Resistente vorm van buiktyfus grijpt wereldwijd om zich heen

Screenshot_19

(Door: Wans Horst)

Jaarlijks krijgen meer dan 21.000.000 mensen buiktyfus. Van die mensen overlijden jaarlijks 200.000, ofwel 20.800.000 mensen worden gered. De redding bestaat bijna uitsluitend uit het toedienen van antibiotica. Nu is er echter een variant van buiktyfus die ongevoelig is voor antibiotica, genaamd H58. Het aantal gevallen van besmetting met H58 maakt een steeds groter deel uit van het totaal. Gesproken wordt van een epidemie.

Er staat in het artikel van de Telegraaf, buiten de getalsmatige overdrijving met 9 miljoen infecties, dat de buiktyfus zich verspreidt via voedsel, zonder daarbij in te gaan op welk voedsel. Vaak wordt buiktyfus verspreid door het eten van:

– onvoldoende gaar vlees
– kip
– eieren
– rauwe schelpdieren
– of door het drinken van ongekookte melk

Algemene hygiëne is belangrijk, omdat het consumeren van voedsel of drinken met de uitwerpselen van besmette personen volgens een andere bron aanleiding kan geven tot besmetting.

De gemene deler van deze producten is dat ze dierlijk zijn, veganisten hebben er dus geen last van en vegetariërs zouden geen melk meer moeten drinken of deze eerst moeten koken. Vegetariërs hebben sowieso 40% minder kans op het ontwikkelen van kankers volgens grote onderzoeken uit Engeland en Duitsland. Vleeseters zouden bovenstaande producten moeten mijden, totdat de epidemie onder controle is.

De Telegraaf vind het kennelijk belangrijker ondergeschikte informatie te vermelden dan om oplossingen aan te dragen of haar lezers te informeren over tegenmaatregelen. Het lijkt mij belangrijker mijn leven te behouden dan de vleesindustrie te sponsoren.

Als resistente bacteriën de overhand behouden en mensen hun eetpatroon niet aanpassen, duurt het overigens nog ongeveer 350 jaar voordat de wereldpopulatie is uitgeroeid.

Lang houdbare melk, waarop staat aangegeven dat hij houdbaar gemaakt is met UHT, is al gekookt door middel van Ultra-high-temperature processing. De melk is dan al 2 seconden lang verhit tot 135 graden celcius, de temperatuur die nodig is om sporen in melk te doden. In UHT-melkproducten kan de voedingswaarde wel zijn afgenomen ten opzichte van minder goed verhit melk. UHT is minder populair in Noord-Europa, Scandinavie en Griekenland.

Geraadpleegde documentatie:

www.webmd.com
www.ggdrotterdamrijnmond.nl
www.worldometers.info
http://time.com

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Resistente vorm van buiktyfus grijpt wereldwijd om zich heen

 1. tjonge zegt:

  kan die bacterie niet ff flink gaan huishouden in alle moslimlanden (waar die ook waarschijnlijk vandaan komt ?).

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Tja het verwondert me niet, nu alle grenzen openstaan voor bewoners van landen waar dit soort epidemieën (vanwege gebrek aan hygiëne), vandaan komen…

  Like

 3. Claudia M. zegt:

  Q; Algemene hygiëne is belangrijk…

  Juist, maar met die algemene hygiëne gaat het rap bergafwaarts, net zoals met de rest… en we weten allemaal waardoor dat komt. Door het ongebreideld binnenhalen van allerlei mensen uit het buitenland die het allemaal ook nog eens niet zo nauw nemen met onze hygiëne… Is in slachthuizen al lang aan de gang, onze (te dure) uitbeners werden vervangen door allerlei Oostblok volk en zie…

  Welkom in de Excel-staat, ik vraag me steeds vaker af wat de elite uiteindelijk doet met de overwinnaars van deze ongelijke strijd? Enfin, niemand die dan nog een wijzende vinger kan uitsteken nadat ook het geteisem het onderspit delft.

