Afschaffing van de democratie: met de EU verder op weg naar de dictatuur

Screenshot_16

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, plant een verandering van de EU-wetgeving, die deze nog minder democratisch maakt dan tot nu toe. Daarbij deinst hij er niet voor terug om zelfs openlijk te liegen. De weg leidt rechtstreeks naar de dictatuur van de eurocraten.

Duidelijker en openlijker kan men eigenlijk helemaal niet liegen en de feiten verdraaien. Frans Timmermans heeft het er over dat er in het vervolg sprake zou moeten zijn van “meer transparantie en controle” als de EU nieuwe wetgeving zou besluiten. Daarom zouden ook het Europees Parlement en de Raad van de EU-regeringen zich er schriftelijk toe moeten verplichten alle wetswijzigingen nog voor iedere stemming aan een “rigoureuze” controle te onderwerpen. Daarom kwam hij met een desbetreffend verdragsontwerp.

Maar achter deze welluidende woorden zit een niet te ontkennen feit verborgen: de Nederlandse commissaris en zijn chef, de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, willen de Europese wetgeving onttrekken aan de invloed van burgers en parlementen en in plaats daarvan ongekozen technocraten erover laten oordelen wat gereguleerd moet worden en wat niet. En dat, hoewel er nu al niet echt gesproken kan worden van democratische processen binnen de EU.

Als het aan de plannen van de vicevoorzitter van de Europese Commissie ligt, moet een nieuwe “commissie voor reguleringscontrole”, bestaande uit zes leden, “autonoom” een “inschatting van de gevolgen” maken. Weliswaar laat de Europese Commissie nu ook al voor ieder wetsontwerp een analyse maken van de baten en de kosten, maar dat is geen objectieve meting. Daarbij komt de omstandigheid dat de eigenlijke wetgevers – het Europees Parlement en de afgevaardigden van de nationale regeringen – niet zelden iets anders besluiten dan het EU-oppercommando eigenlijk wil. Dat is de eurocraten echter teveel democratie en medezeggenschap.

Volgens het plan moeten in het vervolg ook de parlementariërs en de leden van de Raad van de EU-regeringen ieder voorstel ter verandering van een door de commissaris gewenst ontwerp eerst voorleggen voor een “inschatting van de gevolgen”, voordat zij hier wetsontwerpen van maken waarover gestemd kan worden. Daarmee worden nieuwe horden opgeworpen, zodat zinvolle veranderingen zoals veiligheidsvoorschriften op de arbeidsplaats, scherpere regels bij het toelaten van medicijnen en andere agenda´s ter verbetering van de levenskwaliteit effectiever verhinderd zouden worden.

Is de procedure nu al zeer ondoorzichtig, gestuurd door lobbybelangen en slechts in zeer zeldzame gevallen ook echt voordelig voor de mensen in de Europese Unie, het Timmermans-plan voorziet in nog meer lobbyeconomie, die het laatste restje democratie in de EU nog vernietigt. Want drie van de zes leden van deze “controlecommissie” moeten van buiten benoemd worden. hoe dat er uitziet, heeft de Europese Commissie al vaak genoeg bewezen door vertegenwoordigers binnen boord te halen die duidelijke belangenconflicten met zich meebrachten – dus de kat op het spek bonden. Het lukte de eurocraten rondom Juncker bijvoorbeeld om hun commissie ter bestrijding van de belastingvlucht zelfs grotendeels met “deskundigen” te bezetten die zelf rechtstreeks verwikkeld zijn in de “georganiseerde belastingontduiking”.

Des te meer men zich met deze Brusselse moloch bezighoudt, hoe meer men zich moet afvragen of men deze politiek überhaupt nog wil ondersteunen. Zelfs het passieve dulden van dit uitermate ondemocratische en aan oligarchen gehoorzame systeem is eigenlijk al een ondersteuning. Wie graag een democratisch en vrij Europa wil hebben, waarin de politiek de mensen moet dienen, moet zich met alle heftigheid opstellen tegenover het Brusselse machtsapparaat. Dit begint bij de volledig verprutste europolitiek, dan via de schulden- en bankenreddingspolitiek om uiteindelijk te eindigen in de dictatuur van de financiële oligarchie. Het is onze burgerplicht om dit te verhinderen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Afschaffing van de democratie: met de EU verder op weg naar de dictatuur

