Fatah-milities dreigen Israëli´s: “Jullie moeten verdwijnen!”

Screenshot_19

Gewapende, tot Fatah behorende, Abu-al-Rish-Brigades, die zichzelf de “militaire vleugel van Fatah”  noemen, in een in september 2014 opgenomen propagandavideo. 

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Velen in de internationale gemeenschap noemen de Palestijnse organisatie Fatah, die door Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), geleid wordt, een “gematigde” groepering die zou geloven in het bestaansrecht van Israël en de twee-staten-oplossing. Wat deze mensen niet weten, is dat Fatah – de grootste fractie binnen de “Palestine Liberation Organisation” (PLO) – uit talrijke groepen bestaat, die er heel andere opvattingen op na houden dan die door Abbas en andere Engels sprekende vertegenwoordigers van Fatah worden geuit.

Enkele van deze Fatah-groepen geloven niet in het bestaansrecht van Israël en spreken nog steeds van de “gewapende strijd” als enige manier om “Palestina te bevrijden en de Palestijnse nationale rechten te herstellen.”

Tot deze groepen behoren de Al-Aqsa Martelarenbrigade en de El-Amoudi Brigade.

De Al-Aqsa Martelarenbrigade is de gewapende arm van Fatah en werd korte tijd na het begin van de Tweede Intifada in september 2000 opgericht. Hoewel de leiding van de Palestijnse Autoriteit beweert dat de groep ontbonden zou zijn en haar leden nu deel zouden uitmaken van de reguliere veiligheidstroepen, opereren tientallen van haar bewapende leden nog steeds ongestoord in Palestijnse dorpen en vluchtelingenkampen op de “Westelijke Jordaanoever”.

De in de Gazastrook gevestigde El-Amoudi Brigade is genoemd naar Nidal el-Amoudi, een vooraanstaand Fatah-strijder, die op 13 januari 2008 door het Israëlische leger werd gedood, nadat hij tijdens de Tweede Intifada een serie gewapende overvallen op Israëlische burgers en militairen had gepleegd.

Tijdens de laatste oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook (“Operatie Protective Edge”) eisten de El-Amoudi Brigades de verantwoordelijkheid op voor het afschieten van tientallen raketten op Israëlische steden en soldaten van het IDF.

Bronnen in de Gazastrook beweren dat veel leden van deze groepering voormalige veiligheidskrachten zouden zijn, die nog steeds op de loonlijst van de Palestijnse Autoriteit staan. Volgens andere bronnen wordt de organisatie gefinancierd door de verjaagde Fatah-man Mohamed Dahlan, die zich op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten ophoudt, en door de Libanese sjiitische terreurbeweging Hezbollah.

Het is wetenswaardig dat de leiding van de Palestijnse Autoriteit nooit afstand heeft genomen van de uitlatingen en daden van de El-Amoudi Brigade.

Behalve op haar officiële website publiceert de El-Amoudi Brigade van Fatah regelmatig dreigingen de gewapende strijd tegen Israël voort te zetten en Israël te zullen vernietigen. Vorige week postte de groepering een video met een boodschap aan de “Israëlische vijand” ter gelegenheid van de 67e verjaardag van de oprichting van Israël – die door de Palestijnen “Nakba-dag” (Dag van de Catastrofe”) wordt genoemd.

Onder de titel “Een boodschap aan het Israëlische volk” en voorzien van Hebreeuwse ondertiteling verkondigt de video: “De slag om de bevrijding (van Palestina) is dichterbij dan ooit tevoren.” De Israëli´s worden gedreigd: “Onze Nakba (Catastrofe) kan niet vergeten worden. Weldra zullen jullie moeten verdwijnen, want jullie hebben geen andere keuze.”

De Fatah-video toont leden van de groepering tijdens een militaire training in de Gazastrook, ter voorbereiding op de volgende slag tegen Israël. “We hebben de beste soldaten opgeleid”, is in een liedje op de achtergrond te beluisteren.

