Tijd om boeddhist te worden

Screenshot_13

(Door: “rommel”)

Maleisië, waar de bevolking uit meer dan de helft moslims bestaat (ca. 60% van de bevolking), weigert om nog meer vluchtelingen uit Birma te accepteren. Bij zijn buurlanden zijn de islamitische vluchtelingen ook niet welkom, en nu spreekt men bij de VN over een “humanitaire catastrofe” in Zuid-Oost-Azië.

De islamitische etnische groep Rohingya in Birma probeert het land te ontvluchten om te ontsnappen aan de alsmaar toenemende conflicten tussen hen en de boeddhistische meerderheid. De recente onrust in Birma is afgelopen zomer uitgebroken nadat een foto van een moslimman die een Birmese vrouw verkracht zich op het internet begon te verspreiden.

Honderden woedende Birmezen begaven zich op straat in de stad Mandalay en vielen onder andere winkels van moslims aan. Twee mensen kwamen daar bij om voordat de regering door het uitroepen van een noodtoestand de onrust kon stoppen.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Azië, Boeddhisten. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tijd om boeddhist te worden

 1. Jean zegt:

  Is dat Rutte die het licht heeft gezien?

  Like

 2. jaasma remco zegt:

  Nog niet begrepen en beseft, dat alle religies ter wereld door het Vaticaan zijn verzonnen?

  Like

 3. pieter zegt:

  Als ik thuis de waarheid spreek en mijn vrouw vertel dat ik t lichaam van een jonge god hebt, zegt zij altijd dat het weliswaar zo is, maar dat ze t jammer vind dat het t lichaam van een Boedha is…

  Like

 4. oud-marinier zegt:

  Tja , gek he …dat die islamieten NERGENS …maar dan ook nergens welkom zijn ? Zouden mischien al die andere anders gelovigen het bij het verkeerde eind hebben ? Omdat die hun kinderen NIET verkrachten , hun vrouwen (in het algemeen) met fatsoen behandelen en niet verkrachten , die hun medemens NIET van torens af “vliegles” geven , die hun medemens NIET verminken , vermoorden , en/of tot slaaf maken …..Hebben WIJ , anders gelovigen / denkenden het dan allemaal bij het verkeerde eind ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s