Zwitserland: 5000 soldaten oefenen voor het verval van Europa

Screenshot_27

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In september is het zover: 5000 soldaten van het Zwitserse leger oefenen het scenario van het verval van Europa. Dat is al de tweede oefening sinds in die richting sinds 2012. Kritiek op de “Conex 15” uit de EU-landen stuit bij de initiatiefnemers echter op onbegrip.

Vertrouwen in de stabiliteit van de Europese Unie? Had je gedacht. In ieder geval wat betreft de legerleiding van de Zwitsers schijnt men zich over de toekomstvaardigheid van de Europese statengemeenschap een beetje zorgen te maken. Want na de stafoefening “Stabilo Due” in het jaar 2012 volgt nu van de grote oefening “Conex 15” van 16 tot 25 september, waar in totaal 5000 Zwitserse soldaten in het noordwesten van Zwitserland de noodtoestand zullen oefenen. Deze luidt: Europa vervalt.

Tijdens de tien dagen durende oefening zullen de Zwitsers het hele grensgebied afsluiten en belangrijke objecten beveiligen. Want in dit scenario stort de EU in elkaar, een enorme economische crisis maakt zich meester van het continent, met als gevolgen een “schaarser worden van de voorraden en zwarte handel” en het sterker worden van “criminele organisaties”. Als gevolg van de etnische spanningen zou Zwitserland dan door “grotere vluchtelingenstromen” overrompeld worden, waarna de Zwitsers hun voorraden zouden moeten beschermen.

De “Basellandschaftliche Zeitung” schrijft hierover: “In september wordt daarom geoefend hoe men de Rijnhaven in Bazel zou kunnen beveiligen. En de douaneautoriteiten krijgen versterking. Een van de negen betrokken bataljons nestelt zich in het universiteitsziekenhuis Bazel. De militaire politie ondersteund de politie van het kanton Aargau en de spoorwegpolitie. De SBB doen op nog meer plekken mee: in het gebied Kleinhüningen komt het samen met het 2e catastrofehulp-bataljon tot een compagnieoefening. Vreedzamer is de uitgangspositie voor Muttenz: daar vindt een leger-expo plaats.”

Officieel, aldus de verklaringen, zou het Zwitserse leger daarmee niet een spoedig verval van de EU willen insinueren, maar zich hiermee alleen maar op alle eventualiteiten voorbereiden. Het leger zou volgens legerwoordvoerder Christoph Brunner klaar moeten zijn om ingezet te worden in Zwitserland. De omstandigheid dat zulke oefeningen voor dienovereenkomstige vragen en irritaties in de EU-landen zorgen, stuit bij de Zwitsers zelf echter veeleer op onbegrip. Wie kritiek wil hebben op deze oefening binnen de reëel bestaande landsgrenzen, mag dat vanzelfsprekend doen. Voegt de legerwoordvoerder er aan toe. “Dan heeft men echter wellicht niet alles goed begrepen.”

Het is echter tekenend dat het Zwitserse leger al voor de tweede keer oefeningen houdt, waarin het economische en politieke verval van de Europese Unie een belangrijke rol speelt. Ook al relativeert men de oefening om buitenlandpolitieke redenen, toch vormen de scenario´s wel degelijk mogelijkheden waarmee men gezien de actuele ontwikkeling binnen de EU rekening zou moeten houden. Weliswaar geldt nog steeds het principe dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend, maar onjuist is dit absoluut niet. Ook wanneer je bedenkt dat het kleine Zwitserland, dat economisch gezien heel afhankelijk is van de Europese binnenmarkt, zich bij een verval van de EU zou moeten instellen op enorme economische problemen.

Screenshot_29

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zwitserland: 5000 soldaten oefenen voor het verval van Europa

 1. Bob Fleumer zegt:

  Misschien is er gewoon gezond verstand aan het werk?
  Ik heb ook totaal geen vertrouwen in de kleuterklas in Brussel, er staat in Brussel een olifant die niemand zien wil en dat is de desintegratie van de EU door simpel wanbeleid.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Was het maar een kleuterklas……………………..die zijn intelligenter..

