En langzaam wordt cashgeld illegaal…!!

Screenshot_27

De beweging naar een maatschappij zonder cash-geld, gaat natuurlijk niet over één nacht ijs.. In plaats daarvan worden aan de randen van het cash-geldgebruik, langzaam, heel langzaam en systematisch, een serie opvolgende stappen genomen. Over de hele planeet, let wel, leggen overheden beperkingen op, aan het gebruik van cash geld. We krijgen als burgers-van-wie-het-geld-eigenlijk-is, te horen, dat dit wordt gedaan in de nimmer aflatende strijd tegen het terrrrrorrrisme, tegen criminelen in de drugshandel, tegen witwaspraktijken en als ‘krachtige maatregel’ tegen belastingontduiking…

En… zo gaat dan het verhaal, het is natuurlijk veel simpeler om andere vormen van betaling te traceren voor overheden, en daarom gaat de voorkeur van overheden hier naar uit… Maar we weten niet of je het in de gaten hebt, in analogie aan de quote van Hitler, maar we naderen heel snel een punt waar het gebruik van cash geld wordt beschouwd als een ‘verdachte activiteit’, alleen al door het geld bij je te dragen… Je gaat toch pinnen… Wat moet jij met zoveel cash in je portemonnee…?

Lees verder>>>
(h/t “Peterselie1”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Privacy, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op En langzaam wordt cashgeld illegaal…!!

 1. luckybee zegt:

  Ik ben iemand van voor de II wereld oorlog;ik betaald alles wat ik koop Cash en nooit op credit.Ik ga niet op mijn oude dag gaan veranderen.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Helemaal mee eens Luckybee. “ik betaald alles wat ik koop Cash en nooit op credit.Ik ga niet op mijn oude dag gaan veranderen.”

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Zolang de betaalautomaten er nog zijn is er niets aan de hand. Wel als de toegestane groote van de bankbiljetten die de automaten leveren steeds kleiner worden. Of nog erger, als de betaalautomaten voorgoed gaan verdwijnen.

  Like

 3. dgneree zegt:

  Ook in nederland is het al begonnen. In het openbaar vervoer is cash betalen al niet meer mogelijk. Feitelijk is dat volkomen illegaal, want iedereen die goederen of diensten aanbiedt dient contant geld te aanvaarden. Het is namelijk een wettig betaalmiddel en electronisch geld kan beschouwd worden als een vreemde valuta.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik voel me steeds meer gecontroleerd en dus steeds onveiliger.
  Door onveiligheid ervaren mensen stress en stress maakt ziek.
  De overheid maakt de bevolking ziek.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Als we bewuster met ons geld om willen gaan is het juist verstandig om je aankopen contant te betalen. Zo geef je minder uit dan wanneer je pint, omdat je direct ziet hoeveel geld er uit je knip is verdwenen. Budget coaches zijn er ook een voorstander van om contant geld op te nemen en je aankopen cash te betalen.
  De gedachte achter het niet meer mogen betalen met cash geld is geen zuivere. Het is een groot stuk machtsvertoon van de overheid richting haar burgers. Dit moeten we niet toestaan. WIJ zijn baas over ons eigen geld, en WIJ bepalen of we het gemakkelijk via de pin uit willen geven, of cash. Daar heeft de overheid NIETS mee te maken!
  Ik zal zo lang mogelijk cash betalen. Hele grote uitgaven bedoel ik hier niet mee, want het is niet erg veilig als je met veel cash geld over straat gaat. Maar de kleinere bedragen worden bij voorkeur contant afgerekend.

  Like

  • fleckie zegt:

   is het met de ‘cookies’ niet helemaal gelukt, om het ‘koopgedrag’ te observeren [en eventueel te ‘kanaliseren’]moet men naar andere middelen zoeken [en vinden] om toch de TOTALE CONTROLE over de ‘geldstromen’ te intensiveren. Het wordt de hoogste tijd dat men de EU ‘adios’ zegt.

   Like

 6. oud-marinier zegt:

  Ik bepaal nog altijd ZELF of ik contant geld bij me draag en HOEVEEL . Mijn zuur verdiende geld , geef ik uit aan wat IK wil. Zolang het geen onwettige zaken zijn zijn heeft geen agent noch iemand anders het recht om me als “verdacht” te qualificeren. Laat staan de poen in beslag te nemen. Ben je toch een goeie als dat je lukt. Verder , ben ik het met Cathja eens , indien je cash koopt geef je minder uit. Ook is het dan JOUW eigendom. Zolang je iets op krediet koopt is , het pas van jouw , wanneer het volledig is afbetaald. Ook dgneree , heeft in dit opzicht gelijk.

  Like

 7. realist zegt:

  Het is reeds jaren een feit dat super-brandkasten en -koffers als zoete broodjes verkocht worden. De aankopers ledigden volledig hun rekening(en) en staken al hun liquide geld hierin. Nu weet ik feitelijk waarom.
  Zeer verhelderend artikel trouwens.

  Like

  • Cathja zegt:

   Begrijpelijk, maar als men op enig moment het cash geld afschaft, en je eventuele liggende gelden alleen nog maar op je bankrekening bij kunt laten schrijven, want het cash wordt waardeloos, wat dan…?

   Like

 8. Hendrik Morren zegt:

  Met cash betalen , liefst zonder bon.
  Het is vaak goed de moeite waard te vragen wat iets kost zonder bon…
  Kost iets soms maar de helft!
  Ondernemertje betaalt daarover dan geen inkomsten belasting en BTW…
  Zwart, contant zonder bon afrekenen. goed voor u en voor de ondernemer.
  Tevens sponsort U dan de islam/dobbernegers import niet!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik betaal alleen maar cash, de Nederlanders zijn net slaven, doen alles wat men van hun verlangt. Nou ik niet, ga het liefst tegen alles in.
  Niemand heeft er iets mee te maken wat ik uitgeef en waaraan en bij wie.

  Like

 10. dgneree zegt:

  O ja, ook parkeergeld kun je niet meer contant betalen.
  Zo zie je dat het de overheid is, die bezig is met het afschaffen van geld. Wat overblijft zal niet dollars, euro’s of anderszins heten, maar ‘Credits’, de nieuwe ‘munt’eenheid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s