Coördinerende heren die miljarden beheren en alles in goede banen leiden

Screenshot_23

(Door: Ton van Kesteren)

De Ministerraad heeft op 1 mei ingestemd met de benoeming van de heer Alders, lid van de PvdA, als Nationaal Coördinator Groningen. De heer Alders krijgt als taak om Groningen veiliger en leefbaarder te maken en het vertrouwen onder de bewoners te herstellen. Hij wordt vanaf 1 juni dit jaar daarbij ondersteund door een nieuw te vormen Overheidsdienst Groningen, waar circa 100 medewerkers komen te werken (in Groningen en in Den Haag). Inmiddels hebben in korte tijd een Dialoogtafel, een Economic Board, en Centrum Veilig Wonen (met ruim 100 medewerkers) en nu dus een Nationaal Coördinator Groningen en een Overheidsdienst Groningen het levenslicht gezien. Met budgetten variërend van honderdduizenden tot vele miljoenen euro’s en de opdracht om recht te doen aan gedupeerden van de aardgaswinning. Ondertussen is helaas duidelijk geworden dat het beloofde aantal van 3.000 versterkte woningen in 2015 niet gehaald zal worden.

In de zogenaamde ‘governance’ van de Overheidsdienst Groningen staat expliciet dat bij het hele programma van het aardbevingsbestendig en kansrijk maken van de provincie Groningen gezocht moet worden naar een samenwerking tussen private en publieke partijen. In bepaalde kringen is publiek-private samenwerking nog altijd modieus, hoewel inmiddels (zie het onderwijs, zie de woningbouwverenigingen, zie de zorg) maar al te duidelijk is dat dergelijke publiek-private samenwerkingsconstructies twee dingen gemeen hebben: de verliezen zijn voor het publiek en de winsten gaan in private zakken.

Publiek-private samenwerking moet dus niet uitdraaien op loos draaiende subsidiecarrousels waarbij de enige werkgelegenheid die wordt gecreëerd bestaat uit het werk van de betreffende subsidieondernemers. ‘Ondernemers’ die het zelfs bestaan om de overheid te vragen om antwoord te geven op vragen als: “Waar zit de markt voor de eindproducten en hoe gaat die zich de komende jaren ontwikkelen? En, hoe ziet de concurrentie eruit en hoe onderscheid ik mij daarvan?” (Cor Kamminga, DvhN 18-10-2014).

PVV Groningen waarschuwt dan ook voor de gevolgen van dergelijke constructies in het aardbevingsdossier, zeker als blijkt dat bij de gaswinning private geldzucht ten koste gaat van de publieke veiligheid. Nu de miljarden richting Groningen gaan stromen, is het zaak om te zorgen dat het geld maximaal bij de getroffen bewoners terechtkomt en niet bij allerlei plotsklaps opgerichte bureautjes die zich specialiseren in procesbegeleiding, netwerken en het schrijven van beleidsnotities. Om met Jan Schaefer te spreken: “In gelul kun je niet wonen”. En met het bedienen van het eigen netwerk zal het vertrouwen in de overheid in de provincie Groningen (noch daarbuiten) nooit ofte nimmer hersteld worden.

Screenshot_26

Ton van Kesteren,
fractievoorzitter PVV Groningen

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groningen, Linkse Kerk, Overheid, praatjesmakers, PvdA, PVV, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Coördinerende heren die miljarden beheren en alles in goede banen leiden

 1. Aegolius cs zegt:

  Ruding erkent fouten bankiers

  Bankiers hebben veel fouten gemaakt en jarenlang amoreel gehandeld. Die ‘ongewenste situatie’ is in het geval van Nederland deels verbeterd. Dat zei voormalig bankier en oud-minister van Financiën Onno Ruding zondag in het televisieprogramma Buitenhof, waar hij debatteerde met Joris Luyendijk over diens boek ‘Dit kan niet waar zijn’. Ruding erkende dat de prikkels en het bonussysteem voor bankiers verkeerd waren. Ook hij vindt dat bankiers zelf volledig verantwoordelijk moeten worden voor de risico’s.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24049089/__Ruding_erkent_fouten_bankiers__.html
  Tja mijn beste Onno Ruding…… Je zat erbij en keek ernaar. De revenuen vielen in goede smaak in het mooie V.S. banquiere systeem. Hetzelfde politieke systeem dat banken verplichtte:

  Community Reinvestment Act:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Community_Reinvestment_Act

  En waarom zouden deze bankmedewerkers amoreel zijn geweest in de uitoefening van hun werk?
  Een fijne generalisatie ook! Met al die Nederlandse bankmedewerkers die dag-in-dag-uit hun best doen voor de klant voor een bescheiden salaris. Hallo? Dit is Citibank niet. Praat voor jezelf als je je (waarschijnlijk volkomen terecht) schuldig voelt!

