NAVO zet Rusland onder druk

Screenshot_32

(Door: Ingo Trost – Vertaling: E.J. Bron)

Enkele uren geleden heeft de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, de wereld een stap dichterbij een oorlog met Rusland gebracht. Stoltenberg eiste het aftreden van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov en het stopzetten van iedere vorm van ondersteuning aan de Russische separatisten. Vanwege het grote aantal Russische oefeningen, die gehouden worden aan de grens met Oekraïne, zou er nog steeds sprake zijn van een bedreiging.

Dit is een uitermate verontrustende ontwikkeling, die gepaard gaat met de grote NAVO-oefeningen met Amerikaanse troepen, minder dan een dagmars ver verwijderd in Estland.

Vorige maand nog dreigde Poetin met een atoomoorlog als de NAVO actief blijft in de Baltische landen.

Als reactie op Poetin startte de NAVO deze inzet. De NAVO verzamelde heel snel 13.000 militairen om haar kracht aan de achterdeur van Rusland te laten zien.

“Hedgehog” is het grootst opgezette militaire oefenprogramma dat sinds de Tweede Oorlog wordt gehouden door het leger van Estland en NAVO-strijdkrachten.

Estland heeft een gemeenschappelijke grens met Rusland en ligt slechts 5 uur van Sint Petersburg en 11 uur van Moskou verwijderd.

Eén verkeerde beweging zou de hele wereld in een Derde Wereldoorlog kunnen storten.

Bron:
http://brd-schwindel.org
Auteur: Ingo Trost

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Baltische landen, NAVO, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

112 reacties op NAVO zet Rusland onder druk

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Russische (gevechts-)vliegtuigen zijn herhaaldelijk aangetroffen op plaatsen waar ze niets te zoeken hadden en zelfs niet mochten komen. Dat is pas provoceren.
  Rusland mag best afkeer hebben van de regering van Oekraïne maar dat geeft ze nog niet het recht om in een buurland een oorlogstoestand te creéren of in ieder geval te facaliteren.
  De eis dat de Minister van Buitenlandse Zaken van Rusland af zou moeten treden lijkt me ook niet reëel. Dat is bemoeien met een binnenlandse aangelegenheid.
  Het tonen van een defensieve gebalde vuist aan een agressief land is volkomen terecht. Als een NAVO-land concreet bedreigd wordt is het niet het recht maar de plicht van de NAVO om te zorgen voor een afdoende beveiliging.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Dicks zegt:

   Volgens de info hebben de Russen nog geen enkel soeverein luchtruim geschonden en zijn zij steeds in het internationale luchtruim gebleven zoals de wettelijke afspraken er zijn. Dat ze er niet mogen zijn en dat de Russen provoceren kan men ook beweren van de Navo en de VS

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja dit klopt als een zwerende vinger…

    Like

   • Benesha zegt:

    Klopt als een bus.

    Like

   • Benesha zegt:

    Russische vliegtuigen mogen niet in internationaal luchtruim vliegen, terwijl Nato dit overal ter wereld wél mag en andere landen als Libië mag bombarderen? Om nog maar van de 1500 bezettingsbasissen te zwijgen die de Amerikanen over heel de wereldbol hebben geïnstalleerd. Wie is agressief? Wie is werelddictator? Een retorische vraag als je een beetje normaal bent in je denken.

    Like

  • Leo zegt:

   “Bemoeien met een binnenlandse aangelegenheid;)
   Dat heeft de NAVO ook al eens gedaan in Servie,( en wij deden mee,) zonder oorlogsverklaring.

   Polen 1939 – Joegoslavie 1999 – wat is het verschil !!
   We weten hoe het is afgelopen, in beide gevallen.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Kan dat dreigen richting Rusland nu eens een keer stoppen alsjeblieft? Waarom de Russen tergen, en handelingen uitlokken die ons in een vreselijke oorlog kunnen storten?
  Waar zit het verstand bij de NAVO?
  En waarom moeten Europa en Amerika zich steeds bemoeien met de kwestie in Oekraïne? Van Baalen en Verhofstadt hebben al zo’n modderfiguur geslagen in Kiev, toen ze het volk toeschreeuwden dat ze hen ‘kwamen helpen’! Schei toch uit, idioten!
  En die boycot tegen de Russen, die niet alleen Rusland, maar ook ons heeft getroffen? Dit heeft toch alleen maar verliezers opgeleverd?
  En nu dit weer!
  Verstand komt met de jaren, maar bij sommigen komt het nooit!

  Like

  • louis portugal zegt:

   Bedankt voor jouw reactie Cathja.
   Je bespaard me een hoop schrijfwerk.
   Bij de val van de muur in Berlijn beloofden Reagan, Kohl en Genscher tgenenover Gorbatchov om de Nato niet verder uit te breide dan met de toenmalige DDR.
   Inmiddels zitten ze dan tegen de russische grens waarbij die belofte gebroken werd..
   Overigens is die boycot nu in het voordeel van Rusland want ze zijn met een noodgang hun eigen industrie aan het verbeteren.
   Zelfs de “kapotte” roebel is weer te hard aan het worden.
   De enige westerse mogendheid die voordeel gehad heeft van de boycot is de V.S want die hebben hun handel met Rusland uitgebreid.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    “Bij de val van de muur in Berlijn beloofden Reagan, Kohl en Genscher tgenenover Gorbatchov om de Nato niet verder uit te breide dan met de toenmalige DDR.” Dat was een mondelinge belofte welke niet in verdragen zijn vastgelegd als ik mij niet vergis…

    Like

   • Dicksy zegt:

    Klopt inderdaad ook als een zwerende vinger, was enkel mondeling en onder soevereine staten zou men dit toch als een gentleman agreement moeten beschouwen. Het bewijst nogmaals dat men ook moet oppassen wil zijn hand in het vuur steken voor NAVO en VS.

    Like

 3. toestroom zegt:

  Wat wil de NAVO doen? Het leger van Nederland is zo zwak en in de staus van voor 1940, en zo is het ook met het Duitse leger. Er is zo bezuinigt op de uitgaven van het leger onderdeel in europa dat zij de eerste 10 jaar nog niks hebben.maar ja wat is de NAVO nu nog.een geld verslingerde onderneming.

  Like

 4. koloth zegt:

  Het NAVO hoofkwartier te Brussel zegt genoeg, NAZI’S

  Like

  • Jan zegt:

   Het gebruik van de term ‘nazi’s voor de west-Europese landen’ zegt alles over je eigen geestesgesteldheid.

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    Ja Jan en jouw artikel ook.

    Like

   • jowitteroos zegt:

    De term Nazi’s wordt volgens mij hier gebruikt voor de NAVO te Brussel.zegt toch genoeg. 😉

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Landen en zijn bevolkingen is iets anders dan zijn leiders.

    Like

   • koloth zegt:

    Ja Jan ik snap dat de schok groot is, maar de EU en VS worden bestuurd door de NAZI’S w.o. onze eigen Bea Bilderberg.

    het kantoor van de Amerikaanse Navy Seals (de elite troepen van Amerika)

    Like

   • koloth zegt:

    Na WW2 zijn vele duitse oorlogsmisdadigers via zwitserland met de KLM vliegtuigen gevlucht naar Argentinië (de KLM was de enigste die dergelijke vluchten uitvoerde/ was dus ook vreselijk fout). Kortom er zaten vele Duitse oorlogsmisdadigers in Argentinié, daar zit dus hetzelde fascistische volk. En wat denk je ? Laat prins pils daar nou net z’n vrouw Maxima ontmoet hebben, met medewerking van Bea Bilderberg.
    Het is gewoon één smerig zootje nazi’s bijmekaar en maar zwaaien met die oranje vlaggetjes.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jan, verruim je blik. Niet altijd zo zwart-wit.

