Op naar Tobruk – Oplossing voor immens probleem!

Screenshot_10

(Door: M.A.L. Sion)

Eindelijk een verstandig idee. Niet te lang dralen, maar massaal steun betuigen aan het idee om zogenaamde vluchtelingen en asielzoekers onder te brengen in een opvangkamp in Libië. Arnold Karskens is een man die zich op veel plaatsen op de hoogte heeft gesteld van de situatie. In The Post heeft hij een overzichtelijk verhaal geplaatst over het nijpende vluchtelingenprobleem. Zie : http://politiek.thepostonline.nl en https://ejbron.wordpress.com.

Het vluchtelingenprobleem heeft vele gezichten. Herhaaldelijk worden foto’s en of video’s getoond van honderden Afrikanen en mensen uit het Midden Oosten in wrakke bootjes, die de Middellandse Zee oversteken. Velen komen daarbij om het leven.

Voor wat betreft het regelen van onze samenleving op economisch, maar ook op demografisch gebied zijn zoveel vluchtelingen absoluut ongewenst. Voor wat betreft het medemenselijk aspect is het goed te realiseren dat deze mensen hulp nodig hebben. In de Tweede Kamer valt regelmatig de term ‘opvang in de regio’. Dat is  veelal te eng gezien, dus voor elke vluchteling wordt dan gedacht aan het land waar hij vandaan komt en wordt dan gedacht aan opvang in die regio. Het is beter om dit ‘breder’ te zien en Afrika in zijn geheel als een regio te zien.

De meeste vluchtelingen en/of (economische) asielzoekers komen naar Europa. Sommigen heel specifiek naar een bepaald land, waarbij Zweden en Nederland vaak genoemd worden. De meeste echter komen naar Europa ,omdat ze weg willen uit een land waar ze niet vooruit komen. Voor hen is Europa ook een ‘regio’. Karskens formuleerde het nieuwe idee als volgt:

Nieuw project voor snelle terugkeer van ‘irreguliere’ migranten

“Waarom wordt de kansloze migrant niet van tevoren gewaarschuwd? Niet door regeringen, niet door de talloze NGO´s zoals Artsen Zonder Grenzen en Vluchtelingenwerk Nederland? Geen cent wordt besteed aan preventie in Libië en in de regio door via radio en lokale televisiestations te alarmeren voor de gevaarlijke trip; door de kurkdroge woestijn, langs verscheurde steden en over een woeste zee. Het nieuwe Europese idee om de ronselwebsites van mensensmokkelaars lam te leggen, zet weinig zoden aan de dijk. Routes en prijzen blijven circuleren op het internet.

Levens worden gered door iedere bootvluchteling, direct en zonder uitzondering, over te brengen naar de enclave van het gekozen parlement in de Oost-Libische stad Tobruk. In ruil voor meer westerse steun zal de uit de hoofdstad Tripoli verdreven, en de enige door de Verenigde Naties erkende, Libische regering van premier Abdullah al-Thinni best deze bootvluchtelingen willen opnemen. Het kampement zal wellicht enkele duizenden mensen huisvesten. Dat is overzichtelijk en betaalbaar. Wanneer duidelijk wordt dat iedere boottocht uiteindelijk in een U-bocht zal stranden op de Libische kust zal de stroom bootvluchtelingen binnen enkele weken stoppen. Niemand investeert duizenden euro’s voor een retourtje Afrika met alle gevaren van dien.” (einde citaat)

Het zou goed zijn dit idee breed te omarmen en van onze volksvertegenwoordigers te verlangen dat ze hier serieus naar kijken. De grote sommen geld die gemoeid zijn met de opvang in Europa kunnen beter besteed worden aan een dergelijke oplossing. De nood is hoog en om de enorme stroom vreemdelingen in goede banen te leiden is spoed geboden. Het zou goed zijn als zoveel mogelijk mensen zich achter dit voorstel scharen.

malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

Door:
M.A.L. Sion
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Op naar Tobruk – Oplossing voor immens probleem!

 1. Cathja zegt:

  Heel goed idee. Ik ben voorstander. Omdat de overgrote meerderheid van de vluchtelingen moslim is, kunnen ze beter in de eigen regio worden opgevangen dan in een westers land, waar in hun ogen de zedeloosheid hoogtij viert. In de eigen regio hoeven ze minder aan te passen dan bij ons.
  Het geld wat we niet hoeven uit te geven aan huisvesting, leefgeld, gezondheidszorg etc. kan prima worden ingezet om de landen die de vluchtelingen opnemen te ondersteunen.
  Helemaal niets doen is geen optie. De vluchtelingen zullen steeds opnieuw proberen Europa te bereiken.
  Hopelijk vindt bovengenoemd plan zijn weg naar Brussel, en kunnen ze zich hierin vinden. Er zal toch IETS gedaan moeten worden om de enorme toestroom tot stoppen te dwingen.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Werd er maar geluisterd naar die man.
  Arnold Karskens for president.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Helemaal mee eens Tobroek is een grote haven dan kunnen alle vluchtlingenboten genoeg plaats hebben.

  Like

 4. Jade zegt:

  Prima plan, ik sta hier volledig achter.

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Zo was het toch?
  Tot men besloot dat het te veel macht gaf aan de toenmalige leider van Libië en die door de eerste ‘rebellen’ in opdracht werd vermoord.
  Daarna tot en met nu worden we overspoeld met boot ‘vluchtelingen’.
  Nu moeten we dus terug naar de vorige situatie?
  En dat moeten wij/ik betalen?
  Die Karstens toch wat een goed mens.

  Like

 6. Jaantje zegt:

  Trouwens als men naar de geschiedenis kijkt dan begrijpt men dat het geen goed plan is.
  Deed men vroeger in de tijd van de zee piraten ook eindeloos losgeld/beschermgeld betalen.
  Tot er werd besloten er een eind aan te breien.
  Standvastig en vastberaden dat is het devies wat nu wenselijk is.
  Menselijker ook daar het niet de hele wereld en volkeren ontwricht Diaspora.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s