Het ontembare monster van het antisemitisme in Europa heeft nieuwe vleugels gekregen: Israël

Screenshot_7

(Door: Arsen Ostrovsky – Vertaling: Brabosh)

Afgelopen week sloot ik mij aan bij 1.000 activisten, Joodse leiders, deskundigen van over de hele wereld, samen met Europese juristen, Knesset-leden en Israëlische overheidsambtenaren, om deel te nemen aan het 5th Global Forum on Combating Anti-Semitism, dat van 12 tot 14 mei 2015 werd gehouden in Jeruzalem onder auspiciën van de Israëlisches ministeries van Diaspora Zaken en van Buitenlandse Zaken.

Screenshot_8Het ontembare beest

Dit forum werd opgericht 70 jaren na de Holocaust. Toch zagen we het laatste jaar het hoogste aantal geregistreerde antisemitische incidenten sinds het einde van het donkerste hoofdstuk van de Europese geschiedenis. Brussel, Parijs, Kopenhagen, Londen, Berlijn… virtueel geen enkel deel van Europa is vrij van dit ontembare kwaad.‎

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het ontembare monster van het antisemitisme in Europa heeft nieuwe vleugels gekregen: Israël

 1. Aegolius cs zegt:

  In voorbeeld van niet alleen westerse politieke (geloof) leiders, media of anderszins, wordt de volgzame massa wederom geïnfecteerd met een eeuwenoude ziekte.

  Voorgaand proces kan ook omgekeerd werken (…) en zal extreem schadelijk blijken te zijn!

  Zoals het artikel over het forum schrijft, is het de hoop dat minstens de EU de geboden
  aandachtpunten in daden zal omzetten. De EU provincies zullen wellicht of zo nodig bestuurlijk dwingend volgen.

  Edoch heeft de wereldpolitieke “democratie” ook zijn (on)mogelijke grenzen.

  Als iedereen het “weet” maar het bij een mogelijk internationaal vermoeden blijft, zal Iran onder “toezicht” met niet aflatende inspanning haar vrede-atoomstroomproject voortzetten:

  Like

  • fleckie zegt:

   Jonet.nl. DE online community van Joods Nederland compleet vernieuwd, , is niet religieus, niet politiek en bestemd voor zowel Joden als niet-Joden.Ontvang de Jonet nieuwsbrief Laat je informeren en geef je mening.. Like ons op Facebook.

   Like

 2. fleckie zegt:

