Europa is een vesting – en moet dat ook blijven

Screenshot_25

Het grenshek tussen Bulgarije en Turkije. Het armste land van de EU beleeft op dit moment een bestorming van vluchtelingen uit Syrië.

(Door: Dirk Schümer – Vertaling: E.J. Bron)

Het continent zou zich niet mogen afsluiten voor de vluchtelingen wordt er gezegd. Maar illegale en ongecontroleerde immigratie is geen mensenrecht, ze leidt tot de niet verklaarde burgeroorlog. De vesting Europa – waarom heeft dit begrip toch zo´n negatieve lading? Waarom zien we alleen maar niets anders dan verdrinkende vluchtelingen en niet te overwinnen hekken? We kunnen ons Europa evengoed als vesting van de welvaart, van het recht en van de vrede te midden van een onveilige en bloedige wereld voorstellen – nog. Want als daadwerkelijk al die miljoenen Afrikanen en Arabieren zouden komen, die in Europa op een beter leven hopen dan in hun mislukte landen, dan zou het bij ons ook heel snel met de binnenlandse vrede gedaan zijn.

Het klinkt weliswaar als een taboe, maar Europa heeft dringend gedefinieerde en beveiligde grenzen nodig – juist ook om diegenen onder de vluchtelingen te erkennen en te verdelen die, net zoals de Oriëntaalse christenen of Jezidi´s, acuut met volkerenmoord worden bedreigd. Als er echter massaal mensen via open buitengrenzen of via de zielverkopers van de smokkelaarsboten blijven binnensijpelen om daarna te worden overgelaten aan de illegaliteit, dan is daarmee niemand geholpen.

Als we nu in Noord-Italië van stadsparken tentenkampen maken voor de Afrikaanse en Arabische migranten, dan schreeuwen ook linkse burgemeesters – zoals nu in Udine aan het einde van de landroute vanuit het Midden-Oosten – luidkeels om strikte grensbeveiliging. Deze situatie, waarin lokale politici geen plaats en geen geld voor nog meer vluchtelingen hebben, komt ook op ons af.

Binnen Europa zijn gesloten grenzen een anachronistische eis, omdat de politiek toch juist in de kernlanden de Schengen-zone met open grensovergangen en onbeperkt reisverkeer heeft geïnstalleerd. Maar sinds de ministers van Buitenlandse Zaken van diverse EU-landen op een gezellig Luxemburgs schip op de Moezel het Akkoord van Schengen over het wegvallen van de grenzen ondertekenden, is er in Europa veel ten nadele veranderd.

Niet alleen de internationale maffia van mensensmokkelaars maakt virtuoos en bliksemsnel gebruik van alle gaten en clausules in het interne Europese verkeer. In toenemende mate moeten de Europeanen ook vrezen voor het binnensijpelen van radicaalislamitische terroristen onder de ongecontroleerde migranten.

Screenshot_26

Twee migranten uit zwart Afrika proberen de Spaanse exclave Ceuta in Marokko binnen te komen

Hoe Europa´s grenzen eruit zien, die blootgesteld staan aan een ongebreidelde toestroom van immigranten, kan men plaatsvervangend zien in de Spaanse Afrikaanse exclave Ceuta of aan de Bulgaars-Turkse grens. In Ceuta versperren speciale hekken met een hoogte van een gebouw met vier verdiepingen de overgang vanuit Marokko – en toch worden ze dagelijks door wanhopige zwarte Afrikanen beklommen en overmeesterd.

En de Bulgaarse autoriteiten zijn trots op hun 30 kilometer lange hoge veiligheidshek, dat met alle technische snufjes zoals warmte zoekende camera´s en bewegingsmelders de ongecontroleerde toestroom uit het armste land van de EU weghoudt.

Alleen door een strenge controle aan de straatovergangen, aldus de Bulgaarse regering, zou een staatkundige politiek van binnenkomst mogelijk zijn – en niet via een maffiose massale vlucht over de velden. En de Spaanse regering onderhandelt bijna permanent met haar Marokkaanse collega´s, opdat het Noord-Afrikaanse koninkrijk de migranten uit West-Afrika in de eerste plaats helemaal zijn land niet binnenlaat.

Terugkeer van de binnengrenzen in de EU

Wie deze Europese vestingpolitiek als cynisch beschouwt, hoeft alleen maar te kijken naar de situatie aan de kust van Libië, waar honderdduizenden zijn gestand in een burgeroorlogland, waar vrouwen verkracht en mensenlevens beschermingsgeld kosten, omdat uitgerekend hier aan de oevers van Europa mensen hopen op een wellicht dodelijke overtocht. Alleen omdat hier al jarenlang ongeordende migratie via Lampedusa en Sicilië geduld en door criminelen georganiseerd wordt, zijn de mensen überhaupt op weg gegaan naar deze hel.

