Voor de Zwitserse Joden schijnt de tijd dat ze ontzien werden voorbij te zijn

Screenshot_22

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

Ik wil vandaag graag even mijn Duitse blokhut verlaten en iets over Zwitserland zeggen, beter gezegd: over de Zwitserse Joden. Het is nog niet zo lang geleden dat de voorzitter van de Zwitserse Israëlitische Gemeentebond (SIG), Herbert Winter, mij het verschil tussen de Zwitserse en de Duitse Joden uitlegde.

De Duitse Joden zouden voortdurend in angst leven, in Zwitserland zou dat niet het geval zijn. Hij, Herbert Winter, zou zonder politiebescherming overal naartoe kunnen gaan; naar elk café, iedere winkel, iedere manifestatie. De president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland echter zou zijn huis niet kunnen verlaten zonder een politie-escorte.

Inmiddels schijnt de situatie in Zwitserland veranderd te zijn. Zoals ik begreep van de “Tagesschau” van de Zwitserse televisie zijn de Zwitserse Joden “bezorgd”, de angst voor mogelijke aanslagen is “gestegen”.

Herbert Winter, de voorzitter van de Zwitserse Israëlitische Gemeentebond, hoopt op “meer tegemoetkoming en ondersteuning” van de kant van de autoriteiten. Wat moeten de autoriteiten doen om de zorgen van de Joden te verjagen? Iedere “joodse medeburger” laten begeleiden door een politieagent? Nee, dat niet. Herbert Winter heeft een beter idee.

Het beste antwoord op de toenemende bedreigende situatie zou “de dialoog met de andere religies” zijn. Daarom zou men voor de laatste gedelegeerden-vergadering van de SIG kardinaal Kurt Koch, de hoogste vertegenwoordiger van de Zwitserse katholieken, hebben uitgenodigd.

Ik ken kardinaal Koch niet, maar ik ga er van uit dat hij geen antisemiet is. En als ik het nieuws uit Zwitserland juist interpreteer, komt het antisemitisme op dit moment niet uit het katholieke milieu (ook niet uit het protestantse), maar uit het links alternatieve, waar de Jodenhaat als “Israël-kritiek” gepraktiseerd wordt. Dit milieu luistert naar de namen Geri Müller en Daniel Vischer.

Om gezien zulke omstandigheden met een kardinaal een dialoog te voeren over het antisemitisme is net zo idioot als wanneer vegetariërs en veganisten elkaar zouden ontmoeten om van gedachten te wisselen over kannibalisme.

De tijd dat ze ontzien werden, schijnt voor de Zwitserse Joden voorbij te zijn. Herbert Winter moet zich warm aankleden.

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Censuur, Desinformatie, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Linkse Kerk, Marxisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur, Zwitserland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Voor de Zwitserse Joden schijnt de tijd dat ze ontzien werden voorbij te zijn

 1. windwens zegt:

  Als je dit ook weer lees is Links gewoon het grootste gevaar op aarde en zijn alle killers van deze tijd linkse loeders. Tijd voor enorme verandering!!

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik vind dat verschrikkelijk nieuws. Een dialoog tussen Herbert Winter en kardinaal Kurt Koch slaat als kut op Dirk, die Joden dienen toch beter te weten, katholieken zijn niet te vertrouwen, dat hebben ze in Duitsland gedurende de oorlog ondervonden. Hun zogenaamde beste katholieke vrienden keerden zich tegen hen.

  Paus Pius XII schreef al voor dat Hitler aan de macht kwam, een sterk anti-Joods geschrift. Tijdens het nazi-regime bezegelde hij door zijn oorverdovend zwijgen het lot van miljoenen Joden in Europa. Hitler had zich geen beter bondgenoot kunnen wensen.

  Alle dialogen zijn zijn waardeloos, zeker met andere religies, want we weten de oorzaak: islam. En met die lui valt niet te onderhandelen, laat staan een dialoog voeren. Het lijkt wel alsof ze de oorzaak niet durven benoemen. Nou, de oorzaak van alle Jodenhaat is Mohammed en zijn misdadige volgelingen. Trap die mohammedanen eruit en de Joden kunnen gewoon weer vreedzaam verder leven. Maar Joden zijn nu eenmaal onberekenbaar, zeker in de politiek, die denken nog altijd dat ze kunnen onderhandelen met de vijand. Dat dachten ze in de jaren dertig ook. Het resultaat weten wij allen. Ik hoef het de lezer hier niet te vertellen.

  Like

 3. H. Numan zegt:

  Ik ken kardinaal Koch ook niet, maar gegeven het verleden van de RK Kerk en de huidige (zeer) pro Palestijnse paus ga ik er van uit dat hij minimaal een verborgen antisemiet is. Van het type ‘ik heb niets tegen Joden, enkel tegen Zionisten’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s