    Like

  • louis portugal zegt:

   Dat simpele gebouwtje kost maar 1.2 MILJARD.
   Lijkt mij een teken dat ze niet willen inbinden.

   Like

   • Willie zegt:

    Louis, als de nato dat toen niet kreeg(op ONZE kosten natuurlijk) , dan gingen ze ergens anders dreigden ze toen , Belgie had hun beter laten gaan , maar ja , ze likken hier nogal graag de amerikaanse aars ,zoals overal ongeveer

    Like

 5. reageerbuis zegt:

  Ontstellend! Er is totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel bij de NAVO. En dan zich op de borst kloppen over het feit dat ze zeventig jaar lang oorlog in Europa hebben voorkomen.

  Like

 6. rommelig zegt:

  Dat gaat lekker zo. Morgen maar beginnen met een ondergronds bunkertje in mijn tuin graven.

  Like

 7. jan zegt:

  U bent allen slechts kanonnenvlees

  Like

 8. Hendrik Morren zegt:

  Oekraïne is geen NAVO lid; waar bemoeien ze zich mee?
  Tja, wat moest Poetin, toen in een instabiel Oekraïne Van Baalen en Verhofstadt met de geldbuidel zwaaiend €U invloed trachten te krijgen?
  Oekraïne bij de €U betekende dat ook de Krim bij de €U zou komen, dit inclusief een Amerikaanse basis daar.
  Poetin deed wat hij moest doen, hij liet de autonome provincie de Krim een keuze maken bij referendum.
  Zelfstandig of aansluiting bij Rusland, de Krim koos voor Rusland.
  Rusland vroeg, ook aan Nederland, de stemming te controleren; men deed dit niet.
  Ach, wat is die Poetin slecht; weet U nog hoe de NAVO Kosovo van de Serviërs afgenomen heeft om dit aan de Albanezen te schenken?
  Half Servié werd door de NAVO plat gebombardeerd; Rusland was hier zwaar op tegen doch greep niet in.
  De Krim (belangrijk vanwege de Russische havens) is overgegaan zonder een schot te lossen.
  Ik ben geen Poetin vriendje, geef slechts weer wat er gebeurt is en heb daar begrip voor.

  Like

 9. tijluylenspiegel zegt:

  Het is te hopen dat de rest van de personen (ik noem ze met opzet geen mensen) wel hun hoofd koel houden, een oorlog met Rusland is het laatste dat je zou moeten willen als je zelfs maar een heel klein beetje gezond verstand hebt.
  Eerlijk gezegd denk ik dat het een “spelletje” is om de Europese landen tot grotere spoed te bewegen in het versterken van hun militaire capaciteit.
  Een oorlog tegen de Russen op Russisch grondgebied ga je niet winnen, Napoleon beet zich daarop stuk, Hitler beet zich daarop stuk.
  Daarbij Rusland heeft nog altijd een groot potentieel aan kernwapens, op het moment dat ze een conventionele oorlog dreigen te verliezen zullen ze niet aarzelen, dat zit niet in hun aard.
  De vuiligheid zit hem erin dat ze nu net doen alsof Rusland tot een eventueel conflict hebben uitgedaagd terwijl de Navo zelf al vele jaren bezig is te provoceren. De Navo heeft steeds meer voormalige Sovjet staten opgenomen, de Navo wilde een raketschild tegen de Chinezen bouwen tot aan de grenzen van Rusland?!?
  Wie daagt wie dan uit?

  Like

 10. Ik vind al lang dat we uit de Navo moeten en dit versterkt mijn mening alleen nog maar!

  Like

 11. Cor Ozinga zegt:

  De NAVO en EU willen maar 1ding om de USA te behagen. Meewerken om de wereld-hegemonie van de USA te vestigen. Hiertoe moeten Rusland en China worden uitgeschakeld.

  Like

 12. rexm zegt:

  Beste E.J.Bron,
  Dit bericht is puur propaganda, ben nu 70 jaar, in de jaren 60 was er elke dag zo”n verhaal, dan waren het vliegtuigen van Rusland boven Zweden, dan waren het duikboten, dan het weer raketten.
  Neemt niet weg dat het westen gevaarlijk bezig is, ze kunnen tegen Rusland totaal niets uitrichten en toch blijven ze Rusland jennen omdat ze schaakmat staan.
  Zou het westen het advies willen geven, ga eerst eens leren schaken en kom dan terug.

  Like

 13. Jaan zegt:

  Het zal wel meevallen. De NAVO kan niet eens een stadje in Irak uit handen van ISIS houden. Poetin zal niet erg onder de indruk zijn van de slagkracht van de NAVO. Minister Lavrov zal nooit door Poetin geofferd worden. Trouwens ik snap niet dat de NAVO niet rustig gaat slapen: Van Baalen riep in Kiev samen met Verhofstad op het podium toch: “We have won”.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Russland zullen met de islam meer problemen krijgen als met het Westen, niet vergeten dat heel Zuid Russland, en Siberie vol zitten met moslim landen die allemaal , iets met de Russen te maken hebben.
  Wij moeten alleen geduld hebben.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Denk het niet. De Russen zetten tanks in, wij een legertje zieligheidsmedewerkers. Wat zou beter werken?

   Like

  • Benesha zegt:

   Moslims moeten zich in Rusland niet teveel roeren. Het beste wat ze kunnen krijgen is een middenvinger. In tegenstelling tot het domme Westen waar ze in Rusland heel erg moeten mee lachen. Masochisme van de bovenste plank.

   Like

 15. Pingback: NAVO zet Rusland onder druk |

 16. fleckie zegt:

  zijn de ‘atoomkelders’ ..[met jodiumtabletten] …voor de..’gezagsdragers'[uitverkorenen,] al zover in orde gebracht?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ fleckie 26 mei 2015 om 07:21

   Ja hoor, dat zit wel snor:

   http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1251388/2008/03/12/Bouwtekeningen-koninklijke-schuilkelder-openbaar.dhtml?cw_agreed=1

   “Het was al bekend dat onder Huis Ten Bosch sinds begin jaren tachtig een schuilkelder ligt die zo’n twee miljoen gulden heeft gekost. Maar hoe die eruit ziet, was nog niet duidelijk.