In een ander, door Fatah vanuit dezelfde aanleiding gepubliceerd, statement noemt zij de “gewapende strijd” tegen Israël “de enige manier tot de bevrijding van Palestina.” Het benadrukt bovendien dat er niet getwijfeld zou kunnen worden aan het “recht op terugkeer” voor Palestijnse vluchtelingen naar hun voormalige huizen en dat er over dit recht niet onderhandeld zou kunnen worden. “Ons volk wijst alle alternatieve opties met betrekking tot het ´recht op terugkeer´ af”, staat er in de tekst, waarin Israël steeds opnieuw de “zionistische vijand” wordt genoemd.

Ergens anders pocht Fatah erop dat haar mensen een nieuwe, “107” genaamde, raket met een reikwijdte van 12 kilometer zouden hebben ontwikkeld, die tijdens de laatste oorlog in de Gazastrook gebruikt zou zijn tegen tanks en soldaten van het IDF.

De El-Amoudi Brigade is niet de enige gewapende Fatah-militie die op de “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook opereert. Een andere belangrijke groepering in de Gazastrook, die eveneens deelnam aan de laatste oorlog tegen Israël, is de Martelaar-Abdel-Qader-Hossaini-Brigade. Net zoals de El-Amoudi Brigade, haar zusterorganisatie, ondersteunt ook de Martelaar-Abdel-Qader-Hossaini-Brigade de gewapende strijd tegen de “zionistische vijand”.

Een derde grote terreurbeweging van Fatah noemt zichzelf Abu-al-Rish-Brigades en is voor veel terreuraanslagen op Israël en de ontvoering van buitenlanders in de Gazastrook verantwoordelijk. De bende, die zichzelf de “militaire vleugel van Fatah” noemt en waarvoor Israël eveneens de “zionistische vijand” is, beweert tijdens de laatste oorlog in de Gazastrook aan de kant van Hamas gevochten te hebben.

Het feit dat Fatah onderdak geeft aan een serie gewapende groeperingen, die zich nog steeds openlijk wijden aan de “gewapende strijd” en het terrorisme als de manier ter “bevrijding van Palestina”, wordt door de internationale gemeenschap en de media vaak genegeerd. Ze negeren eveneens dat de “gematigde” Fatah-leiders, die zich uitspreken voor vrede en een twee-staten-oplossing, zich niet distantiëren van deze groeperingen. In werkelijkheid spreken veel Fatah-leiders vaak in het Engels over de noodzaak om het vredesproces weer nieuw leven in te blazen, terwijl ze in het Arabisch de gewapende strijders van Fatah prijzen.

De aanwezigheid van de gewapende Fatah-bendes op de “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook laat zien voor welke grote problemen een Palestijnse leider zou staan als de Palestijnen en Israël ooit een vredesakkoord zouden sluiten. Deze Fatah-groeperingen zouden de eersten zijn die elk vredesakkoord zouden afwijzen dat ook maar de geringste concessie aan Israël bevat. Enkele van deze groeperingen zijn in principe tegen vrede met Israël, gewoon omdat ze Israëls recht om te bestaan niet erkennen.

Dit is iets dat de internationale gemeenschap – met voorop de VS – in hun overwegingen mee moeten nemen als ze zich bezighoudt met het Israëlisch-Palestijns conflict. De verantwoordelijken moeten weten dat er niet alleen van Hamas verzet tegen vrede met Israël zal komen, maar ook door veel groeperingen binnen Fatah. Zoals deze gewapende groeperingen zelf zeggen, gaat het er bij hun strijd om de “zionistische vijand” te elimineren en het “recht op terugkeer” voor miljoenen nakomelingen van vluchtelingen naar de voormalige huizen van hun voorouders in Israël door te drukken.

