Manifest aan het volk van Nederland – Burgercomité-EU

Screenshot_14

1 juni aanstaande is het precies 10 jaar geleden dat de Nederlandse bevolking zich met een ruime meerderheid uitsprak tegen de Europese grondwet.

Ter gelegenheid hiervan presenteert het Burgercomité-EU op 27 mei haar Manifest ‘Aan het volk van Nederland’. Want het Europese integratieproces is sindsdien niet alleen verder gegaan, maar onder invloed van de financiële crisis zelfs versneld. Tien jaar na het referendum van 1 juni 2005 reduceert de EU ons land steeds verder tot een provincie van een nieuwe staat waarover wij steeds minder macht kunnen uitoefenen. Tien jaar na 2005 is Nederland vrijwel opgeheven, en al lijkt het land nog te bestaan, de macht is allang verschoven, weg van Den Haag, en weg van ons. Tien jaar na 2005 is Nederland een land geworden dat zijn zelfbeschikking heeft afgeschaft en zijn eigen burgers niet toestaat om macht uit te oefenen over zichzelf. Feitelijk is Nederland daarmee geen democratie meer. Het manifest analyseert in detail alle sluiproutes waardoor de bevoegdheidsoverdracht naar Brussel blijft doorgaan. Dit manifest is een aanklacht tegen deze afschaffing en ondermijning van onze democratie door de Europese Unie en een oproep tot grondwettelijk herstel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", betutteling, Brussel, burgermoed, democratie, EUSSR, kwaadaardige opzet, landverraad, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op Manifest aan het volk van Nederland – Burgercomité-EU

 1. Ron soeverein mens zegt:

  Leuk initiatief maar helaas kansloos. Dit land met zijn apathische bevolking in allang dood en opgegeven. 60.000 handtekeningen vorig jaar, daar lachen ze om in Den Haag en Brussel. Het hadden er 6 miljoen moeten zijn met 6 miljoen mensen die massaal de straat op gaan om te demonstreren!!! Ze weten heel goed dat dit NOOIT gebeurd in Nederland. Zolang de apathische bevolking meer interesse vertoond aan voetbal, wie wint het s ongunstige, domme tv spelletjes, gelooft wat de telegraaf schrijft het Oranjehuis blijft toejuichen,komt er NOOIT iets van terecht. Als ik de financiële middelen hadden verliet ik vandaag nog Nederland en Europa.

  Like

 2. Dicksy zegt:

  In een democratie wordt het volk nog geraadpleegd en zeker in zo’n belangrijke kwestie. Daar werd het lidmaatschap in eerste instantie werd afgewezen drong zich een tweede raadpleging zich op om Nederland toch maar in de EU te krijgen. Ik stel mij dan ook de vraag hoever er in deze tweede raadpleging geen verkiezingsfraude gepleegd werd om Nederland toch de EU binnen te loodsen ?
  Andere landen noemen zich ook democratisch maar daar wordt het lidmaatschap door de strot van de burgers geramd met alle gevolgen van dien. Voor de gewone burger heeft de EU nog niets gebracht, kost veel geld en is een plaats waar uitgebluste nationale politiekers nog een gouden handdruk kunnen verdienen op kap van hun eigen bevolking.
  Politiekers die hun land in de problemen gestort hebben worden vet betaald om andere politiekers nu de les te spellen en te zeggen hoe zij de door hen gecreëerde rotzooi moeten opruimen.
  Opdoeken die handel en ieder land zijn eigenheid terug geven maar dat is een utopie