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Ja jet verwondert mij niets hoor, wij worden ingeënt tegen van alles, als jij met je huisdier naar elders wil moet hij eerst afgezonderd worden. Die gasten worden zonder screening hier maar binnengelaten. Dat is ook gewoon vragen om moeilijkheden

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Als vluchten uit Ebola-gebieden komen dan let men geloof ik wel op de uiterlijke symptomen, maar hoe dat in z’n werk gaat bij bootvluchtelingen zou ook ik graag willen weten.

   Like

 5. Pingback: Resistente vorm van buiktyfus grijpt wereldwijd om zich heen |

 6. luckybee zegt:

  Ik weet wat buik griep is maar wat is Buiktyphus?

  Like

 7. BertG. zegt:

  Bekijk alleen het kaartje maar waar er allemaal buiktyfus heerst.
  Dan is het toch onvermijdelijk dat we dat hier ook krijgen.
  http://www.vaccinatiesopreis.nl/buiktyfus-inenting/

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Helemaal nu onze salon- en troetelsocialist alsook dictator Frans Timmermans eenzijdig bepaald heeft dat wij 4% van de illegalen moeten opnemen. Stuur die mensen zoals ook Australië doet eventueel met hoogwaardiger boten de Europese wateren uit. Nederland kijkt mijns inziens wederom veel te apatisch toe door zijn grensen niet te sluiten. Als Nederland dan toch 4% van alle bootvluchtelingen moet opnemen, laat ze dan maar bivakeren op het binnenhof! De Tweede Kamer moet toch een afspiegeling zijn van de samenleving, of is dat alleen een gelegenheidsargument om inherent anti-democratische moslims zetels te laten bevolken?

   Like

 8. bea zegt:

  geen vlees meer eten, beter voor de mens (geen hormonen of antibiotica meer die je binnen krijgt) en heel veel beter voor de dieren die dit wrede lot niet verdienen

  Like

 9. Driek zegt:

  Vaak wordt buiktyfus verspreid door het eten van:
  – onvoldoende gaar vlees
  – kip
  – eieren
  – rauwe schelpdieren
  – of door het drinken van ongekookte melk

  Nou, laat dat voedsel dan staan, je hoeft dat toch niet te eten? En koop niet van die smerige barbecue pakketten in de supermarkt. Je moet helemaal geen vlees eten. Het is puur vergif.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Of het vergif is of niet; het is niet te vreten! Twee jaar geleden maakte ik de “fout” (het kwam eigenlijk door tijdgebrek) tartaartjes mee te nemen uit de supermarkt, gadverdegadverdamme… Zelfs de kat bliefde het niet! Het is ook linea recta de kliko in gegaan.

   Vlees komt dus of van de slager of niet! Vis overigens ook bij de visboer. Daarnaast weet ik niet wat er met onze groenten aan de hand is, want waar ik vroeger een paprika wel een week goed hield, moet je deze liefst dezelfde dag nog verwerken anders wordt ie slap. Idem geldt voor veel andere groenten. Het is dus goed plannen als je vers wilt koken, anders kun je de helft weggooien en ben je verplicht om weer boodschappen te doen. Iets waar deze ook niet altijd tijd voor heeft naast een vijfdaagse werkweek.

   Like

   • Driek zegt:

    Claudia M. zegt: Twee jaar geleden maakte ik de “fout” (het kwam eigenlijk door tijdgebrek) tartaartjes mee te nemen uit de supermarkt, gadverdegadverdamme… Zelfs de kat bliefde het niet!

    Nu, beste Claudia, dat is dan uw verdiende loon. Dan moet u maar niet zo gemakzuchtig ergens voedsel kopen. En wie eet er nou in hemelsnaam tartaar uit de supermarkt?

    Like

  • Wans Horst zegt:

   Mensen hebben een vrije wil, ook om ‘fouten’ te maken. Als men geen ‘fouten’ maakt stelt men zich ook niet in staat te leren van fouten. Dat ligt anders bij politici omdat die altijd beter hadden moeten weten dankzij de vele adviesorganen die hen ter beschikking staan. Als politici fouten maken zoals ieder kamerlid dat doet die geen lid is (geweest) van de PVV-fractie, is dat dus altijd kwalijk en een indicatie dat men onvoldoende eerbied heeft voor gemeenschapsgeld.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s