IS verovert strategisch bijzonder belangrijk Ramadi. En hoe!

Screenshot_20

(Door: Mick Van Loon)

Islamitische Staat heeft de Irakese stad Ramadi veroverd. Het deed dat weer op ’n spectaculaire manier, Hollywood-style. Een bloedbad bij de achterblijvers dient zich aan. Plus: door de val van Ramadi heeft IS de sleutel in handen tot het vormen van een echt solide staat in Irak. En er is nog meer slecht nieuws …

IS probeerde al sinds april de Irakese stad Ramadi in te nemen. Ramadi ligt op amper 100 kilometer van Bagdad, en het wordt algemeen beschouwd als strategisch erg belangrijk.

De stad werd verdedigd door soennitische Irakezen, die al weken aan Bagdad om versterking smeken. Maar die kwam er nooit. Vannacht sloegen IS-strijders op sluwe wijze toe: ze stuurden zes voertuigen, waaronder bulldozers, die propvol explosieven zaten, naar strategische punten in de stad. De wegblokkades bleken geen partij voor dat zwaar materiaal. Eenmaal voorbij de blokkades, reden de bulldozers naar strategische punten in de stad, zoals het militaire hoofdkwartier en werden de zes voertuigen tegelijkertijd tot ontploffing gebracht.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op IS verovert strategisch bijzonder belangrijk Ramadi. En hoe!

 1. luckybee zegt:

  UitRotterdam hebben de linksen een marsch naar Den Haag georganiceerd om de vluchtelingen uit Syrie tehelpen. Wie helpen ze eigenlijk met die vele geld dat ze gezameld hebben de vluchtelingen, of juist IS die een kalifaat willen stichten? van ergens moet dat geld toch Komen?
  De vluchtelingen hebben al hun geld en habe, aan de boottocht gespendeerd, dan blijft de iS dat met het geld wapens voor de veroveringen hebben gekregen.

  Like

 2. duinsnip zegt:

  De rol van het westen hier is verbijsterend. Wat doen die F16,s daar van Nederland etc?
  IS is een creatie van het westen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s