Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen?

Screenshot_18

(Door: Peter Selie)

Gisteren in De Telegraaf een stelling over de EU: “Brussel doet ook goede dingen”. Als je met gebakken lucht tevreden bent misschien,of als je directe belangen hebt, zoals de groot-industrieën met hun Brusselse lobby´s, of als je EU-ambtenaar of EU-parlementslid bent of het denkt te worden. En dat benadert zo langzamerhand wel de 23% die vóór is, dus dat is verklaarbaar!

Maar de 67% ontevredenen met dit kwaadaardig kankergezwel stemt wel overeen met eerdere grotere onderzoeken. En toch stemt ongeveer 80% op eurofiele partijen. Hoe is dat te verklaren, want eigenlijk zou circa 75 % op de PVV moeten stemmen, en dat is niet het geval. Want behalve de PVV zijn alle partijen pro EU. Eens een keertje kritiek op de moloch voor de achterban van die partijen is gewoon schijn. Waarom stemmen die mensen dan eigenlijk op dergelijke partijen, waarvan ze weten dat het hun ondergang is en die van hun nazaten? Ach, ze willen het niet zien. Erger nog, ze ontkennen het gewoon, terwijl ze het zich voor hun ogen zien voltrekken.

Wie nu doet alsof er niets aan de hand is en alsof de bezetters van ons land het allemaal niet zo kwaad menen, zal straks zijn haren uit zijn hoofd trekken en zichzelf verwijten: “Waarom heb ik  dat toen niet willen zien?” Maar dan is het wel te laat.

Door:
Peter Selie
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", achterlijkheid, betutteling, Brussel, dictatuur, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

38 reacties op Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen?

 1. Cor Ozinga zegt:

  De kudde-mentaliteit kan schijnbaar niet doorbroken worden. Jaren wordt al gemeld dat de EU een heilloze weg is. Bij bijna niemand komt die boodschap binnen.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Ach, dat zijn de mensen die omstreeks 1990 zijn geboren. Die weten niet wat daarvoor was. Hoe Balkenende ons verraden heeft in Lissabon. Hoe Lubbers de sekte islam in Nederland geïntroduceerd heeft. Hoe de COA een machtige organisatie werd. Hoe de subsidietrekkers 5,5 mld vorig jaar zo’n hebben ontvangen. Waarom wij nu zoveel asieladvocaten hebben. Waarom nu zoveel moskeeën worden gebouwd. Waarom wij nu zoveel belasting betalen. Waarom wij zoveel jihadgangers hebben. En… het gaat gewoon verder. Daar zorgen de scholen wel voor.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Alles om dit in stand te houden is door links geïnfiltreerd; scholen, universiteiten, kranten, tv media, vakbonden, gemeenten, provincie en rijksambtenaren, besturen van allerlei organisaties, enz, enz.. Links is net een octopus of een kwaadaardig gezwel !!

   Like

   • Peter Selie zegt:

    Ze hoefden niet eens te infiltreren, ze werden er in geschopt. Als het maar islamiet was, was o.k. Alles beter dan een degelijke Nederlander was hun standpunt. Binnenkort laat ISIS de eerste koppen in Europa rollen. O dan is Leiden in last

    Like

   • toestroom zegt:

    En dat word Geert Wilders Peter

    Like

 3. Dat komt omdat het niet van belang is wie er stemt maar wie de stemmen telt. Het komt dus altijd ‘goed’. Kijk naar de stemmerij in Ierland, voor 99% katholiek en dus tegen homohuwelijken. Toch is de meerderheid vóór.

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  Iets met “ziende” gigantisch blind en “horende” ongelofelijk doof en daar zullen de paar wel echt horende en ziende patriotten het blijkbaar mee moeten doen!

  Like

 5. Pingback: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen? |

 6. toestroom zegt:

  Peter ik heb daar op gereageerd en ik was niet zo pro EU alleen ik kom het niet tegen in zijn antwoord wat hij schrijft, ik denk dat de negatieven die over de EU antwoorden, daar niet naar geluisterd woord,het is alleen maar pro de EU je hoeft maar twee man daar op wuz te volgen de een is een VVD’er en die ander die al een beetje seniel aan het worden,is een D66’er.

  Like

  • Boorzalf zegt:

   U bedoelt de telegraaf WUZ ? Daar is geen vrijheids van meningsuiting. Het is zo corrupt als het maar zijn kan. Oftewel die redacteuren hebben gigantische lange tenen.zeg maar geen kwaad woordt over de islam. Allemaal van die niets zeggende onderwerpen.

