Westerse boycot 9-mei-parade onbezonnen en beledigend

Screenshot_23

Vladimir Poetin

(Door: Camille-Renaud Merlen)

Verdiept wederzijds onbegrip terwijl dialoog met Rusland nodig is

Afgelopen 9 mei vond de traditionele Overwinningsparade op het Rode Plein in Moskou dit jaar zonder de belangrijkste Westerse leiders plaats. Met de boycot uitten zij hun ongenoegen met betrekking tot Ruslands aandeel in de gang van zaken in Oekraïne. Deze zet heeft het wederzijdse onbegrip echter onnodig verdiept, terwijl samenwerking en dialoog met Rusland op dit moment juist broodnodig zijn.

Belangrijkste herdenking Rusland

Sinds 1945 herdenkt men in Moskou elk jaar op 9 mei de capitulatie van Nazi-Duitsland door middel van een militaire parade. Dat gebeurde dit jaar met extra veel vertoon om het zeventigjarige jubileum te vieren. Ook was het een van de laatste keren dat relatief veel veteranen aanwezig waren.

De betekenis van de ‘Grote Vaderlandse Oorlog’ voor Russen is moeilijk te overschatten voor buitenlanders. De oorlog heeft het land ingrijpend en blijvend beïnvloed, in de eerste plaats demografisch. Zo kwamen 27 miljoen Sovjetburgers en -soldaten om het leven, waarschijnlijk het hoogste aantal oorlogsslachtoffers dat een land ooit te betreuren had. Veel Russen zien de overwinning op Nazi-Duitsland dan ook in de eerste plaats als de hunne, en beschouwen het als één van Rusland´s belangrijkste bijdragen aan de mensheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Historie, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Westerse boycot 9-mei-parade onbezonnen en beledigend

 1. BertG. zegt:

  De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend waarmee non-gouvernementele organisaties (ngo’s) en bedrijven als ongewenst kunnen worden aangemerkt. Als organisaties deze status krijgen, moeten ze Rusland uit en kunnen hun medewerkers vervolgd worden.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/05/poetin_haat_ngos.html

  Like

  • louis portugal zegt:

   Kan ik me goed voorstellen als ik zie waar die SOROS overal aan het “democratiseren” is.

   Like

   • Benesha zegt:

    Die NGO’s zijn pure CIA fronten die Maidannetjes willen organiseren tegen elk land dat niet in de geopolitieke pas van de amerikanen loopt. Ze moesten al lang opgepakt zijn en verbannen die provocateurs. Go for it Vlad!

    Like

   • Jan zegt:

    Als de Russische dictator anderen de mond snoert is het prima want de oppositie zijn sorosaanhangers of cia-leden, maar als de dictators van het EP ons de mond snoeren zijn het fascisten die onder de guillotine moeten.
    Heel consequent en het laat zien hoe de vlag er bij hangt bij jullie.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daar zullen verschillende Rusland-fans wel weer een verontschuldigende verklaring voor hebben……

   Like

 2. Marc zegt:

  Ik kan het alleen maar eens zijn met dit artikel: de westerse boycot van de 9 mei parade is onbezonnen en vooral beledigend!

  Wel teken aan dat Poetin, los van de annexatie van de Krim, voortdurend allerlei vliegtuigen en onderzeeërs richting het Westen stuurt, en dat ook dit niet bijdraagt aan verbetering van de onderlinge relatie.

  Like

 3. wouteenhoorn zegt:

  Ik heb al op diverse sites geschreven dat de wegblijvers gewoon onbeschofte hufters zijn. Wil het graag nog eens herhalen..

  Like

 4. Jan zegt:

  Merlen vergeet ‘even’
  – dat Rusland de oorlog in de Oekraïne begon
  – Putin de Krim annexeerde
  – Putin verantwoordelijk is voor de 196 Nederlandse doden
  – dat Putin zei kernwapens in te zetten tegen de Oekraïne als dat nodig zou zijn
  – dat Stalin ca 50% van de officieren liet vermoorden en dus debat was aan verliezen van het leger
  – dat Stalin de wapenindustrie van nazi Duitsland hielp opbouwen

  Merlen zevert.

  Like

 5. louis portugal zegt:

  Helemaal eens met het stuk.
  Een schandaal wat “ONZE LEIDERS” daar gepresteerd hebben.
  Waarschijnlijk voelden zei dat later ook en lieten Kerry enkele dagen later “op zijn knieën” alsnog naar Sotchi gaan.
  Gisterenavond zag ik de uitslag van het EUsongfestival.
  Rusland een zeer mooie 2 de plaats ondanks dat EEN van de baltische staten GEEN punten gaf.
  Vooral de 12 punten van Duitsland deden me veel plezier.
  Wat zal die Merkel ziek zijn geweest over die duitse jurie.

