EEN VEILE BURGERVADER

Screenshot_19

(Door: Driek)

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag noemt het ‘positief’ dat de Schilderswijk her en der op Istanbul lijkt. En – zegt deze veile burgervader: handel ernaar. Zo, dus wij, ingezetenen van dit alreeds verkwanselde polderland moeten nu ook maar accepteren dat een hele stadswijk in handen komt van lieden in djellaba. Lieden die ons hartgrondig haten. Of het nog niet erg genoeg is. Maar, lezers van E.J. Bron, ik kan met deze uitspraak de nacht niet ingaan. Hiermee kan ik de slaap niet vatten. Dit gaat mij toch te ver. Wederom dienen de burgers te buigen voor de luimen van Mohammed. Jozias van Aartsen offert zijn burgers op aan een bedoeïenenvolk. Hij verkwanselt Den Haag aan heethoofdige woestijnridders. Erger kan het toch niet worden?

En wij, gehoorzame, geld schietende burgers, die hun belastinggeld zien verdwijnen in de opvang van dobbernegers en allerlei kwanten van de profeet Mohammed, wij moeten ons in opdracht van Jozias van Aartsen maar schikken? Wel ja, toe maar, je moet maar durven. Ik verdenk burgemeester Jozias van Aartsen van een angstig hart. Deze burgervader is doodsbang voor zijn hachje. Doch dat houdt hij ten diepste geheim. Daarom vindt hij al dat bedoeïenenvolk in zijn stad zo positief en heult hij met dat mohammedaanse duivelsgebroed. Met die nietswaardige lieden die de pest hebben aan Joden en homo’s en christenmensen. En denk erom, lezers, er komen er steeds meer van, je houdt ze niet meer tegen.

Zij bedekten de gehele oppervlakte van het land, zodat het land erdoor verdonkerd werd en zij vraten al het veldgewas af en alle vruchten van de bomen (Exodus 10,15)

Beste lezer, ik zeg het hier weer ronduit. Meneer Bron weet dat ik geen blad voor den mond neem. Al die ellende opkroppen wreekt zich toch op den duur. Want, let wel, wanneer één dezer dagen de verschrikkelijkste dag onzer vaderlandse geschiedenis aanbreekt, de dag dat de volgelingen van die quatschprofeet hun zwaarden omgorden, bent U, burgermeester van Den Haag, het haasje. Lieden als burgermeester Jozias van Aartsen, en al die andere sukkels, die zo ijverig meeheulen met den vijand, zullen straks, in afwachting hunner vreselijk vonnis, tezamen worden gedreven op een tochtig donkere binnenplaats, alwaar zij als galeislaven  met troebel water en beschimmeld brood worden gevoed. Het ijzeren kettinggeknars der roestige slavenketenen weerklinkt alreeds voor deze ter veroordelen burgers.

Ook de lieden met adellijk bloed in hunner aderen ontspringen niet deze macabere dans. Neen, deze lieden zijn zeker niet te benijden. Die bedevaartgangers uit Mekka, die U, meneer de burgemeester, zo liefdevol benadert, zijn meedogenloos. Zij doen niet onder voor de wreedheden van Boko Haram. Dat schorremorrie is spijkerhard. Het is maar dat U het weet.  U bent  bij deze gewaarschuwd.

Zoals bekend hadden wij ook foute lieden in het ambtelijk gezag gedurende het nationaalsocialisme in de jaren ’40 – ’45. Dat waren de NSB – burgemeesters, de lafhartige volksverraders die met den vijand heulden. Maar, toen der tijd, in die afschuwelijke oorlogsjaren, toen was er nog zicht op een glorievolle toekomst, een uitzicht op toekomstig geluk. Helaas, dat uitzicht is ons nu ontnomen. Hierna komt niks meer.

En U, beste burgemeester van Aartsen, U zult de verschrikkelijke consequenties van uw veile burgemeesterschap als een heldhaftig man onder ogen dienen te zien. Ik wens U alvast veel sterkte. Ik wens u allen een prettig weekend.

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op EEN VEILE BURGERVADER

 1. Philippine zegt:

  Ik persoonlijk vind dat die man uit z’n ambt gezet moet worden. Maar dat mag niet van Brussel.

