De hypocrisie van de FNV

Screenshot_13

(Door: T. van E.)

Vandaag in het winkelcentrum bij mij in de wijk stonden hordes FNV’ers handtekeningen te bedelen. Er moet actie gevoerd gaan worden. De zorg dreigt te worden uitgekleed, zo vertelde een jongedame mij. Of ik, als oudere, ook wilde tekenen. Want ja, de Nederlandse politiek moet overtuigd worden minder in de zorg te snijden. Toen ik ‘nee’ antwoordde, keek ze mij een beetje verbaasd aan. “Maar u maakt binnenkort toch ook gebruik van de zorg? Ja, laten we hopen dat dit nog even duurt, maar het zou best wel eens zo kunnen zijn dat er straks nog nauwelijks zorg is!”, reageerde de jongedame. “Dan vist u achter het net!”.

Haar ogen rolden zowat uit de kassen toen ik haar antwoordde dat de FNV hier al meer dan 10 jaar, wat zeg ik, meer dan 15 jaar zelf naartoe heeft gewerkt door al die tijd meer aandacht te geven aan zielige asielzoekertjes en het faciliteren van de buitenlandse import. Ik kon zo wel zien dat zij  destijds nog veel te jong was, maar toch kon ik een kleine glimlach niet onderdrukken toen ik haar vroeg of ze er geen spijt van had dat de FNV al die jaren zo weinig naar haar eigen burgers omgekeken heeft, maar zich meer heeft ingespannen ten bate van haar politieke ambities. Zeker, de zorg wordt voor mij als oudere in spe uitgekleed. Maar zij krijgt deze als blanke autochtoon straks zeker niet meer! Allemaal dank zij de FNV!

Door:
T. van E.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", achterlijkheid, Hypocrisie, landverraad, Linkse Kerk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op De hypocrisie van de FNV

 1. koloth zegt:

  Zijn daar ook voorbeelden van, dat de FNV bezig is buitenlanders te bevoordelen t.o. de oorspronkelijke bevolking ?
  Verder is het goed dat er een vakbond is tegenover het grootkapitaal, omdat die werknemers anders al meer uitgeknepen worden.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Wat te denken van de AOW, waar autochtonen jaarlijks aan moeten bijdragen en allochtonen niet? Waar Nederlandse expats voor beboet of gekort worden als ze een jaar in het buitenland verblijven, maar een allochtoon niet.
   Vakbonden hebben alleen een denkbeeldig nut. Ze staan nu aan de verkeerde kant van de samenleving en hebben alleen nog concreet nut voor het grootkapitaal.

   Like

 2. Cathja zegt:

  “Het paard achter de wagen spannen”, zo noemen ze deze nutteloze acties ook wel eens. Ze hadden veel eerder op de rem moeten trappen, en de bezuinigingen op de zorg moeten stoppen.
  Nu is het waarschijnlijk te laat.

  Like

 3. BertG. zegt:

  FNV…………..FNV…………….. waar kan ik dat ook alweer van.
  Was niet die springplank om later een mooi baantje te krijgen binnen het PVDA om daarna een over betaald baan ergens over te houden? Bij een bank of iets in de EU?
  Dan heb ik toch de goede voor me.

  Like

 4. Ron soeverein mens zegt:

  De favoriete in al decennia een springplank voor ,corrupte,bestuurders politiek Den Haag, kijker naar Kok en hoe hij daarna het volk heeft verraden. Ze praten alleen voor hun eigen straatje. Het laatste voorbeeld is Agnes Jongerius die het pensioenaccoord heeft verraden aan het kabinet. Ze kreeg ontslag en werd vervolgens gevraagd om zitting te houden in de onderzoeks commissie naar het Fyra schandaal,terwijl zij geen enkele kennis bezit van de spoorwegen cm het materiaal. Netzo als die andere figuren in deze commissie, maar wel 50.000 Europa opstrijken. Vervolgens blijkt mevrouw nu in Brussel te zitten als vertegenwoordigerster van de pvda terwijl ze nooit op de fractielijst heeft gestaan. Ze lacht iedereen uit, vet inkomen en een belastingvrij pensioen wat betaald wordt door de burgers van Europa.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  De hypocrisie van de FNV………………….
  eraan toevoegend EN van de polititci.
  Toen per jan 2006 de nieuwe zorgwet werd aangekondigd door de bedenker Hoogervorst ( de muhammed van de zorg ), zei hij erbij dat deze zo goed in elkaar zat, dat er NOOIT meer veranderingen in hoefden te worden aangebracht.
  Gelijk Mo zijn nwe geloof, is=lam had bedacht: “eeuwig-durend, onfeilbaar en onveranderbaar”.
  Er zijn sindsdien nog nooit zoveel veranderingen in de ziekte-kosten-verzekeringen geweest na 2006.
  Het is niet bepaald iets om met plezier naar te verwijzen, maar sinds wij hier in Fr wonen, heb ik meer docters, klinieken en alles wat ermee verband houdt, gezien dan de voorafgaande 60 jaren van mijn leven in NL..
  We hebben het volste vertrouwen en waardering van wat in NL de “ZORG” wordt genoemd, om het hier in Fr, ( helaas = ouderdom ) te moeten meemaken.

  Like

 6. luckybee zegt:

  De leden van de FNV zitten allemaal in een of andere Marxistische partij; ze zijn moslims knuffelaars.

  Like

 7. Joshua zegt:

  De fnv is een grootkapitaal aanbidder en niets voor de werknemers over heeft als alleen mooie praatjes net als vroeger werd geroepen op de barricade mannen,van dat oneerbare graaierige mannetje, en zij zijn alleen maar erger geworden met hoge posities aanbidden.
  Nu bij de jongere generatie die niets van het verleden weten laten zien dat zij wel voor de arbeiders zijn, wat hen een flinke kater op kan leveren als zij er achter komen wat voor leugenaars zij steunen.
  Deze partij is net zo erg als de pvda, weg met de autochtonen, meer meer meer islam idioten.

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Nee hoor luckybee, ik ben al heel lang lid van het FNV, zij voeren mede namens mij CAO onderhandelingen, niet alleen over loon maar ook over secundaire arbeidsvoorwaarden en ze kunnen me bijstaan indien er een conflict met mijn werkgever ontstaat.
  Daarnaast ben ik sympathisant van, en stemmer op de PVV.
  Betekent mijn lidmaatschap dat ik onvoorwaardelijk achter ze sta? Niet in het minst! Ik heb dan ook al enige keren mijn ongenoegen geuit over standpunten die zij innamen.
  Maar als werknemer van een groot en log bedrijf heb je weinig keus als je georganiseerd en beschermd wilt blijven.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als dat grote logge bedrijf besluit om ze (de bond) buiten de poort te houden hebben ze geen poot om op te staan, zelf mee gemaakt.
   Ze zijn op geen enkele wijze verplicht om een gesprek met welke bond dan ook aan te gaan.
   Ik ben 1x lid geweest van een bond om een ontslagen collega te helpen, wat mij uiteindelijk ook me ontslag gekost heeft.
   Vervelend voor je, was de reactie van de bond, maar we kunnen je niet meer verder helpen. En veel succes verder maar vergeet niet je jaarlijkse bijdrage te betalen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s