Het gevaar van Saoedi-Arabië

Screenshot_56

(Door: Martijn S.)

Mijns inziens ligt het ware gevaar bij Saoedi-Arabië. Feitelijk vind ik het belachelijk maken van dit land niet genoeg; het zou onderuit moeten worden gehaald. Iran is nooit met Israël in oorlog geweest en de steun aan Hezbollah valt in het niet vergeleken met de bestiale verschrikkingen van IS, Al Qaida en de Taliban (die door Saoedi-Arabië als legitieme regering van Afghanistan werd erkend). Saoedi-Arabië heeft tevens de hand in radicalisering van moslims in West-Europa, waaronder Nederland. Het was Saoedi-Arabië en niet Iran dat Nederland met economische sancties dreigde naar aanleiding van de groene sticker van Geert Wilders. Het ondersteunt salafisme en wahabisme en probeert dit te exporteren. 

Protestbewegingen als Pegida en demonstraties tegen de islam zijn begrijpelijk, maar ik zie ze slechts als acties tegen de symptomen van een veel dieper liggend kwaad. Dit kwaad komt tot uiting in radicaliserende moslims, maar de bron van dit kwaad ligt in Riyad.

De Nederlandse politiek is opmerkelijk stil tegenover Saoedi-Arabië, terwijl ik op internetfora en blogs een toenemende irritatie hierover bemerk. De anti-Houthi-coalitie en de stilzwijgende Nederlandse steun worden zwaar bekritiseerd. Een vriend van me die ging tanken, zei gekscherend: “Ik ga even de Islamitische Staat financieren”. Landen als Turkije, Pakistan en Saoedi-Arabië zijn geen betrouwbare bondgenoten, het is ongeveer hetzelfde als met Lucas Bols naar de geheelonthouding gaan. Ook vanuit de Golfstaten (met name Qatar) vindt ondersteuning van extremisme plaats. Nogmaals, deze landen zijn onze vrienden niet.

De economische afhankelijkheid van Arabische olie is een groot probleem, daarom zou er een plan moeten komen om eventuele nadelen op te vangen. Volgens mij zou dit kunnen door enerzijds over te stappen op alternatieve energie, of anderzijds met andere landen een front tegen Saoedi-Arabië te vormen. Hoe groot onze geschillen ook mogen zijn, ook Chinezen en Russen hebben een hekel aan de radicale islam. Een derde alternatief is olie van een niet-Arabisch land te betrekken, bijvoorbeeld van Venezuela. Dat betekent wel dat de VS hun politieke bezwaren tegen dat land opzij moeten zetten, maar ook dat dit land fors de productiecapaciteit moet uitbouwen. Een vierde methode is om met een brede coalitie de Saoedi’s met geweld de controle over de olie (en ook over de Heilige Steden) te ontnemen, maar helaas is dat natuurlijk (op dit moment) geen legale actie die (op dit moment) ondersteund kan worden.

Je kunt van rattenkoloniën afkomen door het alfamannetje te doden. Iran is niet het alfamannetje, dat is Saoedi-Arabië. Ik zou graag willen weten of het wellicht mogelijk is in contact te komen met gelijkgestemden om eventueel een Nederlandse politiek van tegengas jegens Saoedi-Arabië uit te werken die ook wellicht in samenwerking met andere staten gevoerd kan worden?! Ik dacht aan economisch/politieke stappenplannen e.d. in samenwerking met gelijkgestemden binnen en buiten Nederland.

Door:
Martijn S.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, lafheid, landverraad, oliebelangen, Saoedi-Arabië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Het gevaar van Saoedi-Arabië

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ik zou zeggen: Als U dat werkelijk van plan bent, vergeet dan vooral niet om de nep-oranjes onder vuur te leggen: dé band met dat verfoeilijke Saoedi-Arabië!