   De kelder onder de tennisvelden van het Haagse paleis meet 34 bij 22 meter. Dikke deuren moeten straling en gifgas buiten houden. Het complex heeft onder meer slaapkamers voor 22 personen, twee kantines, een receptie, een wachtkamer, een ziekenboeg, een stafkamer, drie toiletten met douches, een opslag voor voedsel, een verbindingskamer, een ontsmettingsruimte en een bergplaats voor radioactief besmette kleding.”

   http://www.forten.info/index.htm?http://www.forten.info/catalogus/civiel/lijst-1.htm

   “Paleis Soestdijk
   Mogelijk is in 1937, toen Prinses Juliana en Prins Bernhard het paleis permanent gingen bewonen, een schuilkelder gebouwd die anno 2009 nog aanwezig is.
   Ook is het mogelijk dat rond 1970 een nieuwe schuilkelder is gebouwd, wellicht onder of bij de tennisbaan op 400 meter van het paleisgebouw. Het terrein ligt niet in het parkdeel dat van 2006-2010 was opengesteld voor publiek. Of wellicht op de huidige Kolonel Van Opheusden-kazerne te Hilversum.
   Locatie bekend maar niet gepubliceerd.

   Huis ten Bosch
   Er is momenteel nog een schuilkelder van 34×22 meter aanwezig onder de tennisbaan van het paleis. Deze is in 1980-1981, kosten 2 miljoen gulden, gebouwd toen Huis ten Bosch werd verbouwd als woonverblijf van Koningin Beatrix.”

   Like

   • fleckie zegt:

    tistochwat; is er ook bekendheid gegeven aan ‘ atoom-schuilkelders’ ivoor ‘uitverkozen’..gemeenteraadsleden in dorpen en steden?. [ dus men wil echt een [atoom]oorlog uitlokken, hoe onnozel men kan zijn,:de radioactieve besmetting zal J A A R E N duren, bovendien zal er dan bijna ook geen volk[die niet hebben|kunnen schuilen, [is zinloos] overgebleven zijn. ……..en dat allemaal om de enorm duizenden hectares vruchtbare landbouwgronden,OEKRAINE , {tja,, de ‘ binnendringers’ moeten per slot van rekening OOK GEVOED worden!, daarom heb ik ter VERGELIJKING….. ‘DE TREK NAAR HET OOSTEN ‘ …..gebracht, …EN ‘ wat er o.a.OOK onder …’UMSIEDLUNG’ …verstond..[ook… ‘gedwongen ‘…verhuizingen]

    Like

 17. Jan zegt:

  Nog toen Yeltsin president was:
  2003: Russia Prepares Mock Nuclear Attack On US And Britain
  http://www.rense.com/general37/newsm.htm

  Recenter:
  september 2014: Russian Strategic Bombers Near Canada Practice Cruise Missile Strikes on US
  http://freebeacon.com/national-security/russian-strategic-bombers-near-canada-practice-cruise-missile-strikes-on-us/
  oktober 2014: NATO Intercepts at Least 19 Russian Military Planes in 1 Day
  http://abcnews.go.com/International/nato-intercepts-19-russian-military-planes-day/story?id=26552875
  Russische agressie tegen GB: Russian bombers threatening Britain could hit passenger aircraft
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/11427803/Russian-bombers-threatening-Britain-could-hit-passenger-aircraft.html
  Sinds jaar en dag tegen Canada. Canada 2009:
  http://www.ctvnews.ca/russia-hits-back-at-canada-about-bomber-flights-1.374461

  En vervolgens meent de Kremlindictator en moordenaar te kunnen bepalen hoe wij ons hebben te gedragen terwijl deze idioot het westen dreigt met nucleaire wapens.

  Putin-aanbidder Ingo Trost dient beter zijn werk te doen en niet oorzaak en gevolg om te draaien.

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Nou mijnheer Jan ik denk dat zo’n soort lijstje maar dan ten nadele van de Westerse bondgenoten meter langer zal zijn. Voorlopig geef ik nog de voorkeur aan Putin

   Like

 18. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 19. wouteenhoorn zegt:

  Dat krijg je als je twee van die nietszeggende baasjes als van Baalen en Verhofstadt aan het woord laat. Die moeten worden ontslagen. Oorlogsstokers zijn het. Leuk als zo’n vent in je familie zit..

  Like

 20. Volkomen eens met “Jan” hierboven.
  Ongelooflijk jammer dat onze webmaster voortdurend pro-Poetin stukken publiceert.
  Terwijl zijn Poetin-liefde niet meer kán zijn dan een afgeleide van zijn EU-haat en zijn anti-Amerikanisme.
  Oh ja: webmaster denkt ook dat Poetin strenger is voor de islam.
  Geloof het maar niet, webmaster: Poetin is alleen maar streng voor de islam als de islam zijn eigen machtspositie bedreigt.
  Poetin gebruikt de islam om als “redder” te figureren in de Russische media die hij allemaal controleert.
  Zo gauw hij kans ziet om via steun aan de islam het Westen te ondermijnen, zal hij het niet laten.
  Zo is-ie bijvoorbeeld voortdurende aan het dreigen mét dan wel reeds praktisch bezig raketten te verkopen aan Iran.
  Poetin is namelijk een schijn-democratische dictator die een gevaarlijk-agressieve buitenlandse en zwaar-onderdrukkende binnenlandse politiek voert alleen om zijn eigen corrupte maffia aan de macht te houden: Poetin is de Desi Bouterse van Rusland maar mét atoomwapens.
  We spreken vaak spottend van de EU als de “EUSSR”, ook ik.
  Maar geloof me, de EU . . . . . . nee laat ik zeggen: de West-Europeanen hebben (nog steeds) 100 keer meer vrijheid en democratie in hun genen dan de meeste Russen.
  Russen zijn in doorsnee niet zo gek als moslims, maar toch ook wel tegen het onberekenbare aan.
  Ik heb altijd wel vertrouwd dat ze het tenslotte niet op een atoomoorlog zouden laten aankomen – zie Kroesjef en de Cubacrisis – maar ze hebben een “romantische ” neiging om tot het randje te gaan.
  En een romantische verering voor een “Führer”, altijd gehad, een “tsaar”, en dat is deze keer Poetin.
  Er zijn ook commenters op deze site die zwaar aan deze romantische verering lijden.
  Ik noem vooral die schreeuwende totale gek die zich “Bob zelf”, noemt, al is die, geloof ik, alleen maar een Wahl-Russe.
  Er is ook een dames-commenter met Russische roots op deze site van wie ik de naam vergeten ben, maar die ook helemaal op de lijn van de webmaster zit: wat Poetin doet is wél gedaan.
  Via zijn media-monopolie is Poetin voortdurend bezig dat imago van “redder” te versterken.
  Daartoe heeft-ie een vijand nodig en dat is het Westen en de EU en soms de islam als het uit komt.
  De EU en Amerika hebben er alles aan gedaan om Rusland in de relatief (vergeleken met Rusland) beschaafde wereld te trekken, maar Poetin handhaafde en versterkte liever corrupte en onderdrukkende macht en vijandschap met het relatieve fatsoen van het Westen.
  En nou hoop ik werkelijk dat die pro-Poetin-idolatrie hier op deze site ophoudt.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Heer Pennings,

   De webmaster kan héél goed voor zichzelf spreken!

   Like

   • toestroom zegt:

    Ook de NAVO heeft niks geleerd wat er zo 80 jaar geleden is gebeurt hier trekken ze geen lering uit, willen graag oorlog, ik niet.

