Guben: twee weken later hadden alle “vluchtelingen” nieuwe fietsen, merkkleding en iPhones

Screenshot_23

(Door: “Janina” – Vertaling: E.J. Bron)

Ik kom uit een kleine stad aan de Duits-Poolse grens, uit Guben. Het bijzondere aan Guben is dat de grens midden door de stad loopt op grond van de oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog en de belofte van Helmut Kohl om de Oder/Neiße-grens zo te erkennen.

Wij in Guben hebben een zware strijd te leveren, vooral de middenstand. De verhouding zloty/euro maakt alle goederen en diensten in Polen bijzonder goedkoop en dus vermindert de koopkracht hier bij ons. Polen is door zijn nationale wetgeving ook vrij van vluchtelingen. Pogingen van vluchtelingen om zich in Polen te nestelen, worden onmiddellijk bestraft met gevangenisstraf. Polen geeft geen zloty aan vluchtelingen uit.

Wij in Guben hebben nu op verzoek van de burgemeester een woonruimte voor leerjongens ontruimd en hier bijna 200 vluchtelingen ingekwartierd. Veertien dagen later hadden alle vluchtelingen een nieuwe fiets, merkkleding en een iPhone, kennelijk welkomstgeschenken.

De burgemeester is nu blij dat het inwoneraantal door de vluchtelingen toeneemt en hij als stad meer subsidie krijgt van de deelstaat. De nieuwste clou die hij via de media laat verbreiden, is om een niet meer noodzakelijk woongebied met bijna 2000 leegstaande woningen aan vluchtelingen te verstrekken in plaats van ze af te breken. Een getto in Guben, als u het zo wilt noemen. De plaatselijke woningbouwvereniging Guben, een volledige dochtermaatschappij van de stad Guben, springt nu een gat in de lucht en heeft de miljoenen aan meer huurinkomsten al uitgerekend.

Een volksinitiatief van burgers uit Guben, “Nee tegen het tehuis in Guben”, wordt nu als nazi-opinie neer gemaaid.

We zijn wanhopig en weten niet meer wat we moeten doen.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, demoniseren, Duitsland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Guben: twee weken later hadden alle “vluchtelingen” nieuwe fietsen, merkkleding en iPhones

 1. Marie zegt:

  Er wordt goed verdiend aan de “vluchtelingen” zo te lezen; geen wonder dat ze staan te trappelen
  om naar Europa te komen, zelfs in gammele bootjes! Het doorgaans flinke bedrag dat ze er voor moeten neertellen is kennelijk ook geen probleem! Wat moeten we met al die analfabeten?

  Like

 2. anna zegt:

  dit is geen nieuws. in Eindhoven zitten hele groepen jongen asylzoekers in de (gratis) stadsbus met merk sportschoenen, telefoons en zakken vol merkkleding, wat een wereld …..

  Like

  • Jaan zegt:

   Mijn dochter werkte in een gokhal. Om tien uur ’s morgens stonden ze voor de deur met een ABN/AMRO bankpasje waar ze hun dagelijkse toelage mee pinden en vervolgens in de gokautomaten gooiden.

   Like

   • Cathja zegt:

    En indirect is dit geld wat ons, werkende en belasting betalende burgers, wordt afgenomen.

    Like

  • felix zegt:

   Deze reactie heb je natuurlijk wel gelezen. En een flutreactie natuurlijk, ook weer. Waarom zet je zo”n comment er niet weer onder om mij opnieuw publiekelijk voor schut te zetten, E.J. Bron?
   HAHAHHAHHAHHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH!!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Like

 3. luckybee zegt:

  Zo lang als de Marxisten in Duitsland mijn pensioen betalen, mogen ze van mij doen wat ze willen.Het is hun tehuis, dat ze aan het afbreken is.

  Like

 4. Anneke zegt:

  Mensen…hoelang pikken wij dit nog, wanneer komen wij nu eindelijk eens in opstand, ga niet denken dat het onze tijd wel uithoudt, maar denk eens aan onze kinderen en kleinkinderen, die wil je toch niet in zo’n wereld laten leven….ik niet tenminste…..laten wij gezamenlijk iets ondernemen….laten wij iets gaan doen….zodat dit stoppen kan….ik hoor het wel…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s