Arabische staatschefs blijven weg van Obama´s conferentie

Screenshot_3

Arabische staatschefs blijven weg van Obama´s conferentie

(Vertaling: E.J. Bron)

De Obama-regering stond er nogal wat bedremmeld bij, nadat bijna alle staatschefs van de Golfstaten zijn uitnodiging voor een discussie over de Iran-deal in Camp David afsloegen.

Washington had gehoopt de ontmoeting ervoor te kunnen gebruiken om Arabische bezwaren tegen de deal te sussen. Deze hebben het gevoel dat Iran bij de onderhandelingen precies hetgeen heeft gekregen wat het wilde, terwijl er geen voorzorgsmaatregelen werden genomen die de bouw van een atoombom verhinderen.

Een uitnodiging naar Camp David gaat gepaard met enige prestige en het antwoord van de Golfstaten wordt als subtiele, maar spottende afwijzing gezien. Alleen de emirs van Koeweit en Qatar zullen komen, terwijl de andere landen, met voorop Saoedi-Arabië, afgezanten zullen sturen om de Amerikaanse president te ontmoeten.

Het oordeel van de Golfstaten is duidelijk: ze vertrouwen het de Amerikanen niet toe om de stabiliteit in het Midden-Oosten te garanderen, die door Iran wordt bedreigd.

De Arabische wereld schijnt zo gedesillusioneerd te zijn over de lege beloftes van de Obama-regering, dat de stemmen die voor een samenwerking met de aartsvijand Israël spreken, toenemen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Arabische wereld, Iran, Israël, Midden-Oosten, Obama. Bookmark de permalink .

7 reacties op Arabische staatschefs blijven weg van Obama´s conferentie

 1. Doc zegt:

  Het gaat om het volgende:

  Klobuchar says U.S. is world’s No. 1 oil producer. Yep nu al! Dat gaat snel!

  http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2015/jan/04/amy-klobuchar/klobuchar-says-us-worlds-no-1-oil-producer/

  Dus ze hebben de hutschurft aan die lakens op hunnies hoof.,….

  ….ze zijn de koning!

  U.S. production of crude oil, along with liquids separated from natural gas, surpassed all other countries this year with daily output exceeding 11 million barrels in the first quarter, the bank said in a report today. The country became the world’s largest natural gas producer in 2010. The International Energy Agency said in June that the U.S. was the biggest producer of oil and natural gas liquids.

  yep vijf jaar geleden…..

  terwijl vijf jaar geleden de gehele wereld nog lag te mekkeren over “opkoeling” en zo en kansloze windmolens en zonne frut op dakkie, zijn de yanken al geheel heel verder en de rest van de planeet maggge geheel de tering krijgge…

  maar ze hebben ook de schurft aan eurobilderhutbergers!…

  …zie binnenkort de lijst van de “aanwezigen”…..

  Like

 2. Hendrik Morren zegt:

  Het zijn natuurlijk allemaal moslims die heel goed begrijpen dat de moslim Obama niet te vertrouwen is…

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Kan er in komen volgens de logica van de Golfstaten. Als Iran er in lukt om een atoombom klaar te stomen, dan houdt niets de Iraniërs tegen om eventueel een schrikwekkend voorbeeld te stellen door Riaadh plat te leggen. Kwestie van te laten voelen wie dan de baas zal zijn.

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Ook de Arabieren vertrouwen moslimbroeder Obama niet.
  Volkomen terecht.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Ondanks dat hij de Joden verraad vertrouwen de arabieren hem niet.

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Iran heeft er iets meer aan om Mekka, Dubai en Abu Dhabi van de aardbodem te laten verdwijnen om de broederstrijd alsnog in het voordeel van Ali te beslechten. Te verwachten valt dat dit uiteindelijk ook zal gebeuren. Zo ver weg ligt Qatar bijvoorbeeld niet van Iran. Teveel Saudische provocatie en de olieinstallaties in de Arabische Golf worden vernietigd. Dat zal een enorme economische schade bij de Golfstaten veroorzaken.

  Like

 7. john zegt:

  Of dacht u dat Netanyahu intussen de krant zal zitten lezen ipv voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de bouw van een atoombom door Iran ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s