Oorlogsoproep: Hezbollah-chef vergelijkt IS met Israël

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hezbollah-militie in Libanon maakt zich in toenemende mate bezorgd over de groeiende invloed van de “Islamitische Staat” (IS) in Syrië. Volgens Israëlische media heeft de chef van de sjiitische Hezbollah, Hassan Nasrallah, de soennitische terreurbeweging IS een “net zo machtige vijand als Israël” genoemd.

“De aanvoerders van IS zijn moordenaars”, zei Nasrallah. “Ze vernietigen alles wat ze tegenkomen. Ze vermoorden honderden mensen in één klap, zoals nu in Palmyra. Hun terreur is uniek in de geschiedenis en heeft de mensheid zelf tot doel. Ze zijn een gevaar voor iedereen. Niemand zou voor hen de kop in het zand moeten steken. Wij roepen iedereen in Libanon en in de hele regio ertoe op om verantwoordelijkheid te nemen, het gevaar het hoofd te bieden en een einde te maken aan het zwijgen, aarzelen en de neutraliteit.”

IS zou net zo “kwaad als de Israëli´s” zijn, vervolgde Nasrallah. Maar de “krachten van het goede” zullen de strijd tegen de IS winnen, net zoals ze ook van Israël gewonnen zouden hebben. “De landen van deze regio hebben Israël en de VS al verslagen. De IS is niet sterker dan de beide”, aldus Nasrallah. Verder kwalificeerde hij de Amerikaanse aanvallen op IS als nutteloos en te zwak. Alleen Hezbollah zou in staat zijn Libanon te verdedigen. “Wij vechten zij aan zij met onze Syrische broeders”, verklaarde Nasrallah. “Samen met hen zullen wij op alle plaatsen in Syrië aanwezig zijn om de strijd te winnen. We zullen Zuid-Libanon echter niet evacueren, maar onze ogen blijven richten op onze grootste vijand Israël en deze strijd niet opgeven. Maar we zullen ook tegen IS en zodoende aan twee fronten vechten.”

Narallah´s toespraak werd voor duizenden aanhangers op een groot scherm in Nabatäa uitgezonden. De aanleiding was de 15e verjaardag van de Israëlische terugtrekking uit Zuid-Libanon in het jaar 2000.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, Hezbollah, ISIS, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Libanon, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oorlogsoproep: Hezbollah-chef vergelijkt IS met Israël

 1. salt zegt:

  mijn dagelijks gebed voor Israel.” Heer geef Israel veiligheid,vrede,overwinning op elk gebied,verdeel hun vijanden,beschaam hun vijanden,bestraf hun vijanden,open de ogen van hun vijanden voor de Waarheid van UW Woord,zodat ze hun dwalingen/zonden inzien en zich bekeren tot de Waarachtige God van Israel.In Jezus Naam amen.

  Like

 2. Marc zegt:

  Hoe zielig is het in te zien dat isis ‘de mensheid zelf tot doel’ heeft, om vervolgens te verklaren dat Israel de grootste vijand blijft?

  Like

 3. Hendrik Morren zegt:

  Ze mogen van mij zeggen dat ze Israël en de VS al verslagen hebben; wij weten beter.
  Dat ze IS willen bestrijden is dan weer mooi!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Beweren kunnen ze van alles, geloven dat wij zo wie zo niet.

  Like

 5. louis portugal zegt:

  Hun terreur is uniek in de geschiedenis zegt Nasrallah.
  Hij kan mij niet wijs maken dat hij het moorden van MO niet kent.
  Een van de trotse acties van MO was het vermoorden van tussen 600 en 800 joden in Kyhbar in een nacht waar die mosselmannen nog altijd trots op zijn want ze gillen het regelmatig.
  Die moslims hebben sinds hun onstaan niet anders gedaan dan gemoord en geplunderd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s