Spanje wijst EU-quota voor vluchtelingen af: teveel werklozen

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

De Spaanse regering vindt het aantal vluchtelingen dat ze volgens de EU moet opnemen te groot. Het door de Europese Commissie voorgestelde berekeningssysteem zou meer rekening moeten houden met de grote werkloosheid in Spanje. Om migranten op te nemen die men geen werk zou kunnen bieden, zou hen van de wal in de sloot helpen.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel García-Margallo, wijst de door de EU onderhandelde opnamequota af. Het quotum voorziet erin dat Spanje 9,1% van de vluchtelingen opneemt. Dit zou gezien het grote aantal werklozen in Spanje teveel zijn.

De minister beschouwt het systeem als onrechtvaardig, omdat Spanje aan de vluchtelingen, in tegenstelling tot andere landen, geen werk zou kunnen bieden. “Ik ben het niet eens met de criteria die zijn overeengekomen. Het bevolkingsaantal en het bnp tellen voor 40% mee en het werkloosheidscijfer slechts voor 10%”, bekritiseert Margallo volgens de krant “El País”.

Volgens Margallo zouden de beoordelingscriteria voor het opnamevermogen noch naar verhouding, noch rechtvaardig of realistisch zijn. Vooral het werkloosheidscijfer zou in de barometer compleet ondergewaardeerd worden. Dit zou echter beslissend zijn om het opnamevermogen van een land te bepalen. “El Mundo” citeert de minister met de woorden: “Je ertoe verplichten immigranten te integreren aan wie je geen werk kunt geven, is hen van de wal in de sloot helpen.”

De werkloosheid in Spanje bedraagt op dit moment ongeveer 23% of 4,3 miljoen personen. Vooral de jeugdwerkloosheid is met 50% nog steeds zeer hoog. Vorige maand is het aantal werklozen echter duidelijk afgenomen: volgens statistieken van “El País” vonden alleen al in april 175.000 Spanjaarden een baan.

Daarmee is de verklaring van de minister in tegenstrijd met de actuele boodschap in de verkiezingsstrijd van de regering, die de Spaanse economie onlangs tot het “trekpaard van Europa” voor wat betreft groei en werk had verklaard, omdat het Spaanse bnp in het eerste trimester van 2015 de grootste groei binnen de EU liet zien. De krant “El Diario” zegt bovendien dat de minister bij zijn argumentatie asielzoekers en immigranten zou verwisselen als hij denkt hen met arbeidsplaatsen te moeten verzorgen.

Vanwege de hoge jeugdwerkloosheid heeft Spanje echter nog steeds te maken met de massale emigratie van goed opgeleide jeugd naar andere EU-landen. Ook immigranten uit Zuid-Amerika en Oost-Europa keren vanwege het ontbrekende perspectief terug naar hun landen van herkomst, zodat de bevolking in Spanje in totaal krimpt.

Ook zou er volgens Margallo geen rekening zijn gehouden met de “immense inspanningen” die Spanje zou hebben ondernomen om de illegale immigratie uit Marokko, Mauritanië en Senegal te stoppen, hoewel deze eveneens de hele EU zouden betreffen. Spanje zou daarom al meer dan genoeg hebben gedaan om asielzoekers te helpen.

In de actuele gesprekken van de Europese Commissie gaat het hoofdzakelijk om de vluchtelingen die per boot via Italië de EU binnenkomen. De Spaanse enclaves Melilla en Ceuta zijn echter als directe grensposten tussen de EU en Afrika eveneens begeerde doelen voor vluchtelingen, die of over de hekken klimmen of proberen de kuststad zwemmend te bereiken. De Spaanse grenspolitie daar heeft vorig jaar toegegeven met rubberen kogels op de naar het strand zwemmende vluchtelingen te schieten.

Behalve Spanje zouden ook Frankrijk en Polen volgens de voorstellen hun aantallen vluchtelingen moeten verhogen. Alle drie de landen hebben daarop hun steun aan het voorstel ingetrokken. Duitsland, waarop zich op dit moment een derde deel van alle asielzoekers in Europa concentreert, zou zijn aandeel tot 18% van de nieuwelingen verminderen, echter desondanks in totaal het grootste deel dragen, gevolgd door Frankrijk met 14,1%. Het aandeel van Zweden zou dalen van nu 14% naar 2,92%. Als verdeelsleutel werden de economische prestatie (bnp), het bevolkingsaantal, het werkloosheidscijfer en de opname van vluchtelingen tot nu doe van de landen gehanteerd.

In januari 2014 kreeg de EU 626.000 asielverzoeken. Volgens de voorgestelde verdelingscriteria zou Spanje ongeveer 60.000 van hen moeten opnemen.

Ook de Franse staatschef Hollande vindt quota verkeerd: “Diegenen die illegaal naar Europa komen om werk te vinden, omdat ze denken dat het een continent van welvaart zou zijn, moeten uitgewezen worden”, aldus Hollande, “maar men kan niet diegenen die recht hebben op asiel terugsturen, omdat men een quotum heeft overschreden.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, Spanje. Bookmark de permalink .

