Thailand: 28 bomaanslagen in één nacht

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds donderdagnacht wordt de Thaise stad Yala geteisterd door een golf van tot nu toe 28 bomaanslagen. Het aantal gewonden steeg naar 20 personen. Tot nu toe waren er gelukkig geen dodelijke slachtoffers. Islamitische separatisten eisen al jarenlang een eigen islamitische staat. Alleen al sinds 2004 kostte de opstand van de “religie van de vrede” in het zuiden van Thailand aan 6.300 mensen het leven.

Tussen donderdag 19.00 uur (plaatselijke tijd) en vrijdagochtend werden in Yala 28 bomaanslagen gepleegd. De tot nu toe laatste bom explodeerde tegen 07.33 uur op een kruising in de buurt van het Sateng-Nok-ziekenhuis, waarbij een persoon gewond raakte.

Drie andere buisbommen, die bevestigd waren aan een elektriciteitsmast, konden onschadelijk gemaakt worden. Iedere bom had een gewicht van negen kilogram en diende via een mobiele telefoon tot ontploffing te worden gebracht. Met het oog op zo´n springlading is het verbazingwekkend dat er tot nu toe geen doden zijn gevallen.

Nog in de nacht bestormden een eenheid van de 44e grensbewakingscompagnie, de 43e eenheid van de Rangers evenals de Mayo Police een huis in de naburige provincie Pattani. Bij een vuurgevecht raakten drie soldaten gewond en werd een vermoedelijke terrorist doodgeschoten. Het gaat om de 28-jarige Niyiduerae Jaehae. Zijn beide begeleiders, Asi Daong (28) en Muso Maereewa (45) werden gearresteerd. Zij zouden leden van een islamitische groep separatisten onder leiding van Abdul Hadee Dahaleng zijn. Deze was o.a. in 2011 betrokken bij de moord op vier Thaise soldaten.

Het overwegend islamitische zuiden streeft al geruime tijd naar onafhankelijkheid van het boeddhistische Thailand. Groeperingen zoals de Moedjahedien Islam Pattani proberen hun doel te bereiken door middel van bommenterreur. Het conflict kostte sinds 2004 al aan 6.300 mensen het leven. Een van de jongste aanslagen vond nog in april plaats op het vakantie-eiland Kho Samui.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Rotzakken, Terrorisme, Thailand. Bookmark de permalink .

6 reacties op Thailand: 28 bomaanslagen in één nacht

 1. Jade zegt:

  Met een paar jaar waarschijnlijk ook hier…

  Like

 2. Cathja zegt:

  Als er toch eens geen moslims waren……………!!

  Like

 3. vigilante zegt:

  Gek he dat de Thais een boot met Rohingya moslim indringers uit Myanmar weigeren.

  Like

 4. Hendrik Morren zegt:

  Tijd voor het Thaise leger om die moslims over de grens met moslimland Maleisië te jagen en dan die grens goed afsluiten.
  Andere mogelijkheid is ze inderdaad een eigen landje geven en de Thaise nationaliteit te ontnemen tegen de Maleisische grens aan, aan Thaise zijde een muur er omheen.
  Een eigen moslim staatje…

  Like

 5. H. Numan zegt:

  Nee, veel meer dan 6400 slachtoffers. Ergens rond de slachtoffers. Geen idee waarom, maar deze oorlog (want dat is het best wel) blijft vrijwel altijd buiten het nieuws. Terwijl er meer slachtoffers vallen dan in beide intifada’s en de complete Noord Ierse burgeroorlog bij elkaar!

  Onafhankelijkheid staat niet echt op de agenda. Wat ze willen, weet niemand. Ze willen niet bij Maleise. Ze willen los van Thailand (als i:n “van god los”). Niemand zit te wachten op de miniatuur islamitische sharia republiek Lilliput. De twee roerige provincies zijn gezamelijk iets groter dan FR, GR, DR met minder inwoners en (nagenoeg) geen economie van betekenis. Tenzij men een automotor uitvind die op kokosnoten rijdt.

  Like

 6. H. Numan zegt:

  Excuus, dat moet zijn tussen de 7500 en 9000 slachtoffers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s