    Like

   • Maar ik spreek ook helemaal niet vóór jou, webmaster!
    Ik spreek heel erg tégen (contra) jou.
    En het is niet ongewoon dat als je iemand tegenspreekt, je eerst vertelt wat jij denkt dat je tegenstander denkt.
    Ik had je natuurlijk liever geciteerd, maar ik kon me niet herinneren dat je ooit je gedachten rond Poetin coherent onder woorden hebt gebracht.
    Dus ik moest het met de hap-snap-indrukken doen die ik opgedaan heb in de communicatie met je.
    Maar . . . . . . eh . . . . . als de webmaster zo goed voor zichzelf kan spreken, kan hij misschien een mooi stuk schrijven over de Poetin-materie.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Martien:
   Je kunt volgens mij gerust zijn: Bepaalde dingen zijn inmiddels, wat ik ervan heb kunnen vernemen, rechtgetrokken.
   Lees het topic “Hongarije: VN schuimbekt….enz.” er nog maar eens op na.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   En daarin is Putin niet anders dan de werkelijke machtshebbers in Amerika en Europa waar de werkelijke ongekozen machtshebbers stdds meer op Putins gaan lijken.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   En ja, waar is Bob. Zou ie opgepakt zijn?

   Like

  • Jaantje zegt:

   U gebruikt zonder ophouden dezelfde termen als men deed let wel DEED op DDS men bleef Assad betittelen als dictator.
   Gisteren na heeeel lange tijd even langs geweest op de site en wat zie ik ?
   Ja ja het kan verkeren men schrijft nu gewoon Assad in plaats van het gegooi van eigenlijk scheldwoorden voor de naam van deze imop geweldige staatsman onder barre omstandigheden.
   Zelfde doet u(u aapt rioolschrijvers na) bij Poetin niet bepaald creatief en eigenlijk te dom voor woorden.
   Poetin is geen Tsaar en dictator(net zo min als Assad).
   Wat u nu bij elkaar heeft geschreven/gescandeerd is een hoop (berekende)grief van u.

   Een sneer van u is een compliment.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Ik lees deze tirade van Martien, en zijn aversie tegen Poetin kan ik wel volgen, want deze oud KGB man voert geen vriendelijke ,ideologisch geïnspireerde politiek, maar een beleid dat een soort spiegelbeeld vormt van wat Obama nu doet.
   Ik noem dat ”wipwap” politiek, waarbij iemand -zich bewegend van het ene uiteinde naar het andere zich staande probeert te houden.
   Dat betekent in de praktijk dat men zich dan eens in het ene, dan weer in het andere kamp bevindt, tot eigen voordeel.
   Echter: het verondersteld eigen Russische voordeel is ontstaan vanuit de vrees dat men door de buitenwereld op een onaangename wijze wordt ingekapseld.
   De Russische vrees voor omsingeling is al heel oud, omdat het land niet over veel toegangen tot open zee beschikt.
   Het was de wens om blijvend toegang tot open zee te hebben die de toenmalige Tsaar Peter tijdelijk naar Nederland deed verhuizen om in het HET centrum van de scheepsbouw in de Gouden Eeuw, de Zaanstreek,te leren hoe je solide zeewaardige schepen kon bouwen.
   Het waren immers de Nederlanders die de Russen hielpen bij het opbouwen van hun eigen vloot!

   De vrees voor omsingeling zit er heel diep in bij Rusland en helaas heeft de megalomane EU uitbreidingspolitiek daar alle nodige voedsel aan gegeven.
   Ik hoef niet te zeggen dat de EU van plan is om ALLE gebieden die aan aan Rusland grenzen binnen de EU te brengen en daarmee zal de inkapseling van Rusland een feit zijn.
   Het belachelijke ,opjuttende gedrag van de EU vertegenwoordiging in Kiev staat ons nog wel voor de geest, dacht ik zo.
   De EU moet gewoon de geschillen tussen Rusland en de Oekraïne zelf door bilateraal overleg laten oplossen en niet overal haar bemoeizuchtige neus in steken!
   Onze eigen ervaringen met de manipulerende, bemoeizuchtige instantie die de EU blijkt te zijn (!)zijn toch ook niet bepaald goed te noemen??.

   Er is beslist nog iets wat ons steeds voor ogen moet blijven staan: Rusland was een van de zwaarst getroffen landen in de Tweede Wereldoorlog , dus er is ALLE reden om de gevoeligheden van de Russen niet weg te wuiven.

   De houding van de EU en van de NAVO richting Rusland vind ik dan ook zeer aanmatigend en provocerend.

   Ik vind Poetin geen erg sympathiek mens ,maar ik weet wel dat het Russische volk niet op oorlog zit te wachten en ook de pragmatisch cynicus Poetin weet dat een nieuwe oorlog grootschalige ellende over zijn land zou kunnen brengen.Hij is niet op oorlog uit.

   Mijn sympathie gaat bij de huidige ontwikkelingen absoluut niet naar de EU en Obama’s Amerika uit. Beide machtsblokken vertrouw ik helaas niet meer in het minst, sinds ik Obama Israël heb zien verraden.
   Dus wat rest mij dan al analyserend op te merken? Mijn wens dat het de Russische bevolking goed zal gaan en dat hun land aan de beide , zich misdragende machtsblokken meer dan genoeg tegenspel zal kunnen bieden.
   Poetin mag wat mij betreft rustig aan het roer van zijn land blijven staan.

   Wanneer ik bedenk waartoe de westerse verwijdering van ongewenste dictators elders toe leidde lijkt mij daar alle reden toe. Martien..

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Nuchter, realistisch, waarheidsgetrouw, degelijk, niet overdreven, gewoon wat het is, prima verwoord Henk V!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zeker: Geen speld tussen te krijgen. Zoals altijd bij Henk.
    Temeer daar het alleszins mogelijk is om van mening te zijn, dat Putin IN RUSLAND best aan het bewind kan blijven zonder als westers land gelijk je hele hebben en hou’en aan hem te hoeven ophangen.
    Het probleem is, dat sommigen dat niet uit elkaar weten te houden.

    Like

   • Jaantje zegt:

    Heel goed gezien en begrepen.

    Like

  • Benesha zegt:

   Dit commentaar van Martienpennings lijkt wel volledig door de scenarioschrijvers uit Washington of Langley te zijn geschreven. Wat in ieder geval heel erg duidelijk is dat Martienpennings geen sikkepit kent van Rusland. Putin heeft al veel meer voor zijn volk gedaan in zijn politieke carrière dan de integraal van de verdiensten van onze politici samen. Misschien daarom dat zijn volk hem apprecieert. Misschien daarom dat de Nato Putin niet leuk vindt en maar de goorste fantasieën op de argeloze goedgelovige Westerse burgers loslaat? Ik ken Rusland heel goed, van binnenuit, en haat het steeds diezelfde CIA retoriek te moeten lezen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rusland heeft haar eigen geschiedenis, normen, waarden en mentaliteit, Benesha. De optelsom van dat alles kan je als Westerling liggen of niet.
    Genoeg westerlingen ligt het niet. Dat valt nu eenmaal niet af te dwingen.

