GroenLinks Heerlen stoort zich aan muurschildering ‘moslima’

Screenshot_17

(Door: Bas Paternotte)

Kunstwerk moet worden ‘herzien of verwijderd’

GroenLinks in Heerlen wil opheldering van de gemeente over de muurschilderingen in de stad. Fractievoorzitter Sajjad Rahnama-ï zet met name vraagtekens bij een muurschildering van ‘een moslima met kogels om  haar midden en een bloedend hart’. GroenLinks wil dat de gemeente de opinie gaat peilen over de muurtekeningen en sommige daarvan ‘te herzien c.q. te laten verwijderen’.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op GroenLinks Heerlen stoort zich aan muurschildering ‘moslima’

 1. luckybee zegt:

  Een mens schildren of een beeld er van maken is voor de islam verboden ,Harram.

  Like

 2. dgneree zegt:

  Het is helemaal geen moslima, maar de Maagd Maria, met het bloedend hart en de palmtak van de vrede in haar hand. Die kogelriem is dan wel weer een bizar element.

  Like

 3. dgneree zegt:

  Toch frappant dat een moslima die kogelriem ziet en dat meteen associeert met moslima”s

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Hier worden geen kunstwerken “herzien” nog “verwijderd”… ze worden eventueel niet begrepen of gewaardeerd en dan wordt er aan “voorbijgegaan”…. méér smaken zijn er in ONZE CULTUUR niet
  en mogen er ook nooit komen !!!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Dgeneree zegt het al: Dat is geen moslima, maar een voorstelling van O.L. Vrouw der 7 smarten! Ik had maar één blik nodig om dat te zien en toen ik hierheen ging om het comment te geven, stond het er al. Ben dus bepaald niet de enige.
  De kunstenaar is Chileen, dus naar alle waarschijnlijkheid katholiek; klopt wonderwel!
  Zagen ze er meteen weer een moslima met een hijab in? Oh, gut toch! (LOL!)
  En de moeilijker te duiden details op de afbeelding…..Ach, artistieke vrijheid.

  Like

  • Driek zegt:

   Die moslims grijpen alles aan om dingen te verbieden, dan zijn ze weer een klein stapje verder, en morgen is er weer wat anders, waar ze boos over worden. Dat pestvolk blijft bezig ons te jennen, met hun islam. Ik vind die muurschildering wel mooi, maar die moslims hebben nergens oog voor. Alleen voor de opdracht van Mohammed, om ons leven te vergallen, daar zijn ze goed in, en dat lukt ze aardig.

   Like

  • dgneree zegt:

   Inderdaad olijftak. Geen palmtak.

   Like

 6. Jan zegt:

  luclodder • 5 uur geleden
  Ik heb met de kunstenaar gesproken toen hij bezig was. Ik kan het antwoord aan groenlinks geven. Destijds kwam er ook een buurtbewoner klagen, en het antwoord van de kunstenaar was: “Iedereen ziet er in wat hij zelf er in wil zien. Ik bedoel er niks mee.”
  http://www.1limburg.nl/murals-heerlen-aanstootgevend-en-confronterend

  Like

 7. Cathja zegt:

  Waar maken ze zich druk om? Je vindt kunst mooi, of niet. Nogal simpel.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Ik stoor mij aan Groenlinks, moet die nu ook verdwijnen…….

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Groen slinks in de bocht, de landverraders !

  Like

 10. anko zegt:

  Het is tegen het christendom , en ongepaste tolerantie

  Like

 11. baksteen zegt:

  Een Maria-figuur met bloedend hart (liefde), olijftak (vrede) en een soort bloemen op het hoofd (kroon), een boek op haar schoot (kennis). Lijken me allemaal christelijke waarden. Die worden dan, volledig tegenstrijdig, gecombineerd met kogels. Als er iemand bezwaar zou moeten maken is het de katholieke gemeenschap! Maar nee, het zijn de moslims weer, die zich herkennen in een hoofddoek en een kogelriem. Wat een een ongeletterden zijn het toch en uiteraard weer vertegenwoordigd door groen links, het post nazistisch denken.

  Like

 12. baksteen zegt:

  Nu ik nog eens kijk, het is geen hoofddoek die door de moslim wordt herkend, Het is het weg laten van de gezichtsuitdrukking en de bedroefde ogen. Beeldt de kunstenaar hier een Islamitische vredelievende moeder uit die huilt om het geweld en haar kinderen?
  Het doet me ook sterk denken aan de Maria-figuur in processies.
  Ik zou het graag aan de muur hebben.
  Kortom, KUNST!

  Like

 13. Jan zegt:

  De Groenen zijn net moslims: direct beledigd, direct krijsen, gillen en schuimbekken en direct censuur eisen, uitwissen zoals straks met Palmyra gebeurt. Kutvolk.

  Like

 14. dgneree zegt:

  Ik vraag me af of die domme Heerlense muts… ik bedoel hoofddoek nog steedes zo zal piepen over belediging van de katholieken als ze erachter is gekomen dat hier Maria wordt uitgebeeld. Ik denk dat het antwoord voor de hand ligt: Nee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s