BRICS biedt Griekenland ondersteuning aan

Screenshot_58

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

De trojka, bestaande uit EU, ECB en IMF, moet zichzelf tegenover Griekenland in het vervolg vermoedelijk een beetje beheersen. Want ook de Ontwikkelingsbank van de BRICS-landen heeft zijn hulp aangeboden. Minister-president Tsipras zal in juni met de BRICS-regeringen van gedachten wisselen over een mogelijke samenwerking.

“Griekenland zou het zesde lid van de BRICS kunnen worden”, meldt TeleSur. Dit is wellicht iets het doel voorbij geschoten, maar de Griekse minister-president Alexis Tsipras zal kennelijk deelnemen aan het aanstaande Wereldeconomieforum in Sint Petersburg, nadat hij hiervoor door de Russische viceminister van Financiën werd uitgenodigd.

Tsipras had tijdens een telefoongesprek duidelijk belangstelling getoond in een deelname. De BRICS-bijeenkomst vindt in juni plaats en Griekenland zou zich, als het gebruik zou maken van het hulpaanbod, ertoe verplichten toe te treden tot de Ontwikkelingsbank van de BRICS-landen. De bank is een nieuw initiatief, die de BRICS-landen erbij moet helpen hun afhankelijkheid van het IMF te verminderen. Op dit moment beschikt de organisatie over valutareserves van 100 miljard dollar, die beschikbaar gesteld werden door de lidstaten.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in BRICS-landen, Griekenland. Bookmark de permalink .

8 reacties op BRICS biedt Griekenland ondersteuning aan

 1. fransdewit zegt:

  Het is te hopen dat ze die uitzuigers willen overnemen

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Dat is leuk, de EU zal er niet om kunnen lachen.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Het EU kaartenhuis verbrokkeld onder de handen van alle bobo’s in Brussel, ik kan er niet om rouwen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik hou helemaal niet van Marxisten. Ook niet als ze Grieken zijn.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit hadden wij zelfs niet kunnen vermoedden Lucky.
   Daarom zou ik willen zeggen, blijf het schrijven, want wij zijn vanzelfsprekend ontzettend benieuwd naar datgene wat jou bezighoud.
   Bovendien zou het in theorie toch zo maar kunnen zijn dat je op een goede dag het marxisme zou kunnen omarmen… en dan willen we dàt toch óók weer erg graag van je weten nietwaar. Zo dus, zo zie je maar, het leven is voor jou helemáál niet zinloos.
   Je hebt hier een breed publiek! Maak daarom gebruik van jouw speciale kwaliteit om mensen op een bijzondere en subtiele wijze op de hoogte te houden van je gevoelens en denkwijzen. Bovendien weet jij heel veel. Jij zweeft tussen de giganten van de geest! Zelfs ik bijvoorbeeld, (En wie ben ik? In vergelijking met jouw gigantische massa hersencellen!) Zelfs ik dus, verbaas me elke dag weer opnieuw over het simpele feit hoezeer en hoeveel jij moet weten! Ik zeg altijd: “Dàt weet ik natuurlijk niet, maar Lucky! Ja Lucky zal het weten!…”
   Nee, ik overdrijf helemaal niet hoor. Denk dat niet! Dat zou mij echt spijten.

   Like

 5. H. Numan zegt:

  En met Griekenland binnen de BRIC zijn die 100 miljard zo op. Lijkt me een strak plan: wij krigjen ( een beetje van) ons geld terug. De BRIC is haar grote mond kwijt. Win-win voor iedereen.

  Like

 6. bokito zegt:

  als de brics landen dit lukt om de grieken er bij te krijgen dan draaien ze de EU een giga poot uit van ik dacht een kleine 270 miljard waar die kloot violen uit brussel naar kunnen fluiten hoezo rusland boycotten 9-0 voor poetin

  Like

 7. rexm zegt:

  Als de Grieken zich aansluiten bij de BRIC S, zou dat mijn mooieste dag worden van mijn leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s