20 reacties op Spanje wijst EU-quota voor vluchtelingen af: teveel werklozen

 1. Driek zegt:

  aldus Hollande, “maar men kan niet diegenen die recht hebben op asiel terugsturen, omdat men een quotum heeft overschreden.”

  Ik denk dat van al die zogenaamde vluchtelingen die dan zogenaamd recht hebben op asiel, het merendeel uit is op een leven in luilekkerland, ik geloof niks van die vluchtverhalen. En het zijn allemaal van die primitieve negers, die van alles en nog wat moeten leren. Nou, ik heb dat filmpje gezien, van dat echtpaar in Frankrijk dat voedselpakketten uitdeelde aan die Zwarte pieten, wat een rampzalig volk, en dat staat ons straks te wachten. De ramp is straks niet te overzien. Woningnood, gebrek aan geld, er is geen werk, ach, laat ik maar ophouden. We gaan eraan kapot.

  Like

  • Jade zegt:

   Beste Driek,
   deze man vergeten, en z`n uitspraak in 1973/1974???
   http://i-cias.com/e.o/boumedie.htm
   Tamelijk actueel, ze komen niet als vriend…

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 22:37

   Mee eens Driek. Ik heb ook het bewuste filmpje gezien, en ik verbaasde me erover dat die mevrouw zich zomaar tussen die zwarten ophield! Ik gruwde ervan.
   Ondankbare mensen zijn het, en respectloos richting die mensen die nog de moeite nemen om hen van voedsel te voorzien. Ik had er al lang de brui aan gegeven.
   Naast het achteloos met het gekregen voedsel omgaan, zijn ze ook nog crimineel. Ze breken de vrachtwagens open en schijnen zelfs de lading te vernielen! De chauffeurs zitten met de handen in het haar en voelen zich alles behalve op hun gemak tussen die halve wilden!
   Ik zou zeggen: laat desnoods de mariniers de vrachtwagens bewaken tot het moment dat ze op de boot staan. Het is echt niet normaal wat daar gebeurt en vrachtwagen, chauffeur en lading moeten bewaakt worden.
   Erg is dat toch, dat dit noodzakelijk is? Het wordt tijd dat de hele boel daar schoon geveegd wordt. Pak ze op en zet ze uit. Ze zijn illegaal en dan heb je geen rechten.

   Je zult maar in Calais wonen!

   Like

   • nuchter zegt:

    Ik heb totaal geen medelijden met ze. Dit soort hippies moeten het maar op de harde manier leren, dat is de enige manier.

    Like

  • dendieje zegt:

   Inderdaad, ik geloof absoluut niets van die bullshit verhalen. Maar het is ook zo dat Brussel zo veel mogelijk (Zuid Europese) landen aan het infuus willen hebben. Brussel wil Europa laten overstromen met deze “vluchtelingen”. Waarom? Het de-stabiliseren van de landen. Waarom? MACHT, niets anders dan macht.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het is het begin van het einde en ‘onze’ tweedekamer mietjes verdommen het om er wat aan te doen.

   Like

 2. oud-marinier zegt:

  Ik vraag me af WAARVOOR deze mossel mensen dan vluchten ? Omdat men de sharia wetgeving wil toepassen in hun land ? Omdat de Boko Haram en Al Shabaab het zootje gaan overnemen en nu voor terreur zorgen ? En dan kom je uitgerekend naar een NIET moslim-land om je als vluchteling te melden , en wanneer je eenmaal alles hebt wat je hartje begeert , ga je in die landen EISEN dat men alles halal moet maken en pro-moslim , dat men boerka’s moet veroorloven enz enz. ? WAAROM vlucht je dan in ’s hemelsnaam ? Beetje hypocriet lijkt me zo.

  Kijk dat de Afrikaanse christenen de benen nemen naar Europa (omdat ze worden vervolgd in die Afrikaanse landen waar ze in de minderheid zijn) , dat kan ik dan nog begrijpen , en zou er ook geen moeite mee hebben om heb te hulp te schieten. Zij zijn overigens ook geen hand-op-houders, en meestal toch wel wat hoger opgeleid dan de mossels.
  Maar die mossel-“vluchtelingen” die komen alleen omdat het een belabberde economische situatie is in hun land ?

  Like

  • nuchter zegt:

   Eerlijk gezegd kan ik mij niet voorstellen dat de Christelijke Afrikanen veel beter zijn. Kijk eens naar Zuid Afrika, dat land is ook een puinhoop en niet bepaald Islamitisch.

   Like

 3. Leve de Europese Unie!
  Die zorgt voor én de werkloosheid in Europa én voor de binnenkomst van de kanslozen die het sociale systeem van Europa de doodssteek toebrengen én dat die kanslozen – (die toch de sterksten in hun eigen landen zijn, want de zwaksten en armsten ontsnappen niet) – hun eigen land niet opbouwen én dat Europa geïslamiseerd raakt én dat Europa IS-terroristen binnen de poorten krijgt.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Vor mij is zelfs een al veels te veel is.Geen moslims in Europa.Dat is mijn motto.

