Juncker of Orbán: Wie is hier de dictator?

Screenshot_23

Viktor Orbán (links) en Jean-Claude Juncker

(Door: Andre Eric Keller – Vertaling: E.J. Bron)

Op de EU-top in Riga begroette de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, zichtbaar in een goede stemming, met de woorden “Hallo dictator”. Het Hongaarse volk heeft in ieder geval zijn dictator gekozen, terwijl de voorzitter van de Europese Commissie helemaal niet gekozen kan worden door de EU-burgers. Daarom is wel degelijk de vraag te stellen: Wie is hier de dictator?

Ook al lijkt deze begroeting grappig en kunnen de beide politici het kennelijk goed met elkaar vinden, brengt zo´n grap een bepaald understatement met zich mee. Blijkbaar zinspeelt Juncker op de regeringsstijl van Orbán, die steeds opnieuw autoritair genoemd wordt. Orbán had onlangs in het Europees Parlement de nieuwe quotaregeling voor de verdeling van vluchtelingen “waanzin” genoemd. Daarvoor stond de Hongaarse regeringschef erop en debat te voeren over de herinvoering van de doodstraf, wat hem van alle kanten kritiek opleverde. De rechts-conservatieve partij Fidesz van Orbán regeert sinds 2014 opnieuw in een coalitie met de christendemocratische KDNP. Hij raakte in februari 2015 door een herverkiezing in Vesprem de twee derde meerderheid in het parlement kwijt.

De uitspraak van Juncker is echter ook een boemerang voor de voorzitter van de Europese Commissie zelf. Terwijl Viktor Orbán´s coalitie werd gekozen, kan de vrije (!) en soevereine (!) bevolking van de Europese naties – ik kies bewust niet voor het begrip van een Europees volk – de voorzitter van de Europese Commissie niet kiezen. Want de voorzitter van de Europese Commissie wordt door de Europese Raad (niet te verwarren met de Raad van Europa!) voorgesteld en door het Europees Parlement voor een periode van vijf jaar gekozen. Deze keer waren de fracties het er vrijwillig over eens dat de sterkste fractie in het Europees Parlement de voorzitter van de Europese Commissie levert. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn, zoals het debat rondom Juncker of Schulz na de verkiezingen voor het Europees Parlement liet zien, toen er bijna geen einde kwam aan de discussies. Daarmee is de “ondemocratie” echter nog niet ten einde. De aan de voorzitter van de Europese Commissie ondergeschikte Eurocommissarissen worden uitgezocht door de Europese Raad en de verschillende regeringen. Het Europees Parlement kan hen slechts in één keer accepteren of afwijzen. Wat de bodem echter uit het “democratievat” slaat, is dat alleen de Europese Commissie het recht heeft om wetten voor te stellen – het Europees Parlement neemt deze wetten alleen maar aan of wijst ze af. Dat het Europees Parlement echter gezien het grote aantal wetsvoorstellen in tijdnood komt en eventueel helemaal niet voldoende geïnformeerd is waarover er eigenlijk precies gestemd wordt, ligt voor de hand.

Wie zelf in een glazen huis zit, moet niet met stenen gooien. Een feit is dat wij in de Europese Unie onder het dictaat van de eurocratie, van de economische lobby en van de voorstanders van de trans-Atlantische samenwerking, die ons TTIP, CETA en TISA door de strot willen duwen, meer lijden dan onder een Viktor Orbán, die zijn land weliswaar met strakke hand regeert, maar wel degelijk successen kan laten zien. Na de socialistische leugenaar Ferenc Gyurcsány, die een puinhoop van Hongarije maakte, moest Orbán in de eerste plaats de Hongaarse staat weer op het juiste spoor van succes zetten, waarbij hij het aan de stok kreeg met het chanterende IMF. In de EU hebben we staatsmannen zoals Orbán nodig, die zich verzetten tegen de “waanzin” van deze EUSSR.

Video – Juncker: “The dictator is coming”

 

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Andre Eric Keller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, demoniseren, EU-critici, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, praatjesmakers, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Juncker of Orbán: Wie is hier de dictator?

 1. luckybee zegt:

  Victor Orban is de baas van Hongarije, Juncker echter is de Baas van de Europa; hij wil ons vuurtdurend zijn zin op leggen.Tsia dan is Juncker meer de diktator van europa als Orban.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Enige vraag, die bij mij opkomt: Waar háált die klootzak het gore lef vandaan?!
  Kan hij het woord ‘democratie’ überhaupt wel spèllen?!

  Like

 3. dgneree zegt:

  Als ik zo’n onbeschofte tik in mijn gezicht had gekregen had ik hem gewoon een hengst terugverkocht. Desnoods een ‘joviale’ dreun op zijn schouder, waar hij van staat te wankelen.

