Thomas Jefferson: De oorlog van de radicale islam tegen het Westen

Screenshot_18

(Door: David L. Hunter – Vertaling: “Vederso”)

Historisch gezien was Thomas Jefferson de eerste Amerikaanse president om oorlog te voeren tegen de oorlogszuchtige islam. De Amerikaanse Revolutie tegen Engels imperialisme had de jonge republiek diep in de schulden achtergelaten. Handel in de enorme Amerikaanse natuurlijke rijkdommen zoals hout, dierenhuiden en agrarische producten met Europa was het economisch antwoord. De Europese markten waren echter traditionele mercantiele systemen en stonden niet open voor Amerikaanse grondstoffen. Een complicerende zaak was het feit dat Amerika geen marine had die Amerikaanse vrachtschepen kon beschermen tegen Barbarijse piraten, die er om bekend stonden buitenlanders te ontvoeren voor losgeld. Als gevolg van de Amerikaanse onafhankelijkheid waren de Verenigde Staten niet langer afhankelijk van de Britse Royal Navy, de grootste zeemacht in de wereld in die tijd, noch van de koning van Engeland, die gewoonlijk “tribuut” (beschermingsgeld) betaalde aan de Noord-Afrikaanse pasja’s en de Sultan van Marokko.(…)

In maart 1785 gingen de toekomstige presidenten Thomas Jefferson en John Adams naar Londen om te onderhandelen met Tripoli’s gezant, de ambassadeur Sidi Haji Abdrahaman. Toen ze vroegen naar de “neiging” van de Moedjahedien om oorlog te voeren tegen landen die hen geen schade hadden berokkend, antwoordde de ambassadeur:

“Er staat in hun koran geschreven dat alle naties die de profeet niet hadden erkend zondaars waren en het was het recht en de plicht van de gelovigen om hen te plunderen en te knechten; en dat elke muzelman die in deze strijd werd gedood er zeker van was naar het paradijs te gaan. Hij zei ook dat de man die als eerste aan boord van een schip sprong een slaaf boven zijn aandeel kreeg en dat wanneer ze op het dek van het schip van een vijand sprongen elke zeeman een dolk in elke hand en een derde in zijn mond hield; dat meestal zo’n angst aanjoeg dat zij gelijk om kwartier schreeuwden”.

Jefferson stelde juist dat het betalen van “tribuut” aan moslimextremisten verder misdrijf zou aanmoedigen: slavernij van “ongelovigen”, gijzelingen en het kapen van schepen had Europa al gedurende een duizend jaar geplaagd. Hoewel John Adams het er mee eens was en terwijl Amerika geen ​​marine bezat, dwong deze omstandigheid de nieuwe, door schulden geteisterde, natie om een ​​flinke 1 miljoen dollar aan tienden te betalen (in 1800 ongeveer 10% van de jaarlijkse omzet van de Amerikaanse regering), een overheidsprogramma van uitkeringen voor terroristen dat al meer dan 15 jaar duurde. Net als de monarchieën van Europa waren Jefferson’s Democratische Republikeinen gericht op westerse expansie en wilden ze niet dat die inspanningen werden gehinderd door nutteloze gewapende conflicten in de Oude Wereld. Het geld garandeerde veilige doorvaart van Amerikaanse schepen en/of de terugkeer van Amerikaanse gijzelaars.(…)

In Jefferson’s tijd capituleerden de Britse handelaren, de Britse en Franse royalty en vrijwel elk maritiem handelsland in het christelijke Europa voor de afpersing in plaats van het verschuiven van middelen in het groeiende wereldwijde imperium. Jefferson besefte echter dat elke vreedzame regeling met de Moedjahedien een tijdelijke oplossing was die uiteindelijk zou leiden tot grotere en meer eisen.(…)

Op 27 maart 1794 besloot het Congres, na een debat over het onderwerp van meer dan een decennium, uiteindelijk om een ​​vloot oorlogsschepen te bouwen: zes extra grote fregatten. In wezen werd de marine van Verenigde Staten geboren in reactie op de niet-uitgelokte islamitische agressie.

Na 17 jaar van oproepen tot oorlog tegen islamitisch extremisme, dat vertegenwoordigd werd door de Barbarijse piraterij, was het pas in 1801 dat Amerika’s derde president Jefferson een marine-eskader van vier oorlogsschepen naar de Middellandse Zee stuurde om deel te nemen aan een vier jaar durende oorlog aan de kust van Tripoli. Sporadisch zou een westerse macht islamitische havensteden bombarderen als reactie op de aanhoudende dreiging, maar niets eindigt de schijnbaar eindeloze christelijk-islamitische religieuze conflicten. Zoals de geschiedenis laat zien, weerspiegelt de politieke realiteit van Obama die van Jefferson. Obama’s laffe kop-in-het-zand reactie staat echter in directe tegenstelling tot Jefferson’s Reaganesk vertoon van kracht.

Gezien de terroristische gruweldaden van 11 september 2001 komt de historische datum van 11 september 1683 ook duidelijk in beeld. Dat was een keerpunt in de menselijke geschiedenis: de nederlaag van de islamitische legers van het Ottomaanse Rijk en het islamitisch kalifaat door christelijke legers voor de poorten van Wenen. Vanaf dat moment tot aan de recente tijd zouden christelijke of westerse mogendheden de islamitische wereld domineren. De radicale islam streeft er naar op gewelddadige manier die situatie omver te werpen door middel van moderne wreedheid en continue oorlogsvoering.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: David L. Hunter

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Historie, Islam, Moslims, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Thomas Jefferson: De oorlog van de radicale islam tegen het Westen

 1. Mooi stuk en goed gevonden, Vederso!
  Toen ik het begon te lezen, wist ik dat ik het stuk kende, maar is was het helemaal vergeten.

