Gebrek aan kennis is paradoxaal zowel de zwakte als de kracht van de islam

Screenshot_32

(Door: Micke Carlsson – Vertaling: “rommel”)

Doctorandus Aje Carlbom heeft 15 mei jl. een artikel in de Dagens Samhälle geschreven waar hij een deel beschrijft van de doelgerichte, steenrijke en vastberaden ideologie islam. De islam is in principe verdeeld in twee hoofdrichtingen: soennisme (90%) en sjiisme (10%). Het sjiisme, dat wordt beschouwd als de mildere vorm van de islam, domineert in Iran en Irak. Het soennisme wordt beschouwd als de hardere tak, dat onder andere in Saoedi-Arabië wordt beleden.

Om de islam te begrijpen moeten we het volgende weten:

–  Over de hele wereld heeft de islam één en hetzelfde fundament: de Koran.
– Volgens de islam bevat de koran Allah’s eigen woorden en deze mogen niet in twijfel worden getrokken.
– De koran predikt één ding: Iedereen moet zich onderwerpen aan de islam!
– Er moet één kalifaat (islamitisch rijk) zijn onder leiding van een kalief (Mohammed’s plaatsvervanger).
– Het islamitisch rechtssysteem en zijn wet (sharia) zal alleen heersend zijn.

Er bestaat een grote gelijkenis met andere dictatoriale ideologieën die tijdens de jaren 1920-1940 zijn ontstaan.

De concurrentie binnen de islam is groot, omdat beide islamstromingen de stichter van het kalifaat willen zijn en omdat de leiders van allebei kalief willen worden. Dit is een van de oorzaken van de strijd tussen moslims en de conflicten die binnen de islam vaak voorkomen. Islam in zijn huidige vorm werd 1400 jaar geleden ontwikkeld en heeft sindsdien getracht de wereld te onderwerpen, maar door gebrek aan kennis en wetenschap heeft de ideologie haar doel niet bereikt. Maar als het gebrek aan kennis de achilleshiel van de islam is, heb geduld, zoals in de koran gepredikt wordt, want het is ook zijn kracht. De islam heeft zich in de afgelopen 1400 jaar niet verder ontwikkeld of veranderd, zelfs de nieuwere afsplitsingen zoals bijvoorbeeld het soennisme, of het , zoals in Saoedi-Arabië, volgen stipt de koran en zijn islamitische geboden.

Het gebrek aan kennis in de islam is paradoxaal zowel diens  zwakte als kracht. Onwetende mensen zijn gemakkelijker te misleiden, beter te controleren en te sturen. Daarom is de vorm van wereldse kennis die het Westen heeft ontwikkeld verboden door de islam (Boko Haram). De grootste bedreiging voor de islam is als mensen leren wat de islam werkelijk is, zelf gaan nadenken, hem in twijfel trekken en hem afwijzen. In Zweden heeft men nog steeds niet geleerd wat islam is. We worden misleid door zogenaamde islamdeskundigen, onwetende meelopers en de links-liberale gedomineerde media.

De tak van de islam die het dichtst bij de oprichting van het kalifaat kwam, is de Islamitische Staat. Toen het werd uitgeroepen, kwam hij een stap in de richting van de doelstelling die de koran predikt. De IS gebruikt, zoals veel van de islamitische terroristische organisaties, geweld en propaganda om zijn doel te bereiken. Terwijl Saoedi-Arabië zich bedient van:

– geduld
– list en bedrog
– geld en
– propaganda

Saoedi-Arabië is een van ’s werelds strengste islamitische landen, en zelfs zijn geloofsleer salafisme bevindt zich in Zweden (in concurrentie met de Moslimbroederschap, Hizb-ut-Tahrir en anderen).

Uit Aje Carlboms artikel:

“Een factor die bijdraagt ​​aan de verspreiding van het salafisme is dat Saoedi-Arabië (en Jemen) gratis godsdienstonderwijs aanbieden. Na het behalen van hun examen mogen de studenten op kosten van het regime in Saoedi-Arabië over de hele wereld reizen met hun boodschap hoe de islam werkelijk vertolkt moet worden. Salafisten hebben in het algemeen een relatief hoge status bij de moslims dankzij de compromisloze religie die ze in praktijk uitoefenen.”

