“Universiteit Antwerpen is de enige universiteit in Europa die op bachelorniveau een vak ‘Islamic Worlds’ verplicht opneemt in het curriculum. Een primeur waar ze trots mag op zijn.”

Screenshot_26

(Door: Kris Vanmarsenille)

Bachelorstudenten Geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen moeten over twee jaar verplicht een vak ‘Islamic worlds’ volgen. Daarin worden ze ingewijd in de geschiedenis van de islamitische culturen. Universiteit Antwerpen is de enige unief in Europa die op bachelorniveau zo’n vak verplicht opneemt in het curriculum. Een primeur waar ze trots mag op zijn.

Eigenlijk is het vreemd dat een kleine universiteit van een bescheiden stadje als het onze als eerste met deze opleiding uitpakt. Het is zelfs verwonderlijk dat geen andere toonaangevende topuniversiteit een gelijkaardig aanbod voor haar studenten in de aanbieding heeft. Zelden in de geschiedenis van de mensheid heeft de islam immers zo veel mensen beroerd als nu. Zelden is er meer gediscussieerd over deze religie en over de culturen die er rond zijn ontstaan. Meer dan ooit is duidelijk dat de islamcultuur zich niet beperkt tot een bepaalde regio, maar wereldwijd invloed uitoefent op het persoonlijke leven van mensen en op de organisatie van staten en gemeenschappen. Steeds meer van onze stadsgenoten zijn moslim en leven gedeeltelijk in een cultuur die door de islam beïnvloed is. En toch blijkt vaak dat de algemene kennis van die cultuur en haar geschiedenis zeer beperkt is.

Lees verder>>>
(h/t “Rudi”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Universiteit Antwerpen is de enige universiteit in Europa die op bachelorniveau een vak ‘Islamic Worlds’ verplicht opneemt in het curriculum. Een primeur waar ze trots mag op zijn.”

  • D.DAY zegt:

   Jan, ik weet niet of dit jouw mening is, maar er worden veel meer problemen opgelost als de moslims òns niet als vijand zien. De commissie deradicalisering zal niet in leven zijn geroepen als we geen radicale moslims hadden. Daarom is de beschouwing van deze commissie een misvatting, n.l. dat de Belgen de moslims als partner moeten zien.

   Like

 1. koddebeier zegt:

  In België zijn altijd al veel aanhangers van het fascisme geweest !!

  Like

 2. Hans zegt:

  GODVER “, houdt de waanzin dan nooit op?
  Er zijn geen islamitische culturen!!!!!!
  Alles wat je ziet is gejat!
  Characters/Schrift? Hebben ze gejat van de Perzen die ze geassmileerd hebben.
  “Wiskundige vooruitgang”? Hebben ze gejat van Indiase Hindu’s
  Geimetrische patronen en bouwstijlen?
  Gejat van de Assyriërs.
  etc.
  moslims kunnen niks, willen geen vooruitgang en zijn zonder uitzondering laaghartig, laf, dom, lui, pervers en bloeddorstig.

  Like

 3. Driek zegt:

  “We willen bouwstenen aanreiken voor een kritische dialoog”, zegt Marnix Beyen van Universiteit Antwerpen. Helemaal mooi zou het zijn als de universiteit met deze aanpassing van het curriculum ook meer studenten met een moslimachtergrond zou kunnen aantrekken. Dan kunnen die jongeren zich ook verdiepen in onze geschiedenis en kunnen we pas echt tot die open en kritische dialoog komen.

  Ik sta weer helemaal versteld, die Marnix Beyen wil dus tot een open kritische dialoog komen. Ja, met wie? Met die moslims? Ga nou toch gauw heen, een dialoog met moslims is onmogelijk. En je gaat toch met dat addergebroed niet in discussie, zijn ze daar nou helemaal gek geworden? Het lijkt wel alsof die lui allemaal zijn aangestoken met het islam- virus, ongelooflijk. En wordt er op die universiteit ook onderricht gegeven in het Oude – en Nieuwe Testament? Worden ook de teksten uit de Talmoed uiteengezet? En komt daar dan ook een discussie over? Ach, wat zit ik me hier toch weer op te winden, dat noemen ze een primeur waar ze trots op zijn. Kielhalen moet je die lieden als Marnix Beyen, levenslang opsluiten in een betonnen bunker, op water en brood.