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Misschien is het wat laat geworden om op dit verhaal over Stalin te reageren maar nou vind ik het vreemd dat Poetin vast geen helderder verhaal schreef over het feit dat 74 jaar geleden Nazi-Duitsland de Sovjet-Unie aanviel, op 22 juni 1941, waarbij de Duitsers meer dan 3 miljoen soldaten en de Russen en niet-Russen meer dan 30 miljoen soldaten én burgers verloren!
  Soms vraag ik mij af of de tiran Stalin zich niet heeft gedragen net als prins Llewelyn die volgens een legende uit de 12de of 13de eeuw leefde in Wales. Hij had een trouwe hond, Gelert (een Ierse wolfshond) genaamd, en op diens zoontje moest passen terwijl de prins oorlog ging voeren tegen de Engelsen. Llewelyn was hierdoor erg onverantwoordelijk bezig daar je een baby beslist niét onder toezicht van een hond moet houden al zijn Ierse wolfshonden gek op mensenkinderen maar ook enorm sterk! Hij ging oorlog voeren tegen de Engelsen omdat hij onafhankelijkheid wilde maar leverde hierdoor zijn zoontje en Gelert onbedoeld uit aan een ander gevaar dat echter buiten diens schuld om handelde.
  Het ging om een magere en uitgehongerde wolf die puur toevallig de hut vond waar de baby en Gelert in vertoefden en de wolf was noodgedwongen verplicht één van hen te consumeren om zelf te overleven. Gelert en de wolf gingen daarna elkaar op leven en dood bevechten waarbij de sterke Ierse wolfshond de magere wolf (die zijn laatste energie had verspild) de nek onverwachts brak en deze stierf. Toen Llewelyn terugkeerde naar de hut zag hij dat deze in een puinhoop was veranderd en zijn hond onder het bloed zitten. In de mening dat Gelert het kind zou hebben gedood stak de prins zijn hond neer maar hij vond opeens zijn kind ongedeerd terug, samen met het levenloze lichaam van de wolf. Door schuldgevoelens en verdriet om zijn fouten begroef de prins zijn trouwe hond (de wolf was misschien anoniem begraven en trof niet echt schuld) in een echt graf en hij bereikte niet helemaal zijn echte doel: onafhankelijkheid.
  Vergelijking: Stalin (de prins) ging oorlog voeren tegen Hitler en de Duitsers (Engelsen) en liet de NKVD (Gelert) achter bij zijn rijk (de baby) in Moskou. Toen verschenen er guerrilla’s (de wolf) die anti-communisten waren en zich gedwongen voelden om het Stalinistische rijk te vernietigen. Zij (de wolf) werden alleen overwonnen door de NKVD (Gelert) maar omdat Stalin bij zijn terugkeer de ware toedracht niet kende meende hij dat de NKVD in opstand was gekomen tegen zijn bewind en Stalin liet daarna de desbetreffende figuren terechtstellen!
  Maar toen Stalin achter de waarheid kwam was hij allerminst dankbaar of verdrietig en hield hij alle eer aan zichzelf (de trouwe NKVD’ers waren vast in een anoniem en diep massagraf gegooid of gecremeerd) en dat had de gemene Georgiër met zijn walrussensnor beslist nóóit verdiend!

  Like

 7. koloth zegt:

  Putin weet al lang hoe laat het hier is: Wij europa zijn het nieuwe NAZI RIJK , wij zij als de mythologische satanische phoenix uit onze as herrezen en dienen het kwaad samen met de V.S. die ons geholpen heeft om de overwinning van de Russen op europa (WW2) te voorkomen.

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. Benesha zegt:

  Helemaal geen verontschuldigende verklaring voor nodig. Wetende dat die NGO’s er alleen maar zijn om de amerikaanse (bewust zonder hoofdletter) vorm van democratie te induceren, wat gelijk staat aan revoluties ontketenen en amerikaanse marionetten aan de macht brengen, dan zou ik die Soros gesponsorde, CIA fronten al langer een schop onder de kont gegeven hebben. Rusland weet ook dat die bewuste NGO’s Rusland een Maidannetje aan de broek willen smeren.

  Like

 10. Jan zegt:

  De Kremlinpsychopaat:
  Russia says ready to use nuclear weapons in Ukraine conflict
  https://euobserver.com/foreign/128001

  Molotov-Ribbentrop Pact: A ‘honeymoon’ for two dictators

  Secret police and economic ties

  For both regimes, the pact was advantageous beyond the political realm. Between August 1939 and June 22, 1941, Moscow delivered petroleum products, grain, nickel, manganese and chromium for steel production, phosphate, wood and other materials.

  In return, the Third Reich delivered fighter jets, explosive chemicals and bombs, radio stations, industrial facilities and even the cruiser Lützow, which the Soviets renamed Petropavlovsk. In addition, the Soviet Union received a loan of 200 million reichsmarks.

  http://www.dw.de/molotov-ribbentrop-pact-a-honeymoon-for-two-dictators/a-17873179

  Stalin’s Purge and Its Effects on World War II
  ..
  During the pre-war period he systematically imprisoned and/or executed thousands of his own military officers. The effect that the purges may have had on the Winter War with Finland as well as on the Russian front of World War II is massive.
  http://blogs.bu.edu/guidedhistory/russia-and-its-empires/ethan-hartshorn/

  Overigens was ook de Finse regering terecht niet aanwezig bij de herdenking in Moskou. De Finnen zijn de terreur van Stalin in 1939 niet vergeten, en terecht, want ruim 25.000 Finnen werden in de oorlog gedood die begonnen was door Stalin
  Ik zou wel eens willen weten of Merlen voor het gemak ook de ruim 125.000 Russen meetelt die gedood werden in deze oorlog. Zou mij niet verwonderen.

  En dan zijn er nog de 3 miljoen gedode Russen in de gevechten met het Poolse leger. En Merlen maar klagen dat niemand van de Poolse regering aanwezig was en dat zoveel Russen gedood werden in WOII.

  Tegen mijn critici zeg ik: had beter opgelet tijdens geschiedenisles of doee eens moeite iets op te zoeken ipv steeds weer ‘onzin’ te roepen of ‘hier ga ik niet eens op in’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s