  ……….’SILICON WADI’…………….. NW.ISR.WEEKBLAD 15.5.2015, door Jan Franke.
  Voor de ingang van het grote conferentiecentrum in het noorden van Tel Aviv staan zeker veertig verschillende vlaggen in een grote rij opgesteld.Ervoor lopen mannen met tulbanden,vrouwen in Afrikaanse gewaden en gebruinde Israeli’s met donkere zonnebrillen. We zijn op de 19e editie van AGRITECH, een internationale beurs voor agrarische technologie die ieder drie jaar in Israel plaatsvindt als een van de belangrijkste beurzen in zijn soort wereldwijd en kan zich op groeiende belangstelling verheugen. ………..Al sinds de ontwikkeling van de DRUPPELIRRIGATIE in de jaren 50 is Israel een van de voorlopers in de agrarische technologische industrie. Dit jaar kwamen ruim achtduizend buitenlanders en 27.000 Israeli’s naar de driedaagse beurs. Steeds meer van de buitenlandse delegaties komen uit de opkomende economieen in Afrika en Zuisoost-Azie. Een kwart van de bezoekers kwam dit keer uit INDIA-vandaar die tulbanden-en een zesde uit Afrika…..
  Voor een hotdogkraam die op het terras van Agritech staat opgesteld zit Beatrice Kirui uit Kenia een patatje te eten. Ze is hier namens de provincie Bomet in het zuidwesten van het grote Oost-Afrikaanse land. Ze wijst op de vijf mannen in donkere pakken in de stoelen naast haar.”Dit is al de derde keer dat onze provincie naar Agritech komt. En we zijn niet alleen, het stikt hier van de Kenianen”. ……………Kirui is net terug van een tocht naar boerderijen in de Negev- woestijn en de kibboetsen en mosjavs in het noorden van het land.Vooral die laatste fascineren haar. “Net als Israel heeft Kenia verschillende klimaatomstandigheden.We hebben , kust,woestijn,savanne en hoge bergen. Maar onze boeren werken slecht samen. Kenia moet ook kibboetsen oprichten waarin boeren al hun kennis delen”. Maar dat gaat niet zo makkelijk.Volgens Rogers Odima, ,een zwaarlijvige Keniaan die voor een adviesbureau voor de landbouw in de hoofdstad Nairobi werkt, zucht zijn land nog altijd onder grote regionale verdeeldheid. “Veel van onze boeren verbouwen thee. Dat is in sommige provincies een diepgewortelde traditie geworden die eigenlijk maar heel weinig oplevert. Ik wil kijken hoe het hier lukt om dit soort patronen te doorbreken en optimaal van de verschillende soorten land gebruik te maken”. ……………De verschillende Keniaanse delegaties op de beurs maken allemaal een uiterst diplomatieke indruk.Ze gaan smetteloos gekleed en houden elkaar goed in de gaten. Allemaal verklaren ze Israel’geweldig en gastvrij’ te vinden en steken ze te pas en te onpas de loftrompet op het ‘bijzondere hoge niveau van de lokale technologie’.Vooral over WATERBESPARINGSSYSTEMEN en geavanceerde apparatuur voor de melkveehouderij raken ze niet uitgepraat. Maar zodra het gaat over gevoelige thema’s als oorlog en veiligheid klappen ze dicht en worden ze argwanend. Beatrice,duidelijk de leidster van de delegatie,kapt een collega af die zegt voor het vertrek toch best gespannen te zijn geweest.
  Na het zoveelste juichverhaal te hebben aangehoord,neemt Beatrice me even apart.”We zijn hier niet alleen om spullen te bekijken en te kopen. Kenia’s potentieel is groot,maar bijna iedereen hier ziet Afrika nog als een soort onontwikkelde rimboe”, zegt ze met nauw verholen hoon.”We willen dat Israelische banken en investeerders in Kenia gaan investeren.Dus de politiek houden we er vandaag graag buiten”.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 3. fleckie zegt:

  …..’De srijd om religie in NETANYAHU -lV’ …NW.ISR.WEEKBLAD 15.5.2015 , Door Jan Franke.
  “Terug bij af” verzuchtten sommige Israelische media vorige week,toen de contouren van de nieuwe regering zichtbaar werden. Na harde verkiezingen in maart volgde de afgelopen weken de chaotische vorming van Netanyahu lV,de meest rechtse regering sinds Netanyahu -1 in 1999.Net als bij de recente verkiezingen in het Ver.Koninkrijk bleken de opiniepeilingen in Israel hoogst onbetrouwbaar. Het liberale.progressieve Tel Aviv verheugde zich op een overwinning van de centrumlinkse Zionistische Unie van Isaac Herzog en Tzipi Livi. Maar Netanyahu’s Likoed-partij werd met voorsprong de grootste. Het lukte de premier toch de zwevende rechtse kiezers achter zich te krijgen. Daarbij werd de botte bijl niet geschuwd.Hij brak met een oude belofte,door vlak voor de gang naar de stembus te verklaren dat er onder hem’geen onderhandelingen over een Palestijnse Staat komen’. ……………………..INSTABIELE SITUATIE…………………Ondanks de grote overwinning van Likoed dreigde het daarna nog bijna mis te gaan.Het bleek lastig om een coalitie te smeden. De verslagen tegenstander Herzog en Livni wilden niet met Netanyahu regeren.Sterker: ze zouden’vanaf de eerste dag in de oppositie gaan werken aan zijn ondergang.’.Maar ook politieke bondgenoten zoals Avigdor Lieberman,oud-minister van Buitenlandse Zaken die lang verwikkeld was in een slepende corruptiezaak,haakte af. Om nog onduidelijke redenen besloot Lieberman op het laatste moment in de oppositie te gaan. Netanyahu’s opties slonken.Als het hem niet tijdig lukte een regering te vormen moest president Reuven Rivlin een andere formateur aanstellen. Zulk ernstig gezichtsverlies bleef Netanyahu,die nota bene zelf nieuwe verkiezingen wilde,bespaard. ……………Te elfder ure kreeg hij de partijen op een lijn:Netanyahu lV werd geboren. Likoed gaat regeren met de andere grote winnaar v.d.verkiezingen,Koelanoe van Moshe Kahlon, een ..populistische…oud-Likoed-politicus. Verder doen de rechtse Joodse ..Huis-partij van Naftali Bennett en de ultraorthodoxe partijen Shas en United Thora Judaism mee. Dit kabinet heeft een minieme meerderheid, 61 van de 120 zetels in de Knesset. Het is een uiterst instabiele situatie,waarin een individueel regeringslid het kabinet ten val kan brengen. ……………De tegenstand tegen de nieuwe regering begon volgens goed Israelisch gebruik nog voordat deze aantrad. Er zijn grote zorgen over het geplande terugdraaien van hervormingen van de vorige regering.Die hervormingen waren in gang gezet door Yair Lapid van middenpartij Yesh Atid. Ze kwamen voort uit de eisen van de demonstranten die in 2011 maandenlang de straat opgingen om te demonstreren tegen de hoge kosten van het levenson-
  derhoud, de corruptie in politiek..en..bedrijfsleven..en..de..oneerlijke verdeling v.d.lasten.
  …..BAANTJESCARROUSEL…..Het eerste hete hangijzer was deze week het aantal ministersposten v.h.kabinet. Door het gefragmenteerde Israelische politieke bestel,waarbij vrijwel altijd kleine partijen zoals Shas nodig zijn om een regering te vormen,komen er steeds meer ministers en onderministers bij.Deze posten worden ingezet als politiek wisselgeld in ruil voor regeringsdeelname van de kleine partijen.Lapid vond de vele politieke baantjes een ernstige verspilling van gemeenschapsgeld en loodste een wet door de Knesset om de praktijk van de banenmachine in te dammen. Een voorstel om het aantal ministers en onderkinistersposten toch uit te kunnen breiden was deze week het eerste politieke wapenfeit.van Netanyahu-lV. De baantjescarrousel draait weer op volle toeren,vond Lapid,die dreigt de zaak voor het Hooggerechtshof te brengen. ………….Maar in de ogen van veel werkende Israeli’s vormt de regeringsdeelname v.d.twee ultraorthodoxe partijen een fundamenteler probleem dan die paar nieuwe baantjes. Tijdens Natanyahu’s vorige kabinet zaten Shas en United Thora Judaism voor het