  Like

 4. Jean zegt:

  Hopelijk kan die UA snel de deuren sluiten gezien het kweken van criminelen.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Ik heb daar weinig academische studies voor nodig op het hogere niveau. Gewoon de juiste boeken lezen, natuurlijk wel die boeken die ze in univs “fout” zullen vinden.Tawhid, Sjirk, Bid’ah, Hakimmiya, Qisas, Hisbah,…enz. Allemaal Islam. Ze woordjes leren is één ding, ze doen begrijpen wat de onaangename verbanden zijn tussen die begrippen, dat zal waarschijnlijk weer niet op tijd aan de orde komen. Veel succes ermee !

  En verder…Geeeeeeeeeeeeeeuw….Narcistische pseudo-intellectuelen !

  Like

 6. Jean zegt:

  Tegen 2060 telt België 15.500.000 inwoners w.w.z. 5.500.000 allochtonen erbij dus ± 50% islamieten uit Afrika. Gezellig en toekomst verzekerd, geen moorden meer geen verkrachtingen meer geen geweldplegingen op vrouwen en kinderen meer, pensioenen veilig gesteld want de economie gaat bloeien…
  Althans dat zegt het politiek gespuis ondertussen vullen ze hun zakken en gaan ze gewoon verder met de autochtoonse bevolking te belazeren en te besodemieteren met de linkse rotzooi voorop.

  Like

 7. Jaan zegt:

  Moslims als student behandelen inzake islamvakken, hoe kruiperig kun je zijn als je dat goedpraat.. Met moslims en de islam dient men maar één ding te doen, te wijzen naar het gat van de deur. Dat is de plaats waar ze thuishoren en de weg die ze dienen te nemen.
  geef die houwers in de nekken geen podium, maar stuur ze terug waar ze vandaan kwamen en thuishoren, want hier horen ze niet.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Ik vroeg me enige ogenblikken lang vertwijfeld af of dat artikel misschien ironisch bedoeld was, maar ik geloof waarachtig, dat we deze gotspe nog serieus moeten nemen ook!
  Hoe is het mogelijk?! Je reinste dhimmitude!

  Like

 9. win zegt:

  als die lessen historisch juist zijn is de islam gauw verdwenen uit europa

  Like

 10. Jelle R zegt:

  Wel, ik ben dus geschiedenis student aan de UA en vanaf volgend jaar wordt dit vak ingevoerd als keuzevak. Het jaar daarop wordt het verplicht en dien ik het dus te volgen. Zoals Win hierboven zegt: als ze historisch juist zijn zal de islam gauw verdwijnen. Echter, ben ik vrij sceptisch over het feit dat het wel historisch juist zal zijn.

  Ik kan jullie eventueel later op de hoogte houden waarover de lessen zullen gaan en dan kunnen we zien of de waarheid wordt verteld of niet, ik gok althans op het laatste.

  Like

 11. “Islamic worlds” (meervoud) gaat het curriculum heten: de “diversiteit” spat al er al vanaf de eerste twee woorden vanaf.
  Er is echter maar één islam en dat is een ideologie die alle essentiële kenmerken met het nazisme deelt, een totalitaire massamoordenaars- en slavenhalers-ideologie.

  Like

 12. wim van rooy zegt:

  Laat ik het even van de zonnige kant proberen te zien en mijn roze bril opzetten: naarmate men méér weet over de islam en zijn ingebakken achterlijkheid, des te heftiger zal de tegenstand worden en ook de verwondering over al die non-valeurs, totaal onkundig m.b.t. de islam, die als heuse postmoderne theologen profeteren hoe fijn die soldatengodsdienst is. Maar genoeg gedroomd: ik heb er een hard hoofd in, zeker als men die kleffe goedmensen kent die tot die wending besloten hebben. Het is om te huilen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s