Commentaar: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen?

Screenshot_10

(Door: H. Numan)

Da’s een heel goede vraag die Peter Selie stelde. Het korte, simpele antwoord luidt: Omdat onze leiders dat zo bepaald hebben. En dan nu het lange antwoord. Beetje kort door de bocht? Welnee. Het logo van de werkende man zou eigenlijk het hondje van His Master’s Voice moeten zijn. Zij vragen, wij draaien. Dat is niet van gisteren op vandaag, maar van alle tijden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Amerikaanse Burgeroorlog. Ongeveer 10% van de bevolking was slavenhouder. De overige 90% bezat geen slaven. Die 10% zorgde ervoor dat de overige 90% voor hem vocht, leed en stierf. Dat is in een notendop waarom dit conflict werd uitgevochten. Nederland telt 16.908.443 inwoners. Als je alle politieke functies bij elkaar optelt, vanaf deelgemeenteraadslid tot en met het landsbestuur, zijn dat minder dan 50.000 poppetjes. Die poppetjes bepalen wat wij met z’n allen willen en gaan doen. Dat is fors minder dan 1%. Tel daar alle Bekende Nederlanders bij op, en de captains of industry, en je komt hooguit aan een vol procent.

Op een paar na, een er van is ons helaas op 5 mei ontvallen, zijn ze allemaal voorstander van de EU. Onze Argentijnse goudzoekster koningin vertelde ons dat de Nederlandse cultuur niet bestaat. Zo denkt de rest van die krappe procent er ook over. U kunt er anders over denken, maar ik zie het direct als ik vanuit Duitsland of België Nederland binnenrijdt. Nee, niet aan de bordjes. Maar aan de net even andere stijl van woningen. Duitse woningen hebben vrijwel altijd veel kleinere ramen en in België is het woord ‘woningonderhoud’ een scheldwoord.

Onze elite heeft bepaald dat nationalisme niet deugt. Oké, u mag op bepaalde dagen de oranje pias uithangen. Des te ludieker hoe beter. Zet een oranje Duitse helm op, draag een oranje Volendammer jurk (bij voorkeur als man, en graag ladderzat in het buitenland), tors wat wc- potten, en schilder vooral de hele straat knal oranje. Maar verder moet het niet gaan, en daar zorgt men dan ook voor. Want ‘echt’ nationalisme, dat moeten we met z’n allen niet willen! U ziet het toch immers zelf: nationalisme is knettergek.

“Eigen volk eerst” is iets dat in veel westerse landen gezien wordt als iets verwerpelijks. In sommige landen is zo’n uitspraak strafbaar als een ernstig misdrijf. Zeg het vooral niet in Zweden, of in Engeland! Labour probeerde – en ging languit op haar gezicht – die uitspraak zwaarder te bestraffen dan moord. Ook zonder die wetswijziging ga je voor jaren de cel in. Vraag maar aan Tommy Robinson.

Dat is de achterliggende gedachte. In Nederland is het iets ingewikkelder. In ons politiek stelsel kennen we heel veel partijen. Dat is altijd zo geweest, we polderden wat af door de eeuwen heen! Kijk eens goed naar hoe onze staat is georganiseerd: bijna een directe kopie van die goede oude Gouden Eeuw. Het enige grote verschil is dat de prins van Oranje gepromoveerd is tot koning en nu een sterk centraal gezag vormt. We hebben gemeentes met verregaande bevoegdheden, vrijwel machteloze (en nutteloze) Provinciale Staten en een centrale landsregering.

In de Gouden Eeuw deden de gemeentebesturen wat ze wilden, oproeren werden meestal met de schutterij onder controle gehouden. Zo af en toe moest een bijzonder impopulaire burgemeester het veld ruimen, en die werd dan direct vervangen door een ander die exact hetzelfde deed. Maar het wat prettiger verwoordde.

Burgemeesters werden gekozen. Maar niet door u en mij. Door elkaar. De prins kreeg een lijst met namen, meestal in volgorde van gewenstheid. Soms, als de gemoederen erg hoog opgelopen waren, zette men de meest gewenste kandidaat onder aan de lijst, met een kruisje. De prins was meestal zo verstandig om de door de gemeente geprefereerde kandidaat aan te stellen. Die met het kruisje dus.