   Like

  • bill zegt:

   Een kleuterklas in Brussel, helaas niet.
   Het is een roedel wolven die bewust de chaos creërt en onze regering doet daar willens en wetens aan mee.
   Dan kan de NWO eindelijk een wereldleger samenstellen, een wereldreligie en een wereldregering installeren.
   Ze zijn al dicht bij hun doel.

   Like

  • caesar1 zegt:

   zeker gezond verstand, iedere idioot kan toch zien dat de Zwitsers gewoon een realiteit onder ogen zien, in tegenstelling tot wegkijkend Europa, en met name Brussel…

   Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Als ik een kans had, zou ik mee willen doen.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Zwitserland is een degelijk land. Degelijke en verstandige mensen bereiden zich voor op eventualiteiten, ook al is de situatie nu nog niet urgent. Je kunt maar beter weten wat je in geval van crisis te doen staat, en de draaiboeken klaar hebben liggen.
  Brussel ziet deze oefening dus als een vorm van Zwitsers wantrouwen in de EU, en dat zou wel eens kunnen kloppen.
  Ik geef de Zwitsers groot gelijk. Ze willen zich niet laten overrompelen.

  Like

 4. Hendrik Morren zegt:

  Zwitserland heeft groot gelijk dat ze zo’n oefening houden!
  De fascistische dictatoriale €U met z’n ongebreidelde import van analfabete moslims staat op instorten.
  De €uro, een raar muntwrochtsel, wat niemand past, werk daar ook aan mee.
  Wij, Nederlanders, moeten per direct uit dit door ons bij aanvang al afgewezen gedrocht stappen.
  Ook het Schengen gedrocht, wat ons verplicht elke debiel die ergens een verblijfsvergunning heeft weten te regelen van een levenslange uitkering, woonruimte, inventaris daarvan (Miele), gezinshereniging en gezondheidszorg te voorzien.
  Laat het dan maar even zeer doen, is beter dan ten onder gaan.
  Tijd om hier ook zulke leger oefeningen te houden!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ons ‘leger’ staat er nog slechter voor dan vlak voor de Tweede Wereldoorlog, zo deelde onlangs een deskundige binnen de Landmacht mee. We kunnen totaal niets beginnen als hier de pleuris losbreekt!
   Geen wonder dat ze nu als de wiedeweerga een zogenaamd ‘Europees leger’ willen formeren, om een eventuele aanval nog enigszins het hoofd te kunnen bieden.
   Dit komt ervan als je gelooft in de woorden vanuit Brussel: “nooit meer oorlog”, en vervolgens jaar in jaar uit bezuinigt op Defensie-uitgaven.
   Hoe ongelofelijk stom kun je zijn als overheid om in de leugens van Brussel te trappen?

   Like

   • Timilo zegt:

    We moeten niet bang zijn van Rusland…integendeel Poetin zou/zal onze beste bondgenoot zijn…

    Like

   • caesar1 zegt:

    het blijkt steeds weer hoe ongelofelijk dom onze overheid reageert, op alles wat Brussel dicteert …

    Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Heel verstandig van de Zwitsers wacht maar op het gehuil als ze een muur/hek bouwen. Gisteren zag ik de zombiefilm “world war Z” waarin de Israëlis een flinke muur hadden gebouwd om de zombies buiten te houden, het gekke was eigenljk dat de zombies niet ‘allah-u-akbar’ riepen. Zo mijn middelen toereikend waren zou ik me met plezier in Zwitserland vestigen in Europa maar wel buiten die kudtunie.

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  5000 geweren met elke een doosje 9 mm patronen van 50 stuks a 10 euro per doosje is 250.000 patronen met een totaal bedrag van 50.000 Euro. Dat is veel goedkoper dan een asielzoeker een jaar lang onderhouden.