    Like

   • Jaantje zegt:

    Theresa Geissler:20.58.
    Vertel want dit is nietszeggend.
    Wat zijn de Russische normen en waarden en mentaliteit die de westerling niet liggen?
    En welk deel geschiedenis geeft dat beeld/oordeel weer dat u/men heeft nu?
    Honderd tweehonderd jaar geleden?
    Toch niet het ijzeren gordijn?
    Moeten ze er achter terug?
    Met of zonder de ingeleverde staten?
    U blijkt een Rusland kenner te zijn vertel.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jaantje: 16.33u. Ik niet. JIJ bent een Rusland-kenner; althans, dat heb je al eens losgelaten.Maar je hoeft niet specifiek ergens een kenner van te zijn om voor jezelf te weten of iets je ligt of niet.
    De Russen hebben een hele geschiedenis van dictaturen achter de rug: Eerst het Tsarisme, daarna het communisme. Goed, daar wilden ze dan uiteindelijk wel vanaf. Maar het feit, dat die dictaturen al die eeuwen daar kónden gedijen, zegt tóch wel iets over de aard van het Russische volk.
    Waarschijnlijk vonden ze ergens iets comfortabels in dat dictatoriale, iets dat hen niet snel deed besluiten er tegen in opstand te komen. Niets om te veroordelen, hoor, maar veel westerlingen zitten anders in elkaar. Die verdragen dat niet. Nou, het lijkt me, dat je daar nog wel gewoon voor kunt uitkomen.
    Kijk, zoals jij; zoals sommige anderen op deze site……Ik vóel jullie verontwaardiging groeien als iemand te kennen geeft, niet in een dergelijke sfeer te kunnen leven: Toch wel sterk: Je conformeren aan elkaars enthousiasme voor een bepaald beleid, bepaalde leiders…..
    Dat hebben wij in het westen niet zo sterk. Of, als de één het enthousiasme wel voelt en de ander veel minder, dan is het sneller: Best hoor, beschouw jij het maar zoals je zelf
    wilt.
    Er verontwaardigd over worden? Persé je gelijk willen halen? Nee, in veel gevallen niet, hier.
    Maar dat zul jij toch ook weten.
    Kom, joh, laat iedereen hier in z’n eigen waarde. Je hebt al eens gezegd, dat jij je in Rusland thuis voelt. Dat is heel fijn voor jou. Ik hoop, ongelogen, dat je daar nog eens kunt gaan wonen, als je dat zou willen. Maar leg je er nu maar liever bij neer, dat de meeste Nederlanders iets anders in elkaar steken. Gún ze dat, goed?

    Like

 21. boorzalf zegt:

  Wie begrepen heeft dat ruzies nooit iets oplossen,
  begint er niet meer aan en wacht liever af. Liever doe hij een stap terug en trekt zich terug. Dat noemt men winnen door te verliezen. Kracht tonen zonder te imponeren.
  Stand houden zonder het gevecht aan te gaan. Niets is rampzaliger dan je vijand te onderschatten. Wie zijn vijand onderschat stelt zich bloot aan gevaar.
  Daarom is hij die zich door mededogen laat leiden. De winnaar in het conflict.

  (Chinese wijsheden) Tja, er zit wel wat in.

  Like

  • boorzalf zegt:

   Wat ik hier mee wil zeggen, navo, gebruik je verstand. Misschien kan het wel zo zijn in de toekomst, dat je Rusland hard nodig hebt in de strijd tegen de radicale islam.

   Like

 22. duinsnip zegt:

  Voor Putin is de NAVO een lachwekkende papieren tijger. Het machogedrag is niets anders dan het vastleggen van de grenzen voor de regio’s van de Nieuwe Wereld Orde, ook in de Levant.
  Nog Poetin nog Obama wensen een kernoorlog.

  Like

 23. Bill Browder, “Vijand van de Russische staat”

  ‘Onmisbare blik op de brute realiteit van het Poetin-regime.’ – Garry Kasparov
  **** – de Volkskrant
  € 24,99 Bestel dit boek
  Bestel e-book
  • Paperback
  • 432 blz.
  • ISBN 9789045026039
  • Vertaling: Jan Braks
  • februari 2015

  Bill Browder was een zeldzaam succesvolle hedgefundmanager; als een van de eersten had hij door hoe krankzinnig veel geld er na de val van de Muur en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verdiend kon worden in ‘het wilde Oosten’.

  Maar het gaat mis. De Russische oligarchen gaan hem dwarszitten: ze overvallen zijn kantoren en stelen 230 miljoen belastinggeld. Browder vecht terug, aanvankelijk met succes, maar de Russen hanteren andere spelregels. Een maand nadat Browders advocaat Sergei Magnitsky een gigantische misdaad openbaar heeft gemaakt waarbij Poetin zelf betrokken is, wordt hij opgepakt, gearresteerd, gemarteld en in de gevangenis vermoord.

  De moord grijpt Browder diep aan en verandert zijn leven. Hij begint een vastberaden en indrukwekkende kruistocht om de misdadigers voor het gerecht te krijgen. Van een spijkerharde hedgefundmanager wordt hij een overtuigd mensenrechtenactivist. Hij loopt gevaar en hij weet het, maar de terriërachtige vasthoudendheid en de enorme moed die hem zijn successen brachten, leiden hem nu ook in zijn strijd om gerechtigheid voor Magnitsky en anderen die lijden onder het regime van Poetin.

  Vijand van de Russische staat verschijnt wereldwijd op 5 februari 2015.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Van spijkerharde hedgefund manager wordt hij een overtuigd mensenrechtenactivist.
   Dan weet hij als geen ander wie de ware terroristen zijn en dat zijn inderdaad de mafia/oliearchen waar Poetin mee moest dealen na zijn aanstelling.
   Is hem goed afgegaan zijn die archen niet blij mee.

   Like

  • Jaantje zegt:

   Bij welke organisatie was hij aangesloten als activist?
   Ps: die kruistocht deed Poetin al en met suc6.

   Like

   • Jaantje zegt:

    Die gigantische misdaad van Poetin waar u naar refereert?
    Toch niet dat hij de olie archen heeft aangepakt(zwart geld) en betere verdeling?
    Hun macht ontnomen de mafia eruit geknikkerd?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Jezus, wat ’n onzin Jaantje. En nog wat Poetin is rijker dan al die olie-argen bij elkaar omdat hij het geld van die mannen op zijn geheime bankrekeningen heeft laten overschrijven.Iedereen met ’n klein beetje verstand weet dit! Mallerd!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   (Proest!) Nóg zo’n “nazi” dus, en een “Ruslandhater”die met de “verschrikkelijkste leugens” komt aanzetten, volgens haar-wier-naam-je-vergeten-bent.
   Dat is een waardevolle tip, Martien! Ik dènk dat ik dat boek maar eens moest gaan aanschaffen…

   Like

   • Jan zegt:

    Report: Lawyer Beaten to Death

    A report by Hermitage Capital, once Russia’s largest foreign investment fund, found that the 37-year-old lawyer was left to die on a cell floor after suffering a brain trauma in the beating apparently ordered by prison officials.

    The Kremlin’s human rights council backed the report, but government officials maintained a stony silence, fueling long-running suspicions of a cover-up in the death of Magnitsky, who was arrested by officials whom he had accused of stealing $230 million in government money. He died in November 2009, 11 months after his arrest on dubious tax charges.