  Evenwel vanwege waarom Wim Kok als ex-vakbondsman zich thuis voelt in het wereldje van commissariaten.

  Zie VPRO video waarbij het een het ander niet tegenspreekt:

  Gepubliceerd op 1 mrt. 2015

  Journalist en antropoloog Joris Luyendijk bevond zich twee jaar onder bankiers en schreef er een boek over. Hij praat door waar het boek ophoudt.

  ‘Op een haar na heeft de financiële wereld in 2008 uw leven al onvoorstelbaar ontwricht. De diepere oorzaken hiervan zijn niet weggenomen, hoewel alle insiders weten wat ze zijn. Hoe kan dat?’. Dat is de grote vraag die Joris Luyendijk zich stelt in zijn recent verschenen boek ‘Dit kan niet waar zijn. Joris Luyendijk onder bankiers’.

  Ja! het is de schuld van bankers……! Beetje links en wat stelt rechts ertegenover?
  Oh…., het oprichting van een EU leger?!

  Like

 2. Hendrik Morren zegt:

  En weer gaat de ‘hulp’ voor Groningen naar politieke correcte vriendjes met zwaar overbemande- en betaalde clubjes.
  Salarissen en onkostenvergoedingen die de helft of meer van de ‘hulp’ aan Groningen opsouperen.
  Hoe gek kun je het maken?

  Like

 3. Driek zegt:

  Heer Alders wordt vanaf 1 juni dit jaar ondersteund door een nieuw te vormen Omgevingsdienst, een Dialoogtafel, een Economic Board, een Centrum Veilig Wonen en een Nationaal Coördinator Groningen en een Omgevingsdienst Groningen. Met budgetten variërend van honderdduizenden tot vele miljoenen euro’s.

  Ik vind dit werkelijk ongelooflijk. Maar liefst zes organisaties die uit de ruif vreten. En die arme Groningers met hun verzakte huizen krijgen niks, die moeten bedelen om een paar centen los te krijgen. Maar ja, Alders is lid PVDA. Die lieden zijn de schaamte allang voorbij. Er wordt in dit land met geld gesmeten of het niet op kan.Tuig is het.

  Like

 4. helletocht zegt:

  Deze door zelfstudie slim links geworden imitatie Charly Chaplin en fake Gutmensch weet inmiddels waar Abraham de mosterd haalt. Het is een professionele graaier die miljonair geworden is door zijn graaizucht. En weer opnieuw wordt deze figuur door de roverheid bediend met een topjob om nog rijker te worden. Het is om te gillen als het niet zo triest was.

  Like

 5. Peter Selie zegt:

  En zo breidt met het ambtenarennet steeds verder uit, want de lasten voor de burger moeten blijven stijgen. Volgens mij is het aantal ‘ambtenaren’ in verhouding hier groter dan het ooit in de Sovjet Unie was.
  Mislukkelingen in de politiek moeten toch allemaal een goed inkomen hebben en zekerheid, nietwaar?

  Like

 6. luckybee zegt:

  Dat is het zelfde als je een lammetje door een wolf laat bewaken.Nog steeds niet geleerd Nederlanders geen Marxist aan de macht meer.

  Like

 7. Cleo zegt:

  Wanneer verdwijnt die joker nu eindelijk toch eens van het toneel? Werkelijk niemand is met zijn zogenaamde ‘expertise’ geholpen!

  Like

 8. fleckie zegt:

  kunnen die ‘ambtenaren’ de Groningers ..wel… garanderen dat hun huizen naderhand niet in een
  ‘black hole’ wegzakken?[ of hebben ze dan allang ‘de plaat gepoetst?]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s