U kon dus kiezen tussen Aleid Wolfsen, Aleid Wolfsen, of Aleid Wolfsen (met kruisje) als u in Utrecht woonde. U natuurlijk niet. Dat soort verkiezingen kenden we toen niet, want die waren gewoon niet nodig. De gemeente en de prins bepaalden wat er gebeurde. Soms was het wat lastiger, maar dan traineerde men de zaak. Zoals Gouda nu doet met de door het gemeentebestuur (en niemand anders!) gewenste megamoskee. Er is dus niet zo gek veel veranderd door de eeuwen heen.

Alle partijen, op de PVV na, zijn eurofiel. Het enige waarin ze verschillen, is hoe sterk eurofiel ze zijn. Waar halen wij onze informatie vandaan? Grotendeels uit de media. En wie werken in die media? De meer prominente figuren in onze samenleving, oftewel de Bekende Nederlanders. En zo is het cirkeltje rond: de mensen die ons land besturen op alle niveaus willen meer, meer, meer EU. De net iets minder belangrijke BN´ers vertellen u dat meer, meer, meer EU de oplossing is voor alle problemen. Ook voor wintertenen? Jawel, meneertje. Juist voor wintertenen!

Behalve de PVV zijn er niet zo gek veel politieke partijen die geen EU willen. Nul, eigenlijk. Hooguit een beetje minder, minder, minder EU. Maar vooral niet teveel minder. Hoeveel kranten en omroepen zijn tegen de EU? Geen een. Dat maakt uw meningsvorming verdomd lastig. Tel daar bij op dat veel politieke partijen in Nederland altijd heel gewoon is geweest. Er is nog nooit een partij geweest die de absolute meerderheid heeft gehaald.

Ons politieke bestuur ligt dus comfortabel languit in het Torentje. Of drinkt een biertje in de bar van de Tweede Kamer. Laat het volk maar morren. Doet het altijd. Niks nieuws. Wij zijn democraten, en laten het volk haar tegenzin uitspreken. Daar trekken we ons dan geen mallemoer van aan. Dat heeft altijd prima gewerkt, dus waarom zouden we dat veranderen?

Op dit moment zijn er eigenlijk maar twee partijen: aan de ene kant de eurofiele partij die zoveel mogelijk EU wil, meer, meer, nog veel meer asielig zoekers en alle hoofden gaarne naar Mekka. En die andere partij die dat nou net niet wil. De eurofiele partij heeft alle politieke macht in handen en beheerst de media volledig. Net als Unilever dat met de margarine doet, wordt de EU geleverd in vele smaken en verpakkingen. Maar het is allemaal hetzelfde eurofiele merk. Margarine kennen we in drie varianten: margarine, halvarine en belazerine. De eurofiele partij komt maar in een variant. De laatste.

Vandaar dat 70% van de bevolking op eurofiele partijen stemt.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Brussel, Censuur, Desinformatie, dictatuur, Elite, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, PVV, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Commentaar: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen?

 1. Jaantje zegt:

  Dat komt omdat er geen echte anti EU partijen zijn.

  Like

  • Lucie zegt:

   @Jaantje
   Dan heb je het verhaal hierboven niet goed gelezen.
   Wij hebben wel een anti-EU partij,de enige echte is PVV en is tegen alles wat met Brussel te maken heeft.
   Maar ja,daar willen ze dan weer niet op stemmen,want die Wilders dat is toch zo’n rare vent!
   Maar wel blijven jammeren over de EU.
   De meeste Nederlanders verdienen niet beter.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik h e b een vaag vermoeden, dat Jaantje van mening is, dat een èchte anti-EU partij automatisch onversneden pro-Russisch is.
    En dat is de PVV niet. Dat kan voor haar wel een teleurstelling geweest zijn.
    Overigens is ze niet de enige hier.

    Like

   • Marie zegt:

    Ben het met Lucie eens!

    Like

   • Jaantje zegt:

    Ik stem PVV het zou een zegen zijn als de EU zoals die nu is opgeheven zou worden.
    Eruit stappen(als het überhaupt mogelijk is) als NL op zich zal geen effect hebben op de EU en haar beleid wel zullen wij de gevolgen dragen en zal het devies baas over eigen grenzen nutteloos zijn daar er al miljoenen binnen de grenzen zijn en NL het verdrag heeft ondertekend over gezinshereniging enz.
    Zolang men roept wel de lieve zal het aantal enkel toenemen.
    Zijn ook elders op de wereld miljoenen lieve mensen die hier graag een toekomst willen opbouwen…..
    Persoonlijk word het mij te benauwend te druk en het gaat steeds drukker worden.

    Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Het is toch een soort masochisme, je land ter beschikking stellen van een onderdrukkende macht en als de macht dan compleet is weer moord en brand schreeuwen dat we niets meer te vertellen hebben. Wat mij betreft; uit de EU en snel, we vinden echt ons eigen plekje wel weer onder de blauwe hemel. Rutte moet toch weten dat hij en zijn kompanen marionetten zijn van Brussel?
  Hoe kunnen ze daar mee leven? Wetend dat de keizer geen kleren aan heeft en net doen of dat wel zo is?

  Like

  • Antivenin zegt:

   “Hoe kunnen ze daar mee leven?”

   Ze verdienen er lekker aan en voor de rest zal het ze een rotzorg zijn. Eigenbelang voor landsbelang.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Bob Fleumer 25 mei 2015 om 12:25

   “Rutte moet toch weten dat hij en zijn kompanen marionetten zijn van Brussel?
   Hoe kunnen ze daar mee leven?”

   Heerlijk vindt-ie dat; hij aast, samen met z’n rode kameraadski’s juist zelf óók op een luizenbaantje in Brussel! Alleen maar (belasting)voordelen en GEEN enkel nadeel; mooier kan het toch niet voor die lachebek?

   Like

  • bigljohn zegt:

   Rutte moet toch weten dat hij en zijn kompanen marionetten zijn van Brussel? Rutte weet maar EEN ding. Namelijk, dat als hij hij stinkende best blijft doen voor Brussel, hij beloond gaat worden door Brussel met een lucratief baantje aldaar, met een bijpassend vorstelijk salaris. En daarvoor gaat hij over lijken. Zou hij zijn eigen moeder voor een fortuin kunnen verkopen aan een of andere sjeik, dan zou hij dat niet nalaten en zijn kans grijpen ! Volgens de wandelgangen is hij al genomineerd voor een of andere belangrijke post in Brussel.

   Like

 3. exmarineman zegt:

  En ik vraag me hoeveel er wordt gefraudeerd met en tijdens het tellen van de stembiljetten. Want fraude is met papieren biljetten heel makkelijk en er is weinig tot geen controle aanwezig tijdens het tellen….. Het zijn ook voornamelijk ambtenaren en politici die de stembureaux bemannen….. De stemmachines zijn zogenaamd niet veilig maar die zijn nou juist wel veilig en fraude is niet mogelijk. Je kunt op geen stembiljet achteraf nog een rood hokje invullen als de partij of persoon je niet bevalt.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Als we de bevolking wakker willen krijgen zal dat dus niet langs de weg van politieke partij lukken. Het is goed, zelfs broodnodig, dat de PVV er is en hoe meer mensen daarop stemmen des te beter maar de bevolking wakker maken zullen we op andere manier aan moeten pakken.
  Om buitenparlementaire actie te voeren heb je geen kiesdrempel nodig. We kunnen zo aan de slag als we inventief genoeg zijn en voldoende (en dat is betrekkelijk weinig) mensen op de been kunnen brengen om ZICHTBAAR en HOORBAAR te zijn.
  Nu nog de initiatieven.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Ik heb dit al eens eerder gezegd waarom neemt u dan die initiatieven niet, u hebt weliswaar de Patriotten opgericht maar verder doet u zelf toch niets wat actie betreft. Dan moet het van anderen komen. Het zou trouwens nodig zijn dat die actie van jongeren komt want ik zal wel aanwezig zijn als er een demonstratie komt, net zoals wat jaren geleden voor Wilders bij het gerechtsgebouw in Amsterdam, daar heb ik, ondanks dat ik niet meer de jongste ben een hele dag staan demonstreren met nog een hoop mensen terwijl het toen stervenskoud was. En ik zou dat, ondanks mijn leeftijd, weer doen als dat nodig is.