Jonge mensen die actief zijn in salafistische groepen beschouwen het als een plicht om de gemeenschap om hen heen te islamiseren. De missionarissen van de Swedish United Dawa Center (SUDC) zijn actief bezig op straten en pleinen en op het internet. Ze moedigen volgelingen aan om de islam te verspreiden door het leren van speciale “verkooptechnieken” om de “conversatie te beheersen en moeilijke situaties te voorkomen”.

Noteer dit:

“Het zijn niet alleen Saoedische of salafistische organisaties die missioneren voor de islam in de wereld van vandaag.  De islamitische term voor zendingswerk is ´dawa´, wat letterlijk betekent ´oproep´ tot de islam. Dat is geen reactie op discriminatie, maar maakt deel uit  van de offensieve strategie waar islamisten gebruik van maken om islamitische  ideeën te verspreiden en sympathie te winnen voor hun religie. Alle islamieten beschouwen de ´dawa´ (missie) als een van hun religieuze plichten”.

Deze beschrijving geldt voor elke fundamentalistische en extreme sekte, zoals hierboven de islam wordt beschreven. Islam is ideologie en politiek en de islam bedrijft die politiek op elk moment, overal, zonder dat we het merken.  Mona Sahlin, (ex-partijvoorzitster van de linkse  Socialdemokraterna), tegenwoordig coördinator tegen extremistisch geweld in Zweden, is een van hen. Klaarblijkelijk onwetend en naïef. Ze is er van overtuigd dat de islam is gekidnapt door extremisten.

Mona Sahlin heeft nog steeds niet begrepen dat de islam extremisme in zichzelf is en dat de islam in volle vaart Zweden aan het kidnappen is. Mona zelf lijkt al gekidnapt, zie hier haar verklaring: “Ik zoek naar moslims die aan het debat gaan deelnemen. Zoals Obama zegt, het is niet de islam waartegen we oorlog voeren, maar tegen degenen die de islam hebben ontvoerd.”

Mona is waarschijnlijk voor de gesuikerde woorden van Mobama gevallen, maar het feit blijft dat alle moslims volgelingen van de islam zijn en ze nauw betrokken zijn bij het “debat”.

Mona Sahlin’s partijgenoot, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, is net zoals Sahlin en het overgrote deel van de Zweedse bevolking het spoor compleet bijster en heeft geen benul wat het doel van de islam is en hij het er naar toe werkt.

– Wallström beschuldigt Saoedi-Arabië betreffende zijn “middeleeuwse rechtssysteem” (dat is dus de sharia, het juridisch systeem van de islam).

– Saoedi-Arabië en de 56 andere islamitische landen/gebieden die lid zijn van de OIC (Organisation of Islamic Cooperation, de Organisatie van Islamitische Samenwerking), veroordeelden Wallström meteen.

– Alle leden van de OIC hebben in 1990 de ‘Verklaring van  Caïro’ ondertekend, waarin betuigd wordt dat de islam en zijn sharia overkoepelend zijn boven alle andere wereldse rechten  en de VN-Verklaring van de Rechten van de Mens.

– Saoedi-Arabië, die met zijn middeleeuwse rechtssysteem (sharia) door Wallström veroordeeld werd, is nu voorzitter in de VN betreffende mensenrechten.

Het wordt tijd de islam te ontmaskeren en te bestuderen welke invloed hij in ons land brengt.  Luister naar de woorden van onze minister van milieuprut in Zweden, Alice Bah Kuhnke:

“Degenen die weigeren en niet objectief durven te spreken over de islam zijn islamofoben, en de media hebben ons geleerd dat islamofoben racisten zijn. We zullen met woorden en kennis de islam bevrijden van deze islamofoben en racisten. Samen maken we de islam tot een religie van vrede. We gaan samen democratie in de islam introduceren.”