  Like

  • BertG. zegt:

   Denk je nou werkelijk dat dat iets zal uitmaken?
   Heb je dan al ergens een burgemeester op horen komen voor de belangen van een dorpje of stad en de bewoners? Allemaal vinden ze het wel best.
   Ze zijn niet voor niks benoemd. Daar worden ze op geselecteerd.
   Als je te eigen gereid bent en hier tegenin zou gaan dan wordt je gewoon vervangen.
   En waarom zou Brussel zich hiermee moeten bemoeien?
   Brussel zou zich met helemaal niets moeten bemoeien, dat dient gewoon te verdwijnen.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Ik hoop dat zijn beste vrienden de jiahdi’s hem openlijk de keel door snijden, want van Aartsen is nog steeds geen moslim geworden.
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)
  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Het ergerlijke in deze “democratie” is dat je dit soort vuilnis niet kunt dumpen omdat ze “door de kroon zijn aangesteld”. Als hij een gekozen burgemeester was kon je nog trachten hem af te zetten door maximale protesten en demonstraties en mocht hij ook maximaal jaar blijven. Helaas in dit land niet …hij kan er de rest van zin leven blijven. Mits de gemeenteraad dat ook wil, maar met dat zootje aan partijen en kontenlikkers (PVV uitgezonderd) zal dat niet lukken. EN wat mij ook maar altijd blijft verbazen is dat de rest van de Haagse bevolking niet in opstand komt en dat men in Nederland ook maar blijft stemmen op de gevestigde partijen als VVD. PvdA, D66, GrLks, SP, CU en CDA. Dat een partij als PVV maar geen groter electoraat kan krijgen is wonderbaarlijk. De mensen klagen, mopperen bij de vleet thuis, in de kroeg, op verjaardagsfeestjes en niet te vergeten de sociale media zoals deze. MAAR als het er op aan komt om AKTIEF te worden en te gaan demonstreren dan zijn die mensen ook niet thuis. Bang, angstig voor tegendemonstranten, hebben geen tijd, hebben helaas een andere afspraak, zijn ziek/zwak, kan geen vrij krijgen, en wat meer van die (drog)redenen. En dus kan die hele klootjespolitiek en links-correcte socialistische en antisemitische politici hun gang blijven gaan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Toevallig raakten Jack (Terrible) en ik tijdens de Pro-Patriademo van Augustus 2014 wèl aan de praat met een mede-deelnemer, die in de Schilderswijk gewoond had. -Nu niet meer, maar hij maakte zich grote zorgen om één of meer oudere familieleden -minstens één tante- die er nog wel woonden, maar fysiek niet in staat waren om aan zo ’n hele mars deel te nemen. Hij liep daar óók voor hèn, zogezegd.
   Het is vaak wèl lafheid en laksheid, maar niet altijd. En juist dat soort mensen wordt door die onbestaanbare klootzak, van Aartsen, aan hun lot overgelaten! Kijken, wat-ie gedaan had als het om een ouwe moslima-heks gegaan was, wier hoofddoek op straat was afgetrokken of wat dan ook!
   Als die kerel niet afgezet kan worden, zouden ze ‘m moeten lynchen: Deze vorm van landverraad zou niet ongestraft mogen blijven!

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Ben nèt zo verbaasd/verbijsterd als jij exmarineman….

   deze man hoort niet alleen àfgezet te worden maar ook onmiddellijk terechtgesteld!

   Like

  • Mensen zijn bang @marineman ze hebben kinderen, geen gratis kickboxles gehad en staan moederziel alleen. Hooguit 1 of 2 vrienden die in hetzelfde schuitje zitten. Ze kunnen niet beschikken over duizenden sprinkhanen die met een soort amberalert op de door de overheid beschikbaar gestelde samsungs opgeroepen kunnen worden, vervolgens door de ramen bij je naar binnen komen en dan alles wat je lief is de keel doorsnijden. Misschien ook maar een clubje van een paar miljoen man met stampende laarzen en draagbare guillotines voor in de achterzak oprichten en dan iets met treinen naar het zuiden? Op mij kunnen ze rekenen, ik heb in 1966 nog een vetleren medaille gehad voor Scherpschutter op de FAL. Ik schoot op 2000 meter een volwassen vlieg z’n linker bal er compleet af en ik weet alles van het inunderen van bouwwerken en planken over boerensloten. Verder trad ik in dienst wel op als agitator waarbij je in het holst van de nacht rook en traangas in de schuttersputjes van de fillers moest gooien, Vandaar dat ik ook alles afweet van snelheid maken bij het hardlopen.