Intussen doen Abbas en andere Fatah-leiders – die volledig op de hoogte zijn van de daden en dreigingen van hun aanhangers – hun best dat de wereld niet te weten komt wat de Fatah-milities over vrede en de twee-staten-oplossing te zeggen hebben. Het blijft de vraag: Hoe lang zal de internationale gemeenschap de ogen sluiten en net doen alsof Fatah een uniforme, gematigde en pragmatische groepering zou zijn, die in naam van alle Palestijnen naar vrede en co-existentie met Israël streeft?

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", achterlijkheid, antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Arabieren, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, EUSSR, Fatah, gezond realisme, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, Terrorisme, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Fatah-milities dreigen Israëli´s: “Jullie moeten verdwijnen!”

 1. oud-marinier zegt:

  Wat me eigenlijk opvalt is : ” Dat er wereldwijd zgn. leiders van allerlei islamitische extremistische groeperingen oproepen tot geweld en die mensen 72 maagden en beloven in het hiernamaals + financiele zekerheid voor de directe nabestaanden.” . Maar , het “grappige” aan die hele onzin , is , dat er niet 1 van die zgn. “leiders” ’t LEF heeft om die zelfmoord aanslagen ZELF te plegen . Ik bedoel , als je toch zo ZEKER bent van wat voor onzin dat je uitkraamt, en wanneer die allah en mohammed zo belangrijk voor je zijn , maak dan anderen de kop niet gek , maar wees een bink en voorbeeld. Blaas jezelf dan lekker op. Maar ik heb zo het gevoel dat al die arme stumperds (die zichzelf naar de eeuwige jachtvelden blazen) , indien het mogelijk was en zouden kunnen terugkeren , men al die andere aanstaande kamikaze-randdebielen snel zal vertellen dat het allemaal BULLSHIT is wat die “lijers” hun beloven , en dat als ze echt overtuigd zijn van hun onzin…ZELF maar met zo’n bomgordel ergens naar toe gaan om dood en verderf te zaaien. Maar dat zal wel niet gebeuren , daar ze anders niet kunnen genieten van al die miljoenen die er bij hen binnen komen op hun rekening. Zou me overigens ook niks verbazen als ze zelf zo ongelovig als de pest zijn. En gewoon “GROF” poen verdienen dmv de dood van anderen omdat ze er zelf te LAF voor zijn.

  Like

  • windwens zegt:

   Door het volk in alle moslim landen lekker dom te houden en geen scholing aan te bieden wordt het ook moeilijk om zelf te leren na te denken vrees ik. Doel bewust plegen ze daarom ook veel aanslagen op schooltje en is zogenaamd altijd in het kader van het feit dat er meisjes op zitten, onzin ze willen gewoon paupers die niets zelf kunnen zeker niet nadenken. Dus VN heeft een schone taak onderricht bevorderen en afdwingen bij moslim landen. En die olie kan men ook wel los laten een auto rijd ook op maisolie dus met deze onzin hoeft men ook niet meer aan te komen. Tevens zijn er al zoveel andere alternatieven voor olie dat deze vlieger niet meer opgaat. Elke auto is ook om te bouwen naar gas dan maar Putin om wat extra’s vragen of schrijf ik nu rare dingen. Voor onze fijnzinnige regering zeker, maar dat zijn toch eerste klas volksverlakker wie stoort zich nog aan hen.

   Like

  • oud-marinier zegt: 24 mei 2015 om 15:05

   Er moeten wel lijers overblijven om anderen te wijzen op de enige weg/een ticket tot het paradijs die een martelaar moet nemen. (kuch)

   Als dat je overtuiging naar de buitenwereld toe is, is het wel heel frappant dat de leiders en geestelijken/imams niet zelf of hun eigen kinderen die weg laten bewandelen.
   Het is toch immers de zekerheid om ooit bij ome allah op schoot te gaan zitten?

   “Zou me overigens ook niks verbazen als ze zelf zo ongelovig als de pest zijn.”