Bron:
www.d-intl.com
Auteur: Micke Carlsson

Vertaald uit het Zweeds door:
“rommel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, OIC, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, sjiieten, Socialisten, soennieten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gebrek aan kennis is paradoxaal zowel de zwakte als de kracht van de islam

 1. Pingback: Gebrek aan kennis is paradoxaal zowel de zwakte als de kracht van de islam |

 2. Scheerzeep NU zegt:

  Blamage
  Als u de wetenschap heeft dat honderden miljoenen mensen Mohammed niet als Profeet erkennen, waarom blameert u dan kritiek op de Islam, terwijl Islamieten die mensen wel bekritiseren?

  veinzen: voorwenden, voorwendsel, veinzen niet te horen; geveinsde vriendschap
  voorwenden: simuleren, voorgeven, valselijk als reden opgeven
  voorwendsel: valse opgave uitvlucht
  uitvlucht: valse verontschuldiging, verzinsel, smoesje
  verzinsel: een niet op waarheid berustend verhaal
  huichelen: zich anders voordoen dan men is

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  “Het gebrek aan kennis in de islam is paradoxaal zowel diens zwakte als kracht. Onwetende mensen zijn gemakkelijker te misleiden, beter te controleren en te sturen. Daarom is de vorm van wereldse kennis die het Westen heeft ontwikkeld verboden door de islam (Boko Haram). De grootste bedreiging voor de islam is als mensen leren wat de islam werkelijk is, zelf gaan nadenken, hem in twijfel trekken en hem afwijzen. In Zweden heeft men nog steeds niet geleerd wat islam is. We worden misleid door zogenaamde islamdeskundigen, onwetende meelopers en de links-liberale gedomineerde media.”

  Fanatici hebben geen nood aan kennis om de complexiteiten van het menselijk leven in te zien en te overschouwen, filosofisch te worden en hebben geen nood aan genuanceerde “overlegcultuur”. Fanatici zijn per definitie gevaarlijk dom op de koop toe, ze zijn te overtuigd van hun gelijk, wat je er ook tegen in probeert te brengen. Als er geen nuance mogelijk is, dan is het logisch dat in hun hoofd iedereen die anders denkt ongelijk heeft en de vijand is. Heel de Islam is op die leest geschoeid. Islam kan dus niets anders zijn dan militant, gespierd, primitief en ondemocratisch, plus continu in staat om alle krachten te mobiliseren die nodig zijn om het doel te verwezenlijken.

  “Mona zelf lijkt al gekidnapt, zie hier haar verklaring: “Ik zoek naar moslims die aan het debat gaan deelnemen. Zoals Obama zegt, het is niet de islam waartegen we oorlog voeren, maar tegen degenen die de islam hebben ontvoerd.”

  Daar tegenover staat dus het Westen, dat te veel inzet op overlegcultuur, overbodig nuanceren, “multiculturele” bruggetjes bouwen, discussiëren tot een probleem kan worden uitgeklaard, en daarbij ook disproportioneel veel geduld probeert op te brengen bij het vragen van redelijkheid in ruil voor haar eigen redelijkheid. Wat je onmogelijk kan verwachten van moslims. Het Westen is gezapig, intellectualiseert te veel daar waar het niet nodig is, probeert te veel op gesofisticeerde manieren tot “oplossingen” te komen, en toont daarmee continu dat het slap en zwak is, en etaleert daarmee vooral zijn weigerachtigheid om ook echt iets te DOEN om het probleem op een gespierde manier mee op te lossen, nu het nodig is. Moslims krijgen dus elke keer de correcte indruk dat het Westen zichzelf niet gaat verdedigen, anders dan door hete lucht. Het pad naar de overwinning ligt open voor moslims die dat door hebben.

  Hoe meer we die indruk blijven wekken, hoe minder respect we krijgen. En de Islam zal vechten tot iedereen moslim wordt of zich laat onderwerpen. En dat is de fout van onze politici.

  Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  “Degenen die weigeren en niet objectief durven te spreken over de islam zijn islamofoben,…” Da’s een nieuwe definitie van islamofobie, kennelijk zijn islamofoben dus de gutmenschliche types die de realiteit t.a.v. de pislam structureel ontkennen/negeren.

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Ayatollah’s en de Sheik van Arabie, hanteren de zelfd sharia wetten , resultaan is precies de zelfde.

  Like

 6. 4sjun zegt:

  Die laatsten zijn naar mijn idee vooral islamofielen. Islamofobie is een bedachte, vooral omkerende term, bedoelt om vroegtijdig een discussie te smoren waarin teveel licht op zaken geworpen zou kunnen worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s