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  De analyse van het probleem kan je uit meer dan één bron halen. De algemene teneur die aan de basis ligt van heel het probleem is dat KSA (koninkrijk Saoedi-Arabië) vrij veel geld besteed aan het uitdragen van de Salafistische boodschap sinds 1979 ongeveer. Wat geen toeval is: de shah van Iran werd namelijk gesteund door de CIA, net als KSA zelf. Toen hij werd buitengegooid werd het duidelijk dat de VSA aan invloed zou inboeten in Midden-Oosten. Iran institutionaliseerde de Velayat-e-Faqih, d.w.z. de rechtstreekse Jurisprudentie van de (sjiietische) Geestelijkheid, de directe regering van de geestelijkheid. Dat staat uiteraard haaks op KSA, waar het koningshuis met zijn vele prinsen de Wahhabitische clerus aan zich afhankelijk heeft gemaakt door o.a. godsgeleerden uit die stroming te subsidiëren, zodat ze overal “universiteiten” bevolken en zitting hebben in tal van overheidsorganen, die moeten toezien op de naleving van sharia wetgeving. Dus: aangezien Salafisten en sjiieten mekaars aartsvijanden zijn, is het duidelijk dat die twee landen diametraal tegenover elkaar staan.

  Khomeiny riep bovendien in 1979 ook via radio-oproepen op om de bevolking van KSA tegen het huis van Saoed in het harnas te jagen, wat weinig succes had, tenzij dan bij de door de Saoedis gediscrimineerde sjiieten minderheid in het olierijke Oosten van het land, die in opstand kwamen. Het hoeft ook geen verbazing te wekken dat KSA, de VAE, Qatar, e.d. ook meteen op de kar sprongen om Saddam Hoessein te helpen om Iran vanaf 1980 binnen te vallen en in bedwang te houden. Niet onlogisch, want KSA heeft een leger dat niet veel voorstelt, tenzij materieel, en Saddam had op dat moment het grootste leger van het Midden-Oosten. Tegelijk zijn de Saoeds ook instrumenteel geweest om het regime van Zulfikar Ali Bhutto af te zetten in 1977, die werd gevangengenomen door generaal Zia Ul-Haq, die de toenemende islamisering van Pakistan heeft ingeluid en die bovendien ook zijn veiligheidsdiensten heeft bevolkt met figuren die duidelijk gelinkt waren aan de propaganda-machine van de Wahhabieten. De Bhutto’s zijn namelijk sjiieten en de toenemende macht van Salafistisch georiënteerde groepen in Pakistaanse overheidsdiensten, vooral leger en geheime diensten, is een product van uitwisseling tussen beide landen (Pakistan en KSA) om de sjiieten van Iran te omsingelen, en in eerste instantie ook om de communisten uit Afghanistan te gooien. Gaandeweg is daardoor ook het geweld tegen Pakistaanse sjiieten toegenomen via door ISI (inter services intelligence), een geheime militaire dienst, die zonder toezicht kan opereren, opgeleide terroristengroepen. Pakistan heeft daarbij ook nog eens afscheidingsbewegingen in het zuid-oosten van Iran gesteund, met name Jundullah, bestaande uit etnische soennitische Balochi, die zich grosso modo door Teheran voelen gediscrimineerd. In het Pakistaanse deel van Balochistan worden Balochis echter door de overheid vervolgd en bestreden, omdat het Balochi verzetsleger daar net ijvert voor de oprichting van één onafhankelijk Balochistan, dat over zijn eigen gasbronnen kan beschikken. (de rest van Pakistan is afhankelijk van Balochistaans gas, in balochistan leven maar 5 miljoen mensen, in de rest van Pakistan gaat het over meer dan 120 miljoen) Men kan ervan uitgaan dat Iran deze verzetsbeweging op de achtergrond steunt om Pakistan op zijn beurt dwars te zitten. Wat geen verrassing is, want Pak en Iran hebben beide eigen Mujahiddin gesteund tijdens de oorlog tegen de Russen in Afghanistan. (Pakistan hoofdzakelijk met financiële steun van KSA en de VSA)

  Amerika is in Irak er met de vuile voeten door gegaan en heeft besloten dat in een echte democratie de meerderheid het voor het zeggen moest krijgen, en dat waren in Irak dus sjiieten. Volgens die simplistische redenring is in de praktijk de invloed van sjiietisch Iran naar het Westen opgeschoven, net datgene, wat KSA en andere landen op het Arabisch schiereiland probeerden te voorkomen door Saddam te steunen.