   Like

   • toestroom zegt:

    Boorzalf dat klopt, ik zal een stukje plaatsen van een reageerder

    Like

   • toestroom zegt:

    Boorzalf. Dit is mijn stalker zo schrijft de man over mij de grootste mond over de telegraaf en andere personen maar dit schijven over Sjuul durft hij niet op de telegraaf zelf te zetten,tja de man zegt dat ik seniel bent.ook op die zelfde telegraaf maar deze man heeft twee accounts bij Facebook daar schrijft hij stukjes aan zich zelf,tja wie is er dan seniel.
    EJ let op hij komt er weer aan me stalker.
    Jetse van Dijk het is een enorme asshole, die klojo sorry voor de woordkeuzes, maar het irritant mannentje die telkens loopt te trollen heeft de telegraaf moderatie dat nou niet door? Misschien vananderd er wat bij de telegraaf nu hoofdredacteur Sjuul opgedonderd is, had een hekel aan hem heeft van de telegraaf een ordinaire ”rodddelkrant gemaakt met weinig gecheckte journalistieke inhoud !
    18 mei om 23:15

    Like

  • BertG. zegt:

   Toestroom, komt het nou nooit bij je zelf op dat dit zinloze dag besteding is?
   wat is de zin om je over de telegraaf je druk te maken.

   Like

   • toestroom zegt:

    BertG hoeveel mense lezen hier, bij EJ? en hoeveel op de telegraaf ik probeer zo veel artikel die hier geschreven worden door Bert daar te krijgen het lukt niet iedere keer,wand er zitten twee blogers die EJ Bron haten en dat moet je met tegen reacties bewerken.

    Like

 7. BertG. zegt:

  Is dat zo dat meer dan 70% telkens hierop stemt of wordt er telkens fraude gepleegd?
  Ik vermoed dat laatste.
  Dat er vrij veel simple minds in de rond lopen klopt natuurlijk ook maar telkens dezelfde uitslagen, op welke verkiezing dan ook, dat geloof ik niet meer.
  We worden besodemieterd aan alle kanten.

  Like

 8. Driek zegt:

  En toch stemt ongeveer 80% op eurofiele partijen. Hoe is dat te verklaren, want eigenlijk zou circa 75 % op de PVV moeten stemmen, en dat is niet het geval. Want behalve de PVV zijn alle partijen pro EU.

  En dat is mij nog steeds een volkomen raadsel, Peter Selie, daar breek ik mij nog steeds het hoofd over, want de PVV zou toch eigenlijk allang de grootste partij moeten zijn. Maar de kiezers blijven dom. Ze zijn er niet vanaf te brengen.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Waarschijnlijk door inteelt in de lage landen waardoor het tussen de oortjes niet helemaal meer lekker zit of door dat het merendeel op school, middelbare school en universiteit volledig links gehersenspoeld is en niet meer in staat om zelfstandig te denken. Uiteraard enkele uitzonderingen daar gelaten !

   Like

  • Peter Selie zegt:

   Ja Driek, ik ben het met je eens, maar uiteindelijk blijft het resultaat hetzelfde zolang we geen hertelling eisen en dan niet met de vaste tellers als je begrijpt wat ik bedoel.

   De VVD was kort voor de laatste verkiezingen op het laagste peil ooit en zie ineens de grootste en niemand vindt dat blijkbaar verdacht. We zullen uit een ander vaatje moeten gaan tappen. We hebben het recht!

   Like

 9. Vederso zegt:

  Douglas Murray beweert dat volgens een onderzoek slechts 7% van de mensen in GB meer immigratie willen en 93%% willen dus minder, minder, minder. Toch stemmen deze zelfde kiezers voor de Conservatieven of Labour die deze catastrofe hebben veroorzaakt. Peter Selie signaleert precies ook datgene waar ik verbaasd over ben: hoe kunnen al die mensen zo blind zijn.

  Like

 10. Boorzalf zegt:

  Ben er niet verbaasd over, de media en de politiek vertellen de waarheid niet. Zodat de mensen op een verkeerd been worden gezet.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  In de nadagen van het Derde Rijk bleven ook veel mensen geloven in de eindzege. Propaganda, daar kun je alles mee. Overigens is de Telegraaf zelf ook een EU-vod. Ze publiceren wel eens wat maar nemen geen seconde de moeite om de misstanden aan de kaak te stellen. Alleen al over de fraude van het Vierde Rijk kun je iedereen dag een krant vullen, maar dat gebeurt dus niet.

  Like

 12. OphEUffen zegt:

  Ik vrees dat hHet is et puur onbenul is. Een groot deel van het kiezersvolk stemt op een “lekker ding”, op dezelfde partij als hun ouders altijd deden of op een begenadigd beroepsoudehoer. Feiten en waarheid zijn ongemakkelijke begrippen.

