ISIS verdient enorme sommen als smokkelaar van migranten

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

De smokkel van migranten uit het Nabije Oosten Afrika naar Europa zou de “Islamitische Staat” en andere Jihad-groepen ongeveer 323 miljoen dollar opleveren. Dat onthulde een onderzoek van RHITPO, een Europese organisatie die georganiseerde criminaliteit analyseert.

Veel migranten beginnen hun reis in Libië niet zeewaardige schepen, duizenden zijn al verdronken of werden door Europese marineschepen gered. Vorig jaar kwamen er minstens 170.000 vluchtelingen over de Middellandse Zee en het ziet er naar uit dat hun aantal dit jaar nog zal toenemen, bericht Frontex, de Europese grensautoriteit.

Voor terreurbewegingen zoals ISIS is deze vorm van migratie een winstgevend zakenmodel geworden. Internationale deskundigen denken dat ISIS bepaalde aanvallen alleen daarom geënsceneerd zou hebben om de mensen ertoe te bewegen te vluchten en om er dan van te profiteren. “Ze zijn wanhopig op zoek naar nieuwe geldbronnen”, aldus Christian Nellemann, directeur van het Noorse Centrum voor wereldwijde analyses, kortweg RHITPO, en coauteur van een analyseonderzoek over georganiseerde criminaliteit. “anders dan Al-Qaida heeft ISIS veel meer financiering nodig, omdat ze een leger moet onderhouden en sociale diensten moet aanbieden”, zegt Nellemann.

Sinds 2014 zouden de financiële bronnen van ISIS duidelijk veranderd zijn. Het grootste deel haalde ze binnen door het smokkelen van olie, daarom hebben de ISIS-strijders vooral olievelden en raffinaderijen in Syrië en Irak veroverd. Volgens schattingen van de VN verdiende ze met de oliehandel ongeveer 3 miljoen dollar. Maar de inkomsten zijn met minstens de helft afgenomen sinds de VS en de westerse geallieerden vooral olieraffinaderijen gebombardeerd hebben. Volgens berichten van geheime diensten heeft ISIS minstens tussen de 523 en 815 miljoen dollar nodig om haar strijders te betalen, wapens en munitie te kopen en sociale diensten te kunnen aanbieden.

De meest lucratieve handel is het smokkelen van migranten. De inkomsten gaan niet alleen naar ISIS, maar ook naar groeperingen rondom de Sahara, die contact hebben met Al-Qaida, en aan militanten in Libië, die vorig jaar de hoofdstad hadden veroverd. De mensensmokkelaars vragen van de migranten normaal gesproken tussen de 800 en 1000 dollar per persoon om Libië te bereiken en daarna nog een keer tussen de 1500 en 1900 dollar om de middellandse Zee over te steken.
(Bron: “Time”)

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Criminaliteit, Hypocrisie, ISIS, Islam, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op ISIS verdient enorme sommen als smokkelaar van migranten

 1. Dicks zegt:

  Door de vluchtelingen een opvangplaats te bieden in Europa is de EU mede schuldig aan het in stand houden van IS en aan de bloedbaden aangericht door IS.
  Wil men IS financieel droog leggen moet men deze vluchtelingen niet toelaten tot Europa en stante pede terug sturen naar het land van herkomst. Als men dit signaal geeft en ook daadkrachtig uitvoert naar de vluchtelingen toe zal IS minder inkomsten hebben en zal men ‘ misschien ‘ zo het probleem IS kunnen oplossen want militair wil of kan men het niet oplossen.

  Like

 2. Cathja zegt:

  En dat is dan nóg geen reden om hen kei- en keihard aan te pakken, op welke manier dan ook?

  Like

 3. windwens zegt:

  Dus terug slepen naar de plaatsen waar ze vandaan komen, en de buiten grenzen beter bewaken. Dit is dweilen met de kraan open, en je kan niet Irak Syrie en heel Afrika in Europa proppen, wil ze wel een ruil voorstellen. Beginnen wij in Afrika op nieuw mogen ze Europa hebben.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ windwens 22:06

   Nou, liever niet windwens! Ik hoef niet in dat dorre Afrika te wonen. Mij te heet ook! En zouden wij dan opnieuw ons de pleuris moeten werken om er een enigszins leefbaar gebied van te maken?
   En wat te denken van de gratis malariamuggen en weet ik wat voor troep nog meer?

   Nee, ik blijf in Europa, en wil de grenzen dicht voor nog meer migranten. Ik wil mijn eigen have en goed hier bewaken, en ik sta niets af aan die luie donders!

   Like

  • BertG. zegt:

   Nooit van ze leven, dat duurt hooguit 20 jaar en dan begint alles weer van voor af aan.

   Like

 4. delamontagne zegt:


  En als je dan bedenkt dat vroeger om een land binnen-te-vallen, je er voor moest vechten.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Tegen de heilige Geest zijn ook julie niet opgewassen, Allah aanhangers.

  Like

 6. Maar DIE zit voorlopig nog in zijn fles Lucky.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s