Zweden-Democraten op hoogtepunt in peilingen

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een nieuwe peiling van het opinieonderzoeksinstituut “Sifo” blijkt dat meer Zweden dan ooit achter de Zweden-Democraten staan. De steun voor de nationalistische partij is sinds april met 2,2% toegenomen, terwijl de steun voor de sociaaldemocraten blijft dalen.

De peiling door “Sifo”, die werd gehouden in de periode van 4 tot 12 mei, vroeg aan de Zweden op welke partij ze zouden stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden.

Van de 1.931 geënquêteerde personen, gaf 14,7% aan op de Zweden-Democraten te zullen stemmen, 2,2% meer dan de vorige maand en bijna 2% sinds de herfst.

“Het is duidelijk dat de Zweden-Democraten profiteren van het politieke debat over immigratie en integratie”, zei de chef van “Sifo”, Toivo Sjörén, tegenover het persbureau TT.

“Deze zaken staan nu hoog op de agenda en uit andere peilingen blijkt dat één op de vier stemgerechtigden denkt dat de Zweden-Democraten de beste immigratiepolitiek heeft”, voegde hij er aan toe.

De discussie in de afgelopen weken over een mogelijk verbod op georganiseerd bedelen was eveneens gunstig voor de nationalistische partij, evenals de terugkeer van leider Jimmi Åkesson, die sinds vorig jaar oktober met ziekteverlof was.

Uit andere peilingen blijkt zelfs een nog grotere steun voor de Zweden-Democraten. Het Noorse “Sentio” spreekt van een percentage van 17,8% van de Zweden die de Zweden-Democraten steunen en volgens het Britse “YouGov” steeg de steun tot 19,5%.

De resultaten van de “Sifo”-peiling bevestigen dat de Zweden-Democraten duidelijk de derde politieke kracht in het land zijn geworden.

Uit een peiling van de “Voter Monitor” blijkt dat de steun voor de sociaaldemocraten is gedaald van 27,4% in april naar 25,9%. Terwijl deze daling statistisch gezien niet significant is, laat ze toch een duidelijke neerwaartse trend zien wat betreft het eerste deel van het jaar. In december stonden de sociaaldemocraten nog op 33,3%.

Uit verschillende peilingen blijkt dat de door Stefan Löfven geleide sociaaldemocratische partij vertrouwen is kwijtgeraakt voor wat betreft belangrijke terreinen zoals onderwijs, werkloosheid en de economie, zei Sjörén.

Bron:
www.thelocal.se

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zweden. Bookmark de permalink .

5 reacties op Zweden-Democraten op hoogtepunt in peilingen

 1. luckybee zegt:

  Eindelijk goede nieuws uit Zweden, Ga zo voort mensen nu nog hier bij ons.

  Like

 2. danny zegt:

  Vrouw gestenigd in shariawijk Den Haag

  yousefalaartsi.jpgGistermiddag na het vrijdaggebed is er in de Uitenhagestraat te Den Haag (nabij de Schilderswijk) een vrouw van 47 jaar zomaar uit het niets gestenigd door een getinte jongeman. Mevrouw kwam nietsvermoedend uit een bouwmarkt en werd eerst met zand en stof bekogeld. Daarna volgde een steen die mevrouw vol in het gelaat trof. Er moest een ambulance aan te pas komen om mevrouw te behandelen aan de verwondingen in haar gezicht. De vrouwensteniger – een getinte man van circa 25 jaar oud met halflang donkerbruin haar, 1.70 meter lang met een normaal/gezet postuur, vluchtte daarna de smalle straatjes van de soek in en verdween in de massa. Verdachte ging gekleed in blauwe kleding en was tussen de vele boerka’s al snel niet meer te traceren. Volgens burgemeester Yousuf Al-Aartsi (foto) van Denhagistan is er echter niets aan de hand in zijn stad, en hoort het random stenigen van alleengaande vrouwen bij een multiculturele stad met meer dan 100 nationaliteiten. “Dames van Den Haag. Wen er maar aan. Vrouwen die zelfstandig zonder mannelijke begeleiding bouwmarkten bezoeken worden in sommige culturen nou eenmaal niet geaccepteerd. Doe dat dan ook niet. Pas je een beetje aan de nieuwe bewoners van deze stad. Dan komt alles goed.” aldus de burgervader (VVD) tegen een verslaggever van dagblad Trouw.
  (via HetKomtSteedsDichterBij.NL)

  Waar is landverrader van Aartsen nou???
  Fuck die klote islam en haar aanhangers en ook alle landverraders zoals van Aartsen!

  Het wordt nu echt tijd om deze miezerige zogenaamde ‘ cultuurverrijkers het land uit te flikkeren als de overheid het niet gaat doen dan moeten de burgers het zelf gaan doen. De urgentie om hier toe over te gaan, wordt met de dag groter, gezien dergelijke berichten zoals hierboven.

  Like

  • Cathja zegt:

   Dit is pas het begin. Over een tijdje volgen er ernstiger straffen als je het waagt om als vrouw alleen een bouwmarkt binnen te gaan!
   Ja, Van Aartsen, waar blijft nu je commentaar? Of heeft volgens jou deze vrouw de daad van agressie soms ‘uitgelokt’, omdat ze zonder haar man en in een moslimwijk was gaan winkelen?
   Elk idioot antwoord van Van Aartsen op dit voorval zal me niet verbazen.
   Deze man is totaal van het pad af.

   Like

 3. Marc zegt:

  14,7% stemt Zweden-Democraten. Is dat alles?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, en nog best kans ook, dat dat het maximale percentage blijkt te zijn, dat er uit te slepen valt! -Je hoopt het niet, maar niettemin…..
   De Zweden-Democraten zijn weliswaar lang niet zo scherp van toon als de PVV, maar tja: Alles, wat ook maar zó ’n beetje islamkritisch is, wordt die Zweden al snel te machtig!
   Het gros laat zich liever totaal onderschoffelen, dan de verdènking op zich te laden, islamkritisch te zijn.
   Net als de Britten, trouwens.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s