De partij van Sarkozy wil burgemeester royeren wegens uitspraak om de islam in Frankrijk te verbieden

Screenshot_7

Robert Chardon

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse mainstream rechtse partij UMP wil de burgemeester van een kleine plaats in Zuid-Frankrijk uit de partij zetten, omdat hij ertoe heeft opgeroepen de islam in Frankrijk te verbieden. De voormalige president Nicolas Sarkozy veroordeelde vrijdag de oproep.

“De moslimreligie moet uit Frankrijk worden verbannen”, twitterde burgemeester Robert Chardon van Venelles afgelopen donderdag als bijdrage aan de door Sarkozy gestarte dialoog met het publiek onder de hashtag #NSDirect.

Iedereen die deze religie praktiseert zou “onmiddellijk naar de grens begeleid moeten worden”, voegde hij er aan toe. Hij riep ook op om de Franse wet betreffende secularisme te schrappen en in de grondwet te laten opnemen dat “de republiek de praktijk van het christelijke geloof bevordert”.

Als antwoord op de Twitter-storm die de uitspraken van Chardon veroorzaakte, veroordeelde Sarkozy zijn uitspraken. “Ik veroordeel dit voorstel, zelfs als secularisme ook het repareren van grenzen betekent”, twitterde hij. “Rechten en grenzen gaan samen”.

De vicevoorzitter van de UMP, Nathalie Kosciusko-Morizet, was veel directer in haar veroordeling. “Ik heb gevraagd om de procedure tot royement te starten voor deze absurde uitspraken, die op geen enkele wijze overeenkomen met de waarden en programma´s van de UMP”, zei ze tegenover het persbureau AFP.

Iets eerder verklaarde Christian Estrosi, de burgemeester van Nice en de kandidaat van de UMP voor de aanstaande regionale verkiezingen in de regio waarin ook Venelles ligt, dat uitzetting uit de partij eraan zat te komen.

Chardon zei tegenover AFP dat hij van plan is om mee te doen aan de regionale verkiezingen en wil proberen zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen in 2017.

Als hij uit de UMP wordt gezet, wil hij een eigen partij beginnen, zei hij.

Bron:
www.english.rfi.fr

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

23 reacties op De partij van Sarkozy wil burgemeester royeren wegens uitspraak om de islam in Frankrijk te verbieden

 1. Cathja zegt:

  Wat een dappere burgemeester en wat een moedige uitspraken! Waren er maar veel meer van dit soort burgemeesters, dan zag Frankrijk er op termijn misschien heel wat vredelievender uit. De moslim-aanwas daar gaat alle perken te buiten! Ik snap niet dat deze moedige burgemeester zó aangevallen wordt van alle kanten! Het laat overduidelijk zien waar Frankrijk voor staat.
  Valt me vies tegen!

  Like

 2. Het moet de normaalste zaak zijn om een criminele organisatie als de islam te verbieden!!!Te stom voor woorden als je dit niet begrijpt!!!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Zou Sarkosy ook IS toestaan? Er is eigenlijk geen verschil behalve dat IS doet wat het gross van moslims zou willen doen.

  Like

 4. Marie zegt:

  Geen zorgen; moslims vertrekken allemaal naar het kalifaat in Syrië en Irak! Ze zijn opgeroepen door de doodgewaande Baghdadi om IS te komen versterken en daar Baghdadi zo ongeveer Allah is voor moslims, hoop ik dat ze ook echt gaan!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Waarachtig, deze man is een loepzuivere uitgave van Wilders in zijn VVD-tijd: Tenslotte kan de UMP ook heel goed met de VVD vergeleken worden!
  Als hij zijn voornemen doorzet, krijgt Frankrijk misschien wel een partij, die nóg meer raakvlakken met de PVV heeft dan het FN: Marine is weliswaar islamkritisch, maar minder dan Geert.

  Like

 6. Gustaaf zegt:

  Ik had die Sarkozy wel vele graadjes slimmer in geschat. Maar ja, bij politici weet je het maar nooit.
  In Nederland zitten we met hetzelde probleem. Die snappen er ook niets van. Tot dat het te laat is.
  En dan zitten wij met de gebakken peren.