 1. Pingback: Afschaffing van de democratie: met de EU verder op weg naar de dictatuur |

 2. Bob Fleumer zegt:

  Juncker is wel eerlijk geweest toen hij zei” stap voor stap tot dat er geen weg terug is” Maar de mensen in onze tweede kleuterkamer zijn van een gehalte die dat allemaal niet kunnen voorzien.
  En met rubberen Rutte kunnen we ons land binnenkort geheel afschrijven, vluchten kan niet meer want ze zitten overal die lamstralen die ons goede land naar de knoppen leiden.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Het probleem ligt niet zozeer in Brussel, alswel bij diegenen die dit alles blijven steunen. Kiezers genoeg die eeuwig op de verkeerde politieke partijen, en dus op de E.U. en de massa immigratie blijven stemmen. De PVV zou alleen maar kletspraat uitbraken en racistisch zijn….. En op het moment dat de grond onder hun voeten te heet begint te worden, zij uit hun lethargische slaap gaan ontwaken en eindelijk door gaan krijgen wat Brussel werkelijk bezielt, komen zij er achter dat er geen weg terug meer is, en wij met zijn allen voorgoed in slavernij en onderdrukking leven !

  Like

 4. Jean zegt:

  Nooit heb ik iemand dood gewenst maar die EU misdadigers maken een uitzondering.
  Een handvol lafaards wil als zodanig Europa, een continent van ± 500.000.000 burgers, onder dictatuur plaatsen, een proces wat al lang bezig is waarvoor ze echt tuig wat nog niet met de ogen knippert voor 10 moorden binnen halen met de honderdduizenden, ze kunnen het eigen volk wat jaren belastingen betaald hebben nog niet hun rechten geven en nog halen ze parasieten, gewelddadige perverse parasieten het land binnen! Wie is “hun” opdrachtgever? Niet de Europeanen….
  Wij burgers moeten die Europaverraders en lafaards asap uitschakelen en voor een volkstribunaal slepen, veroordelen en alles afnemen wat ze bij mekaar gestolen hebben dus ook de reeds gepensioneerde misdadigers die nu decadent liggen te profiteren en de burgers uitlachen.
  Please laat dat vandaag nog starten.

  Like

  • Jan Snijder zegt:

   u had beter kunnen schrijven “heeft” in plaats van “wil” de burgers onder dictatuur plaatsen.

   Het is al geschied, de enige weg terug is revolutie, en dát mijn beste durven de gewone burgers niet meer uit angst voor de daarop volgende armoede !!

   Like

 5. Driek zegt:

  Zojuist op de site van De Telegraaf.

  Grenscontroles Duitsland

  MÜNCHEN –
  In de aanloop naar de top van de G7 begin juni in Beieren stelt Duitsland weer grenscontroles in. Vanaf dinsdag kunnen reizigers weer gecontroleerd worden als ze Duitsland in willen. Gecheckt worden mensen vooral aan de grenzen met Oostenrijk en Tsjechië, meldden Duitse media maandag. Duizenden agenten moeten de top zelf in slot Elmau beveiligen. De maatregelen aan de grenzen zijn vergelijkbaar met die van het WK voetbal in 2006 en de top in 2007 in Heiligendamm, waarmee goede ervaringen zijn opgedaan.
  De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7, de overlegclub van zeven grote industrielanden, waren half april al bijeen in de Duitse stad Lübeck. Daar spraken ze over belangrijke thema’s zoals het conflict in Oost-Oekraïne en de onderhandelingen met Iran. Die vergadering was in veel opzichten een voorproefje van de echte G7-top van regeringsleiders in juni.
  Zoals altijd trok de bijeenkomst de nodige activisten die demonstreerden tegen (uitwassen van) het kapitalisme en in het bijzonder de vrijhandelsovereenkomst waar Europa momenteel over onderhandelt met de Verenigde Staten. Hoewel hun demonstratie vreedzaam verliep, kwam het later op de avond toch tot kleine opstootjes in de Hanzestad. Volgens de autoriteiten waren zo’n 1800 demonstranten op de been.
  Grote afwezige in Lübeck en Elmau is Rusland. Het land is voorlopig niet welkom door zijn inmenging in Oekraïne. De Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Italië en Canada vormen samen de G7. Met Rusland erbij wordt er wel gesproken van de G8.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja beste Driek, als het om de ‘hoge dames en heren’ gaat mogen die grenscontroles opeens wél! De schijtlaarzen zijn zeker bang dat er een aanslag op hen wordt gepleegd? Maar als het gewone volk de grenzen gesloten wil hebben, en controle wil over alles wat er in en uit gaat, dan opeens moeten we voldoen aan het Schengen-verdrag.

   Misselijk!

   Like

 6. Philippine zegt:

  Het kost 200 miljoen euro.
  Voor 2 dagen = 48 uur.