   Denk dat je aardig in de buurt komt. Al zullen ze dat zelf niet toegeven.
   Al hoe wel…’ongelovig’ is misschien niet het goede woord.
   Er zullen wel oprechte gelovigen tussen zitten en net als hun voorbeeld mohammed hunzelf ietsjes meer gunnen dan het gepeupel onder hun.
   Kijk maar eens naar de koninklijke familie Saud.
   Al heeft de profeet zelf negen vrouwen gehuwd, het gepeupel mocht er maar vier hebben volgens zijn leer.
   De voormalige King Abdullah had duidelijk schijt aan die lering en had zelfs 25 vrouwen. Drugs en alcohol zijn verboden geestverruimende middelen binnen de islam.
   Hamas importeert die zaken in Gaza en heft er belasting over. De leden van het koninklijke huis van SA zijn de grootste afnemers van die goederen op dat schiereiland.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Dat geloof ik graag Infidel Pride. U moest eens weten hoeveel van die hypocrieten er hier in Indonesie rondlopen. Thuis en naar de buitenwereld toe zo “gelovig” las de pest . Maar je ziet ze wel allemaal naar bars en pubs gaan …en niet om een colatje te drinken of om lekker trouw te zijn aan vrouwlief. Van je never-nooit-niet. En ik weet dit uit eigen ervaring , als ooggetuige van ‘vrienden en collegae” .

    En nu sinds 2,5 jaar op Bali….je wil niet weten hoeveel mossels uit Jakarta naar hier komen om de beest uit te hangen . ( Zgn. ivm “zakelijke aangelegenheden”) ….my ass.

    Like

 2. Pingback: Fatah-milities dreigen Israëli´s: “Jullie moeten verdwijnen!” |

 3. Wederom wil men niks leren van de geschiedenis.
  Arafat heeft al aangetoond dat hij een slang was die sprak met een gespleten tong; Links en vredig lullen voor de internationale camera’s en eenmaal terug in Ramallah de bevolking ophitsen tegenover de Joden/Israëli’s.
  Hij was een leerling van Amin al-Hoesseini.
  Abbas (al-fatah) is weer een leerling van Arafat.
  Dus de geest van Amin al-Hoesseini en zijn opvattingen (via Arafat en daarna door Abbas) dwaalt nu nog steeds over de zogenaamde palestijnse gebieden.

  Natuurlijk weet Abbas niet wat zich allemaal afspeelt binnen zijn partij. Welke groeperingen actie ondernemen tegen Israël.
  Tenminste, zo kan hij zich voordoen tegenover de internationale gemeenschap.
  Maar in werkelijkheid weet hij donders goed wat er gaande is bij al die splintergroeperingen.
  (De media heeft het altijd maar over hamas en al-fatah of de PLO/PA maar alleen al in de Gaza waar hamas met de scepter zwaait zijn meer dan 16 jihadistische groeperingen actief die de gewapende strijd aangaan met de Joodse staat Israël. Zestien. En dan heb ik het nog niet eens over de splintergroeperingen van al-fatah, de gewapende vleugels van andere fracties of hezbollah.)

  Moet je je eens voorstellen dat er op de site van de politieke partij van onze premier een dankbetuiging staat voor de daders van aanslagen op onschuldige burgers (in dit geval burgers in Israël).
  Een eerbetoon waar een echte held nog jaloers op zou zijn.
  Het is gewoon mogelijk bij Abbas en zijn partij al-fatah.
  Sterker; Via die partij zijn er gewoon oproepen gedaan aan de achterban om die aanslagen te plegen.
  Zo’n man (ontkennen heeft geen zin want hij staat zelf op bepaalde foto’s waarop te zien is hoe de achtergebleven familieleden van de daders geëerd worden door al-fatah/het martelaarschap moet immers wel gevierd worden) krijgt in de AV van de VN gewoon meer dan een uur spreektijd van de internationale gemeenschap en zelfs nog een staande ovatie.

  Ik zal er niet raar van staan te kijken als hij binnen nu en een paar jaar, gelijk Arafat, de Nobelprijs voor de Vrede krijgt toegereikt.
  Na Arafat, Obama en de EU zal hij niet misstaan in dat rijtje van huichelaars.

