Knuffelfascisme – of: Het wezen van de Duitsers

Screenshot_3

(Door: “Querdenker” – Vertaling: E.J. Bron)

Of er nog fascisme bestaat of niet, zie ik aldus: Het Duitsland van nu is niet meer te vergelijken met dat van 1933. Hoogstens een bepaalde “innerlijke basissubstantie”, wellicht genetisch, wellicht diep in de cultuur verankerd. De uitspraak van Napoleon over de goedgelovigheid en het elkaar bevechten voor een leuze is nog steeds van toepassing op de typische Duitser. Na 200 jaar! Ook het zich gedeisd houden voor de overheid is een innerlijk kenmerk, dat in veel buurlanden niet zo opvallend is ontwikkeld.

Deze innerlijke kenmerken zijn gevoelig voor fascisme. En ik zie ook steeds opnieuw beginselen om fascisme te ondersteunen. Echter niet uit bepaalde politieke kampen, maar in het algemeen. Bijvoorbeeld wanneer men het goedkeurt dat beledigingen, ophitsing en überhaupt “verkeerde opvattingen” wettelijk bestraft moeten worden. Dat is duidelijk een fascistisch kenmerk en tegenstrijdig aan de principes van eigen verantwoordelijkheid en democratie.

Ook de tendens om politiek niet actief te zijn, is een kenmerk dat fascisme in de hand werkt. Het wachten op een politicus of een partij die alles in orde zal brengen in plaats van zelf actief te worden. Ooit komt er eentje. En dat zal dan misschien weer zo´n krankzinnige als Hitler zijn.

Op dit moment zie ik een tendens naar de Orwell-staat. Er wordt niemand gedood of gemarteld, maar ik denk dat dit alleen maar zo is, omdat men er achter is gekomen dat dit niet (meer) noodzakelijk is. De massa´s laten zich inmiddels ook al via heel onbenullige represailles aansturen, voor onverbeterlijke dissidenten volstaan ook enkele maanden gevangenisstraf of het afpakken van het vermogen of een beroepsverbod. Ik zou ons huidige systeem “knuffelfascisme” noemen.

Bron:
https://nix00.wordpress.com
Auteur: “Querdenker”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Knuffelfascisme – of: Het wezen van de Duitsers

 1. Hendrik Morren zegt:

  Oorlogstrauma van die Duitsers, merk het steeds weer.
  De politiek en media heult daar met de islam vijand, net als hier in Nederland.
  Mag hopen dat steeds meer Duitsers vlot inzien dat Pegida er is voor hun en ze daar hun onverbloemde steun aan gaan geven.
  Ja, zoals wij moeten zorgen dat Geert Wilders/PVV minstens 75% der stemmen krijgt.

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Weet dat het in is om met Hitler op de proppen te komen zodra men de mond roert,
  Vind het eigenlijk niet kunnen.
  Jammer want het haalt soms goed geschreven stukken/artikelen naar beneden.
  Men gaat de Duitser/burger dus ontleden….want er mocht nog eens een Hitler opstaan.
  Onzin fascisme is niet genetisch ook niet bij Duitsers/Germanen kijk om je heen in de wereld en je komt het in de meest verre streken tegen.
  Het bevechten om een leuze gebeurt nu in het M.O en verspreid zich in rap tempo in bv de EU
  de beschaving heeft een behoorlijke deuk opgelopen en eigenlijk was dit te voorzien beter moeten opletten wat men binnenhaalt en vooral beter begrijpen dat het binnenhalen van andere culturen in de aantallen die we hier te verwerken krijgen haaks staan op onze cultuur en maatschappij.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Duisland stond in de vorige eeuw met twee wereldoorlogen. Vandaag de dag is het alweer Duitsland wat voor ellende gaat zorgen, maar nu via de Islam. Vanuit Duitsland gaat de Islamisatie zich over Europa verspreiden. De financiers van die twee wereldoorlogen waren de chemie-farmaceutische kartel reuzen Basf, Bayer en Hoechst. Voornoemden houden ook dat clubhuis van de E.U. in Brussel op de been, wat staat voor dictatuur en massa immigratie. Dat zal Basf, Bayer en Hoechst worst wezen. Als zij hun doel, werelddominantie der chemie en farmacie, maar kunnen bereiken. Welke politieke stroming of ideologie ze dan moeten steunen maakt hun geen zier uit. Als hun streefdoel maar bereikt gaat worden ! Mensen moeten ziek zijn, of ziek worden gemaakt met hun geneesmiddelen. Kankerpatienten zullen dus nooit genezen worden verklaard. Chemotherapie maakt ze nog zieker dan ze al zijn, zodat weer andere medicijnen tegen de bijverschijnselen ingezet moeten worden. Na 200 jaar kankeronderzoek en vele donaties van particulieren gaan er nog steeds vele mensen aan kanker DOOD ! http://stopdebankiers.eu/de-ontmaskering-van-de-eu-wat-scholen-niet-vertellen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s