Van 9.000 tot 200.000: we hebben blijkbaar geen benul van hoeveel strijders IS heeft

Screenshot_21

(Door: Mick Van Loon)

Westerse en andere inlichtingendiensten hebben geen benul van hoeveel strijders Islamitische Staat heeft. Zelfs het Pentagon en de CIA hanteren compleet uiteenlopende cijfers. De laagste schatting is 9.000, de hoogste 200.000. Noem ons Pietje Precies, maar anno 2015, met alle technologie die er is en na ze meer dan twee jaar in de gaten te hebben gehouden, zou je toch een exacter beeld moeten hebben, lijkt ons. 

Er zijn al 6.000 IS-strijders gedood sinds de bommencampagne van de coalitie begon, liet de Amerikaanse ambassadeur in Irak, Stuart Jones, zich ontvallen op tv-zender Al Arabiya. Waar hij dat cijfer vandaan haalde, is een raadsel. Het zou vermoedelijk van CENTCOM (United States Central Command) komen, maar daar willen ze het ondertussen langs geen kanten bevestigen. En CENTCOM, dat de “oorlog” tegen IS coördineert, wel, het is niet de eerste keer dat het zomaar wat uit z’n nek lult.

Lees verder>>>
(h/t “BigLJohn”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, Desinformatie, ISIS, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Naïviteit, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Van 9.000 tot 200.000: we hebben blijkbaar geen benul van hoeveel strijders IS heeft

 1. Jean zegt:

  Na hetgeen zich dagelijks afspeelt op deze wereld ga ik het houden op 20.000.000 levensgevaarlijke waanzinnige barbaren die voor niets terug deinzen of het nu 1 of 1.000 moorden betreft ze gaan gewoon door met verkrachten en moorden.

  Like

 2. Boorzalf zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/oei_standup_invalleraar_maakt.html
  Even een tussen grap over de islam, ondanks alle ellende. We moeten blijven lachen mensen😂

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  IS bestaat niet uit strijders maar uit psychopaten die de koran zien als legitimatie om hun moordlust bot te vieren.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Als je de afgelopen maanden alle gevechten bij elkaar optelt kom je best wel tot een aantal dode extremisten. Na al die bombardementen die men zegt te hebben gedaan zou het aantal nog levenden aardig gedecimaliseerd moeten zijn. Echter gezien de verovering van een aantal steden zoals in Irak, Syrië en Libië is hun aantal nog steeds heel erg groot. En verspreidt over zo’n groot gebied kun je geen aanvalsoorlog houden met slechts 50.000 man. Dus moet het aantal toch wel minimaal 200.000 zijn. Tenslotte moet je nog de “krijgsgevangen” bewaken en ook de veroverde gebieden onder controle houden met honderden en dus niet-inzetbare strijders. Dus alles bij elkaar genomen kom ik persoonlijk dan toch wel op minstens het dubbele aantal van 400.000. Los dus van de sympathisanten die inmiddels al in Europa en VS zijn en non-actief tot nu toe. Je hoort ook heel erg weinig meer over al die bombardementen en de resultaten er van……en dat is toch op zijn zachtst gezegd heel erg verdacht. Want als e wel (veel) resultaat zouden hebben er mee dan hoorden we er heus wel meer over in de propaganda en de msm………

  Like

 5. luckybee zegt:

  Is toch tamelijk worst hoe veel er van ze zijn, ze zijn allemaal bij elkaar, we kunnen ze allemaal tegetelijkertijd zamen vernietigen.In een staat.Net als eens Nazi Duitsland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s