  Al met al maak ik mijzelf niet al teveel zorgen. Ik heb een Rots waaraan ik mij vast wil houden (ja….lach me maar uit.).
  Hij Heeft mij een toekomstbeeld gegeven wat niet zoveel afwijkt van de realiteit van nu.
  En de voorspellingen zien er niet goed uit voor Israël. Jakob’s Benauwdheid is er altijd al geweest maar de climax moet nog komen.
  Een woeste vaart maar ook een behouden aankomst is mij beloofd.
  Dat geldt ook voor Israël.
  De weg naar die ‘behouden aankomst’ kan alleen bereikt worden door een diep dal. Het dal van Josafat.

  Ondanks alles, zoals de listen en het bedrog van de palestijnen, het isolement waarin Israël steeds verder komt, de toekomstige aanvallen op dat land, geloof ik er in dat het uiteindelijk goedkomt voor de Joodse natie.
  Het kan wat levens gaan kosten maar uiteindelijk krijgt zij haar recht van bestaan.

  Religieus gezien gaat het allemaal volgens een bepaald plan.
  Menselijk gezien is dat niet altijd even makkelijk.
  Als wij, de gelovigen, weten dat we een bepaalde koers opgaan en kunnen vertrouwen op die ‘behouden aankomst’, is het niet zo dat ons de rest koud laat.

  Mij maakt het allemaal vrij weinig uit wat iemand zegt of schrijft. Ik houd mijn Rotseknotsje wel stevig vast.
  Het gaat mij om al die anderen, het gepeupel, wat als makke schaapjes het beleid moeten volgen wat door anderen is bepaald en door de mind-controle/MSM ook gewillig wordt opgevolgd.

  Als ik als ‘boerenzoon’ al op het internet kan achterhalen wat voor een rat die Abbas wel niet is, is het toch vreemd dat onze staatsjournaals daar nooit een lichtje over laten schijnen zodat de massa daar ook een gedegen oordeel over kan vellen hoe die man te werk gaat (gelijk Arafat)?

  Wederom; Mij maakt het allemaal niet zoveel uit wat er staat/gaat gebeuren.
  Uiteindelijk komt Israël alleen te staan in de wereld en alle (arabische) landen + de hoereëerders met die landen zullen optrekken richting Jeruzalem met de bedoeling er bezit van te nemen.
  Die kant gaan we op en daar is ook niet zoveel aan te doen.
  Dat is een beweging die vaststaat en niet meer te sturen is (‘Ik zal haken in jullie kaken slaan en jullie naar dat ‘front’ slepen…”)

  Dat het zo moet gaan staat vast en de MSM doet daar gewillig aan mee om op dat punt te komen.
  Ik spreek daarom ook niet voor mijzelf maar voor hen die ook recht hebben op eerlijke berichtgevingen uit die gebieden.

  Abbas voorstellen als een vredesduif is niet zo moeilijk als je leugens mag toepassen.
  En dat doen dus ook alle mediagroepen.
  Uitleggen dat het allemaal iets genuanceerde ligt en dat hij ooit een vredesduif kan zijn, is een heel ander verhaal.
  Een verhaal wat de media liever niet verteld.
  Het past ook niet in het beleid om Israël te isoleren van de wereld.

  Shalom Ysraël
  Ik heb de molensteen niet om mijn nek gehangen.

  Like

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 5. fleckie zegt:

  ‘Een eenarmige ambassadeur’. NW.ISR.WEEKBLAD 22.5.2015……..Hans Knoop.;..De afgelopen maand vierden Israel en de Bondsrepubliek Duitsland het vijftigjaren bestaan van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. Wat waren de reacties toen de eerste Duitse ambassadeur aantrad?……………Het is 1965 en half Israel loopt te hoop tegen de komst van de eerste Duitse ambassadeur. Als jonge correspondent zie ik hoe tienduizenden betogers postvatten langs de weg van het oude vliegveld Lod naar het hotel in Tel Aviv,waar de ambassadeur zijn intrek zou nemen. ………..Israel is op dat moment mogelijk nog meer verdeeld over de vraag of beide landen betrekkingen moesten aangaan dan nu het geval is over de [on]wenselijkheid van een
  tweestatenoplossing.Daar waar over de zin van een tweestatenoplossing vooral onverschilligheid de boventoon voert binnen de publieke opinie.,bereiken over het al dan niet aangaan van diplomatieke betrekkingen met Duitsland- twintig jaar na Auschwitz-de hartstochten een kookpunt.
  AFWIJZING…..De grote man achter de protesten is de toenmalige leider van de oppositie Menachem Begin, zelf een overlevende van de Holocaust. Begin zweept met veel pathos de massa op om zich te verzetten tegen het aanknopen van betrekkingen met onze moordenaars,zoals hij dat tien jaar eerder ook al had gedaan bij het sluiten van het historisch akkoord tussen beide landen over de betaling van Wiedergutmachung. De Joodse er staat naar zijn opvatting het accepteren van bloedgeld niet toe. ………..Ook later,als hij eind jaren 70 de verkiezingen wint en premier wordt,blijft Begin weigeren voet op Duitse bodem te zetten. Voor geen enkele Iseraelische politicus heb ik zoveel bewondering opgebracht als voor Menachem Begin,die ik goed leerde kennen. Maar in zijn afwijzing van de uitgestoken hand door het nieuwe Duitsland heb ik hem nooit kunnen of willen volgen. Ben Goerion en zijn opvolger Levi Esjkol hadden gelijk door in de jaren 50 de herstelbetalingen te accepteren en hadden in 1965 ook gelijk diplomatieke betrekkingen met Bonn aan te knopen. …………De eerste Duitse ambassadeur,Rolf Pauls, was een oud-kolonel van..het..WEHRMACHT PANTSERKORPS, die aan het Oostfront grote tankslagen had geleid en daarbij een arm had verloren. Paul was geen nazi maar een militair. Een betere keuze had Bonn niet kunnen maken dan door juist hem tot eerste ambassadeur in het noodgedwongen zeer militaristische Israel te benoemen. Binnen de kortste keren erd Pauls in Israel door het militaire establishment in de armen gesloten en verstomde de kritiek op zijn persoon en land. ……………BEGRIP……………Vele jaren later zou Otto von der Gablentz ambassadeur in Israel worden. Dat geschiedde ten tijde van de eerste Golfoorlog,waarin bekend werd dat Duitse bedrijven gifgas aan Sadam zouden hebben geleverd. Opnieuw demonstraties tegen Duitsland. Von der Gablentz nodigde iedere dag een delegatie van de demonstranten bij hem uit om met ze van gedachten te wisselen. …………Anders dan zijn verre voorganger Pauls was Otto geen man met een heroisch militair verleden,maar een rasdiplomaat van het softe soort. Als er EEN woord gemakkelijk bij Von der Gablentz over de lippen kwam was het ‘begrip’.Hij had voor alles en iedereen begrip en juist dat softe maakte hem voor Israel ongeschikt. Tel Aviv zou de enige post worden waar hij faalde. ………..Israel en het Midde-Oosten
  kennen grote ego’s en hebben een typische machocultuur.Daarin is steeds minder ruimte voor[gematigd]linkse cultuurminnaars. Vandaar de briljante zet van de regering in Bonn om vijftig jaar geleden een tankcommandant met slechts een arm naar Tel Aviv te sturen, waar hij als vakgenoten onder elkaar, aan de whisky kon nippen met Mosje Dajan die EEN oog in de strijd had verloren. HUn gesprekken zullen niet over het laatste pianorecital van Arthur Rubinstein,maar over de voors en tegens van de Leopardtank versus de Amerikaanse evenknie/…………JUTEZAK……….