eerst in decennia samen in de oppositie. Daarvan werd door de vorige regering direct gebruik gemaakt. Lapid werkte,samen met Joodse Huis-leider Naftali Bennett,aan een wet die de vrijstelling van de dienstplicht voor jonge ultraorthodoxe mannen—al decennia een doorn in het oog van veel seculiere Israeli’s- moest beeindigen. Maar nu Shas en United Thora Judaism ministers en onderministersposten op de ministeries van Onderwijs,Religieuze Zaken en Financien krijgen,is het nog maar de vraag of dit daadwerkelijk doorgaat. De consequenties van stagnatie kunnen groot zijn. Op dit moment is al bijna 10% v.d.Isralische bevolking–zo’n 800.000mensen–
  ultraorthodox. Door het hoge geboortecijfer neemt hun aantal explosief toe. Van de ultraorthodoxe mannen werkt ruim 60% niet. Zij wijden zich aan de Torastudie. Het leeuwenaandeel van hen is bovendien vrijgesteld v.d.drie jaar durende Israelische dienstplicht.De doorgaans arme ultraorthodoxe gezinnen leven van het inkomen v.d.vrouwen en verschillende staatssubsidies,zoals kinderbijslag en huurtoeslag,en private giften. …………….TREND………………..
  TAMAR EL-OR is hoogleraar antropologie aan de Hebreeuwse Universiteit van Jerusalem en gespecialiseerd in de ultraorthodoxe gemeenschappen in Israel. Volgens haar zijn er blijvende veranderingen binnen de charedische gemeenschap,;”Het is nog te vroeg om te stellen dat de hervormingen voor niets zijn geweest. De chardeische gemeenschap verandert zelf al,buiten de wetten en de politiek”.Volgens El-Or dwingt de grote en groeiende armoede van jonge gezinnen hen al op de arbeidsmarkt te integreren.”Het gaat heel langzaam,maar een trend wordt zichtbaar. Charedische vrouwen werken steeds vaker flexibele uren op kantoor of vanuit huis. Ze moeten wel,er is totaal geen geld. De leidende figuren zullen dit nooit toegeven,maar ook een deel van de mannen zoekt werkt,al dan niet in het omvangrijke zwarte circuit……Die trend is onomkeerbaar,ook nu hun politieke partijen weer in het kabinet zitten”………..In de ogen van El Or was de confronterende aanpak v.d.gemeenschap in het vorige kabinet van Netanyahu zelfs niet constructief.”Lapid en Bennett kozen voor een harde confrontatie met de wet op de dienstplicht. Ik heb begrip voor de grieven van hun kiezers tegen een groep die niet werkt en niet in dienst gaat,maar de realiteit is dat het leger ze niet eens in dienst wil hebben.De IDF heeft voldoende personeel. Ik pleit voor een benadering waarbij we ze eerst integreren op de arbeidsmarkt en over tien jaar eens gaan praten over de dienstplicht.We moeten ze erbij houden”.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘EEN AANTREKKELIJK ALTERNATIEF’, ..NW.ISR.WEEKBLAD 22.5.2015, Column S.Bouman.
   ‘Als je een filter voor je ogen en geest hebt is Israel een paradijs op aarde’. ………………..Als je de kranten niet leest, niet naar de radio luistert en de televisie negeert negeert is Israel een heerlijk land in een onberekenbare islamitische omgeving. Ik ben nu twee weken in dit beloofde land,ik heb lange tochten gemaakt, ik was bijna overal. En ik moet bekennen dat ik weer onder de indruk ben van wat ik zie.De wegen zijn van hoge kwaliteit,overal wordt gebouwd,de kwaliteit van het eten in restaurants is beter dan ooit. Je oog dwaalt in het noorden over uitgestrekte bananplantages,citrusbomen,koren. Als je een filter voor je ogen en geest hebt is Israel een paradijs op aarde. ……………In schrille tegenstelling met deze positieve observaties ben ik diep bezorgd over de toekomst van dit land. Er klopt iets niet in wat je ziet en voelt. Schijn bedriegt,is een gezegde dat hier hout snijdt. Wat is er dan aan de hand? Op twee niveaus bevindt de Joodse staat zich in een pre-crisissituatie. De interne spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen ,tussen seculieren en orthodoxen,tussen sefardiem en asjkenasiem,tussen Joodse Israeli’s en Israelische palestijnen,tussen armen en rijken ontwrichten de