  Like

  • Jaan zegt:

   Sarkozy slim? Hij heeft zich door Ghadaffi laten financieren voor zijn verkiezing als president. Hij en slechts hij was verantwoordelijk voor de aanval op Ghadaffi waardoor Libië het paradijs geworden is wat het nu is.

   Like

   • E. Janssens zegt:

    Volledig mee eens, Jaan. Sarkozy is verantwoordelijk, samen met Obama, voor de complete destabilisatie van het Midden-Oosten, voor wat er in Syrië gebeurt en voor het bestaan van IS. Die kerel is het ergste tuig van de richel. Dat kan je van Hollande niet echt zeggen, die is gewoon oerdom. Maar Sarkozy is een gore misdadiger die opnieuw de hoogste post in Frankrijk ambieert. Ik hoop dat hem een ongelukje overkomt.

    Like

 7. Marc zegt:

  Kijk, Van Aartsen, zo kan het ook!

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. Thoth zegt:

  Jawohl, iemand die de sekte wil verbieden waar de profeet op 6 jarige leeftijd met een meisje trouwt en daarna seksueel misbruikt. En volgens UMP heeft dit op geen enkele wijze een overeenkomst met de waarden en programma´s die ze hebben opgesteld… want die keuren namelijk goed.

  Ik zou inderdaad een eigen partij beginnen…

  Like

  • Peter Selie zegt:

   Jammer, dat er geen Rechtsorgaan wereldwijd te vinden is dat het ooit aan zal durven om de vernietigers van Europa aan te pakken om hen te veroordelen wegens de vernietiging van ons leefmilieu, onze veiligheid en onze welvaart en ons tot slaven hebben gemaakt van de islam!
   Het is niet voor te stellen, dat het ooit zover kon komen.

   SHAKESPEAR: “De hel is leeg, alle duivels zijn hier”

   Like

 10. Vederso zegt:

  Voorzichtigheid is geboden. Ik lees rare verhalen over deze man; o.a. dat hij inmiddels gedwongen is opgenomen in een psychiatrische kliniek. Het verzoek daartoe zou gekomen zijn uit zijn naaste omgeving. Laten we dit even goed volgen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Vederso 15:49

   Zou het wel zuivere koffie zijn dat hij ‘gedwongen is opgenomen in een psychiatrische kliniek’? Zouden ze hem niet op een ‘vriendelijke manier’ uit de samenleving willen verwijderen vanwege zijn ‘omstreden’ uitspraken?
   Ik vind opeens dat er een luchtje aan zit…

   Like

 11. Hendrik Morren zegt:

  Militairen op straat om aanslagen door islam terroristen te voorkomen; Joden die het land moeten ontvluchten voor diezelfde islam dreiging.
  Ze weten zich geen raad hoe er mee om te gaan, buigen het schrale nekje voor terreur.
  Een burgemeester die met de ultieme oplossing komt moet het dus ontgelden.
  Rare wereld…

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Telkens worden degenen die tegen de islam zijn en die de eigen bevolking willen redden, tegengewerkt!
  Het is net alsof je je moet voortbewegen door een laag dikke stroop die tot aan je kin reikt; het schiet op deze manier niet op…

  Like

 13. E. Janssens zegt:

  Dat Sarkozy een absolute verrader is, het ergste tuig van de richel, wist ik al lang. Waarom deze burgemeester een eigen partij wenst te beginnen in plaats van de partij van Marine Le Pen te vervoegen is wél een raadsel.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Misschien omdat hij zichzelf islamkritischer voelt/weet dan Marine Le Pen….?
   Zij is in zekere mate wel islamkritisch, maar minder fel dan Geert; dat heeft ze zelf toegegeven.
   Tóch al een vooruitgang, want Jean-Marie was het helemáál niet sterk: Die was eerder antisemitisch en zulke mensen hebben automatisch al snel -lichte- sympathieën voor de islam.
   Maar Marine kan aldus daarin best door deze of gene overtroffen worden. Misschien wel door deze burgemeester….?

   Like

 14. luckybee zegt:

  Dan heeft Marinne le Pen, mijn voorkeur boven Sarkozy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s