  Like

  • infinitely ignorant. zegt:

   Bedankt voor je toevoeging, toont maar weer aan dat de situatie behoorlijk complex is.
   Welke bronnen kan je adviseren aan iemand die zich wil inlezen in de geschiedenis van het midden oosten ? Dank je.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Eens zien.

    Relevant voor het grotere plaatje: Iran-Afghanistan-Pakistan, terroristische bewegingen gesteund door het Pakistaanse leger zowel intern / extern en de rol van KSA m.b.t. de infiltratie van Wahhabisme in die rangen. Ook Irak komt aan bod. De schrijver is een journalist van Balochi afkomst die het “systeem” van binnen en van buiten kent.

    Korte samenvatting van Islamitisch terrorisme in Amerika + hoe KSA een heel kluwen van zgn. “culturele” organisaties heeft opgezet om de Salafistische boodschap wereldwijd te verspreiden.

    http://image.bokus.com/images2/9781610392624_200

    Gelijkaardige insteek als bovenste boek. Weliswaar een dikke turf (die ik wel helemaal uitgelezen heb) Deze auteur zat er helemaal met zijn neus bovenop.

    Dat moeten zowat de drie belangrijkste zijn om het grotere plaatje te kunnen overzien.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Als gevolg is er daardoor een rechtstreekse ononderbroken sjiietische as Iran-Iraq-Syrië-Libanon ontstaan, die tot voor kort méér invloed had dan het samenwerkingsverband van soennitische staten in de regio, en die ook potentieel meer “vliegen kan afvangen” van de soennitische landen in het vormen van een reële bedreiging voor Israel. Voor Iran blijft het dus een prestigeproject om als sjiietisch land het voortouw te kunnen nemen bij het bedreigen van Israel en zich op die manier op de borst te kunnen kloppen dat zij de enigen zijn die daar concreet de power voor hebben, terwijl ze de soennitische landen het nakijken geven. Iran wil op die manier vooral ook de sjiietische Islam een boost geven en heropwaarderen, en dus tegelijk KSA vernederen, door te demonstreren dat soennieten maar flauwe praatjesmakers zijn die wel altijd praten over de vernietiging van Israel, maar hun flauwe retoriek vertikken waar te maken. Iran zinspeelt op zijn manier ergens impliciet op het idee dat het sjiisme superieur zou zijn aan het soennisme, en zeker dat van KSA. Dat zint het huis van Saoed uiteraard van geen kanten, aangezien die vinden dat Wahhabisme (aan het koninghuis ondergeschikt gemaakt salafisme) superieur is.

   KSA geeft in principe ook geen bal om wat er met Israel zou kunnen gebeuren op lange termijn, maar dat prestigeproject van Iran mag voor hen niet doorgaan, want dan lijden ze gezichtsverlies. Dus moet de link Teheran-Baghdad-Damascus-Beiroet in stukjes worden geknipt door terroristen te steunen in Irak toen het nog onder invloed van de Amerikanen stond, en nu via Jabhat al Nusra en IS, enz. Het vuile werk wordt hoofdzakelijk door low-brow militanten gedaan, het uitschot van de Saoedische samenleving (plus andere landen in Noord-Afrika, het MO en Europa) die men in KSA liever kwijt dan rijk is omdat ze mogelijk ook intern een gevaar kunnen betekenen voor de Saoeds. M.a.w. die mensen verscheep je liever naar landen waar ze echt kunnen demonstreren “goede werken” uit te voeren in naam van het verspreiden van authentieke Islam door zoveel mogelijk sjiietische Arabieren te vermoorden in landen waar die het voor het zeggen hebben. Vroeger gebruikte men Saddam Hoessein om de sjiietische as te beknotten, vandaag IS. Een soort herhaling ook van wat ze in Afghanistan hebben geprobeerd, en binnen de veiligheidsdiensten van Pakistan: Iran zowel in het Westen en het Oosten helemaal insluiten tot het geen invloed meer heeft !

