici zou veel luider hebben kunnen klinken. Nu kan Cameron alleen zijn zin doen, en hij zal niet doen wat nodig is!

   Like

 13. Republikein zegt:

  Lucky bee is niet zo gek.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Híer, bedoel je? Nee: Het wisselt.

   Like

   • Republikein zegt:

    Nah Theresa, dat is cryptisch hoor.
    Had vannacht de slappe lach om de opmerking van Bert over de biljoenen van Hollande, zo erg dat mijn lieve wakker werd en aan me vroeg of het wel goed ging achter de batterijen!
    Die waren intussen wel gealarmeerd!
    Het bleek achteraf een losse flodder.

    Like

  • harry zegt:

   Wél buitengewoon irritant , Republikein !
   Het enige goede aan hem is , is dat ie pro-Wilders is .
   Verder probeert ie het bloed onder je nagels vandaan te halen , maar vanwege zijn Indische achtergrond , vraag ik me af of dat ie dat zelf wel beseft .
   Ben met een Indonesische getrouwd geweest en nog een paar Indische vriendinnen gehad , ik ken de mentaliteit en de cultuur .
   Hoge mate van infantiliteit , zeg maar .
   Heb beslist geen hekel aan die mensen , heb jaren in Indonesië gewerkt , ik mag ze graag , maar ik zie ook hun andere kant .
   En dat is niet altijd geweldig .

   Like

 14. Vederso zegt:

  Robert Spencer: Brittannië kiest voor een langzame zelfmoord.

  http://www.jihadwatch.org/2015/05/uk-chooses-slow-suicide-over-immediate-suicide

  Like

 15. toestroom zegt:

  De zoete wraak van Herman Van Rompuy op Nigel Farage

  08-05-15, 18.34u – Steven Alen – Bron: eigen berichtgeving

  Ken je Nigel Farage nog? De Britse eurocriticus is bij ons vooral bekend omdat hij Herman Van Rompuy enkele jaren geleden beledigde, toen die werd aangesteld als voorzitter van de Europese Raad. En nu geeft de CD&V-politicus een bijzonder rake steek terug.

  http://static0.demorgen-cdn.be/photo/de-zoete-wraak-van-herman-van-rompuy-op-nigel-farage/MTkxMy9hdC83Njk0NTA4LzMwMHg5OTkvRlQ/300x999_7694508.jpg?v=pc732SI
  Tijdens de verkiezingscampagne verkocht de UKIP nog keukenhanddoeken met een afbeelding van Van Rompuy. ©GETTY
  “Is dit nu de president van Europa?”, vroeg Farage zich begin 2010 luidop af in het Europees Parlement. “U hebt het charisma van een natte dweil (‘a damp rag’) en het uitzicht van een bankbediende”, beet hij Van Rompuy toe. “U bent de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de nationale staten. Misschien is dat omdat u uit België komt, dat niet eens een echt land is. Maar wij kennen u niet en wij willen u niet.” De weinig subtiele uitspraken leidden tot bakken kritiek en kostten Farage ook tien dagen loon.

  Farages partij, de anti-Europese UKIP, kreeg vandaag een flinke uppercut bij de verkiezingen in Groot-Brittannië. De partij haalt globaal 12,6 procent van de stemmen, maar door het enkelvoudig districtenstelsel geraakt maar één UKIP-kandidaat verkozen. En dan nog niet eens voorzitter Farage, die het in zijn kiesdistrict Thanet South moest afleggen tegen de Conservatieve kandidaat Craig Mackinlay. Hij kondigde al aan op te stappen als voorzitter.

  Reden genoeg voor Herman Van Rompuy om deze afbeelding op zijn Facebookpagina te posten, afkomstig van ‘Het Orakel van Merksem’. Want zoals ze in het Engels zeggen: “Revenge is a dish best served cold.”

  http://i-cdn.embed.ly/1/display?key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fscontent.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xpf1%2Fv%2Ft1.0-9%2Fs720x720%2F10155168_10206551684133771_4874588900564855854_n.jpg%3Foh%3Dff80c58eb2824cfe28f085a46dff9e89%26oe%3D55E0209E

  Dit is de bewuste scheldpartij uit 2010:

  Die scheldtirade werd later verwerkt in een hilarische ‘AutoTune The News’:

  Like

  • E. Janssens zegt:

   Van Rompuy is een politieke onbenul, hij heeft nog nooit 3,8 miljoen kiezers aangetrokken. Door het oneerlijke kiesstelsel heeft Farage verloren, niet doordat hij zo slecht is. Indien dit kiesstelsel in België had bestaan zou Van Rompuy zelfs een onbekende nitwit zijn gebleven, want zijn partijtje stelt nauwelijks nog wat voor. Maar goed, soms valt het masker van fascisten af, en dat is nu gebeurd, toen Van Rompuy zijn ware gelaat van de cynische smeerlap toonde.

   Like

   • toestroom zegt:

    Heer E Jansen ik heb hier op de telegraaf een discussie gehad met de bekende schrijver die daar schrijft en alles mag plaatsen en schrijven al u daar leest wat de man over Nigel schrijft lusten de honden er geen brood van. En zo gaat het ook over de PVV en zelf over de partei van Filip de Winter dit zijn eurofielen die niks dulden.

    EJ welkom terug.

    Like

 16. Good!! He’s back!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s