Foto’s. Sjiietische moskee opgeblazen in Saoedi-Arabië

Screenshot_2

(Door: Pritt Stift)

DAMMAM/DUBAI (ANP/RTR) – In het oosten van Saoedi-Arabië is vrijdag een zelfmoordaanslag gepleegd op een sjiitische moskee waar meer dan 150 mensen bijeen waren. Volgens ooggetuigen zijn er door de enorme explosie zeker dertig slachtoffers gevallen in de Imam Alimoskee in het dorp al-Qadeeh. De sjiitische minderheid in Saoedi-Arabië staat voor zeker 12 procent van de bevolking van bijna 30 miljoen Saoedi’s. Het land wordt geregeerd door de soennitische familie Saud die met de geestelijkheid een strenge vorm van islam oplegt. De sjiieten worden vaak als ketters of handlangers van (het sjiietische) Iran afgeschilderd. Meer pics + video na de break. Beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Dus klik vooral door.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Islam, Moslims, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Foto’s. Sjiietische moskee opgeblazen in Saoedi-Arabië

 1. Thoth zegt:

  Ach, in geval een moskee in Saoedië-Arabië. Maar in geval van in Irak gebeurd dit wekelijks. Niks aan de hand dus. De aanslagpleger en de moskeebezoekers komen zoals gewoonlijk in de ‘hemel’. En daar wachten weet ik zoveel ‘maagden’ op hen…

  Like

 2. luckybee zegt:

  En wij moeten ze niet opblazen.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “de strijd tegen geweld tegen de islam”

  Lees ik dit nu goed? Moet het ‘geweld’ TEGEN de islam worden bestreden?
  Men heeft het niet over het geweld dat wordt gepleegd door IS (ISLAMITISCHE Staat) ?!
  Ach ja, dat is waar ook: ISLAMITISCHE Staat heeft niets met de islam te maken.

  Like

 4. Een sjiitische minderheid van 12% op een bevolking van 30 miljoen; dit kan nog een behoorlijk staartje krijgen.
  In Jemen liepen de spanningen tussen SA en Iran al aardig op. Als dat nu ook nog eens in SA gaat escaleren, is het hek van de dam.

  Bijna dat hele M-O kun je wel afschrijven. Dat komt nooit meer goed en wij, de EU, volgen precies dat pad. “Kom er maar in, er is plek en geld zat.”
  Dagelijks harken wij een stukje M-O (N-Afrika) binnen. Niet alleen individuen maar ook hun onderlinge sores/twisten.
  Het zal niet lang meer duren of we hebben hier M-O 2.0.
  Wat dat betreft ‘brandt er nog één kaarsje’ in dat M-O/in die donkere woestijn; Israël. Een Joodse staat die gewoon vredig wil leven te midden van een zee vol barbaren.

  Als er geen God/Schepper bestaat die dit ooit gaat stoppen, betekent dat we voort zijn gekomen uit de enige alternatief die we kennen. En dat klopt ook wel want die leer/theorie schrijft dat ook voor; ‘Survival of the fittest’.
  Maar wat voor een brute kracht moet dat dan wel niet geweest zijn als mensen zich zo (kunnen) gaan gedragen?
  Natuurlijke selectie……
  Volgens die leer/theorie hoort het er allemaal bij totdat er één partij overblijft.

  -Ik kan daar niet in geloven en ik denk de meerderheid van de mensen.-

  En toch is dit ons lot volgens al die aanhangers van die ‘religie’. Ook al willen zij het zelf niet.
  Er staat ons dus nog heel wat te gebeuren; Fasten your seatbelts!

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Het interessante hier is dat bepaalde geledingen binnen IS het verkiezen om het sjiietisch probleem binnen Saoedi Arabië zelf aan te pakken, eerder dan naar Irak, Syrië of Jemen te gaan om te vechten. Khomeini riep in 1979 via radio-oproepen op om de bevolking van KSA tegen het huis van Saoed in het harnas te jagen, wat weinig succes had, tenzij dan bij de door de Saoedis gediscrimineerde sjiieten minderheid in het olierijke Oosten van het land, die in opstand kwamen.