   Like

 5. Pingback: Commentaar: Waarom stemt meer dan 70% op eurofiele partijen? |

 6. Giny zegt:

  Er zou een verbod moeten komen op een Maurice de Hond, met z’n
  wekelijkse gemanipuleerde peilingen die voor geen meter kloppen!
  Eigenlijk is het helemaal niet meer nodig om te gaan stemmen, Maurice
  weet de uitkomst al.
  Maurice bepaald nu ook al dat van Rijn af moet treden, dus tweede kamerleden
  zijn overbodig!
  Of van Rijn nu goed of slecht is, laat de partijen dat in een debat uitvechten!
  Trouwens wat maakt het uit of die man wel of niet aftreedt, hij staat gelijk op de
  lijst voor de volgende ronde!!!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Giny op 25 mei om 13:13

   Mee eens dat peilingen verboden zouden moeten worden. Niet alleen door Maurice de Hond, maar door elk peilbureau. Wat schieten we ermee op? De ene week krijgt die er een ‘zeteltje’ bij en de andere week is ‘ie weer ingeleverd ten gunste van een andere partij. Waanzin!

   Like

 7. Ivanneau zegt:

  De bevolking gaat hier echt niet wakker worden. Ze zijn zo dement dat ze niet eens weten dat ze slapen. Ze worden geplunderd, vernederd, uitgeschud, gefotografeerd, gefilmd, geflitst, voorgelogen, bedrogen, belazerd en dat alles is dagelijkse kost. En als ze in het stemhokje staan stemmen ze weer op al die figuren die het bovenstaande met ze hebben uitgehaald. Wakker worden doen ze hier echt niet. DLV (Droom Lekker Verder). En als het straks te laat is en de koppensnellers aan hun werk beginnen kijken ze gewoon de andere kant op. Wat niet weet wat niet deert. En degene die het overkomt zal het er wel naar gemaakt hebben. Lees de commentaren in de dagbladen maar. Als iemand anders door de Roverheid geplunderd wordt zijn er altijd idioten die het er mee eens zijn. Ze snappen niet eens dat zij bij de volgende ronde aan de beurt zijn. Dit land is gewoon verloren. Er zal iets heel groots moeten gebeuren om ze hier wakker te schudden anders zie ik het somber in.

  Like

 8. Jean zegt:

  Vandaar mijn oproep: “touwtjes in eigen handen nemen” en het politiek schorem overal buiten flikkeren, vreemdelingen stemrecht afschaffen en parasiterende vreemdelingen eruit zetten.
  Als dat goed gedaan wordt is de linkse smeerlapperij rood en groen ‘verleden tijd’.
  Het volk bepaald wat er moet plaatsvinden en de politiekers voeren dat uit en dat aan een “normaal” salaris dat belast wordt zoals iedere werknemer, dus geen privileges.
  Minimaal 40 jaar bijdragen om een vol pensioen te bekomen, dus wie geen bijdragen geleverd heeft zoals die massa allochtonen kunnen dus ook nooit iets vangen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Jean op 25 mei om 13:47

   Als we dan tóch de touwtjes in eigen handen moeten nemen, stel ik voor om de reageerders van deze website in de Tweede Kamer te installeren. Wij weten exact wat er mis is in Nederland, en als wij aan de macht gaan komen zal er geen harde wind, maar een orkaan door Nederland trekken!
   Alles wat niet deugt, daar maken we korte metten mee. Wij maken van Nederland weer een prettig en leefbaar land!
   Uiteraard zónder euro, buiten de EU, en de islam wordt aan banden gelegd.
   Dat is de enige manier om een leefbaar land na te laten aan ons nageslacht.

   Een heerlijke droom……! 🙂

   Like

 9. Vederso zegt:

  Mijn indruk is dat de kiezer wel degelijk weet dat er geen roomboter in de schappen ligt, maar alleen slechts belazerine in een twintigtal verschillende verpakkingen. En toch maakt hij weer dat vakje rood van één van die partijen die hem het bos insturen. Ra, ra, hoe kan dat? Helaas wordt die vraag niet beantwoord.

  Like

 10. toestroom zegt:

  Arie vogelaar,die vraag is zo klaar stem massal op de PVV, lees het stuk van numan bij EJ Bron en u weet het.