    The Kremlin’s human rights council announced in its own report in July that Magnitsky was beaten before his death, but offered few details.

    http://www.themoscowtimes.com/news/article/report-lawyer-beaten-to-death/448808.html

    Like

  • louis portugal zegt:

   Nou Martien in de periode van Jeltzin was het mogelijk dat een groot deel van Rusland door hedgefunds en oligarchen als een sprinkhanaplaag leeggeplunderd werd.
   Enkelen werden in tijd van niks multimiljardairs die nu nog steeds van dat geld profiteren
   (o.a. Abramovisch met zijn Chelsea).
   Shell pakte een eerderheid van olievelden in Sachalin.
   Putin heeft daar terecht een stok voor gestoken en meerdere zaken teruggedraaid waarvoor hij mijn respect krijgt.
   Ik heb in ieder geval veel begrip voor zijn handelen zeker als ik zie hoe Obama praat, over de noodzaak van het ene sterke land (unipolair) dat de wereld nodig heeft,en waar hij met zijn gangsterclub overal bezig is.

   Like

 24. baksteen zegt:

  Amerika gaat gewoon door waar het gebleven is in 1917.
  Wanneer is Rusland uit eigen beweging eigenlijk Europa binnen gevallen?
  Rusland, niet de Sovjetunie, want dat is een oudere uitgave van de EU.

  Like

  • Jan zegt:

   Laatste kwart 18e eeuw, toen Rusland een deel van Polen opslokte wat niet het oostelijk gebied van Wit-Rusland is.
   Na WOI kwam Polen weer als staat op de kaart. Maar in 1919 probeerde Rusland Polen weer binnen zijn macht te krijgen maar Rusland werd verslagen door Piłsudski.
   De geschiedenis en terreur van Rusland in oost-Europa wordt bekend geacht. Ook dat was imperialisme

   Like

   • Jaantje zegt:

    Was het niet Polen die toen der tijd een groot deel van de…Oekraïne bezette?
    Waarop Rusland een deel van Polen innam?

    Like

 25. Tempelier zegt:

  De NAVO heeft bloed aan zijn handen, Srebrenica,
  DE ROL VAN DE NAVO, DE CIA EN DE BVD
  Vanaf het begin van deze organisatie betaalde de Amerikaanse CIA niet alleen het salaris van een deel van de agenten die voor de BVD werkten, maar verschaften de Amerikanen ook het geld en de elektronische gluurdersapparatuur gericht tegen iedereen die en alles dat de Amerikaanse machtsexplosie in de weg stond. De laatste 20 jaar heeft die Amerikaanse agressie op de Balkan, in Irak en het hele Midden-Oosten voor problemen gezorgd en komen de huidige Amerikaanse dienstknechten steeds meer in de problemen. Voor een groot gedeelte vanwege de afschuwelijke moordpartijen op de Balkan en overal elders.
  Wie de wereld wil behoeden voor een dreiging met een ongekende ramp dient meer dan ooit te begrijpen dat de NAVO de grootste bedreiging vormt voor de vrede. Zeker nu de kapitalistische wereldcrisis in omvang en diepgang toeneemt.

  Zowel de NAVO als de Russen bedienen zich van propaganda, en spierballentaal.

  Like

 26. Jean zegt:

  Dat Europa, Amerika, Australië en Rusland maar heel snel aan tafel gaan zitten om de strategie te bepalen hoe ze de islam het beste kunnen uitroeien want de islam is het gevaar op deze aardbol, die rotzooi moet verboden en verbannen worden.

  Like

 27. Jaantje zegt:

  Bill Browder…..wtf had die te zoeken in Rusland behalve zich op een misdadige manier over de ruggen van de Russen te verrijken?
  Dit was het type man dat de Amerikanen gebruikte( investor)om Rusland van zijn gas en olie te ontdoen voor een habbekrats en transport moesten de Russen betalen gevolg was in de min armoe troef.
  Adviseurs noemden men dat.
  Men is niet blij dat Poetin aan dat hele circus gouden bergen verslepen een einde heeft gemaakt.

  Like

 28. Jaantje zegt:

  Bill Browder is een crimineel/witte boorden maffia.

  Like

  • Jan zegt:

   The Ring and the Rings: Vladimir Putin’s Mafia Olympics
   According to a detailed report issued by Russian opposition leaders in May, businessmen and various consiglieres of Putin have stolen up to $30 billion from funds intended for Olympic preparations. This has pushed the cost of the winter games, historically far less expensive than their summer counterpart to over $50 billion, more than four times the original estimate.

   http://www.thenation.com/blog/174821/ring-and-rings-vladimir-putins-mafia-olympics

   Je bent meer dan slecht geïnformeerd over wat er gaande is.

   Like

 29. Jaantje zegt:

  Browders*

  Like

  • Jaantje zegt:

   oops Browder is wel correct geen s op het eind.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Moeilijk hè, met zo’n walgelijke, anti-putinistische witteboordencrimineel…..
    Je krijgt van louter aversie zijn naam amper uit je toetsenbord! (LOL!)

    Like

 30. louis portugal zegt:

  Peterselie. ik ben nog een ouderwets figuur die vindt dat als volwassen mensen iets afspreken dat men zich daaraan heeft te houden,.
  Echter verdragen zijn ook niets waard zoals we bij het verdrag van Maastricht uit 1992 kunnen zien waar bij artikel 125 kunnen lezen dat de EU landen elkaar niet met geld mogen helpen.
  In mei 2010 werd dat gebroken met de ondersteuning van Griekenland en daarna is het hek van de dam zoals we duidelijk kunnen zien.
  Volgens Target2 heeft Nederland nog ongeveer 70 miljard te vangen uit export naar EU-landen en Duitsland ongeveer 700 miljard buiten ESM, EFSF enz.om.
  Voor mijn gevoel is het van de zotte dat de NAVO Rusland gaat voorschrijven wie wel en niet minister mogen zijn.
  Ik lees vanochtend dat Rusland en China samen gaan werken om “democratiseringsclubs” (b.v. SOROS) uit het westen beter in de gaten te houden zoals Putin al eerder aankondigde.

  Like

 31. Jan zegt:

  De republiek Donetsk werd al in 2005 uitgeroepen (zie wiki) en in 2004 lamenteerde Putin al over het uiteenvallen van de sovjet unie en dat miljoenen Russen nu ‘in den vreemde’ leefden. In 2008 zei Putin tegen Bush dat de Oekraïne feitelijk niet bestaat maar dat het een gift is van Rusland.
  http://www.kommersant.ru/doc/877224

  Om de Oekraïne binnen te vallen bestonden van de kant van Putin al plannen in 2003
  Speaking about the duration of the war, Illarionov said he was sure that the preparation took at least 11 years. “Since 2003. I can say that certain questions relating to the future war with Ukraine were discussed in my presence. I didn’t think the talks would really lead to a real war,” he said.

