‘IS richt bloedbad aan in Palmyra’

Screenshot_20

De vlag van IS wappert boven het kasteel van Palmyra

BEIROET – Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben een bloedbad aangericht onder burgers in de historische stad Palmyra. Volgens de Syrische staatstelevisie vermoordden zij zeker vierhonderd mensen, vooral vrouwen en kinderen.

De omroep beriep zich op verklaringen van inwoners van de ruïnestad die in het Arabisch Tadmur heet. Activisten verspreidden via internet berichten over honderden lijken die in de straten van Palmyra liggen. IS nam de stad woensdag in.

De extremisten van IS zouden een belangrijke grensovergang tussen Syrië en Irak stevig in handen hebben. Het gaat om de overgang al-Walid, aldus het Irakese leger zondag. Eerder veroverde zij de Syrische kant van de overgang.

De grensovergang is van strategisch groot belang. De overgang ligt op de route van Bagdad naar Damascus, respectievelijk de hoofdstad van Irak en Syrië.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Driek”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Moslims, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op ‘IS richt bloedbad aan in Palmyra’

 1. Charles Martel zegt:

  Demnächst in diesem Theater!

  Like

 2. Pingback: ‘IS richt bloedbad aan in Palmyra’ |

 3. BertG. zegt:

  Leefde iedereen maar ze eigen leven in plaats van zich druk te maken.
  Met dat wat iemand, met een voor wie dan ook en welk verzonnen reden dan ook, op dat moment doet, minder belangrijker is dan wat jij als bedenker aan het doen bent.

  Volgens mij is het dan opgelost.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  De voorbereidingen voor het met de grond gelijkmaken van Palmyra zijn getroffen.

  Als IS (islamitische staat) helemaal niehiehiehiets te maken heeft met de islam, waarom doen de ‘echte islamieten’ dan niets om een eind te maken aan het bezoedelen van de ‘onberispelijke’ reputatie van die ‘echte’ ‘vredelievende’ islam?!?!!

  Like

  • Fred zegt:

   Reken maar dat als ze hier straks genoeg vertegenwoordigd zijn, en de etnische zuiveringen ook hier een aanvang nemen, dat de “gematigde” moslims hun afkeuring daarvoor ook hier niet zullen manifesteren.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Omdat IS dan héél boos op ze wordt, misschien?

   Like

 5. Avidia zegt:

  Wat is het toch een rot volk!!!!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Waaaaaaaaaaaaaaaat ik heb gedacht vrouwen en kinderen moeten verstaafd worden en niet gedood worden?Heeft Mohammed een nieuwe verordening uit gegeven , of was het Satan die dat doen?

  Like

 7. Jan zegt:

  ISIS geeft voorstelling in Romeins theater van Palmyra, liquideert 15 personen

  Syrian activists say Islamic State group militants have shot dead a group of detainees in the Roman theater in ancient ruins of Palmyra.

  They say Islamic State gunmen killed at least 15 men after accusing them of having fought with President Bashar Assad’s troops.

  The incident — the first since the group captured the historic town in central Syria earlier this month — was reported by activists belonging to a Palmyra-based media collective and the Britain-based Syrian Observatory for Human Rights.
  ..
  http://bigstory.ap.org/article/58558cb3a1e340be9b5d7c617625d7cf/latest-frees-2-christian-women-held-syria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s