Als het Europa niet lukt om haar buitengrenzen te beveiligen, dan zullen de oude binnengrenzen vanzelf terugkeren. Nu al maken landen zoals Denemarken steeds vaker gebruik van hun uitzonderingsrecht om grensovergangen opnieuw te controleren en mensen zonder papieren af te wijzen.

Ook in Groot-Brittannië werd de verkiezingsstrijd vooral bepaald door het spookbeeld van een massale immigratie van vluchtelingen op de Britse eilanden. Politici en partijen, die hier beloven een grens te trekken en te verdedigen, krijgen gezien de honderdduizenden vluchtelingen steeds meer aanhangers.

Wie nu de sloop van de vesting Europa eist en blijft dromen van open buitengrenzen, zal in korte tijd het exacte tegendeel krijgen: een Europa vol vluchtelingenkampen met ijverig bewaakte binnengrenzen en mensen, die zonder regels van de ene naar het andere land worden uitgezet.

Het jongste initiatief van de EU om erkende vluchtelingen rechtvaardig over de hele Unie te verdelen, komt weliswaar veel te laat, maar is desondanks juist. Toen jaren geleden uitgerekend de grenslanden Malta, Spanje, Italië en Griekenland de regeling ondertekenden dat alle vluchtelingen in het land van aankomst zouden moeten blijven, hebben hun onderhandelaars vermoedelijk zitten slapen.

Screenshot_27

Demonstratie in het Zwitserse Lausanne voor het verblijfsrecht voor asielzoekers uit Eritrea en Ethiopië

Hoe ziet een solidair Europa eruit, waarin de Grieken en de Italianen 90% van de vluchtelingenellende moeten dragen? En kan men het de zwakke regeringen van deze landen kwalijk nemen als ze migranten zonder controle naar het noorden laten trekken en hen vermoedelijk ook nog de tickets bezorgen?

De “grote volksverhuizing”, die Hans-Magnus Enzensberger jaren gelden al voorspelde vanuit Afrika en het Midden-Oosten naar het rijke Europa, is op dit moment pas goed op gang gekomen. De lakse grens- en vluchtelingenpolitiek faalt wat betreft de exodus via de Middellandse Zee en de aandrang van wanhopige mensen; dat kan iedere burger al in zijn eigen buurt controleren.

Zonder controle komt de chaos

Waarom dus moet uitgerekend de rots in de Middellandse Zee, Lampedusa, in wiens wateren de haaien van mensenvlees leven, de toegangspoort naar Londen, Frankfurt of Amsterdam blijven? Waarom kunnen de autoriteiten daar niet de ongebreidelde immigratie ontmoedigen door, net zoals in Australië, de “bootvluchtelingen” weliswaar te redden, naar daarna weer terug te sturen?

Als Europa blijft toestaan dat steeds meer immigranten zich vestigen in de vluchtelingsloppenwijken die ontstaan, dan krijgen we toestanden zoals in Milaan, waar op dit moment het hoofdstation uitgerekend tijdens de Expo verandert in een Afrikaans tentenkamp.

Illegale en ongecontroleerde immigratie is geen mensenrecht, maar leidt onvermijdelijk naar de niet verklaarde burgeroorlog – net zoals in het geruïneerde Athene, waar al lang onder de ogen van de politie fascistische bendes nachtelijke straatgevechten leveren met Afrikaanse drugshandelaars en Arabische daklozen. De les uit zulke toestanden: Een Europa zonder grenzen leidt het continent in de chaos.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Dirk Schümer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europa is een vesting – en moet dat ook blijven

 1. Jean zegt:

  Die binnenlandse vrede en veiligheid zijn al naar de kl….. en het wordt elke dag bangelijker uiteraard voor ons 500.000.000 Europeanen maar niet voor het politiek krapuul? Was het maar omgedraaid.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Wat de Afrikaan in Afrika niet lukt, lukt hem in Europa ook niet. Zullen we alle autochtone Europeanen maar laten emigreren naar Afrika en alle Afrikanen mogen wat mij betreft dan naar Europa. Kunnen we zien wat de Europeanen over 50 jaar van Afrika gemaakt hebben en wat de Afrikanen over 50 jaar van Europa gemaakt hebben. Ik weet het antwoord al, jullie ook?

