ISIS staat op het punt om Werelderfgoed Palmyra te verwoesten

Screenshot_24

(Door: Tim Engelbart)

Overblijfselen uit de Romeinse tijd staan op het punt om gebulldozerd te worden door de terreurorganisatie.

Ondanks zware bombardementen van de Amerikanen en kranig verweer van de Koerden, is het nog steeds niet gelukt om de opmars van ISIS in Syrië te stuiten. En dat is bijzonder slecht nieuws, niet alleen voor alle christenen, homoseksuelen en Yezidi’s, maar ook voor de plaatselijke architectuur. Het is nu – met alle berichten over het barbaarse ISIS – misschien moeilijk voor te stellen, maar ooit was Syrië een bakermat van de beschaving. De Romeinen hebben in de woestijn aldaar prachtige gebouwen opgetrokken, die nog altijd voor de wereld te aanschouwen zijn.

Zo ook Palmyra, een oase die langzaamaan een grote stad werd met op het hoogtepunt 200.000 inwoners, een eigen dialect en zelfs een eigen alfabet. De plek is ook door de vroege christenen nog bewoond, en is in 1980 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Historie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

14 reacties op ISIS staat op het punt om Werelderfgoed Palmyra te verwoesten

 1. Hans zegt:

  moslims…, ik kan ondanks alle gekrakeel van de linkse landverraders geen enkel, maar dan ook geen enkel voordeel voor de Westerse beschaving verzinnen bij het toelaten van moslims.
  Ze brengen uitsluitend en alleen: ellende, criminaliteit, gevaar, achterlijkheid en een totale parasitaire uitbuiting van ons sociale stelsel en onze gezondheidszorg.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Ik vind het helemaal niet moeilijk voor te stellen en ik kan er nog kort over zijn ook; in die tijd geen islam!

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Sorry, ter verduidelijking; dat Syrië ooit een bakermat van de beschaving was. Dat was het ook, maar dat was ver voor islam helaas de intrede deed.

   Like

 3. jaasma remco zegt:

  Geheel volgens het mastermindplan van de oligarchische VS, de illuminatifamilies, die de antichrist, die zij aanbidden, willen tronen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik kan zo onderhand de woorden islam, moslims, koran, sharia, etc. NIET meer horen!! Er gaat verdorie geen dag meer voorbij of we lezen en/of horen wel ergens berichten over dat verschrikkelijke tuig wat zich voornamelijk nog in het Midden-Oosten ophoudt, en daar dood en verderf zaait!
  Ik ben niet iemand die alles en iedereen snel haat, maar dat geldt niet voor de aanhangers van die zogenaamde profeet.
  Sorry, maar mijn afkeer van alles wat met hen en hun ‘religie’ te maken heeft is buitengewoon groot!

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Verdomme, alleen Amerika heeft een leger dat in staat is IS(IS) te verslaan.
  Maar die verrader van een Obama laat zelfs zijn eigen ambassadeur vermoorden zonder een poot uit steken om hem te redden.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Vernielen en moorden; meer kunnen die barbaarse rif-geitenn**kers a.k.a. ‘cultuurverrijkers’ niet.
  Ik verzeker u dat de tijd komt dat die zwijnen ook de schilderijen van Rembrandt e.d. hier komen vernietigen.
  Wat zal Rutte dan toch weer ‘geschokt’ zijn, want laten we nou eerlijk zijn: dat had niemand toch zien aankomen?!

  Like

 7. luckybee zegt:

  Het zal niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat ze dat doen, als wij ze niet tegen houden. Reken maar dat al onze cultuur goed allemaal vernietigd worden.Schilderijen en muziek en standbeelden zullen wij allemaal kwijt raken.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Het scheldwoord ‘barbaren’ is nog veel te beschaafd voor deze monsters.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Als ISIS de ebola onder de mensen is dan heeft deze misdadige organisatie heel wat gemeen gehad met ziektes als pest, pokken, mazelen en cholera! Nou zijn de terroristen van ISIS niet eens de eersten geweest die massamoorden plegen, kerken, kloosters, moskeeën, tempels, beelden, cultureel erfgoed en archeologische monumenten ontheiligen of vernielen want daarin gingen vele historische voorgangers hen allang voor!
  Zo moesten de joden in het Oude Testament, nadat zij het beloofde Kanaän, het latere Israël, binnentrokken, tempels en afgodsbeelden verwoesten en altaren van zulke goden vernietigen. Tijdens de Beeldenstorm in de Tachtigjarige Oorlog verwoestten de Ketters veel beelden in de kerken. De atheïstische communisten in de USSR vernielden op hun beurt honderden kerken, kloosters en moskeeën en vermoorden miljoenen mensen en de nazi’s zetten in Rusland, na hun inval in 1941 deze verwoestingen op kerken, kloosters, moskeeën, historische huizen van beroemde dichters (deze werden zelfs als openbare wc gebruikt!) en beelden van communistische leiders gewoon door waarbij zij evenmin gruwelijke moordpartijen op miljoenen mensen niet schuwden.
  En zoals talloze potentiële jihadstrijders naar het Midden-Oosten afreizen om zich bij ISIS aan te sluiten, zo zijn er tijdens WO II vele honderdduizenden Europeanen geweest die zich bij de Waffen-SS aansloten om Europa hierna gruwelijk te terroriseren!

  Like

 10. Jan zegt:

  Een begin is gemaakt met de verwoesting van Palmyra

  Militants fighting for the Islamic State have reportedly destroyed a famous statue of a lion in the captured city of Palmyra – despite promising locals they would not obliterate the ancient city.

  Following their capture of Palmyra last Thursday, ISIS militants are understood to have won the support of much of the local population by promising not to destroy the city’s famous monuments.

  But it appears that promise was too much for the jihadis to keep, with eyewitnesses claiming they destruction of millenia-old Statues and buildings is already very much under way, with the most significant loss so far being the celebrated Lion of Al-Lat, which dates back to the first century AD.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3101031/ISIS-destroys-famous-lion-god-statue-captured-Syrian-city-just-days-promising-locals-not-obliterate-Palmyra-s-ancient-monuments.html?ito=social-twitter_mailonline

  Like

 11. Jan zegt:

  Islamic State lays explosives in Syria’s Palmyra ruins

  Islamic State jihadis have mined the spectacular ancient ruins in Syria’s Palmyra, according to an antiquities official and monitor, prompting fears for the Unesco world heritage site a month after the extremist group overran the central Syrian city.

  Syria’s antiquities chief, Maamoun Abdulkarim, and the Syrian Observatory for Human Rights monitor said on Sunday that the group had placed mines and explosives in Palmyra’s Greco-Roman ruins. The observatory, which relies on a network of sources on the ground, said the explosives were laid on Saturday.

  http://www.theguardian.com/world/2015/jun/21/islamic-state-isis-explosives-syria-palmyra-ruins

  Like

 12. Jan zegt:

  Islamic State takes sledgehammer to ‘irreplaceable’ ancient Palmyra ruins

  Isil militants have released images showing a civilian being forced to destroy priceless artefacts from the Roman city of Palmyra as the head of Unesco warned of “cultural cleansing” by the extremist group’


  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11714448/Islamic-State-takes-sledgehammer-to-irreplaceable-ancient-Palmyra-ruins.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s