   Logisch dus ook dat Iran nog maar eens de Saoeds dwars probeert te zitten op zijn beurt door de Zaidi sjiieten (Houthis) in Jemen te steunen. Dus moeten ook daar militanten worden gestuurd. Ook hier zie je weer dat dit al decennia lang in voorbereiding was. Dat zijn dus geen dingen die van de ene op de andere dag uit de lucht komen vallen. De Amerikanen snappen het nog altijd niet: KSA is geen bondgenoot. Beweren dat Iran ongevaarlijk lijkt te zijn, is echter gevaarlijk naïef !

   Like

 3. Luchtpint zegt:

  Even een vraag voor de Webmaster: zou het kunnen dat er een reactie van ondergetekende is verdwenen in een spamfilter ?

  Like

 4. Assyrier/Syrier. zegt:

  Een vierde methode is om met een brede coalitie de Saoedi’s met geweld de controle over de olie (en ook over de Heilige Steden) te ontnemen.Lijkt mij beste.

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  De analyse van Martijn S. is de juiste. De bron van het kwaad is de ISLAM. Wereldwijd wordt Mekka gezien als de belangrijkste plaats voor deze ‘bende’. Naar onze maatstaven een criminele organisatie. Deze maatstaven worden in onze samenleving door DOMME leidinggevenden, politici en quasi wetenschappers verraden. In plaats van op basis van onze maatstaven de islam langs deze maatlat te leggen en te concluderen dat ze als criminele organisatie verboden behoort te worden, wordt deze bende gepamperd en getolereerd.
  De islam doet zich voor als een godsdienst. Iedereen met een gezond verstand die zich slechte een heel klein beetje verdiept in dit onderwerp kan begrijpen dat Allah niet bestaat en nooit bestaan heeft. Het is een verzonnen godheid. Verzonnen door de supermisdadiger en zelfbenoemde profeet Mohammed.
  In Saoedi Arabië heeft een koninklijke familie zich genesteld in het middelpunt van de ISLAM. Zij hebben de wereldlijke macht op islamitische grondslag en beheersen met de gigantische olie-rijkdom het islamitisch maatschappelijk leven in een groot deel van de wereld.
  Het is inderdaad zo dat de krachten gebundeld moeten worden om weerstand te bieden aan de oprukkende islam en daarbij te bedenken dat dan Saoedi Arabië als aanstichter en stimulator van de misdadige activiteiten beschouwd moet worden.
  Verstandige mensen in de westerse samenleving zouden gezamenlijk moeten streven naar het verbreken van de politiek, diplomatieke, economische en sociale banden met Saoedi Arabië. Dat is het kwaad bestrijden bij de bron.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Jaan zegt:

  Dat Saoedi Arabië een enorm gevaar is voor Europa met het bouwen van hun haatzaaimosketen klopt wel.
  Of Saoedi-Arabië ook werkelijk Nederland wilde straffen voor de Wilders sticker betwijfel ik.
  Als je weet hoe gek de minister destijds Frans Timmermans is kan dat best een verzinsel van de beste man zijn om Wilders te beschadigen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  In Saudi Arabie ligt voor al Mekka de thuis stadt van Allah.Ook zijn woning is ond bekend; de KAABA.Is dit weg dan is de Islam ook weg.Niemand heeft respect voor een dakloze Allah. ook als hij akbar is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s