  Like

 4. Jean zegt:

  De vraag stellen is ze beantwoorden.
  Die Luxemburger is een “echte” dictator waar Hitler nog van zou kunnen leren.
  Enkele jaren geleden zei hij al “we voeren iets in en als er geen tot weinig weerstand komt van de burgers dan voegen we iets toe tot we er wet van maken” een echte vuile achterbakse dictatorsmentaliteit en dergelijke eikel scheld mensen die “verkozen” zijn uit voor dictator omdat die het gevaar inzien en bestrijden komende van die Luxemburgse zuipschuit.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Juncker is de arrogantie ver voorbij… en zal daaraan ten gronde gaan…

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  “Op de EU-top in Riga begroette de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, zichtbaar in een goede stemming”

  Hij had de fles natuurlijk net weer aan de onderkant zitten bekijken en het is geen wonder dat Jan-Kloot in zijn nopjes is:

  Like

  • Jean zegt:

   Bekijk goed de beide houdingen, de Luxemburger met een flinke scheut in zijn kraag, hij kan de hele dag zuipen op onze kosten, en Orban achterover hellend om alzo de verschrikkelijke stank komende uit de bek van die Luxemburger te ontwijken.
   Die Luxemburger moet heel snel verwijderd worden want die is veel gevaarlijker dan die linkse portofles en die natte dweil samen en dat waren al huichelaars van de bovenste plank, zet daar die kapo naast en we weten wat we in huis hebben gehaald, now ja gehaald, opgedrongen bedoel ik.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad. De lichaamstaal speelt hier boekdelen.

   Like

 7. Juncker had zich zeker eerst bezopen om zulke idiote taal te bezigen, alles wat hij zegt is hijzelf,je kent wie je bent, als dictator heeft hij totaal niets met de wil van het volk te maken.Wie tegen hem is,hoort er niet meer bij,zijn zijn eigen woorden. Orban luistert naar het volk en Juncker totaal niet, die is alleen uit op oorlog.

  Like

 8. Is de alcohol in de man,is zijn verstand in de kan en verstand heeft Juncker totaal niet.

  Like

 9. Avidia zegt:

  De hele EU is arrogant, wie denken ze wel dat wij zijn???? Wij hebben altijd ons eigen broek opgehouden, we zijn een vlijtig volkje en nu moeten we ik weet niet wat een groot bedrag afstaan aan dat volk die denken de wijsheid in pacht hebben. Ik haat de EU uit de grond van mijn hart. Stem op Wilders en uit de EU!!!!!!!!!!!!

  Like

 10. exmarineman zegt:

  Er kan maar 1 iemand/organisatie als dictator worden genoemd in dit geval en dat is en blijft de GEHELE Europese Commissie……m.a.w. degene die Orban van Hongarije het gore lef had om die man dictator te noemen vergeet wat hij zelf is. HIJ Juncker is de ECHTE dictator met AL zijn medebestuurders inclusief dat hele zootje van het EP (excl PVV/FN/UKIP e.d.). Die hele EC bestaat geheel uit ONGEKOZEN personen, bewust ook gekozen op hun links-soc.-fasc-gedachtegoed…….. Er is door NIEMAND van die hele commissie die ook maar enige kritiek heeft/durft te uiten op de uitlatingen en uitspraken van die Turkse ministers in Duitsland op verkiezingstocht (wat hebben die Turken daar eigenlijk te doen, sinds wanneer mag dat???) noch op de uitspraken en dreigementen gedaan tegen de nieuwe regering van het door Turkije bezette deel van Cyprus. Sterker nog……De EU/EC stopt Turkije nog steeds vol met ONS belastinggeld en die Turken rijden in GEPANTSERDE auto’s. Waarom zouden die dat moeten, is het zo gevaarlijk geworden in Turkije dat thans geheel geislamiseerd is door Erdogan. Een land waar ook al kritiek op de regering en dictator Erdogan verboden is. Honderden journalisten zitten gevangen……..EU gaat precies dezelfde kant op. Vrijheid van meningsuiting wordt alleen nog met de mond beleden, maar de praktijk wijst uit dat alleen linkscorrecte-uitingen worden toegestaan. Kritiek op islam enz is ten strengste verboden…..zie de laatste demonstratie van 24 mei 2015 te Rotterdam alwaar een openbare spreker het spreken gedeeltelijk werd verboden en hij door de politie werd bedreigd.

  Like

 11. louis portugal zegt:

  Natuurlijk wilde Juncker die Urban een veeg uit de pan geven omdat hij niet aan het lijntje van Brussel loopt.
  Ik heb ergens gelezen dat die Urban als tegenwerping zei “Dag groothertog”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s