  Like

 7. Dicksy zegt:

  Zolang de burgers niet zelf het heft terug in handen gaan nemen blijft het duren. De verkiezingen brengen geen soelaas. Stemmen op een anti EU partij en dan toch gaan zetelen in de EU gaat er bij mij niet in. Stem je op zo een partij dan moeten ze er ook niet gaan zetelen. Als iedereen op zo’n partij zou stemmen en ze nemen hun mandaat niet op staat binnen de kortste keren de gebouwen in Brussel en Straatsburg leeg. Jammer genoeg zijn ze allemaal in hetzelfde bedje ziek.

  Like

  • BertG. zegt:

   Zo een soort van gedachte heb ik nou ook.
   “Stemmen op een anti EU partij en dan toch gaan zetelen in de EU gaat er bij mij niet in. Stem je op zo een partij dan moeten ze er ook niet gaan zetelen.”

   Echt logisch komt het niet bij me over, door er te zijn geef je de rest juist een mandaat omdat je er aan mee doet.

   Like

   • Hendrik Morren zegt:

    De €U van binnen uit aanvreten, kan alleen maar door er ook te zetelen, stem laten horen en als ingezetene stemrecht te hebben.
    Het is dus zinvol om anti-€U te stemmen.

    Like

   • Jan Snijder zegt:

    de anti EU clowns zitten er ook alleen maar voor hun eigen €, zoveel mogelijk binnengraaien zolang de burgers er in trappen, eenmaal door de mand gevallen is de winst dan allang binnen en gaan ze jaren op wachtgeld of krijgen een mooie baan bij een van de grote corporates !!

    Like

 8. Avidia zegt:

  Ik doe juist alles wat de EU verbied, lange neus naar de EU!!!!

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Op naar het ultieme communistische/fascistische systeem van onderdrukking van alle inwoners in Europa….Rusland, Noorwegen en IJsland uitgezonderd. En dan durven die gasten het te hebben over democratie…dat is juist de grote leugen van alle huidige politici sinds onze afwijzing. DAT was het moment waarop onze “democratie” en onze vrijheid ten einde was. Dank aan Bakellende (CDA!!!!!) en zijn toenmalige regeringspartners (VVD)!!!!!!!!!! We hoeven dan ook helemaal geen feestje te vieren over het Verdrag van Maastricht….. En als men NU in Nederland – en hopelijk ook in de overige landen – niet overduidelijk opstaat en een duidelijk NEE tegen de EU laat horen dan zijn we ALLEMAAL SLAVEN en zijn ONZE SPAARCENTEN/PENSIOENEN binnen de kortste keren VERDWENEN naar Brussel, Griekenland, Spanje, Italië EN Turkije…… En de NAVO heeft inmiddels al een soort van Oorlogsverklaring afgegeven aan Rusland…… Nee “het gaat mij niet aan”, “ik heb geen interesse”, “het boeit mij niet” en “het zal mijn tijd wel duren” en meer van dat soort uitspraken zullen straks niet meer opgaan……Dan zal die (nog) verwende Nederlander zeggen: ze hebben toch gelijk gehad, hadden we maar geluisterd en ze geholpen……

  Like

 10. Jan Snijder zegt:

  De EU dictatuur is allang een feit, kijk eens om je heen, volkeren worden onderdrukt en mensen tot slaaf gemaakt van een onvoorwaardelijk machtsblok dat alles regelt en beslist.

  Amerika is het grote voorbeeld voor dit model en het zal niet lang meer duren alleer de landsregeringen zullen verdwijnen en plaats maken voor “kiesmannen” (lees stromannen) die de wensen van de elite klakkeloos uitvoeren.

  Een zetel in het parlement zal dan te koop zijn (zoals nu ook al het geval is) en de “president” zal om toerbeurt gegund worden aan degene die de parlementariërs zijn zakken het best en het snelst vult.

  Het bestuur zal louter bestaan uit de groten uit de industrie en de bankenwereld en de groep zal zichzelf altijd steunen en in leven houden, zélfs als dat betekend dat complete deelstaten van de honger en ellende zullen omkomen !!

  Like

 11. Harm Smit zegt:

  Inderdaad het is al te laat Europa is een dictatuur geworden waarbij de gewone burger als loonslaaf behandeld wordt. Met name het gehoorzame volk in Nederland is de klos want ze zijn te slap en weerloos geworden om zich nog maar enigszins te verzetten.
  Toch roep ik ieder weldenkend mens op zich te verzetten tegen deze europeesche unie en een revolutie te beginnen. Gewoon praten help al lang niet meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s