Onderzoek bewijst: moslims belangrijkste daders bij antisemitische aanvallen

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Een actueel onderzoek van het Institute for the Study of Global Antisemitism & Policy (ISGAP) bevestigt wat velen al lang vermoed hebben: de ergste delicten tegen Joden in Europa worden gepleegd door Europese moslims en de moslims zijn voor een “buitensporig” groot aantal antisemitische aanvallen in de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk.

Sinds het begin van de eeuw heeft de trend om Joden te haten van land tot land geschommeld. In de meeste gevallen wordt op dit moment over lagere aantallen bericht dan tijdens de “Tweede Intifada” van 2008-2009, ondanks de terreuraanslagen op Joden in Brussel, Kopenhagen en Parijs alleen al in dit jaar. Maar sinds 1990 zijn de antisemitische voorvallen dramatisch toegenomen.

En hoewel er steeds opnieuw kritiek op onderzoeken wordt geuit die vasthouden aan de indeling in moslims en niet-moslims, toch levert het aantal data in deze onderzoeken een sterk bewijs dat vooral onder moslims het antisemitische niveau bijzonder hoog is.

De meeste onderzoeken zijn gebaseerd op antwoorden van geënquêteerden op stereotypes in verband met Joden, of ze het eens of oneens zijn met uitspraken zoals “de Joden hebben teveel macht in de politiek/in de media”. In ieder land ligt de instemming bij moslims veel hoger dan bij de niet-moslims.

In een onderzoek uit het jaar 2014 in Frankrijk was bijvoorbeeld 25% van de geënquêteerden het eens met de uitspraak: “De Joden hebben teveel macht in de economie en in de financiële wereld”, waarvan 50% sympathisanten van het Front National, maar 67% van de islamitische bevolking.

Gelijksoortige resultaten kwamen tevoorschijn bij een studie uit het jaar 2008, dat in zes Europese landen werd uitgevoerd. Aan de geënquêteerden in Zweden, België, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland werd de stelling voorgelegd: “Je kunt Joden niet vertrouwen.”

Over het algemeen konden zich veel meer moslims met deze stelling identificeren dan christenen. In Oostenrijk waren dit bijvoorbeeld 10,7% van de christenen tegenover 64,1% van de moslims, in België 7,6% van de christenen tegenover 56,7% van de moslims.

(Bron: Breitbart)

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Europa, Hypocrisie, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Onderzoek bewijst: moslims belangrijkste daders bij antisemitische aanvallen

 1. Hendrik Morren zegt:

  Die uitslag verbaasd me niet en komt overeen met de opdrachten in de moslim haat handleiding, ook wel koran genoemd.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Tsia dat heb ik allang beweerd maar niemand geloof mij.Voor dat moslims bij ons kwamen wonen hebben wij nooit zo’n antisemtisme gehad.Ze worden bij ons voor al door RKK en Marxisten , en D66 binnen gehaald, Beetje bij beetje ook de VVD.

  Like

 3. Pingback: Onderzoek bewijst: moslims belangrijkste daders bij antisemitische aanvallen |

 4. exmarineman zegt:

  wij wisten dat al jaaaaaaaaaaaaaaaren, maar volgens al die Europese politici (geen land uitgezonderd, behalve enkele bij u ook wel bekende partijen zoals PVV, FN, UKIP, VB) heeft dat allemaal helemaal niets, maar dan ook niets met de islam te maken. Want dat is toch – volgens hun – de ideologie van de vrede. En die gasten in de 2e (slaap)kamer inclusief de kabinetten kunnen alleen maar toegeven dat ze FOUT zijn, mede gezien de onderschrijving en het instemmen in meerderheid met de motie Halsema en Straatsburg.

  Like

 5. topsporter zegt:

  De islam is overduidelijk een gewelddadige ideologie en moet uit een moderne samenleving geweerd/verboden worden.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Voor elke Islamiet een Jood in West Europa en de economie draait als een trein.
  Maar nee hoor, nu gaan we samen met de EU-politici naar de afgrond. Tata tata!
  Domme, domme EU-politici, links en progressief, ja wat wil je meer……….

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘KLOOF’……NW.ISR.WEEKBLAD 15.5.2015.Hoofdredactioneel/Varia, M.Swirc.Hoofdredacteur.
   In de loop v.d.20e eeuwwerden verschillende stranden aangelegd in New York. De almachtige [en beruchte] hoge ambtenaar Robert Moses,zoon van Duits-Joodse migranten, zorgde ervoor dat er laag over de weg naar het stijlvol aangelegde Jones Beach loopbruggen werden gebouwd.Niet vanwege het gemak van die bruggen,maar omdat zo werd geregeld dat openbaarvervoerbussen Jones Beach niet konden bereiken. Alleen mensen met een auto konden er komen. Zwarten bezaten nauwelijks auto’s en zo werd het een vrijwel uitsluitend blank strand. …………….De afgelopen maanden bezocht ik Overtoomse Veld,een Amsterdamse achterstandswijk. Ik kwam o.a.bij een .zwarte’middelbare school.waar 90% v.d.leerlingen moslim is. Tijdens gesprekken met leerlingen en leraren werd me duidelijk hoe diep de kloof is tussen de inwoners van deze wijk en de rest van Nederland.Waar het gaat om de kloof tussen Joden en moslims heeft die-uiteraard-in belangrijke mate een ideologische,religieuze basis. Tegelijkertijd is sprake van een sociaaleconomische kloof,die echter niet los kan worden gezien van de naar binnen gekeerdheid van bijvoorbeeld de Turkse gemeenschap. En die is weer niet los te zien van cultuur en religie. Dat constateren ook docenten,die ondanks alle indringende problemen met passie hun werk blijven doen…………….Een van hen wees me vanuit het schoolgebouw op het nabijgelegen viaduct en legde uit dat deze een fysieke grens vormt die de meeste leerlingen nooit passeren.Tijdens een recente trip naar technologiemuseum NEMO – nabij het Centraal Station- stapte de docent met een groep leerlingen een tramhalte eerder uit,bij de Dam,voor een leuk wandelingetje. Geen van de leerlingen bleek ooit eerder op de Dam te zijn geweest.Sterker nog,geen van de tieners was ooit in het stadscentrum geweest. …………….Ik werd er stil van toen ik dat hoorde.Onwillekeurig moest ik denken aan Jones Beach,al is de situatie in verschillende opzichten onvergelijkbaar.Misschien is wel het lastigste aan de positie v.d.jongeren in Overtoomse Veld dat er sprake is van een complex aan problemen, die we zeker niet allemaal op korte termijn gaan oplossen. Alle mogelijke oplossingsrichtingen zijn een kwestie van heel lange adem.Een realistische blik op de werkelijkheid is de belangrijkste basis voor de toekomst. Het viaduct in Overtoomse Veld is veel meer dan een viaduct.<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s