  Like

 5. Pingback: Spanje wijst EU-quota voor vluchtelingen af: teveel werklozen |

 6. Dit heeft te maken met het hemd dat nader dan de rok is. Zolang de subsidies van Noord naar Zuid stromen dobberen ze braaf met de Rattenkoningen mee. En die subsidies stoppen pas als de knip in het noorden leeg is en er geen stuiver meer door de lege flappenbezitters geleend kan worden om de om meer, meer, meer jankende schreeuwbekken in het zuiden de bek vol te proppen die hun daardoor elke dag weer de bek vol kunnen schijten. De Noordelijken staan straks nog even verbaast met leeggetrokken uiers te kijken naar de ronddartelende Zuidelijken alvorens ze van de honger dood omvallen na eerst natuurlijk met een spandoek, een fluitje en een hesje rond te hebben gelopen. Misschien hebben ze nog even kunnen genieten van de aanblik vanrottende lijken die vanuit Frankrijk richting onze voorheene grenzen dobberen en Duitsers die met gasmaskers op aan die van hullie staan. Ik geef er geen stuiver meer voor, dus: O heer, doe maar niet de Zwarte Pest waar ik gisteren om smeekte, duurt te lang, doe maar The Big One, vol op Volkel, daar liggen er nog meer.

  Like

 7. DonnaDolce zegt:

  Het merendeel wat deze kanten op komt zijn economische lui, de echte vluchteling heeft geen cent te makken om zo’n eind te vluchten. Dit volk maakt het voor de echte vluchteling moeilijker.

  Like

 8. Te veel werkelozen hebben we hier ook;er zou in ieder geval geen ene moslim die zogenaamd gevlucht is meer mogen worden toegelaten!Maar de gekke Henkies in Den Haag verkiezen het aan de wurgende leiband van Brussel te blijven lopen.Net zo lang tot dat hier alle verhoudingen zoek zijn en de Nederlanders zwaar in de minderheid!Waardoor wij,met de huidige intenties van islam,zelf op de vlucht moeten!Seniel of zeer doortrapt,het kliekje in Den Haag:U mag het zeggen!

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Spanje was in de vorige eeuw een arm land heeft dankzij inspanning een redelijke welvaartstatus behaald willen de pensionado’s en toerisme echt niet inruilen voor moslimwerkelozen.
  Zeker niet als er dan projectjes volgen van de EU om die moslimwerkelozen met positieve discriminatie(bestaat niet) aan de bak te helpen ten koste van de velen Spaanse werkelozen.

  Like

 10. Hier in Brasil hoor je er weinig over, maar toch zag ik ergens dat ze het over 30.000 ilegalen uit donker africa hadden,De legalen zullen ook niet te weinig zijn.Haitianen worden wel wat meer toegelaten , de rest komt voornamelijk uit Nigeria.Plek genoeg hier,maar ook crisis met weinig werk.

  Like

 11. De asielzoekershandel is wereldwijd een keer of 10 groter dan de wapen- en de drukhandel bij elkaar. Geheel gefinancierd door brave belastingbetalers wiens nijver bij elkaar geroofde poen via ontwikkelingshulp, slooppremies voor zeiltankers, bijpassende subsidies en andere schooierijen voor prijstechnisch oppompbare waterpompen tenslotte middels dobbernegersadviesburo’s in Zwiterland en op de Cayman terechtkomt om tenslotte de Groene en Rooje Rotzakken met windmolens (wat hierna de grootste beroving wordt) om te kunnen kopen die ervoor zorgen dat er nog meer poen naartoe gaat. Die Rotzakken dus, niet die windmolens. Ja, het klinkt allemaal ingewikkeld, dus kort gezegd, achter elke politicus staat een dobberneger.

  Like

 12. freddy Vercauteren zegt:

  Opvangen, ok, maar dan tijdelijk. In kampen of tenten, tot de conflicten zijn opgelost. Niet werken, niet integreren, maar wachten op betere tijden. Meer niet! Het Westen zou dan tegelijkertijd moeten trachten de thuislanden te helpen met de problemen. Ook militair. Wat nu gebeurt, met de zwarte tsunami die over Europa trekt, is de grootste hypotheek op de toekomst. Dit mag niet erger worden. We hebben nu al “diversiteit” genoeg voor 250 jaar maatschappelijke onvrede.

  Like

 13. Jan zegt:

  Beamter kam 6 Jahre lang nicht zur Arbeit – und keinem fiel es auf

  Der Mann aus Südspanien bezog in dieser Zeit weiter sein Gehalt. Die Stadtverwaltung will nun ihr Geld zurück.

  Die Stadt leitete ein Verfahren ein und verlangte von dem heute 69-Jährigen, der inzwischen pensioniert ist, die Rückzahlung des Nettogehalts eines Jahres in Höhe von 29.900 Euro. Ein Gericht bestätigte die Entscheidung und begründete dies so: “Der Beamte erschien in der Zeit von 2004 bis 2010 nicht an seinem Arbeitsplatz und verrichtete keinerlei Arbeiten.”

  http://diepresse.com/home/panorama/welt/4924689/Beamter-kam-6-Jahre-lang-nicht-zur-Arbeit-und-keinem-fiel-es-auf?_vl_backlink=/home/index.do

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s