Landmacht zit aan de grond

Screenshot_17

(Door: Roy Klopper)

ROTTERDAM – Armetierig materieel lijkt de Koninklijke Landmacht parten te gaan spelen. Terwijl er ruim voldoende personeel is en de missies zorgen voor unieke ervaring, kampt Defensie met geldgebrek om optimaal inzetbaar te zijn.

Het grootste krijgsmachtdeel vierde woensdag overal feest met publieksdemonstraties. Commandant der Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif toonde zich trots op zijn mensen die piekten bij de Landmachtdagen. Maar hij was ook somber bij de veteranenbijeenkomst in de Rotterdamse Cruise Terminal. „Met de opdrachten die ik nu in binnen- en buitenland moet uitvoeren, draai ik in het rood.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Landmacht zit aan de grond

 1. toestroom zegt:

  Dat gaat de goeie kant op??. Welzijn nog zwakker dan in 1945.ik heb nog een houten geweer kunnen ze wel lenen. Maar mijn luger die hou ik zelf.

  Like

 2. ildiko zegt:

  uitnodiging tot onderdrukking, slim-e? tijdens het communisme dit soort berichten werden achteraf verteld na een glorieuze overwinning.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik moet oppassen als ik een officier bent, wordt te min bewapend krijg je toch de schuld als iets mis gaat denk aan Karamans dat nu de schuld krijgt dat er mis ging in Bosnie.En niet de verdedigingsministers die hem er heen stuurde met alleen maar lichte bewapening.

  Like

  • Boorzalf zegt:

   In de tijd dat nederland naar Bosnië zou gaan, was er een kapitein (naam weet ik niet meer) die waarschuwde dat er veel te weinig aan zware bewaping mee zou gaan. De man heeft wel gelijk gehad. Maar er is niet naar geluisterd.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Het gaat weer goed, maar niet heus ! Het leger is bijna totaal afgeschaft, de politie volgt, en we zijn hard op weg om bijna ons hele maandinkomen (direct of indirect) aan de belastingdienst af te dragen. En vervolgens zijn wij een gewilloze prooi van iedere kwaadaardige macht of kracht die ons wil gaan knechten. Op de eerste plaats de Islam !

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ze hadden ook liever op Het Rode Plein gestaan, naast Vladimir, tsa, dan raak je gefrusteerd.
  Gymmen is goed, doe maar mee!

  Like

 6. Cathja zegt:

  De EU beloofde ons “nooit meer oorlog”. Daar zijn velen ingetrapt en hebben hun defensiemacht voor een groot gedeelte wegbezuinigd. Hoe stom kun je zijn?
  Op dit moment durven ze de uitspraken van ‘toen’ niet meer te herhalen, want we zien allemaal wat er gaande is in de wereld. Een sterk leger met goed onderhouden materieel zou top-prioriteit moeten zijn!
  Nu ze hun stommiteiten inzien willen ze in korte tijd proberen de schade in te halen, maar waar moet het geld vandaan komen? De opvang van ‘vluchtelingen’, de verplichte jaarlijkse contributie aan Brussel, én de verplichte bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking slokken enkele miljarden per jaar op. En vergeet ook niet alle miskleunen die de overheid al heeft begaan en die de burgers ook enorm veel geld hebben gekost. Denk aan de Fyra.
  De burgers dan maar opnieuw uitknijpen? Ik vrees dat de overheid dit in hun achterhoofd heeft en houdt. Ze ‘mogen’ in tijden van grote dreiging zelfs bezittingen en geld van burgers onteigenen!

  Ik reken erop dat ons nog zeer onaangename dingen te wachten staan!

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Landmacht zit aan de grond”

  Dat is toch de bedoeling? Landmacht aan de grond, luchtmacht in de lucht en de marine op zee. Wat is er mis mee dan?

  Goed weekend allemaal,

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s