   Like

   • Driek zegt:

    Breinbrouwsel zegt: Verder trad ik in dienst wel op als agitator waarbij je in het holst van de nacht rook en traangas in de schuttersputjes van de fillers moest gooien, Vandaar dat ik ook alles afweet van snelheid maken bij het hardlopen.

    Nu, beste breinbrouwsel, van snelheid weet ik een boel af. Want vanaf mijn jonge jongensjaren ben ik een actief wielrenner. En hoewel ik nu ik tot de bejaarden behoor fiets ik nog regelmatig pittige afstanden. Zo ook is mijn snelheid nog altijd indrukwekkend te noemen. Zelfs formidabel. Ik haal werkelijk iedereen in. Op mijn dooie gemakje fiets is die jonge knullen op hun racefietsje voorbij. Ze slaan ook stijl achterover.

    Nu wil het geval dat ik mij onlangs vervoegde bij het aanmeldingskantoor voor de Tour de France om een ‘WordTour-licentie’ aan te vragen. Ik wilde dat wel eens mee maken. Ik heb nog nimmer de ‘Tour’ gefietst’. Ik heb daar natuurlijk lang over nagedacht, want zoiets doe je niet zomaar. Het is een zeer kostbare geschiedenis, want ik heb geen sponsors. Ik moet het allemaal zelf bekostigen.

    En nu komt het: wat schetst mijn verbazing toen ik mij legitimeerde en de organisators mijn naam lazen op mijn rijbewijs? De man van de organisatie schudde bedenkelijk zijn hoofd. Nee, zei die man, u mag niet mee rijden in de Tour.
    Op mijn vraag, ‘waarom?’ – kreeg ik ten antwoord, dat de andere renners ook een kans moesten krijgen, want als ik mee zoude rijden in de Tour, dan waren die andere renners al bij voorbaat kansloos. Ik was een te sterke tegenstander. Nee, daar begonnen ze niet aan.
    Mijn snelheid bleek, na een proef op de betonnen racebaan, werkelijk duizelingwekkend. Maar u begrijpt dat ik zeer teleurgesteld was. Ik wilde het nog gooien op leeftijddiscriminatie. Maar dat gaat me toch een tikkeltje te ver. Vind ik zelf.

    Like

  • Driek zegt:

   exmarineman zegt: MAAR als het er op aan komt om AKTIEF te worden en te gaan demonstreren dan zijn die mensen ook niet thuis.

   Ja, beste marineman, daar heeft u wel gelijk in, het blijft bij mopperen op de gevestigde partijen, maar volgens mij, althans, dat denk ik, zijn het toch veelal oudere mensen, die weliswaar actief zich willen verzetten tegen het huidige beleid, maar daar de energie niet meer voor hebben. Die oudere mensen hebben al moeite om uit hun stoel overeind te komen. En die jonge generatie vindt het wel goed zo, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

   Ik ben verscheidene keren aanwezig geweest bij zo’n protestdemonstratie, en dan zie je dat er toch maar weinig mensen komen opdagen. Ja, en daar sta je dan, meteen allemaal cameraploegen van de TV om je heen. En dan wordt je een microfoon onder je neus gedrukt, door zo’n vlegel, die dan vraagt ‘waarom je daar staat’. Ja, denk ik dan, wat een vraag, waarom zou ik hier nou staan? In dat koude rot weer. Nee, ik doe het niet meer. Ik heb leukere dingen te doen.

