Blijven waarschuwen en het gevaar benoemen!

Screenshot_19

(Door: Henk V.)

Wij moeten onder ogen zien dat de Nederlandse bevolking nooit een periode heeft gekend van opvallend heldhaftig en weerbaar gedrag in het aangezicht van een vijand die ons land wilde onderdrukken. Alleen in de strijd op leven en dood tegen het wassende water kwamen Nederlanders ogenblikkelijk en zeer eensgezind doeltreffend in actie. De verklaring daarvoor is simpel: het gevaar bedreigde IEDEREEN en wanneer dat besef baan breekt, dan blijken onze landgenoten tot erg veel in staat. Er is een grote crisis nodig en een door IEDEREEN gedeeld gevoel van ACUUT GEVAAR om ”ons” in beweging te krijgen en in zo’n situatie blijken onze landgenoten tot veel in staat. Verder is het altijd een triest kenmerk van de Nederlanders geweest dat gevoelens als ”Het valt wel mee” of ”We moeten er maar het beste van maken” het gedrag bepaalden.

Dat speelde al een rol in de Tachtigjarige Oorlog, toen de bevolking het juk van de Habsburgers aanvankelijk nog draaglijk genoeg vond, want men kon per slot van rekening nog zijn werk doen en handel drijven (”Het-gaat-mij nog-wel-goed-gevoel”). De pogingen van Willem van Oranje om met hulp van huurlingenlegertjes de bevolking tot opstand tegen ”Spanje” te bewegen, sorteerden daardoor nagenoeg geen effect. Pas na de toegenomen repressie van de Habsburgse overheid en het succes van het militaire verzet daartegen kwam een gemakzuchtig volk steeds meer in beweging.

De houding van geneigd zijn tot berusting, aanpassing en collaboratie zag men later opnieuw tijdens de Franse en Duitse bezetting en telkens zag men daarbij dezelfde reflex: IK heb het nog redelijk goed. Puur eigenbelang denken dus, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot een treurig stemmende apathie leidde, waarin slechts weinig vaderlanders de ten dode opgeschreven Joden de helpende hand boden door ze onderdak te verlenen. De meerderheid van het volk keek weg! Zie deze indringende reportage. ”Grootschalig” verzet tegen de onderdrukkers kwam pas op gang nadat het duidelijk was geworden dat de Duitsers de oorlog zouden verliezen ( denk aan de Spoorwegstaking).

Wij kennen geen traditie van verzet waarop we trots kunnen zijn, helaas. En dat is nog steeds het geval. Waarom doet het volk niets? Omdat er volgens politiek correct NIETS aan de hand is, want wij bouwen samen aan een mooie toekomst voor IEDEREEN. De moslims zijn allemaal mensen die het goed met ons menen en zij zijn graag bereid om met ons aan de nieuwe toekomst te werken. Onze overheid kapselt ons in. Met elkaar moeten wij in een soort idyllische cocon belanden en wanneer de tijd daar is, zullen wij als vrolijke vlinders ronddartelen in een lustoord met prachtige Oriëntaalse bloemen er in. De draden van die cocons, waarin onze maatschappij zich moet transformeren, worden geleverd door een zeer mensonvriendelijk ideologie. Het past ons niet om daarbij vervelende vragen te stellen.

De heer Obama uit Washington zei het eens zo fijntjes: The future must NOT belong to those who SLANDER the Prophet.” MAAR WAT ZEGT DIE MAN DAAR EIGENLIJK PRECIES? Hij beweert dat degene die ONGEWENST commentaar over Mohammed uitspreekt het recht op verder leven heeft verloren. Met andere woorden… Slander betekent: belastende informatie over iemand verspreiden. Het betekent NIET: perse ONWAARHEDEN verkondigen. Ook waarheden van onprettige aard vallen onder slander.

