De vergeten bezetting

Screenshot_21
(Door: Sicarius)

Op 20 juli 1974 begon de Turkse invasie van Noord-Cyprus. De oorlog verliep in het voordeel van de Turken. De oorspronkelijke Grieks-Cypriotische bevolking werd etnisch gezuiverd. Niet lang daarna begon Turkije met de Turkificering van het noordelijke deel van het eiland; 120.000 mensen afkomstig van het vaste land van Turkije vestigden zich in Noord-Cyprus. Tot op de dag van vandaag blijft het eiland gescheiden in een Turks en Grieks deel. Alleen Turkije erkent de zogenaamde ‘Turkse Republiek Noord-Cyprus’. Het niet erkennen van Noord-Cyprus als soevereine staat is slechts een formaliteit. De houding van de Europese Unie (EU) evenals de NAVO ten opzichte van het Cypriotische vraagstuk is simpelweg laf en schaamteloos.

Regelmatig  berichten de media over ‘Russische agressie’ of de ‘illegale Russische bezetting van Oost-Oekraïne’. Het is bijna dagelijkse kost geworden. Ondertussen wordt de Turkse bezetting van Noord-Cyprus, die overigens al bijna 41 jaar duurt, systematisch genegeerd. Onder het mom van een ‘vredesmacht’ zijn er naar schatting ruim 17.500 Turkse soldaten aanwezig op het eiland. Bijna een even groot aantal als de totale grootte van de Koninklijke Landmacht.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Cyprus, EUSSR, Griekenland, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, NAVO, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Turken, Turkije, Verenigde Naties, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op De vergeten bezetting

 1. Hendrik Morren zegt:

  Wordt tijd dat die vermaledijde Turken van het Griekse eiland Cyprus verwijdert worden, begrijp niet dat de NAVO niet ingegrepen heeft en nog steeds niet doet.

  Like

  • Seculiere Turk zegt:

   Omdat Turkije de Navo is…
   Trouwens als er Turken uitgemoord worden, is het in mijn ogen gerechtvaardigd dat het Turks leger intreedt…

   Daarvoor heeft Ataturk het immense Turks leger gecreëerd. Hij wist maar al te goed hoe Europeanen over Turken dachten. Amai die vent was geniaal! Maar helaas te vroeg gestorven aangezien hij niet voldoende tijd had om de Islam aan te pakken.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Niet alleen was dat een bezetting maar ook een verovering, van een gebied dat aan Griekenland toe behoort.

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Tja wat wil je van dat linkse rapalje dat aan de macht is in EU/Brussel, maar ook in de VS. Turkije is een NAVO-lid en men durft dat land niet aan te pakken. Maar zo zien we wel hoe de EU-politiek (en daarmee ook de Nederlandse) er uit ziet…. Kijk naar het verschil t.o.v. het midden-oosten en m.n. naar Israël. Een en al verontwaardiging als dat land ook maar iets verkeerds doet in de ogen van de antisemitische westerse regeringsleiders en “volksvertegenwoordigers”. Maar Turkije, Saoudi Arabië, Qatar, Hamas/Hezbollah, IS en miljoenen moslims mogen doen en laten wat ze willen.
  Het wordt/is steeds duidelijker dat er een DOELBEWUSTE politiek wordt gevoerd sinds 1979 dat verdrag is afgesloten tussen EU-VSA en SA…… in het begin ging het stilletjes maar nu steeds duidelijker en openlijker. Precies zoals die alcoholist uit Luxemburg zelf heeft gezegd: we poneren iets en als er geen reacties komen gaan we door en zetten een volgende stap. Zo krijgen we langzaam maar zeker onze wil doorgedrukt. Allemaal onder het mom van “we nemen eerst een vingerkootje, dan de hele vinger en daarna de hele hand totdat we het hele lichaam hebben.” En zo gaat het ook met de immigratie en de islamisering, beetje bij beetje………

  Like

 4. de Griek zegt:

  De bezetting is extreem illegaal. voor de Ottomaanse verovering was de bevolking nog 100% Grieks! Alle turken zijn kolonisten. Sterker nog alle turken in anatolie zij kolonisten. Ze komen oorsprongkelijk uit kazackstan en mongolie. en n 1974 kwamen er nog 120.000 turken bij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s