democratische stabiliteit van het land. Een grotere tegenstelling ontwikkelt zich tussen het in militair opzicht domiinerende Israel in het Nidden -Oosten en de razendsnel afglijdende diplomatieke en politieke status van Israel in de wereld rond de palestijnse kwestie. ……………Ik ben en blijf van oordeel dat Israels leiders geblunderd hebben toen ze eerst oogluikend en daarna met staatssteun het stichten van honderden nederzettingen in bezet gebied hebben getolereerd en aangemoedigd. De miljarden dollars die in deze onderneming zijn geinvesteerd zouden beter besteed zijn om enkele van de schrijnende sociale problemen in Israel binnen de bestandslijnen van 1967 op te lossen. Ik ben echter realistisch genoeg om anno 2015 te beseffen dat de klok niet meer in de richting van een onafhankelijke palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook kan worden teruggedraaid. …………………….Tijdens de presentatie van zijn met kunst en vliegwerk in elkaar gezette regering op de smalst mogelijke parlementaire meerderheid,..61-59..stemmen, werd hard gelachen toen premier Benjamin Netanyahu zei een diplomatieke oolossing na te streven. Zelfs Yossi Beilin,een van de architecten van het akkoord van Oslo,is tot het inzicht gekomen dat een onafhankelijke palestijnse staat gezien de binnenlandse krachtsverhoudingen in Israel en de uitstraling van de in bloed gedompelde Arabische wanorde een onhaalbare kaart is, wat’de wereld’ er ook van denkt. In een uitvoerig artikele in de INTERNATIONAL NEW YORK TIMES van 15 mei bepleit hij een Israelisch palestijnse confederatie,met gescheiden parlementen, gescheiden juridische systemen en een verdeeld Jerusalem in een palestijnse en Israelische hoofdstad. Een van de ideeen is dat kolonisten die de palestijnse wet eerbiedigen in hun nederzettingen kunnen blijven wonen,zoals Israelische palestijnen binnen de Joodse staat kunnen en naar mijn idee ook willen blijven. Ik vind het een aantrekkelijk initiatief. ……………Uiteindelijk zal ook Netanyahu tot het inzicht moeten komen dat Israel het zich niet kan veroorloven om door de wereldopinie over de Palestijnse problematiek opzij te worden gezet.Het moet een doel van Israel zijn deel te blijven uitmaken van de democratische wereld.Voor het prestige van de Joodse staat,ook onder de Joodse gemeenschappen in de diaspora,is het van het allerhoogste belang dat het democratisch karakter van de zionistische onderneming,zoals die is neergelegd in de Onafhankelijkheidsverklaring,wordt gewaarborgd.Helaas zijn er in de ultrarechtse regering die Netanyahu in elkaar heeft getimmerd krachten die juist wegens nationalistische motieven aan de wortels vande democratie knagen. Vaak is het Hooggerechtshof in Jerusalem,tot ergernis van deze krachten ,in de bres gesprongen voor Palestijnse rechten in bezet gebied en andere hoge waarden. De nieuwe vrouwelijke minister van Justitie,Ayelet Shaked,is een vertegenwoordigster van deze niet van racistische instincten gevrijwaarde stroming in de Israelische politiek. Ze toont weinig respect voor de scheiding tussen de juridische en de wetgevende macht.Als het Hooggerechtshof dwarsligt wil zij met een wet een uitspraak van de rechters omzeilen!……………
   Israels president Reuven Rivlin heeft ernstig voor deze aantasting van de democratie gewaarschuwd. Het is te hopen dat Netanyahu haar aan banden weet te leggen. Maar met zo’, wankele parlementaire meerderheid moet ook hij tussen het mogelijke en onmogelijke laveren.
   Tot slot wat zijn de diepste motieven van Netanyahu om aan de ultraorthodoxen en anderen zo’n hoge prijs te betalen om aan de macht te blijven?…………………….Ik vermoed dat hij wordt geleid door zijn anti-Iraanse obsessie.Netanyahu gelooft niet in de diplomatieke oplossing die president Obama nastreeft,maar wel in een militaire ingreep,samen met Saoedi-Arabie en de Soenni-Golfstaten.Niet openlijk, maar toch.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s