  The expert recalled the year 2004, when preparations for the future occupation and annexation of Crimea were checked during the Orange Revolution. In 2008, Russian JOurnal published the leaked plan of the military command, “in which you will see a detailed draft project of a war against Ukraine”. Information about actions to support separatists in Ukraine began to appear in 2009.
  http://www.charter97.org/en/news/2014/11/21/127194/
  http://euromaidanpress.com/2014/11/25/russian-insider-says-putin-planning-invasion-of-ukraine-since-2003/

  Like

 32. fleckie zegt:

  ‘DE TREK NAAR HET OOSTEN’, pag.130,131. UIT Een fascinerende selectie uit de jaargangen 1933-1945: Volk en Vaderland-Fotonieuws-Storm SS, de Zwarte Soldaat-Het werkende Volk, …..samenstelling Leonard de Vries, uitg. Skarabee, Laren. N.H……….’..HET WERKENDE VOLK’, 13 Vlll 1943…………………..’Al meer dan een jaar lang trekken nu de Nederlandsche vakarbeiders, specialisten en boeren naar het Oosten, in het begin stootsgewijs,doch nu is de trek tot een regelmatige stroom aangegroeid , het waardevolst omdat de inzet voor het grootste deel vrijwillig geschiedt. De stroom volgt de oude wegen, die onze voorvaderen gingen, in de 12e en de 13e eeuw, later nog in de 17e en de 18e eeuw,naar het Noorden in de Baltische landen, vooral Liauwen en de bosch en meerengebieden daarachter, naar het Zuiden vooral in het stroomgebied en den benedenloop van de DJNEPER, waar eens de duizenden…doopsgezinde boeren en handwerkers van Nederlandsche afkomst zich neerzetten en de steppen omtooverden in graanland,en veeland, in tuinderijen vooral. Gelijk het van nijvere vakbekwame en met liefde voor het eigen werk bezielde Nederlandsche boeren en handwerkers te verwachten was…………………
  In den chaos van vandaag, nu wij met onzen neus op de moeilijkheden zitten, vaak in de zorgen ook tengevolge van den nog ongeregelden toestand in het Oosten, nu beseffen wij gewoonlijk niet wat er eigenlijk gebeurt. Wij zien dat Jan of Piet naar het Oosten gaat en goed geld verdient of lekkere levensmiddelenpakketten overstuurt of meebrengt, of dat Klaas moeilijkheden heeft met zijn contract dat volgens hem niet wordt nageleefd,of werk moet doen dat hij tot dusver nooit gedaan heeft,of in botsing is gekomen met roovers of partisanen,en heeft geleerd zich als een man zich te gedragen,zelfstandig is geworden en een eigen zaak heeft opgebouwd- maar wij zien niet dat dit alles kleine onderdelen, kleine episoden zijn van een groot gebeuren, waarover onze kleinkinderen later met eerbied zullen praten. Precies zooals wij in de vroegere trekken op een afstand van eeuwen bezien…Hier wordt geschiednis gemaakt,hier wordt een land veranderd, hier wordt een grondslag gelegd,waarop voor …eeuwen…verder gebouwd kan worden. De krachtigste, meest vooruitstrevendste menschen der Germaansche volken bouwen in het Oosten aan de……….
  VESTING…EUROPA,;zorgen tezamen met de slavische, inheemsche bevolking voor de beveiliging-voor altijd- van de…EUROPEESCHE ..VOEDSELPOSITIE. en onder hun leiding wordt een toestand geschapen die voor immer zal moeten verhinderen,dat dit land-wat het eeuwen lang geweest is-eenvoudig een doortochtsgebied,een open invalspoort voor Aziatische volksstammen blijft.———–

  Like

  • fleckie zegt:

   vervolg;Alleen een minderheid is zich bewust van deze historische taak: de meesten gaan uit drang naar avonturen in de hoop op een goede toekomst.Maar NIETTEMIN zijn allen een schakel in dit proces en is ieder,ook zij die zich er niet van bewust zijn een steen die gebruikt wordt in het Europeesche gebouw dat de geschiedenis hier optrekt………..Wanneer wij hierboven een vergelijking trokken met de oude geschiedenis, dan gaat die toch niet geheel op. Er is een belangrijk verschil en wel dit,De trekkers die naar Oostland reden, in vroeger eeuwen,vormden afzonderlijk trekkende groepen,zonder organisatie,zonder blijvende verbinding met het vaderland. Het was alsof West-Europa zijn overtollige kinderen uitzond- en zich verder om hen niet bekommerdee……….Nu echter verplaatst geheel Europa zijn grenzen….OOSTWAARTS.;zij die uittrekken blijven deel van een gesloten Europeesche bevolkingsblok.Moderne verkeersmiddelen zorgen voor een snelle verbinding met het vaderland,en dientengevolge is een geregelde terugkeer met verlof van allen mogelijk. Geheel anders ook dan dit in de tropen mogelijk was………
   En tenslotte zijn er overal organisaties gesticht die ten doel hebben de uitzending langs vaste geregelde banen te doen geschieden,en die ervoor zorgen dat de band met het vaderland niet afgebroken wordt.In Nederland zijn dat de Nederlandsche Oost Compagnie, voor zover het de economische zijde van den inzet en de eigenlijke uitzending betreft en het dezer dagen gestichte Nederlandsche Oost Instituut, dat tegelijkertijd wetenschappelijk studieinstituut en lichaam is dat voor de niet-economische behoeften der Nederlanders in het Oosten zorg moet dragen……………..
   Hoe geschiedt nu in werkelijkheid de uitzending en welke mogelijkheden zijn er? Een volledig overzicht geven is niet mogelijk in het bestek van dit artikel: wij zullen dus alleen de algemene lijnen aangeven. Voorop staat voor allen die gaan, dat zij gezond moeten zijn -niet alleen maar lichaam, maar ook naar geest! Voor ieder, in welke categorie hij ook wordt ingezet, gaat dus een strenge medische keuring en een strenge selectie vooraf. Allereerst de boeren. De afdeling Agrarische inzet van den Nederlandschen Landstand werft de boerenzonen,die in ons overbevolkte land geen grond meer kunnen vinden,voor den arbeid, voor den arbeid in het Oosten. Tezamen met de desbetreffende afdeling der Nederlandsche Oostcompagnie wordt een selectie toegepast, en vervolgens gaan de boeren naar de “Oostlandboerenschool”,van de N.O.C. te Hoofddorp. Daar worden zij in een cursus van een maand voor het eerst vertrouwd gemaakt met hun nieuwe taak en de nieuwe omstandigheden. Want de Nederlandsche boer in het Oosten gaat daar voorloopig-zoolang het front nog strijdt-niet boeren op eigen grond,maar moet leiding geven aan de groote gemeenschapsbedrijven, de vroegere Kolchosen of staatsbedrijven [ de vroegere SOWCHOSEN] gebieden van 10- tot 10.000 ha,;met meerdere dorpen soms, over welke gebieden de Nederlandsche boer als vrijwel onbeperkt heerscher en produktieleider den scepter moet zwaaien. Dat wil iets zeggen voor den Nederlandschen boerenzoon die uit het kleinbedrijf van ons vaderland komen. Vandaar dat hij allereerst moet leren zich als krachtig maar rechtvaardig LEIDER te gedragen;hij moet heer en meester zijn en dat betekent dat hij ook zichzelf onder dicipline moet hebben om den Nederlandschen naam in het Oosten hoog te kunnen houden. …..Hij leert in Hoofddorp verder met wapens omgaan, want het gevaar niet belangrijk is, is in sommige streken-een ontmoeting met kwaadwillige elementen niet uitgesloten. Ook Duitsch en Russisch leert hij wat en iets over de verhoudingen in het Oosten……Vervolgens-voorzien van een uitrusting der N.O.C.-vertrekt hij of naar het scholingsbedrijf der N.O.C. Waka T.bij Wilna in Litauen, of naar de school in Spatow bij Rowno in de OEKRAINE. Daar volgt dan weer een opleiding ook op vakkundig gebied en tenslotte vindt dan de Nederlandsche boer als assistent-steun-frontleider[ in de Oekrainse] of als assistent-beheerder of beheerder van goederen [in het Noorden] zijn bestemming]……Het is een groote voldoening te kunnen vaststellen,dat de Nederlandsche boer zich in overgroote meerderheid opgewassen heeft getoond tegen de zware en nieuwe taak,die hem in het Oosten wachtte……Gegroeid naar geest en lichaam [aan goed eten ontbreekt het niet] keert de Nederlandsche boer met verlof in het vaderland terug en is dan vaak een levende propaganda voor hen, die nog aarzelend in Nederland achterbleven. …………………….
   Ook bij de handwerkers wordt een strenge keuring toegapst, vooral ook ten aanzien van hun vakbekwaamheid,voordat zij,eveneens door de N.O.C. uitgerust naar het Oosten vertrekken. De Nederlandsche vakarbeider,die initiatief heeft en van zijn vak houdt,heeft op den duur groote mogelijkheden. Hij kan gaan naar het BAU-AMBT van den Rijkscommissaris der OEKRAINE te Rowno of naar het “Ostwerk-Ukraine’ in Sjitomir of nnaar een Nederlandsche bouwonderneming ergens in het Oosten. , in Rowno,Sjitomir, Kiew, Minsk, enz. Treedt hij echter in dienst van het “Ostwerk Ukraine, dan ligt er in de toekomst de mogelijkheid om zelfstandig een bedrijf te kunnen stichten, en het gezin te laten overkomen. Wat voor de meeste Nederlanders wel van bijonder belang zal zijn. Ook hier is nog niet alles geregeld en geordend,ook hier moeten nog vele moeilijkheden overwonnen worden,maar reeds thans kan gezegd worden,dat de Nederlandsche werkers een groot aandeel hebben gehad in den opbouw van het Oosten,zoo werd Rowno en wordt binnenkort Minsk vrijwel geheel door vrijwillige nederlandsche arbeiders herbouwd. Naast de vrijwilligen inzet in het boven omschreden kader is onlangs de Dienstverpflichtung voor de ‘SS-Bau-Einsatz-Ost’ ingevoerd. Het betreft hier echter een oorlogsnoodzaak;de bouwwerken,die moeten worden uitgevoerd,zijn belangrijk voor de beveiliging van EUROPA. Hiertoe moeten op dit tijdsgewricht,alle krachten worden ingezet,die beschikbaar zijn. Het is echter een geheel andere taak dan de hierboven omschreven vrijwillige inzet,die eveneens voortgang vindt………………………..
   Behoudens dit alles echter wordt nog veel werk verricht op ander gebied,baggerwerken,turfgraverijen,het visscherijbedrijf,ook tuindersbedrijven,cultures worden onder Nederlandsche leiding en met Nederlandsche werkkrachten uitgevoerd. …..Daarover vertellen wij een andere keer’ Dr,W.Goedhuis…………….directeur van het
   Ned.Oost Instituut ,werd in 1899 te A’dam geboren, waar hij ook economische wetenschappen en
   sociale geografie studeerde. Uit hoofde van zijn studie en zijn volksche overtuiging had hij steeds groote belangstelling voor volksche vraagstukken ten aanzien van Vlaanderen en Zuid Afrika, op welk gebied hij veel publiceerde. Bij het uitbreken van den Oorlog was hij redacteur-buitenland van het dagblad’Ht Vaderland’.In 1940 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van de dagbladen van de Arbeiderspers, kort daarop tot hoofd Perswezen van het Nederlandsche Arbeidsfront. In 1941 nam hij tevens het hoofdredacteurschp van het weekblad “De Waag” over. In november 1942 trad hij in dienst van de Nederlandsche Oost Compagnie als hoofd van de afdeling Economie en Statistiek, welke funktie hij dezer dagen verwisselde met die van directeur van onlangs gestichte Nederlandsche Oost Instituut.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

