Spanje: nieuwe “kebabwet” irriteert islamitische winkeleigenaren

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

In januari van dit jaar verkondigde de voorzitter van de Spaanse Volkspartij in Tarragona, Fernandez, die burgemeester van de stad wil worden, dat men het aantal kebab-zaken en andere winkels die traditioneel door migranten worden geëxploiteerd, in de oude stad van Tarragona zou willen beperken.

Volgens hem zouden op die manier getto´s verhinderd en traditionele Spaanse winkels beschermd worden. Hij kondigde aan geen nieuwe licenties meer te willen verstrekken voor nieuwe kebab-zaken of internetcafés die minder dan 500 meter van elkaar verwijderd liggen.

Bovendien zouden de winkels zich moeten houden aan de nieuwe hygiënestandaards en aan de strengere openingstijden die het raadhuis had vastgelegd, aldus Fernandez. De nieuwe wet zou echter bestaande zaken niet dwingen te sluiten.

De islamitische winkeleigenaren spreken intussen van discriminatie en vrezen dat de nieuwe afstandsregel voor problemen zal gaan zorgen.

De meerderheid van de ongeveer 1,6 miljoen moslims in Spanje zijn migranten van de eerste generatie en komen uit Marokko, Algerije of Tunesië.

In toenemende mate komen er nu migranten uit Pakistan en Senegal het land binnen. Hoewel de Spaanse regering de religie van werklozen niet registreert, zeggen moslimleiders dat er buitenproportioneel veel moslims in de regio werkloos zouden zijn en dat het werkloosheidspercentage onder moslims boven het landelijke gemiddelde van 23% zou liggen.

Bron:
http://europenews.dk/de

Bron oorspronkelijk artikel:
www.latimes.com
Auteur: Lauren Frayer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Islamkritiek, Spanje. Bookmark de permalink .

9 reacties op Spanje: nieuwe “kebabwet” irriteert islamitische winkeleigenaren

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nog niet zo stom gezien van die Fernandez: Duidelijke afstandsregels voorkomen het oeverloze bij elkaar klitten met als resultaat, inderdaad, ghetto’s. -En als volgende stap: Sharia-wijken.
  Laat die man alsjeblieft burgemeester worden, dan is déze stad in elk geval voor dat gevaar behoed!
  De immigranten zullen er wel weer om jammeren, ja: Het doorkruist hun verborgen agenda, tenslotte.
  Je mocht anders willen, dat dergelijke richtlijnen veral in Europa van kracht waren: Dan hadden Tower Hamlets en de Schilderswijk hun huidige problemen niet gehad!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Heel juist gezien, Theresa.
   Dank, want nu hoef ik niet meer hierop te reageren.

   Like

  • Eleonora Stevens zegt:

   De verborgen agenda van de vrijmetselaars.
   Islam/Fez/Freemasons.com
   Immers zweren op de coran is een agenda punt van de Masons .
   Net als die kinderen en die geiten.
   zoek zelf op, je hebt nu genoeg hinten.

   Like

 2. Joshua zegt:

  De mosselmannen hebben het altijd moeilijk als je ze geloven moet,niet aanpassen of geen werk oprotten en niet janken .
  Laten zij gewoon in eigen zandbak iets nuttigs doen en laten zij hun eigen land opbouwen in plaats van overal de ziele poot uithangen en rechten eisen, deze mongolen hebben niets te eisen.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Over winkels gesproken…
  Ik stond vanmiddag in een winkel te ‘pinnen’ en vlak achter mij stond een stel moslims terwijl er op de vloer een rode streep is aangebracht waarachter men dient te blijven staan als er een klant staat af te rekenen Toen ik de moslims daarop wees, werd ik door die ‘cultuurverrijkers’ uitgejouwd. En daarmee ging men buiten de winkel door tot ik in mijn auto was gestapt. Ik riep nog dat ze ‘ff normaal moesten doen’, maar dat hielp uiteraard niet…
  Kijk, als landverraders, zoals Jos Von Arschloch uit Den Haag, vinden dat wij ons maar moeten neerleggen bij een islamitische meerderheid, hebben we binnen zeer afzienbare tijd natuurlijk helemáál niets meer te zeggen in dit land. En dát brutale volk zouden WIJ moeten respecteren? Waar blijft hun respect jegens ONS?!!!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Dat kan ook een effective middel zijn om de islamicering van je land te verhinderen.Bravo burgemeester van Taragonna.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s