  Like

 3. BertG. zegt:

  Ik ben het helemaal met ze eens dat het hier een keer tijd voor wordt maar de tijd van praten met diezelfde volks verraders zie ik als vrij kansloos.
  Deze gasten zijn nog enkel pionnetjes hebben al alle macht uit handen gegeven.
  Overal zetten ze een krabbeltje onder als ze er maar een leuk baantje aan over houden.
  Dit is allemaal veel te vrij blijvend met de verwachting dat er nog ergens over te praten valt met diezelfde mensen die ons al verraden hebben.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ze gaan er nog steeds van uit dat ze doen hebben met zeer redelijke en beschaafde mensen die nog als belang hebben om het beste voor het Nederlandse volk te bereiken.
   Als dat zo was dan was dat 1ste referendum niet van tafel geveegd en hadden we er nu niet midden in gezeten.
   Je kan net zolang vragen of ze er nog eens over na willen denken als je wilt maar ik denk dat ze je midden in je smoel uitlachen.
   Deze mensen hebben enkel nog met zichzelf en hun de belangen van hun vriendjes te maken. Alles voor het geld en de macht.
   Dus de tijd van lullen is nu wel voorbij. Je zult ze moeten uitroken wil je nog wat bereiken.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Prima reactie Bert! Zo denk ik er precies zo over. De tijd van discuteren en debatteren is voorbij! Harde actie is alles wat de verraders en al dat ongedierte dat hier binnen is gestroomd begrijpen. Geen fatsoen meer!

    Like

 4. Wachteres zegt:

  Het probleem is: Wie lezen deze oproep?!

  Naar alle waarschijnlijkheid niet het volk dat wakker geschud moet worden.

  Zolang ‘boer zoekt vrouw’ belangrijker is dan de desastreuze situatie waarin wij verkeren, zullen er nooit miljoenen stemmen komen. En de MSM, met name de TV, zorgt er wel voor dat het volk ‘brood en spelen’ krijgt, waardood zij in slaap wordt gesust.

  Toch een goed initiatief.

  Like

 5. exmarineman zegt:

  Op zich een heel goed initiatief en iemand moet uiteindelijk toch ergens mee beginnen. Het is altijd makkelijk om te zeggen dat het allemaal nutteloos is en niet zinvol, want men doet toch wat men (de politiek) zelf wil. Maar als je zo blijft redeneren dan moet je ook niet verder klagen en mopperen ……… Dat is nu juist wat de politiek prima vindt hier in Nederland. Men moppert en klaagt allemaal wel, maar als het erop aankomt om in actie te komen, te demonstreren enz enz, dan is men allemaal niet thuis. En dan lachen dus die politici in hun vuistje…… Pas als er tienduizenden regelmatig de straat op gaan dan is de politiek er gevoelig voor en zeker als het er honderduizend zijn die ELKE week minimaal 1 dag de boel platleggen. Dus bijv een PEGIDA maar dan in Nederland. Wat denkt u wat er gebeurt als tienduizenden mensen de snelwegen blokkeren en de economie plat ligt. Wat zou u denken dat er gebeurt als ALLE automobilisten en overige werknemers naar het werk gaan per OV en dus niet meer tanken. Het OV ligt gegarandeerd plat en niemand komt meer (op tijd) op zijn werk. Dus ook de werkgevers zullen het voelen en gaan klagen……Men reist hoogstwaarschijnlijk gratis want die volle treinen en bussen zijn niet meer te controleren….Verder wordt er geen brandstof meer getankt, dus er zijn geen inkomsten meer voor het rijk……geen btw, geen milieuheffing, geen andere heffingen op de brandstoffen benzine, diesel, gas.
  Maar ja de Nederlander heeft altijd weer een ander smoesje om niet in actie te komen. Men is ziek, zwak, misselijk. Kan geen vrij nemen (dat hoeft niet als het OV plat ligt…..), oma of opa of een kind is ziek, scholen zijn dan ook dicht of kunnen niet bereikt worden door de leerkrachten…. enz enz

  Like

 6. Avidia zegt:

  Over het algemeen heeft Nederland domme inwoners, hou ze een appel voor en ze bijten. Ze zitten verstrikt in hun eigen wereldje en denken geen centimeter verder. Hoe vaak ik hoor: waar maak je je druk over: maakt mij razend. Ik maak me heel erg druk, zo druk dat ik er vaak niet van kan slapen. Razend word ik overal over, ik haat alles over en van de EU, doe juist alles wat me verboden wordt. Ik maak anti propaganda waar ik maar kan, een ieder die ik verlies als “vriend” neem ik als zoete koek, die paste zo wie zo niet bij me achteraf. Vrijheid in eigen land en beslissingen vanuit ons eigen land is voor mij belangrijker, niet die z.g. ja knikkers en het belachelijke bestuur van de EU. Wie denkt de EU wel dat ze zijn??????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s