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   yèp!! Als ‘wij’ dan dààr de boel op poten hebben gezet komt ‘de stroom vluchtelingen’ die kant weer op en kunnen wij terug naar het kààlgeplukte Europa en Verenigde Staten…

   Like

  • Harry zegt:

   Ik heb daar gewerkt , Guus .
   Ik weet het antwoord al .
   Ze verzieken alles in hun omgeving .
   Zelfs een massief aambeeld zijn ze in staat te verzieken .

   Een grap die in Kameroen de ronde doet onder zwarten , gaat als volgt .
   Een Chinees , een Duitser en een neger krijgen van god een stuk ijzer met de opdracht er iets van te maken .
   ” Wat heb jij er van gemaakt ” , vroeg god een de Chinees .
   Ik heb er theelepeltjes van gemaakt , was het antwoord , die kan ik verkopen en geld verdienen .
   Dezelfde vraag aan de Duitser , leverde op dat hij er gereedschap van gemaakt had , zodat ie nieuwe producten kon maken .
   Toen hij aan de neger vroeg wat hij van het massief stuk staal gemaakt had , was het antwoord : sorry baas , ik heb het verziekt .

   Tekenend , dat ze dat over zichzelf weten te vertellen .

   Like

  • fleckie zegt:

   als er geen ‘melkkoetjes’ meer voorhanden zijn, worden die ‘verdwenenen,’ vanzelfsprekend achterna gegaan, zo ‘[f]..link’…zijn die AFRIKANEN… [e.a.]…wel

   Like

 3. Cathja zegt:

  De illegale immigranten die Europa hebben uitgekozen om daar hun leven te leven (hoe, daar hebben ze zich niet druk over gemaakt, want dat mogen wij uitzoeken), zullen nooit integreren. De Afrikaanse cultuur heeft totaal niets gemeen met de Europese, en ook de islam, die ze van thuis meenemen, is van oorsprong een vreemde religie in Europa. Als Afrikanen uit hun landen van herkomst vluchten vanwege burgeroorlogen, dan zou het me niets verbazen dat wanneer ze eenmaal hier zijn, zij hun oude vetes verder uitvechten. Wij kunnen dus ook te maken krijgen met geïmporteerde burgeroorlogen! Maar daar staan de ‘leiders’ van de EU niet bij stil. Natuurlijk, ze weten dat dit risico er is, maar zij zorgen er wel voor dat ze er zelf geen nadeel van ondervinden.
  Dat wij in toenemende mate te maken krijgen met geweld en misdrijven, dat boeit hen niet. Het Europese leger zou wel eens op ons afgestuurd kunnen worden als het uit de hand loopt, en dan is het nog maar de vraag wie ze in bescherming willen nemen…..

  Like

 4. Een vesting????Behalve dan toch tegen de tsunami van agressieve gelukszoekers!

  Like

 5. tijluylenspiegel zegt:

  Het moet gewoon eerst nog een haartje erger worden voordat onze Linkse “vrienden” ook doorkrijgen dat een sociaal stelsel niet houdbaar en vooral onbetaalbaar wordt zodra je mensen ongelimiteerd binnen laat.
  Het is te gek voor woorden dat ze dat al niet jaren geleden zagen, maar zelfs met oogkleppen op wordt het een keer zichtbaar.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Helemaalmee eens zo’n perferse geloof als de Islam kunnen we heel goed kwijt.Wij willen ze niet hier bij ons hebben.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Vrachtwagenchauffeurs die van en naar het Verenigd Koninkrijk rijden hebben genoeg van de problemen met illegalen bij het Franse Calais. Vrachtwagenchauffeur Tim Kollee heeft daarom een open brief geschreven aan minister Melanie Schultz van Haegen van Verkeer.
  Het bedrijf waar Ed voor werkt kreeg een boete van 24.000 euro. “Het lijkt wel oorlogsgebied, overal langs de weg lopen ze en zodra ze de kans krijgen kruipen ze in een wagen”, omschrijft Ed de situatie bij de Franse haven.
  http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/het-lijkt-wel-oorlogsgebied/
  plus een video filmpje over hoe ze proberen binnen te komen.

  Like

 8. ieznogoud zegt:

  Ze komen uit mislukte landen. Die landen zijn mislukt omdat die mensen daar mislukt zijn.
  Wellicht hebben de onderhandelaars van de zuidelijke landen niet zitten slapen tijdens genoemde onderhandelingen, maar dachten ze gewoon aan hun eigen belang omdat toen de vluchtelingen met het vliegtuig naar noord-eutopa kwamen.
  Ook daar worden politici niet gehinderd door welk gebrek aan visie ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s