  • Willie zegt:

   Tiens ??? die aanspreektitel staat toch nog op George Harinck topic ?????

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik wil rust in de tent. Ben klaar met het gehak en gevit op elkaar!!

    Webmaster

    Like

   • Willie zegt:

    Tja, uw site, maar geloof me vrij : hakken en vitten zal altijd bestaan ,zeker onder politiek correcten. maar geen nood , als de tijd rijp is(TE LAAT dus ) zullen misschien hun kijkers wel opengaan ??

    Like

   • koloth zegt:

    Beste heer Bron, geen paniek.
    U heeft een mooi en functioneel blog, geen onzinnege flauwekul.
    Jammer dat er zoveel artikelen de reveu passeren.
    In principe een stuk of 5 artikelen per etmaal is voor mij voldoende, dit bevordert de mogelijkheid tot discussie, dat is nu niet mogelijk want je moet alweer naar het volgende artikel van dezelfde strekking.
    En idd. dan kunnen er onenigheden ontstaan, maar so what..
    De hele wereld bestaat uit onenigheid en ook de EJ.Bron bezoekers houden er een bepaalde mening op na of je dat nou leuk vindt of niet.
    Dus laat ze maar lekker bekvechten en misschien leren we wat van elkaars standpunten.
    De waarheid zal zegevieren.
    Bedankt voor uw tomeloze inzet en vooral doorgaan, groet koloth

    Like

 33. Aegolius cs zegt:

  Rusland breidt nucleair arsenaal uit in 2015

  De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag gezegd dat het nucleaire arsenaal van Rusland in 2015 zal worden uitgebreid met meer dan veertig intercontinentale raketten.
  Dit meldt de BBC.

  Poetin deed de uitspraak op een wapenbeurs, die net buiten Moskou wordt gehouden. Hij zei verder dat de raketten in staat zullen zijn zelfs de meest technisch geavanceerde luchtafweersystemen te verslaan.

  Russische functionarissen hebben gewaarschuwd dat Moskou zal reageren als de VS hun plannen uitvoeren om zwaar militair materieel op te slaan in landen in Oost-Europa, waaronder een aantal Baltische staten die vroeger deel waren van de Sovjetunie.

  http://www.nu.nl/algemeen/4069673/rusland-breidt-nucleair-arsenaal-in-2015.html

  Hoe was het ook alweer in de jaren 60: als tank bemanning had je bij oorlogvoering een gecalculeerde 5 minuten overlevingsduur. Zandhazen waren binnen 1 minuut de pineut.

  Goed dat de NATO bestaat, met dit politieke signatuur en alle afspraken vóór de val van de muur, overeengekomen tussen de Sovjet-Unie en Duitsland/NATO, nadien door die laatste en zeker de minste, de EU, flagrant heeft/hebben geschonden.

  “Beter een Rus in mijn keuken dan een halsafsnijdende islamiet”?

  Like

 34. Aegolius cs zegt:

  Hennis: ‘NAVO gereed om aanval Russen af te slaan’

  NAVO-militairen zijn in staat om een eventuele aanval van de Russen tegen te houden. De 28 westerse landen die lid zijn van het militaire bondgenootschap moeten dan wel blijven investeren in de onderlinge samenwerking van hun krijgsmachten en in de paraatheid en verplaatsbaarheid van hun troepen. ‘En daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan.’

  En als u meer volstrekte politieke onzin wilt lezen:

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/hennis-navo-gereed-om-aanval-russen-af-te-slaan~a4080790/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s