  Ze luisteren wel maar horen niets. Ze kijken wel maar zien niets. Ze weten wel maar wegkijken is eenvoudiger. Het is te zware kost voor de gemiddelde stemmer. Utopia begint tenslotte zo. Holland schafft sich ab.

  Like

 13. OphEUffen zegt:

  Las de Telegraaf 2 decennia geleden met plezier. Sinds Wilders hun doelwit is, o.a. hoofdredactioneel commentaar op “minder, minder, minder”, zijn ze mij voorgoed kwijt. De Telegraaf heeft al eerder aan d everkeerde kant van de geschidenis gestaan leert ons verleden. Het is weinig meer dan het supportersvodje van de VVD. Aan de lopende reorganisatie te zien denken er meer mensen zo over.

  Like

 14. wouteenhoorn zegt:

  Telegraaf een krant? Ze komt nog niet aan de enkels van een roddelkrant.

  Like

 15. Fred zegt:

  Omdat de meesten zo stom zijn als het achterste van een varken. Daarom.

  Like

 16. louis portugal zegt:

  Sorry Peter het is hooguit 37.5 % want maar ongeveer de helft gaat stemmen.
  Van de rest is er een groot gedeelte dat niet gaat stemmen uit onvrede met de bestaande zieke politiek.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Veel mensen hebben geen interesse in politiek, laat staan op wie ze moeten stemmen, ze doen maar wat. Ze hebben wel overal een mening over, maar als je vraagt waar die mening vandaan komt staan ze met de mond vol tanden. Ze praten elkander na. Er is veel laat ik het politiek uiten veel onkunde bij veel kiezers. Volgens mij hebben ze geen interesse. Ze kiezen wat hun familie kiezen of hun man. Daar schiet je niets mee op. Meestal kiezen ze dan PVDA want die beloven gouden eieren, geven uitkeringen bij de vleet en verder interesseert het hun niet. Dom volk.

  Like

 18. Valt het niet op dat die lui die stemmen gaan zitten tellen of toezicht houden dat in hun vrije tijd doen uit bevlogenheid met hun lidmaatschap van een Rooje Rotzakken Club en zich daardoor nogal gauw verplicht voelen om voor het Heil van Demense vóór het eigen kluppie te gaan tellen en stapelen? Mij viel het in elk geval op dat in alle durpen waar ik de laatste tijd stemde de opzichters en de tellers wel heel erg schuldig zaten te kijken, te neuriën of tralala te zingen zoals een stel kinderen dat de koekjestrommel heeft leeggeplunderd of dat nog gaat doen en dat best eng vindt. Daarom huren ze ook wel Gemoed Sorteer Mevrouwen in. Ik vond daar nog een oud stukje over in mijn archiefblog: http://breinbrouwsels.blogspot.nl/2012/05/ruggelinkse-gemoedssorteerders.html voor als jullie willen weten hoe het aanpassen van de stemgemoederen werkt.

  Like

 19. Nu valt het me ook op waarom hullie met Legopoppetjes werken en lui van Blackwater, ISIS of de Sorteermeisjesbrigade inhuren; als het uitkomt hebben ze meteen de Kopjes van Jut erbij geleverd.

  Like

 20. Lis zegt:

  Tientallen jaren geleden had ik een discussie met iemand die beweerde een goede algemene ontwikkeling te bezitten. Hij keek elke dag naar het journaal en las de krant. Beide kun je niet (meer) als nieuws beschouwen, maar zijn propaganda van de linkse kerk. Hij wilde mij niet geloven dat een goede algemene ontwikkeling verder gaat dan nabrallen wat de media schrijft. Ik ken meer mensen, en nee, die zijn niet van na 1990 maar ruim ervoor, die menen dat alles wat de NOS roept de ultieme waarheid is. Zelfs mensen die kritisch zijn en breder kijken, raken toch hierdoor geïndoctrineerd. Als je hen hoort praten, denk je met een PVV-stemmer te maken, maar als je vraagt of ze PVV stemmen, is het antwoord: ‘nee, de PVV heeft ook geen oplossingen.’ I rest my case.

  Like

 21. Jan zegt:

  Linksmensen menen dat zij een beroep kunnen doen op de staat als het hen slecht gaat. De staat zorgt voor mij. Vergeten wordt dat het geld niet aan een boom groeit maar verdient moet worden en vermeerderd door arbeid, iets wat links volk graag verkettert want ‘kapitalistisch’.

  Like

 22. Pingback: Commentaar: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen? | E.J. Bron

 23. Pingback: Commentaar: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen? |

 24. Pingback: Mislukte integratie: Nederlandse kiezer heeft onheil over zichzelf afgeroepen – The Edgy Veggie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s