Venetië sluit tot moskee omgevormde kerk op Biënnale

Screenshot_6

De autoriteiten in Venetië hebben een controversieel kunstproject van de Biënnale stilgelegd waarbij een voormalige katholieke kerk omgevormd werd tot moskee. Sinds de opening op 8 mei heeft de installatie van de Zwitserse artiest Christoph Büchel honderden gelovigen gelokt.

De stad heeft de moskee gisteren gesloten voor het publiek. De organisatoren hielden zich niet aan de afspraak dat de locatie niet voor religieuze doeleinden mocht worden gebruikt en dat geen islamitische kledingvereisten mochten worden opgelegd aan bezoekers.

De installatie was opgesteld in de voormalige kerk van Santa Maria della Misericordia voor het IJslandse paviljoen van de 56ste Biënnale van Venetië. Volgens de stad hebben de initiatiefnemers 60 dagen tijd om de beslissing aan te vechten, maar het is niet duidelijk of dat zal gebeuren.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op Venetië sluit tot moskee omgevormde kerk op Biënnale

 1. Harry Willemse zegt:

  De grote moslimgemeenschap in Venetië klaagt over het ontbreken van een moskee in het historische centrum. Nu meen ik vanuit historisch perspectief dat de islam hier ook nooit deel van heeft uit gemaakt. Dus wat is hun punt?

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Ja ja Harry Willemse ….inderdaad , je hebt helemaal gelijk. Uit historisch oogpunt ….Tja , die historie ook he…Al enige eeuwen hebben de mossels daar hun gebeden gedaan ja….Whahahaha……( Oh wacht , straks gaan ze ook nog beweren dat het mosselslaven waren die alles hebben gebouwd en dat het dus hun “recht” is. Of dat bepaalde bouwtechnieken toch van mosseloorsprong was en daarom die kennis aan de mossels behoort of iets in die trant. (alhoewel onzinnig , maar ja , je weet maar nooit met die lui.)

   Like

  • Wachteres zegt:

   Ach, meent Simon ook hier een voet tussen de deur te krijgen?

   Like

 2. “Dit zal het imago van Venetië en de religieuze dialoog pijn doen.”

  Dat hele project heeft al genoeg pijn veroorzaakt.
  Dit zogenaamde kunstproject/moskee is niet opgetogen in een oude fabriekshal of een bouwvallig oud café, oid, nee, om het juist in een kerk te doen hebben de bedenkers bewust een essentieel onderdeeltje van de islam aan de wereld laten zien.

  De drang van de islam om te veroveren, zich zelf in de plaats stellen van, zie ik hierin.
  Al heeft ‘Rome’ zich in het verleden ook met dit soort bezigheden bezig gehouden (de meeste kathedralen zijn gebouwd op voormalige heidense heilige plaatsen), maar dat was toen. Toen wisten de meesten haast nog niks.
  Nu, in de 21e eeuw, weten we dat de islam als doel heeft de hele wereld te willen domineren.
  Voormalige kerken omturnen tot moskeeën, is daar een onderdeel van.
  Er wordt een signaal afgegeven naar de oemmah (Wij zijn hier.) en naar de rest (Wij zijn hier.).
  Al die moskeeën zijn een prikkertje, een speldje, op een landkaart om aan te tonen welke gebieden al zijn ‘veroverd’ en waar de islam al is gepland.

  Om van dit tafereel een ‘kunstwerk’ te maken laat nog maar eens zien dat de ernst van de situatie waarin wij zitten, nog niet tot iedereen is doorgedrongen.
  Wie brengt die Büchel naar Irak of Syrië?

  Like

 3. Dat mag niet gebeuren afpakken zoals zij altijd doen met iedereen en overal

  Like

 4. achter volgers van ALI BABA EN ZIJN 7 ROVERS
  MAG IETS VAN HUN OOK NIET AFPAKKEN

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s