De islam wil dus NIET op een veroordelende manier worden besproken. En om zoiets te bereiken, is daar de islamitisch vorm van rechtspraak: de sharia. Een verbod op veroordelend gepraat is de toetssteen van de sharia. Vraag je dan maar af uit welke koker het verbod op “belediging van een godsdienst” komt.

Wij zitten dus nu al onder een vorm van zelfcorrectie die de staat is opgedrongen vanuit de sharia. En onze overheid ZWIJGT. Wanneer de lijn van onze geschiedenis zich blijft voortzetten, zal het volk pas echt in verzet komen wanneer de omstandigheden zich dramatisch hebben gewijzigd. Eerder niet helaas.

Dus moeten wij BLIJVEN WAARSCHUWEN EN HET GEVAAR BENOEMEN!

Door:
Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, sharia, Socialisten, soevereiniteit, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Blijven waarschuwen en het gevaar benoemen!

 1. Jean zegt:

  Beste Henk, de Vlamingen hebben daar nog meer last mee, de Vlamingen zijn ook egoïstischer geworden en zeker de politiekers, “het loopt allemaal zo een vaart niet” hoor je ze dagelijks zeggen, ondertussen stromen en meer en meer barbaren binnen die allemaal met het handje open staan te wachten en ondergebracht worden in ONZE woningen en parasiteren op ONZE kosten en dat moet stoppen.
  Ik stem steeds op het Vlaams Belang, zeker weten want dat is de enige partij die opkomt voor d veiligheid en leefbaarheid van de Vlamingen.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wel, Jean, je stem voor het Vlaams Belang is goed besteed, lijkt me:-) !
   Eerlijk gezegd denk ik, dat alle partijen en bewegingen die onze vrijheden en het behoud van de eigen identiteit hoog in het vaandel hebben staan,zoveel mogelijk zouden moeten samenwerken, want nationale zelfhaat en verraad aan het fundament waarop de westerse cultuur tot grote bloei kwam, heet tegenwoordig een deugd te zijn geworden..

   Het verliezen van de liefde voor het eigen land en alles wat het heeft voortgebracht staat gelijk met NATIONALE ZELFMOORD en dat is wel het laatste wat een zinnig mens zou moeten willen,omdat er sinds 1975 EU technocraten een innig verbond zijn aangegaan -en intensief onderhouden(!!!) – met een theocratisch ingestelde ideologie die zowel de christenheid als het Jodendom naar het leven staat , maar ook een diepe afkeer heeft van het humanisme, omdat dat al te menselijk is..
   Tegenover zo’n dictatuur dat met rasse schreden op ons af komt kunnen wij ons ABSOLUUT geen afwachtende en passieve houding meer veroorloven!@
   Wie zijn identitaire vrijheden, zelfstandigheid en zelfbeschikking wil behouden moet zeer bij de les raken en bereid zijn zich onophoudelijk te weer te stellen.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Heel goed geschreven Henk V.! Ben het helemaal eens met de tekst. Helaas is de Nederlander niet bereid op te staan voor zijn rechten, maar laat zich gemakkelijk de mond snoeren en overvleugelen door het geschreeuw van minderheden, die er op uit zijn om op termijn de regie van ons af te pakken.
  Ja, ik ben er ook van overtuigd dat er eerst een nationale ramp moet gebeuren eer we ons zullen verdedigen!
  Treurig, maar waar.

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  ‘t zo zwaar bevochten VRIJE WOORD
  van Links tot Rechts zo vroom geprezen
  valt hier-en-daar nog vrijelijk te lezen, maar
  wél steeds méér verboden…dus vermoord !
  .
  dus ‘t wachten is nu domweg op de tijd,
  geloof gerust mijn rijmelaars/dichterswoord
  dat ’t Vrije Woord niet meer wordt uitgesproken dus gehoord
  en dàt wordt pas ’t moment voor de oprechte spijt…

  Like

  • Henk.V zegt:

   En toch, mijn beste dichter,
   uiteindelijk wordt de nacht weer lichter,
   Het laatste dat er wordt gehoord
   is ONZE STEM!
   De VRIJHEID heeft het laatste woord 🙂

   Like

 4. luckybee zegt:

  Dat heb ik eigenlijk altijd gedaan, daar om begrijp ik niet waar om ik vaak gecurateeld wordt.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Gewoon je mening blijven geven Luckybee:-)

   Like

  • Wachteres zegt:

   Welnee luckybee. Theresa doet dat misschien, 😉 maar wij niet.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik betwijfel, of hij dat bedoelt met ‘curatelen:’
    Ik heb begrepen, dat E.J., zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven, de laatste tijd weer wat meer comments van hem níet doorlaat, als ze al te zeer verzanden in oeverloze bijbelcitaten.
    Daar heeft Lucky’ zich al eens directer over beklaagd en E.J. gaf dat ook ruiterlijk toe.
    Dus-eh…..Hier was ik mijn handen in onschuld, hé, díe bevoegdheid heb ik niet! (LOL!)

    Like

   • Wachteres zegt:

    O is E.J. de schuldige! Dan heb ik niets gezegd. 😛

    Like

  • BertG. zegt:

   Er zijn wel meer dingen die jij niet begrijpt.
   Hardleers en dwars noemen ze dat ook wel.
   Maar als het om een EIGEN mening gaat dan heeft niemand daar een probleem mee.
   Dan wordt je vanzelf wat minder curatele gezet, zo als jij dat zelf beweert.
   Maar evangeliseren valt duidelijk niet onder het hebben van een EIGEN mening.
   Maar waarschijnlijk begrijp je dat ook niet zo goed.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Die slotconclusie is uiterst belangrijk, Henk! Heel hartelijk dank, dat je die nog eens zo nadrukkelijk hebt uitgesproken.
  Het is tevens de bevestiging, dat we door moeten gaan met het organiseren en bezoeken van demonstraties en aanverwante acties, ook al worden ze soms nóg zo slecht bezocht. Want dat zegt níet dat ze persé nutteloos of belachelijk zouden zijn.
  En zodra het een keer ècht menens wordt -door reële aanslagen, bijvoorbeeld, wordt het ingeslapen volk opeens wakker en weet niet hóe gauw ze steun moeten zoeken bij óns, die ze nu nog verachten!
  Zo ’n moment kan zich eerder aandienen dan menigeen denkt!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Mooi artikel Henk V. en die uitspraak van oppermoslim Obama ken ik; ik heb het fragment even opgezocht:

  Like

 7. Pingback: Blijven waarschuwen en het gevaar benoemen! |

 8. Driek zegt:

  Mooi artikel, Henk V. Ik ben het er helemaal mee eens.

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:

  +

  One thing is undeniable. Media outlets and establishment figures that blame the targets of Muslim violence, whether these are exercising their First Amendment rights or merely going about their daily business, are soft in the head, if they are not wholly catatonic. They pose as great a threat to our way of life, our norms and traditions, and our common domestic assumptions as do both the extremists and the furtive jihadists. These enablers refuse to see that Ishmael is now invading the tents of Abraham with a vengeance; indeed, they are welcoming the marauders not only with “open minds and open hearts,” but with open arms.

  http://pjmedia.com/blog/later-than-we-think/#ixzz3bBUHT8XN

  +

  Like

 10. Henk.V zegt:

  correctie: het is goed…, i.p.v hert goed

  Like

 11. Avidia zegt:

  Daar is America mooi klaar mee.

  Like

  • louis portugal zegt:

   Avidia: en wij ook want die hele ellende uit Afrika komt door de DEMOCRATISERING die Mobama C.S dachten te moeten promoten In te beginnen met Tunesië daarna Egypte, Lybië, Syrië en ook in de Ukraine waar ze al heel lang bezig zijn met stoken.
   Enz. Enz.

   Like

 12. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Voor het “KLOOTJESVOLK”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s