  In het Duitse diplomatendorp Bad Godesberg,even buiten Bonn,sprak ik enige jaren nadat Israel en de BRD diplomatieke betrekkingen waren aangegaan ooit een hele middag met Israels eerste ambassadeur,Asher Ben Nathan. …..Hij liet een medewerkerster de post van die dag brengen. De dame kwam met een grote juten postzak binnen.,die Nathan boven zijn bureau leegschudde. Honderden brieven van Duitsers uit alle geledingen van de maatschappij die hem en Israel succes wensten,maar vooral van jongeren die informeerden of en op welke wijze zij als vrijwillger in Israel konden werken. Ja, er zaten ook scheldbrieven tussen,zoals elke Jood waar ook ter wereld die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt die dagelijks ontvangt. ………..De Bondsrepubliek heeft in feite met betrekking tot Joden en Israel een aantal fasen gekend. Onder Adenauer kende Bonn op regeringsniveau een hoge mate van schuldbewustzijn,resulterend in de herstelbetalingen en later het aanknopen van diplomatieke betrekkingen. De eerste en tweede Duitse oorlogsgeneratie hadden echter het verleden nog verre van verwerkt. Dat gebeurde pas in de jaren 60,na de vertoning van de film ‘Holocaust ‘ en de wekelijkse diepgaande documentaires over de naziperiode op de Duitse televisie. Namens het gehele Duitse volk werd in feite op symbolische wijze de schuld erkend en om vergiffenis gevraagd door wijlen bondskanselier Willy Brandt die tijdens een officieel bezoek aan Polen op 7 december 1970 knielde voor het monument ter nagedachtenis aan de ghettoopstand. Een gebeurtenis die in Duitsland bekendstaat als de ‘WARSCHAUER KNIEFALL’…………De beelden staan op mijn netvlies,zoals dat evenzeer het geval is bij de beelden van het afdalen van de vliegtuigtrap door wijlen president Sadat van Egypte bij zijn historische bezoek aan Israel. Beide gebeurtenissen zijn van historische betekenis. ……………………
  LAATSTE VRIEND…………….Inmiddels zijn we een halve eeuw verder en is Duitsland een van de meest populaire toeristenbestemmingen bij Israeli’s geworden. En meer dan alleen een toeristenbestemming. Zowel vanuit de voormalige Sovjet-Unie als uit Israel zelf is sprake van een ware exodus naar het land van onze vroegere moordenaars. …………….Het Duitsland van Merkel en Gauck is zo ongeveer nog de …laatste..vriend..in..de..wereld…waarop..Israel ..kan..rekenen.
  Zonder de steun van Berlijn aan Israel zou de…EU…allang het associatieverdrag.hebben bevroren of anderzijds sancties hebben opgelegd. …………..Zolang als decennialang de VS een veroordeling van ..Israel..in..de..Veiligheidsraad..met..een veto voorkwam,zo geschiedt dat thans binnen de EU door de opstelling van Merkel. De Duitse bondskanselier wees zelfs nog afgelopen week op de ‘bijzondere verantwoordelijkheid’ die Duitsland draagt jegens de staat Israel. De alles overheersende vraag is alleen hoelang Merkel-Glauck nog stand houden om tegen de wens van de overige 27 lidstaten Israel te blijven sauveren…………Die vraag is des te actueler geworden nu in Jerusalem de meest rects-nationalistische en..fundamentalistische..regering..van..het Vrije Westen is aangetreden. Een regering die openlijk verkondigt te zullen doorgaan met de bouw van nieuwe nederzettingen in bezet\betwist gebied en officieel de Oslo-akkoorden ten grave heeft gedragen…………Netanyahu zal als de wereld hem onvermijdelijk de duimschroeven gaat aandraaien-vooralsnog–alleen kunnen terugvallen op de steun van Berlijn, de stad waar ooit de ..WANNSEE CONFERENTIE…en ..waar anno 2015 ..de Europese Maccabiade wordt gehouden.Merkel en ..Gauck,die bij herhaling hun speciale verbondenheid met Israel en Joden onderstrepen! Het kan verkeren, zei Bredero ooit.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s