  Like

 7. Pingback: Zwitserland: 5000 soldaten oefenen voor het verval van Europa |

 8. Zo heb je ook bouwgigant Dik Wessels uit Rijssen (3e op de lijst Quote 500).
  Hij is weer een jeugdkameraad van mijn zwager (een ‘iets minder grote’ bouwgigant uit Rijssen) Berend Nieuwenhuis van de Nieuwenhuis-Groep.
  Mijn zwager heeft het niet vaak over dat wereldje maar soms vang je wel eens wat op.
  Zo kon hij mij vertellen dat Dik nog steeds in de Quote 500 staat (de 500 rijkste Nederlanders die ook woonachtig zijn in Nederland) terwijl hij eigenlijk al min of meer is teruggetrokken in zijn kasteel(tje) in Zwitserland.
  Die man heeft naast zijn hele onderneming ook een privé bezit wat hij graag veilig wil stellen.
  Dat brengt mij bij een andere man uit Rijssen; Marcel Zwoferink
  Hij heeft een bedrijf (Guard Elite Services/zowel nationaal als internationaal) wat daar nu al een rol in speelt.
  Deze man leidt mensen op buiten Nederland wat weer te maken heeft met de Nederlandse regelgeving i.z. het gebruik van geweld en vuurwapens.
  Om kort te gaan; Zo’n miljardair als Dik Wessels kan een soort privé leger ‘aanschaffen’ zolang hij die mannen/het bedrijf Guard Elite Services kan betalen.

  Dit is ook een trend wat we steeds vaker zien en zullen gaan zien; Mensen met heel veel knaken die hun eigen veiligheid gaan creëren buitenom de veiligheid die een land ze kan bieden.
  Dit lijkt allemaal een beetje overtrokken maar bedenk maar eens dat je tig kleinkinderen hebt die naar openbare scholen gaan en eigenlijk allemaal een mogelijkheid bieden om je geld af te troggelen. Of nog erger; Het leven van je dierbaren.

  Als een land als Zwitserland al serieus rekening houdt met zulke scenario’s, is het niet verwonderlijk dat individuen zoals Wessels daar ook al mee bezig zijn.

  Als je het alleen positief wilt zien kun je zeggen dat het goed is voor de werkgelegenheid.
  Zulke bedrijven zullen steeds meer ‘soldaten’/huurlingen nodig hebben.
  Aan de andere kant is het een trieste constatering dat we die kant opgaan.

  Nu behoort die Dik Wessels (+/- 3 miljard) nog niet eens tot de groep ‘superrijken’.
  Kun je nagaan wat die groep onderneemt of gaat ondernemen.

  De geschiedenis lijkt zich wel te herhalen. Landheren en de ‘van adel’ (lees; de rijken/superrijken/bestuurders van multinationals) gaan hun eigen bezit veiligstellen.
  Gelijk het land Zwitserland.

  Like

 9. Anna zegt:

  Het is algemeen bekend dat Zwitserland ieder jaar een paar grote leger oefeningen houdt.
  Vooral de oefening in het najaar is een grote waarbij altijd met scherp geschoten wordt.
  Men hangt een bordje aan de bomen dat men in het betreffende gebied niet mag wandelen. En ook dat bij de vonds van een blindganger de eod ingeschakeld moet worden.
  Het is wel zo dat Zwitserland een zeer conservatief land is wat erg gesteld is op de veiligheid van de eigen burgers. Met dit soort leger oefeningen die men zeer regelmatig houdt kan men ook de veiligheid van de burgers garanderen.Zo is er voor iedere burger een plaats is in een ” atoom vrije” schuilkelder.
  De viaducten op de snelwegen kunnen in geval van een ” invasie” met een kleine handeling onklaar worden gemaakt zodat passage niet meer mogelijk is.
  Toch wel een ” veilig idee”……… een huisje in Zwitserland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s