   In 1979 werd de sjiietische opstand door het Saoedi Arabische leger zelf neergeslagen. Dat IS nu zelf aanvallen uitvoert tegen sjiieten op Saoedisch grondgebied, kan er op wijzen dat sommigen in IS op eigen houtje besloten hebben dat de Saoedische staat zelf niet tot het uiterste gaat om de sjiieten in bedwang te houden. Als dat een indicatie zou zijn van vijandigheid van IS tegenover de Saoedische staat zelf en haar “laksheid” om het sjiietisch probleem met wortel en tak uit te roeien, dan kan zo’n aanslag een belangrijke proefballon worden om te testen hoever IS kan blijven gaan in KSA zelf. En dan kan het gevaarlijk worden voor de prinsen van het huis van Saoed zelf, want IS wil een universele kalief pushen (al Baghdadi), die elke monarchale heerschappij of dynastie als “onwettelijk” beschouwt volgens de koran.

   M.a.w. KSA kan het risico lopen van binnenuit te worden gedestabiliseerd, dus zouden er ook aanslagen kunnen volgen op buitenlanders die in KSA werken, en zelfs tegen overheidsinstellingen van de staat zelf, zoals in de jaren ’90 en de beginjaren van deze eeuw zijn gebeurd. Ironisch, net nu KSA beveiligde muren bouwt aan de grens met Irak om IS buiten te houden en die gasten over de grens met Jemen sluist om ze daar te laten vechten tegen sjiieten daar. Er zal dus ook moeten gedweild worden op het eigen terrein. IS wil de sharia direct opleggen zonder inmenging van een wahhabitische clerus, die helemaal afhankelijk is van de oliedollars die het koningshuis ter beschikking stelt. Wat een illegitieme vervlechting is van godsdienst, gebonden aan een koningshuis dat de lakens uitdeelt in de vorm van subsidies.

   Dus inderdaad, de kans bestaat dat heel het MO nog verder zal destabiliseren. Misschien gaat dit nog gevolgen hebben voor de olieprijs. Misschien komt het ooit nog zo ver dat we allemaal verplicht zijn olie te kopen van IS ?

   Like

 5. Hans zegt:

  Op GeenStijl zei iemand (bij die foto van die overgebleven romp);
  .
  “Naar omstandigheden zat zijn haar nog best wel goed”
  .
  Sarcastische humor is toch de beste humor…

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Ondertussen focussen Obama, de EU en de UN zich op Israël want als Israël eenmaal vernietigd is daalt de vrede over het MO als bij toverslag neer.
  Althans volgens de goedmenschen, linkse debielen en antisemieten.

  Like

  • Klopt.
   De onderlinge twist tussen de soennieten en sjiieten wordt ook veroorzaakt door de Joden. (volgens hun dan)
   Dat ‘vuile volk’ heeft een wig geslagen tussen arabieren en perzen. Tussen soennieten en sjiieten. Tussen de afstammelingen van stam A en B en geen rekening gehouden met stam C.
   Als nu de veroorzaker van al de ellende op de aarde wordt geëlimineerd komt het vast wel goed.

   Er zal geen twist meer zijn tussen de arabieren en perzen. Geen strijd meer tussen verschillende stromingen. De soennieten en sjiieten zullen direct eens worden wie nu precies de juiste afgezant is van de afgezant van allah.
   De hele wereld zal ondergedompeld worden in een bad vol vrede.
   Alleen als die verrekte Joden maar verdwijnen van deze planeet.

   -Als ik dit stukje schrijven nog eens lees wordt ik een beetje misselijk. Niet door mijn toegepaste kunst van het schrijven of de schrijffouten die ik heb gemaakt maar omdat er daadwerkelijk een grote groep mensen leven in de wereld die zo denken.-

   Like

 7. paulzwueste zegt:

  Terrorisme op de plaats waar het thuis hoort en laat dat tuig elkaar maar goed uitmoorden.
  Prima aktie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s