  Dit staat op de telegraaf in het stuk van Griekenland

  Like

 11. Qvic zegt:

  Het gewone volk kan schreeuwen tot hij/zij een ons weegt, er verandert niets ten goede voor de burgers. De rechten worden steeds beetje bij beetje afgenomen en de plichten stukje bij beetje opgevoerd. Door met steeds meer wetjes en regeltjes waar de burgers aan moeten houden. Om nu het nationale land gevoel uit de bevolking te krijgen en ze pro E.U. te maken zijn er twee mogelijkheden: één is om massaal buitenlanders te importeren (want die hebben niets met het nationale te maken, zij hebben tenslotte hun eigen cultuur) en twee om constant via media kanalen te blijven roepen dat de E.U. de oplossing is voor al onze problemen. Wat die problemen specifiek zijn, worden bewust niet benoemd, want de E.U. is zelf de veroorzaker van al onze problemen.
  Deze tactiek wordt al eeuwen op de zelfde manier gedaan en het volk blijft er telkens weer intrappen. Zij (de machthebbers) veroorzaken een probleem en de bevolking klaagt er over dat er iets hier tegen het probleem gedaan moet worden, vervolgens stellen zij vergaande inlevering van rechten van de bevolking om het probleem te kunnen oplossen. En de bevolking geeft uit eindelijk vrijwillig zijn rechten af om van het probleem af te komen. Maar dat probleem wordt eigenlijk nooit opgelost door de machthebbers, zij verzinnen wel weer een volgend probleem voor de bevolking. Waar de bevolking weer alle aandacht voor heeft en het vorige probleem weer min of meer vergeet. Maar onder tussen wel een stukje van hun eigen rechten voor heeft ingeleverd. Zo gaat het steeds een stukje verder met de inperking van de rechten van de burger. Zonder dat het gros van de bevolking het door heeft dat zij ondertussen alle rechten en verwervingen van hun zelf weg geven aan de machthebbers en onder totale dictatuur gaan leven uit vrije wil. De politiek partij van Wilders (PVV) die dit spel allang doorziet en de bevolking hier voor waarschuwt, wordt niet voor niets afgebrand en vals beschuldigd door de media kanalen, want dat moet volgens de machthebbers ten aller tijden voorkomen worden dat de bevolking anders niet vrijwillig al zijn rechten uit handen geeft aan de E.U. Daarom wordt de PVV overal zwart gemaakt, kan je als PVV aanhanger als racist,neo-nazi of rechtsextremist weggezet worden, omdat je dan opkomt voor je eigen rechten en belangen i.p.v. die van de machthebbers van de E.U..

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Als trouwe PVV stemmers zullen wij het linkse gif niet gauw wegkrijgen. Daarvoor hebben wij het begrip nodig van alle NL kiezers, zodat zij door krijgen waar de PVV werkelijk voor staat. Niet voor holle frasen en ook niet voor racisme. Eer de kiezers dat doorkrijgen is Nederland al totaal verrot.
  De mensen die werkelijk intelligent zijn, laten zich niet in slaap sussen door links, maar stemmen op de PVV. De rest kiest ervoor om in een lethargishe slaap gehouden te worden door politiek links Nederland, en stemmen daarbij voor eeuwig op de E.U. en de massa immigratie. Tot grote ergenis van ons PVV stemmers, want wij rijden mee met die trein die eens in de afgrond gaat storten !

  Like

 13. Jean zegt:

  Valt het ook iedereen op dat vanaf het moment dat we “elektronisch” zijn gaan stemmen steeds de foutieve partijen in het spel zitten?
  Achter de schermen worden de stemmen gestuurd zoals het politiek gespuis het wil dat het wordt.
  Dat probleem kan heel eenvoudig opgelost worden, de kopie van de uitgebrachte stem wordt door een “onafhankelijk” bureau geteld en als beide uitslagen identiek zijn is de uitslag correct.

  Like

  • Cathja zegt:

   Niet zo’n gek idee, @ Jean, een kopie van ons stembiljet te laten tellen door een ‘onafhankelijk’ bureau!
   Maar wie bepaalt of dat bureau ook echt onafhankelijk is?
   Misschien ben ik wat wantrouwend, maar dat krijg je vanzelf als je door je overheid aan de lopende band bij de neus genomen wordt!

   Like

 14. luckybee zegt:

  Om dat ze toch liever zo autanasie , kunnen voeren zonder te betalen?

  Like

 15. Pingback: Waarom stemt meer dan 70% van de burgers op EUROFIELE partijen? | DE PATRIOT IN ONS!

 16. louis portugal zegt:

  Idd. dat van de STEMMERS 70 % op EU partijen stemt.
  Aangezien maar ongeveer de helft gaat stemmen kan men ook stellen dat er maar 35 % op EUpartijen stemt.
  Er is te weinig alternatief aan partijen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s