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  De slag van Yarmoek in 636 n.C. eindigde in de eerste nederlaag van het Byzantijnse rijk tegen de woestijnbarbaren. De inname van het Palestijnse vluchtelingenkamp, in datzelfde Yarmouk, in april dit jaar, zonder dat de EU of Navo ook maar enige reactie laat horen, is het begin van de EU – Navo nederlaag tegen diezelfde barbaren.

  Like

 3. Jan zegt:

  Reactie Obama:

  Like

 4. Wachteres zegt:

  En ik maar denken dat wij in onze tijd degenen zijn die met de islamproblemen zitten.

  Destijds al dezelfde problemen. Gelukkig waren er toen ook mensen die beseften dat je nooit aan de islam moet toegeven, want dan is het hek van de dam.

  Interessant stuk, Vederso!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Als je het mij vraagt, Wachteres, waren er toen méér mensen die dat beseften dan in deze tijd van weg-met-ons en alles-moet-kunnen.

   Like

 5. Luchtpint zegt:

  Goeie samenvatting ook van Hunter. Even zoeken levert nog wat boekinfo op. Ik wist niet dat er zo veel boeken over bestonden.


  Like

 6. Republikein zegt:

  De Illuminatie liet zich gelden!

  Like

  • Schuirscheem zegt:

   Een krachtige coalitie met de Eitanimulli zit er aan te komen. Worden ze twee maal zo sterk als nu.

   Like

   • Republikein zegt:

    Uw denkbeeldig vermogen wordt verviervoudigd, volgens de psych.
    Met handen en voeten gebonden en geen luchtje laten anders dan in het kreukelzonegebied!
    Osmose is perfect.
    Wel goede doorluchting via membraam, kan verkregen worden via zorghulp zonder aderlating van het acute obstinate holtorrenvverklontering als het geen basis is!
    De premie wordt van uw rekening afgeschreven.
    Schuirscheem zit niet in uw basis, Omo wel.
    Een mespuntje Omo op penis en pruim geeft vaak veel liefde en in bed veel schuim?

    Like

   • Republikein zegt:

    Het is mijn schuld, van die bandieten!
    Een Duitse vrouw van 65 is bevallen
    van een vierling,melden Duitse media.
    De vier kwamen ter wereld na nog geen
    26 weken zwangerschap.De vrouw,een
    lerares Engels en Duits,had al dertien
    kinderen,van wie de oudste 44 is,en
    zeven kleinkinderen.De vrouw werd
    zwanger met behulp van zowel een
    sperma- als een eiceldonor.

    Like

 7. roeldupree zegt:

  Jammer dat de kop weer niet klopt.. Geeft weer de indruk dat er 2 islams zijn. 1 radicaal en 1 gematigd, terwijl er maar 1 is.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Inderdaad. Voor de beeldvorming is het verkeerd om over de radicale islam te spreken alsof dat een apart deel binnen de islam is.
   De kop kan ook anders gelezen worden. De islam op zich is een radicale organisatie (geen geloof).
   Veel mensen zien de moskee als een vergelijkbaar iets met een kerk, een baardman in een jurk zoals een monnik in een pij en een vrouw in boerka of met hoofddoek zoals een non van de Katholieke kerk. Veel te weinig mensen kijken verder dan hun neus lang is en zien de KORAN als het instructieboek voor de moordende, plunderende, geselende, kruisigende, vrouwen en kinderen verkrachtende pedofiele misdaadorganisatie.
   De islam moet vanwege de inhoud van de leer verboden worden en halstarrige islamieten dienen uit onze samenleving verwijderd te worden.
   Grote schoonmaak, liever vandaag dan morgen.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Like

 8. luckybee zegt:

  Ik wordt alweer gedeleted.Maar ik ben ook met de Islam in een oorlog tustand maar ook met Goddeloze Marxisten en Jacobijners.Om dateuropese meisjes voor mij exoten zijn, hou ik heel veen van ze allemaal. En van wie je hou, die bescherm je ook tegen de slavernij van de islam.ik blijf vechten tot mijn laatste snik voor ze,

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Bij ver weg de meeste van de huidige politici ontbreekt het aan voldoende intelligentie om de islam te doorzien, het is een voor opgezet doel om via grotendeels zogenaamde vluchtelingen Europa stap voor stap te bezetten, de samenleving te ontwrichten, de economie kapot te maken, en de sociale voorzieningen worden leeggezogen.
  bv. Hoe komen ze aan de duizenden euro’s voor hun overtocht ?? Wat voor hun meerdere jaarsalarissen zijn ???
  Waarom zijn het voor merendeel mannen en voor het merendeel islamieten ?? Bij oorlog zorg toch het eerst dat vrouw en kinderen kunnen vluchten ?? Waarom gaan ze niet naar een islamitisch land in de regio.(er is niet overal oorlog)
  Waarom zijn ze allemaal ontevreden ?? En stellen ze hoge eisen ??? Waarom kopen gelijk merkkleding en mobiele telefoons ?? enz. enz.
  En duizenden collaborateurs staan klaar om ze helpen en wegwijs te maken in ons sociaal lui lekker land.

  Like

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s