   Ik bazuin zoveel mogelijk de site van E.J. Bron rond, en verder geloof ik het wel. Trouwens de tegenstand is zo overweldigend, als ik alleen maar over Geert Wilders begin, de domme commentaren die ik dan te horen krijg, de minachting die men betoont voor de aanhangers van de PVV. Pas wanneer de mensen een asielzoekers gezin naast zich krijgen wonen, een gezin met vijf van die rot kinderen, kleine meisjes met allemaal een hoofddoekje, dan beginnen ze wakker te worden, dan gaan ze klagen. Maar al die klagers stemmen wel op die zwendelpartijen. Vooral D66 doet het lekker bij die klagende lieden. Ik hoop alleen dat veel mensen mijn stukjes lezen, misschien schud ik ze een beetje wakker. Maar de vaste lezers van deze site hoef ik niet meer wakker te schudden, die zijn het allang. Mijn hoop is gevestigd op steeds meer bekendheid van deze site.

   Like

 4. Hendrik Morren zegt:

  Mooi stukkie Driek!
  Niks aan toe te voegen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Helemaal eens, maar de “sprinkhanen” ( (Exodus 10,15), vind ik nog wat “Mild” uitgedrukt.
  Die trekken over, vreten alles op en verdwijnen weer.
  Het volk waarover Aertsen het heeft, verdwijnt niet uit-zich-zelf.
  Zou hij deze

  ook niet meedogenloos vinden ?, mischien ontmoet hij er ooit zelf zo een, in dat multi-“Istanbul” van hem

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Van Aartsen is nieuwsgierig hoe het voelt als zo’n bot mes zich door je strot vreet.

  Like

 7. oud-marinier zegt:

  Een waar , en mooi geschreven artikel geachte Driek . Ik ben het met u eens dat deze Jozias van Aartsen een “pijnlijke nederlaag” zal lijden . De man is een schande om als BURGEMEESTER te dienen. Het zou beter zijn als men in NL een systeem van gekozen burgemeesters , zou gebruiken ipv aangesteld. Konden we zo’n man meteen tot aftreden dwingen. En de juiste er voor in de plaats.

  Like

 8. Pingback: EEN VEILE BURGERVADER |

 9. Copan@live.nl zegt:

  Helaas Driek, de geschiedenis leert dat juist dit soort bestuurders zich zullen bekeren. Eerst in het geniep en als hun macht voldoende geconsolideerd is, openlijk. Zie Mecca na de verovering van Mo, Bagdad na de verovering van de Mongolen of zelfs de bekering van Constatijn tot het Christendom. We hoeven daarom ook niets van onze elite te verwachten. Een religieus keurslijf is een uiterst effectief middel om het volk te onderdrukken. De elite is er opportunistisch genoeg voor.

  Like

 10. Anneke zegt:

  Heel mooi gezegd Driek, en helaas, ben ik het helemaal met je eens. Ook ik zie die grote donkere wolk boven ons hangen en onze leiders….doen niets….ik heb het idee dat zij denken dat hun handelen van nu, dus meeslijmen met die idioten moslims, straks hun leven kan gaan redden. Maar wij vergeten niet, wij zullen nooit vergeten wat zij ons, het volk, hebben aangedaan….

  Like

 11. Buffalo Bill zegt:

  De geschiedenis leert ook dat de nuttige idioten het eerst door de vijand worden afgeslacht. Als dat zo is dan zouden deze burgemeester in oorlogstijd en figuren als Pechtold als eersten een oranje overall dragen

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De allergrootste volksverrader van de Nederlandse bevolking! Waarom laat dit volk he in hemelsnaam zijn gang gaan?

  Like

 13. Gert Jan Reitsma zegt:

  Helaas Driek, ik moet je helemaal gelijk geven. Als geboren Hagenees is het toch te triest voor woorden dat een mooie stad zo aan de vijand wordt overgeleverd.

  Like

 14. Onze regering en bestuursorganen heden ten dagen zijn nog veel erger dan toen de nsb,al zou je dat niet voor mogelijk houden!Er is nu zo; n onbegrensde mogelijkheid tot informatie,op alle gebieden,wereldwijd,dat niemand meer kan zeggen dat hij op het verkeerde been werd gezet!En dat geldt ook voor die zogenaamde gutmenschen:het kwaad in eigen persoon en ik walg van ze!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s